Αγχωνεστε το καλοκαιρι πως φαινεται το σωμα σας? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Banned
    Quote Originally Posted by Demmy View Post
    Ntoubroutza σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, είμαι ήδη σε στάδιο ψυχοθεραπείας και προσπαθώ να το παλέψω!!! Ταλαιπωρούμαι δύο χρόνια με την ψυχογενή ανορεξία και έχω φτάσει και σε οριακό σημείο στα 35 κιλά παλιότερα οπότε ξέρω πόσο ύπουλη είναι αυτή η ασθένεια και τι συνέπειες επιφέρει στον οργανισμό. Παρόλα αυτά χρειάζεται πολύς χρόνος, επιμονή και υπομονή για να ξεφύγει κάποιος εντελώς από τη διατροφική διαταραχή!!! Thanks!!!:-)
    Μπράβο σου...!!!...και ξανα μπράβο σου (για το ότι κανεις βήματα σωτηρίας) Πρέπει να το πολεμήσεις και είμαστε μαζί σου στον αγώνα που κάνεις.Πρέπει να δεις την σκληρή αλήθεια και να βάλεις τα δυνατά σου να ξεφύγεις όσο είναι καιρός.Κομμένη η πλάκα,κομμένα τα αστεία με τον ευατό σου,αυτα τα πράγματα είναι σοβαρά.Σεβασου τον ευατό σου και τους ανθρώπους που σε αγαπάνε...Καλη επιτυχία σε αυτό,όχι καλή τύχη...γιατί αυτό είναι στο χέρι σου και μονο

Junior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Μπράβο σου...!!!...και ξανα μπράβο σου (για το ότι κανεις βήματα σωτηρίας) Πρέπει να το πολεμήσεις και είμαστε μαζί σου στον αγώνα που κάνεις.Πρέπει να δεις την σκληρή αλήθεια και να βάλεις τα δυνατά σου να ξεφύγεις όσο είναι καιρός.Κομμένη η πλάκα,κομμένα τα αστεία με τον ευατό σου,αυτα τα πράγματα είναι σοβαρά.Σεβασου τον ευατό σου και τους ανθρώπους που σε αγαπάνε...Καλη επιτυχία σε αυτό,όχι καλή τύχη...γιατί αυτό είναι στο χέρι σου και μονο
    Thanks again.... one more time......είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος στον δύσκολο αγώνα που δίνεις καθημερινά και εγώ ευτυχώς έχω δίπλα μου τους γονείς μου που με στηρίζουν πάρα πολύ ύστερα και από τις ομάδες συμβουλευτικής γονέων που παρακολούθησαν και έμαθαν για τις διατροφικές διαταραχές και πως να μου συμπεριφέρονται και μην γίνονται καταπιεστικοί. Επίσης έχω ένα απίστευτο φύλακα-άγγελο που με προσέχει, το αγόρι μου και με στηρίζει παρόλο που μερικές φορές δεν μπορεί να καταλάβει και πολλά και τσακωνόμαστε και τις φίλες μου από τη σχολή που προσπαθούν με κάθε μέσο να μου φτιάχνουν τη διάθεση. Όμως αυτοί που πραγματικά κατάλαβαν από την αρχή το πρόβλημα ήταν οι καθηγητές μου στη σχολή που με ώθησαν και στο δρόμο της ψυχοθεραπείας που αρνιόμουν πεισματικά όπως και η Λακρυμόζα χωρίς να το ξέρει αφού ένιωσα να ταυτίζομαι μαζί της σε πολλά θέματα και βλέποντας τα δικά της ατοπήματα με βοήθησαν στην αποτροπή του χειρότερου αποτελέσματος!!! Εύχομαι πραγματικά σε όλους να καταφέρουν να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να παλέψουνγια να κερδίσουν τον αληθινό τους εαυτό που έχουν χάσει εξαιτίας της διατροφικής διαταραχής!!! Βέβαια στα λόγια όλοι καλοί είμαστε στις πράξεις κρινόμαστε οπότε παρόλο που δείχνω να βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον ακόμη δεν τα έχω καταφέρει!!! Προσπαθώ κάθε μέρα για το καλύτερο σαν να είναι μοναδική και να αφήνω τις αρνητικές σκέψεις και πράξεις που με γυρίζουν πίσω!!! Ελπίζω να τα καταφέρω!!!
    "Nothing tastes as good as skinny feels"

