Results 1 to 4 of 4
-
29-05-2013, 12:51 #1
άγχος για τις καθημερινές υποχρεώσεις
Γειά σας παιδιαα,
τους τελευταίους μήνες νιώθω πολύ έντονο άγχος στην καθημερινότητά μου. Έχω μονίμως την αίσθηση ότι θέλω να κάνω τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μου που στο τέλος απλά καταλήγω να αγχόνομαι και να μην κάνω τίποτα, αφού νιώθω πως όλα μου φαίνονται βουνό..
Είμαι στο τελευταίο κομμάτι του μεταπτυχιακού μου πράγμα που σήμαίνει πως πρέπει να προσπαθήσω για ένα καλό αποτέλεσμα, θέλω να κάνω δραστηριότητες διάφορες και να έχω κ χρόνο για φίλους/ταξίδια/σχέση, Κάνω συνέχεια πλάνα για το πως θα τα καταφέρω από θέμα χρόνου αλλά ενώ τα σχέδια μου είναι ρεαλιστικά δεν μπορώ με τίποτα να κάνω αυτά που θέλω, όλο τα αναβάλλω.. μ έχει κουράσει λίγο αυτό, δεν ξέρω γιατί το κάνω τόσο καιρό, τεσπα, όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη
- 29-05-2013, 13:26 #2
Σκέφτηκες να πας σε κάποιο ψυχολόγο/ψυχαναλυτή?Απλά για να δεις πως θα αντιμετωπίσεις τις εμμονές σου και να τα βρεις λίγο με τον ευατό σου ώστε να τον ηρεμήσεις....
29-05-2013, 18:38 #3
Εννοείς ότι τα αναβάλλεις ενώ χρονικά θα μπορούσες να τα υλοποιήσεις και ενώ πραγματικά τα θέλεις?
Πάντως, συχνά όταν πλησιάζουμε στην επίτευξη κάποιου στόχου ή στην ολοκλήρωση μιας δραστηριότητας, τότε ακριβώς είναι που 'ανεξήγητα' υπαναχωρούμε.
Φυσικά εξήγηση υπάρχει και συνήθως είναι ότι για κάποιο λόγο, προσπαθούμε να παρατείνουμε τη 'διαδικασία' ώστε να αποφύγουμε το 'αποτέλεσμα', καθώς η επίτευξη ενός στόχου, συνεπάγεται πολλά, πχ ευθύνες ή αλλαγές στη ζωή, τις οποίες ασυνείδητα προσπαθούμε να αποφύγουμε.
29-05-2013, 23:51 #4
Καλο ειναι να ηρεμησεις εφοσον κανεις κατι δυσκολο κ τα καταφερνεις δεν ειναι λογος να αγχωνεσαι η προσπαθεια σου ειναι αξιολογη συνδιασε τα ολα για να ειναι ικανοποιημενη κ η σχεση σου κ οι τριγυρω σου,Οσο για ταξιδια που λες αν το εχεις αναγκη κανονισε καμμια εκδρομη συντομη κ οταν ολοκληρωσεις αυτο που κανεις κανεις ενα μεγαλυτερο διαλλειμα απο την καθημερινοτητα,Επισης προτιμησε να πινεις αγχωλυτικα ροφηματα οπως τιλιο κ χαμομηλι κ να κοιμασαι