Banned
    Thanks again.... one more time......είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος στον δύσκολο αγώνα που δίνεις καθημερινά και εγώ ευτυχώς έχω δίπλα μου τους γονείς μου που με στηρίζουν πάρα πολύ ύστερα και από τις ομάδες συμβουλευτικής γονέων που παρακολούθησαν και έμαθαν για τις διατροφικές διαταραχές και πως να μου συμπεριφέρονται και μην γίνονται καταπιεστικοί. Επίσης έχω ένα απίστευτο φύλακα-άγγελο που με προσέχει, το αγόρι μου και με στηρίζει παρόλο που μερικές φορές δεν μπορεί να καταλάβει και πολλά και τσακωνόμαστε και τις φίλες μου από τη σχολή που προσπαθούν με κάθε μέσο να μου φτιάχνουν τη διάθεση. Όμως αυτοί που πραγματικά κατάλαβαν από την αρχή το πρόβλημα ήταν οι καθηγητές μου στη σχολή που με ώθησαν και στο δρόμο της ψυχοθεραπείας που αρνιόμουν πεισματικά όπως και η Λακρυμόζα χωρίς να το ξέρει αφού ένιωσα να ταυτίζομαι μαζί της σε πολλά θέματα και βλέποντας τα δικά της ατοπήματα με βοήθησαν στην αποτροπή του χειρότερου αποτελέσματος!!! Εύχομαι πραγματικά σε όλους να καταφέρουν να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να παλέψουνγια να κερδίσουν τον αληθινό τους εαυτό που έχουν χάσει εξαιτίας της διατροφικής διαταραχής!!! Βέβαια στα λόγια όλοι καλοί είμαστε στις πράξεις κρινόμαστε οπότε παρόλο που δείχνω να βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον ακόμη δεν τα έχω καταφέρει!!! Προσπαθώ κάθε μέρα για το καλύτερο σαν να είναι μοναδική και να αφήνω τις αρνητικές σκέψεις και πράξεις που με γυρίζουν πίσω!!! Ελπίζω να τα καταφέρω!!!
    Θα τα καταφέρεις ....συνέχισε!!!

Banned
    εγω διαφωνω λιγο εδω:
    Δεν λεώ να μην κυκλοφορούν έξω,προς θεου,απλά δε μπορω να ακούω από ανθρωπους με πολλά κιλά εγωιστικές εκφράσεις τυπου ''ετσι είμαι και σε οποιον αρεσω'' ..Καταρχήν δεν αρέσεις στον ευατό σου και δεν τον σέβεσαι κι αν το υποστηρίζεις έστω κι από αμυνα είσαι ψεύτης...μεγάλος κι ολας.Απλά βαριέσαι να κανεις καποια προσπαθεια.Οπότε στην κάθε φίλη χοντρούλα,έχω να πω να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ώστε να βελτιωθεί κι οχι να συμβιβαστεί.....
    μα αμα αρεσουν σαν χοντρουλες κι εχουν επιτυχιες, γιατι να τα χασουν με το ζορι ? δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα καλως ή κακως. εμενα πχ μου αρεσουν αυτες με λιγα παραπανω κιλα, θελω να εχω να πιανω. οταν καποια ειναι αδυνατη ή ακομα χειροτερα κοκαλο, τι να πιασεις εκει ? γι'αυτο πιστευω οτι η αυτοπεποιθηση τους δεν ειναι ψευτικη ουτε αναισθησια. ειναι απλα οτι συνηθισαν το σωμα τους, συμφιλιωθηκαν με την εικονα τους, κι εφοσον την γουσταρουν κι αλλοι, γιατι να προσπαθησουν να την αλλαξουν ? για να μην αγχωνονται οι λεπτες ?

Banned
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    εγω διαφωνω λιγο εδω:
    μα αμα αρεσουν σαν χοντρουλες κι εχουν επιτυχιες, γιατι να τα χασουν με το ζορι ? δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα καλως ή κακως. εμενα πχ μου αρεσουν αυτες με λιγα παραπανω κιλα, θελω να εχω να πιανω. οταν καποια ειναι αδυνατη ή ακομα χειροτερα κοκαλο, τι να πιασεις εκει ? γι'αυτο πιστευω οτι η αυτοπεποιθηση τους δεν ειναι ψευτικη ουτε αναισθησια. ειναι απλα οτι συνηθισαν το σωμα τους, συμφιλιωθηκαν με την εικονα τους, κι εφοσον την γουσταρουν κι αλλοι, γιατι να προσπαθησουν να την αλλαξουν ? για να μην αγχωνονται οι λεπτες ?
    ΚΕΝΟ δεν μίλησα για μερικά κιλά παραπάνω αλλά για πολλά κιλα παραπάνω.Για μερικά είπα ότι δε χρειάζεται να μας γίνεται κι εμμονή....Επίσης όλοι οι άνθρωποι (κοντοι,χοντροι,λεπτοι,γεμα τοι,φαλακροι,μακρυ...etc) έχουν τις επιτυχίες τους.Ο αριθμός αλλάζει μόνο...Φυσικά κι ειναι γουστα και μπορεί σε εμενα να αρεσει γυναικα 125 κιλων.Δεν κρινω κανέναν.Απλά λέω πιο ειναι το σωστο,μην πιανουμε τα άκρα.Αλλο για τις κοπελες που μιλας εσυ κι αλλο γι αυτο που ελεγα εγω...Εκει πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχει συμβιβασμός και αδυναμία για βελτίωση.Αδυναμία μπορει να είναι ο χρόνος να γίνει,ο αριθμός των κιλων που σκέφτεται ότι πρέπει να χάσει και τα σχετικα...κι ολα αυτα οδηγούν στο απλό εγωιστικό ''ετσι είμαι και σε όποιον αρέσω'' ...!!!

Banned
    δε μιλουσα για ανω των 100 ετσι κι αλλιως. και προφανως δε μπορουμε να αρεσουμε σε ολους. οποτε αυτο που λενε εχει μια δοση αληθειας οσο εγωιστικο κι αν ειναι.

Banned
    δε μιλουσα για ανω των 100 ετσι κι αλλιως. και προφανως δε μπορουμε να αρεσουμε σε ολους. οποτε αυτο που λενε εχει μια δοση αληθειας οσο εγωιστικο κι αν ειναι.
    Και γιατί βάζεις όρια τώρα?Γιατι δε μιλάς για ανω των 100?Ποιος βάζει τα όρια?Εγώ οπως είπα μίλησα για πολλά κιλά κι όχι για γεματούλες.Ξαναδές το παράδειγμα,ανεκδοτάκι για να καταλάβεις Τωρα αν σε μπέρδεψε που το είπα χαριτωμένα ''χοντρούλες'' αντι για χοντρες οκ...

Banned
    δε θελω να βαζω ορια. αλλα υποτιθεται οι ανω των 100 θα εχουν κι αλλα προβληματα υγειας. δε ξερω αν μπορουν να κυκλοφορουν κι ολας ετσι.

Banned
    υποτιθεται οι ανω των 100 θα εχουν κι αλλα προβληματα υγειας. δε ξερω αν μπορουν να κυκλοφορισουν κι ολας ετσι.
    Όχι δεν έχουν προβληματα υγειας.Λίγοι είναι αυτοί που έχουν.Οι άλλοι το έχουν για αμυνα και δικαιολογία. ''Να παχυνα γιατί έπερνα χάπια για το τάδε'' ....ΟΧΙ...ΡΑΨΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΣ.....Αλλα μην κολλας στα 100.Γιατί κολλησες στον αριθμό τώρα?Λίγες γυναίκες δηλαδή είναι ανω των 100?Και πολύ ανω....τα 100 δε τα θεωρω και πολλα εγω να σου πω την αληθεια...

Banned
    δε κολλησα, ενα παραδειγμα ηθελα να δωσω. οι αριθμοι ειναι απλα αριθμοι και δε με νοιαζει αν καποια τα εχει ξεπερασει, αρκει να ειναι καλα.

Junior Member
    Συμφωνώ με Ntoubroutza ότι είναι πολύ εγωιστικό γιατί από τη στιγμή που έχεις πολλά παραπανίσια κιλά είναι πάνω απ όλα θέμα υγείας γιατί διατρέχεις κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, αρτηριοσκλήρυνσης, υπερλιπιδαιμίας, οικογενούς υπερχοληστερολαιμίας, αρτηριακής υπέρτασης στη μελλοντική ζωή σου πράγμα που δεν μπορείς να λες ότι σε όποιον αρέσω γιατί κινδυνεύει η σωματική σου υγεία. Θεωρώ λοιπόν πως και το φαινόμενο της παχυσαρκίας όπως και της ανορεξίας χρήζουν ψυχολογικής προσέγγισης γιατί και οι δύο περιπτώσεις είναι ακραίες και με τραγικές και για τη ζωή συνέπειες. Όποτε το καλύτερο είναι να διατηρούμε τις ισορροπίες και σε περίπτωση που έχουμε μερικά περιττά κιλά πρέπει να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας γιατί ποτέ δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τέλειο αφού δεν υπάρχει!!! Αυτά από μια παθούσα με διατροφική διαταραχή!!!
    Υ.Γ.: Με βάση μία μελέτη που έκανα με μία καθηγήτριά μου στο πανεπιστήμιο υπολογίζεται ότι 1.000.000 έλληνες πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και επίσης κατέχουμε την 1η θέση στην ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία και την 2η παγκοσμίως μετά την αμερική επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισής τους.

Banned
    δε κολλησα, ενα παραδειγμα ηθελα να δωσω. οι αριθμοι ειναι απλα αριθμοι και δε με νοιαζει αν καποια τα εχει ξεπερασει, αρκει να ειναι καλα.
    Συμφωνώ με Ntoubroutza ότι είναι πολύ εγωιστικό γιατί από τη στιγμή που έχεις πολλά παραπανίσια κιλά είναι πάνω απ όλα θέμα υγείας γιατί διατρέχεις κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, αρτηριοσκλήρυνσης, υπερλιπιδαιμίας, οικογενούς υπερχοληστερολαιμίας, αρτηριακής υπέρτασης στη μελλοντική ζωή σου πράγμα που δεν μπορείς να λες ότι σε όποιον αρέσω γιατί κινδυνεύει η σωματική σου υγεία. Θεωρώ λοιπόν πως και το φαινόμενο της παχυσαρκίας όπως και της ανορεξίας χρήζουν ψυχολογικής προσέγγισης γιατί και οι δύο περιπτώσεις είναι ακραίες και με τραγικές και για τη ζωή συνέπειες. Όποτε το καλύτερ είναι να διατηρούμε τις ισορροπίες και σε περίπτωση που έχουμε μερικά περιττά κιλά πρέπει να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας γιατί ποτέ δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τέλειο αφού δεν υπάρχει!!! Αυτά από μια παθούσα με διατροφική διαταραχή!!!
    Υ.Γ.: Με βάση μία μελέτη που έκανα με μία καθηγήτριά μου στο πανεπιστήμιο υπολογίζεται ότι 1.000.000 έλληνες πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και επίσης κατέχουμε την 1η θέση στην ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία και την 2η παγκοσμίως μετά την αμερική επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισής τους.
    Δεν ήταν παράδειγμα,θεώρησες πολλά τα 100 Τεσπα ..το ίδιο λέμε....
    Demmy έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες,γι αυτο ανέφερα κι εγώ τα ποσοστά παχυσαρκίας και το διαδύκτιο.Την νοοτροπία μας δηλαδή που πλέον τα χομπυ μας και τα ενδιαφέροντα,όλα ειναι στο διαδυκτιο.Σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και είναι μεγάλο θέμα.Επίσης Demmy σε μικρές ηλικίες,μέχρι 40 ετων ας πούμε,πρώτα σε νοιάζει το αισθητικό κομμάτι.Το πως θα βγω στην παραλία,το πως θα με δει ο αλλος στο κρεββατι,το πως θα μπορω να εχω εκεινον τον κουκλο ή εκεινη την κουκλα ....και όλα αυτα που απασχολουν εναν νεο υγειή άνθρωπο..κι οπως ειπα ειναι σεβαστό.Από τα 40 και μετα που οι αντοχές θα πέφτουν σιγά σιγά,εκεί θα αρχίσει να σκέφτεται το κομμάτι της υγείας.Στην ουσία όταν μικρός παχύσαρκος,οι αλλοι ανησυχούν για την υγεία σου κι οχι εσυ.Εσενα σε νοιάζουν αυτα που ειπα πιο πανω

Banned
    Δεν ήταν παράδειγμα,θεώρησες πολλά τα 100 Τεσπα ..το ίδιο λέμε....
    περισσοτερα απ'τα δικα μου ναι.

Banned
    περισσοτερα απ'τα δικα μου ναι.
    χεχεχε...κι ομως έξω υπάρχουν πολλά περισσότερα...

Junior Member
    Σίγουρα οι αιτίες των διατροφικών διαταραχών είναι πολυπαραγοντικές και ειδικά οι νέοι επηρεάαζονται σε μεγάλο βαθμό από τα πρότυπα που προβάλλει η κοινωνία, από την παρέα των συνομιλήκων τους, παρασύρονται πολλές φορές από το νεαρό της ηλικίας τους και βάζουν σε ρίσκο τη ζωή τους πιστεύοντας πως ο θάνατος είναι μακριά από αυτούς οπότε καταφεύγουν σε υπερφαγικές συμπεριφορές, σε εξαντλητικές δίαιτες, σε κατάχρηση αλκοόλ, ουσιών κτλ. Αυτό ισχύει ότι η παιδική παχυσαρκία πολλές φορές δεν την αντιλαμβάνονται ούτε οι ίδιοι οι γονεις και έτσι φτάνουμε σε αρνητικές συνέπειες. Το όλο θέμα λοιπόν που νομίζω ότι προκύπτει είναι η ενημέρωση του πληθυσμού για τις διατροφικές διαταραχές που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα αφού δεν υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς και κατ επέκταση η μύηση των ανθρώπων στη σωστή διατροφή και άσκηση για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας και η αλλαγή των βλαπτικών συνηθειών για την υγεία.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast