Results 31 to 45 of 62
-
19-07-2007, 13:30 #31
μα καλα,καλλια τί λες? συγγνώμη!αν σε αγνοει, σίγουρα δεν θα φταιει μόνο αυτος, αλλά κ εσυ...
Αν γκρινιάζεις ή κανεις μούτρα επειδή υπάρχει γύρω μια ωραία γυναικα, συγγνώμη το βρίσκω τουλάχιστον αστείο! Τί θέλεις, να μη βλέπει? να τυφλωθεί ίσως?
Σίγουρα υπάρχει και μία άλλη διάσταση όμως:ο τρόπος του απέναντι σε μια εκδήλωση θαυμασμου (στην προκειμενη περίπτωση στο ωραιο). Αν θεωρείς ότι σε προσβάλει συζήτησέ το μαζί του...
- 19-07-2007, 13:37 #32
Originally posted by liberchild
Kαι τι ακριβώς θα εξυπηρετούσε αυτή η αποκλειστικότητα ? ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό όν κ δεν αρκείται στην επιλογή ενός και μόνο συντρόφου.
Εξάλου το πολυγαμικός δε σημαίνει κατ\'ανάγκη πολυσυντροφικός
Η θέληση για σεξουαλική αποκλειστικότητα (κατ\'εμέ) εξυπηρετεί την ανάγκη του ανθρώπου για ανευ όρων δόσιμο προς κάποιον άλλον. Το αντίτιμο αν θές.
Κοινωνικά αν το δεις εξυπηρετεί την ανάγκη της κοινωνίας για φραγμό του ηδονισμού και στροφή προς άλλες χαρές.
Originally posted by liberchild
Αναφέρομαι στην οποιουδήποτε είδους αποκλειστικότητα. Αυτή αποτελεί το χειρότερο δηλητήριο για τις ανθρώπινες σχέσεις.Ξεκινάω απο το απλο γεγονός οτι κανείς δεν αποτελεί κτήμα μας κ ποτέ δεν μπορεί να ισχύει το δια παντός. Αν επικεντρωθούμε σ αυτό τον πολύ απλο συλλογισμό, όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους.
Αλλο το να θέλω να έχω την σεξουαλική αποκλειστικότητα του συντρόφου μου (και να προσπαθώ για αυτό), και άλλο να την θεωρώ δεδομένη και ότι θα ισχύει για πάντα (και άρα να μη κάνω τίποτα για να τη διατηρήσω).
Εξάλλου γιαυτό ακριβώς θεωρώ πράξη πλήρης ευσυνειδισίας το να πεις (για όποιον λόγο) χωρίζω (και να το κάνεις) και μετά να βρείς νέο σύντροφο ενώ βλέπω με στραβό μάτι την απιστία (νοούμενη ως σεξουαλική πράξη με τρίτο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μίας σχέσης με κάποιον)
Τέλος το ότι κανείς δεν είναι κτήμα κανενός είναι κάπως παραπλανητικό καθώς το να θέλω να δοθώ (σεξουαλικά)αποκλειστικά σε κάποιον δε με κάνει αυτομάτως κτήμα του.
19-07-2007, 13:50 #33
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την απιστία.
Ούτε ότι είμαι κάποιος άγιος που ποτέ δε θα απιστίσει.
Αλλά η μόνη αιτία της απιστίας είναι η ανθρώπινη τάση για αποφυγή του πόνου που μπορεί να προκαλέσει το άγνώστο ειδικά όταν έχεις συνιθήσει στο βόλεμα του γνωστού αδιαφορώντας παράλληλα για τα αισθήματα που προκαλώ σε άλλους (ασχέτως αν έφταιγαν ή όχι)
Όπως και το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά είναι να προσπαθήσω να κυριαρχήσω πάνω στη φύση μου ΑΝ και ΑΜΑ βρεθώ στην θέση του θύτη.
19-07-2007, 13:59 #34
Originally posted by Sofia
μα καλα,καλλια τί λες? συγγνώμη!αν σε αγνοει, σίγουρα δεν θα φταιει μόνο αυτος, αλλά κ εσυ...
Αν γκρινιάζεις ή κανεις μούτρα επειδή υπάρχει γύρω μια ωραία γυναικα, συγγνώμη το βρίσκω τουλάχιστον αστείο! Τί θέλεις, να μη βλέπει? να τυφλωθεί ίσως?
Σίγουρα υπάρχει και μία άλλη διάσταση όμως:ο τρόπος του απέναντι σε μια εκδήλωση θαυμασμου (στην προκειμενη περίπτωση στο ωραιο). Αν θεωρείς ότι σε προσβάλει συζήτησέ το μαζί του...
Γιατί άλλο το να κοιτάς και άλλο το να αδιαφορείς για το τι έχεις δίπλα σου ορεγόμενος (ακόμα και αν ποτέ δε το κάνεις πράξη (κάτι που ποτέ δε το ξέρεις εκ των προτέρων βεβαίως βεβαίως) τη γειτόνισσα.
19-07-2007, 14:03 #35
Originally posted by kallia13
η liber δεν νομίζω να αναφέρεται στον σεξουαλικο τομέα. Και η εκδήλωση της ζήλειας δεν έχει να κάνει σώνει κ καλά με την σεξουαλική αποκλειστικότητα. π.χ. βλέπει ένας αντρας μια γυναικα στο δρόμο. η κοπέλα του που ειναι εκει ζηλεύει έντονα,κάνει σκηνη, παρά το γεγονος ότι ξέρει πώς δεν προκειται να καταλήξουν ποτέ αυτοι οι 2 στο κρεββάτι. Γιατί ζηλεύει ομως?
Και σίγουρα υπάρχουν σημάδια νωρίτερα. Απλά είναι υποσεινήδιτη επιλογή να μη τα βλέπει κανείς.
19-07-2007, 14:21 #36
Να θυμίσω ότι αυτό ακριβώς \"το ξέρω καλά\" το έχουν πεί όλοι οι κερατωμένοι ανά τη γή?
Και σίγουρα υπάρχουν σημάδια νωρίτερα. Απλά είναι υποσεινήδιτη επιλογή να μη τα βλέπει κανείς.
Τι εννοάς ex_hus?
19-07-2007, 14:23 #37
οχι...αυτός βλέπει πρώτα και μετα κάνω μούτρα....εσένα θα σου άρεσε να βγαίνατε ένα βράδυ και εκει που καθόσασταν να ΄βλέπει κάποιαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ απο το απέναντι τραπεζάκι ? τι θα έκανεσ εσυ?
19-07-2007, 14:33 #38
Originally posted by kallia13
Να θυμίσω ότι αυτό ακριβώς \"το ξέρω καλά\" το έχουν πεί όλοι οι κερατωμένοι ανά τη γή?
Τι εννοάς ex_hus?
α) Εσύ ζηλεύεις παθολογικά
β) Ο αραβωνιαστικός σου έχει πολύ τσακίρικο μάτι (που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί και άλλα όργανα να γίνουν τσακίρικα)
Αλλά το ότι όσοι απατήθηκαν, πριν να απατηθούν βάζαν και το χέρι τους στη φωτιά για τον σύντροφό τους, είναι γεγονός.
Τώρα το άλλο με τα σημάδια εννοώ (για τις περιπτώσεις που όντως δεν τίθεται θέμα παθολογικής ζήλιας) ότι ακόμα και όταν βλέπει κάποιος σημάδια που να τον κάνουν να πιστεύει ότι η σύντροφός του οδεύει ταχέως προς αλλού, επιλέγει να δώσει άλλη εξήγηση από αυτό που βλέπει.
Άυτό είναι μηχανισμός αυτοάμυνας ώστε να προστατευθεί το εγώ μας από το να πληγωθεί με σκέψεις \"μα καλά ο δικός μου μπορεί να?......\"
19-07-2007, 15:19 #39
[Η θέληση για σεξουαλική αποκλειστικότητα (κατ\'εμέ) εξυπηρετεί την ανάγκη του ανθρώπου για ανευ όρων δόσιμο προς κάποιον άλλον. Το αντίτιμο αν θές.
Κοινωνικά αν το δεις εξυπηρετεί την ανάγκη της κοινωνίας για φραγμό του ηδονισμού και στροφή προς άλλες χαρές.
Μία διαφορά που εντοπιζω εγώ με τη δική μου σκέψη είναι η εξής:
Αλλο το να θέλω να έχω την σεξουαλική αποκλειστικότητα του συντρόφου μου (και να προσπαθώ για αυτό), και άλλο να την θεωρώ δεδομένη και ότι θα ισχύει για πάντα (και άρα να μη κάνω τίποτα για να τη διατηρήσω).
Τέλος το ότι κανείς δεν είναι κτήμα κανενός είναι κάπως παραπλανητικό καθώς το να θέλω να δοθώ (σεξουαλικά)αποκλειστικά σε κάποιον δε με κάνει αυτομάτως κτήμα του. [/quote]
Ποσο πολυ συμφωνω. Η σχεση για να διατηρηθει ζωντανη θα πρεπει να μην επαναπαυομαστε ποτε. Παντα πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση. Τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Οι καταστασεις μπορει να ανατραπουν απο την μια μερα στην αλλη αν τις αφησουμε στην τυχη τους.
19-07-2007, 19:42 #40
kallia θεωρώ αυτονόητο οτι υπάρχουν πολλοί όμορφοι ανθρωποι σ αυτή τη γή και κυκλοφορουν αναμεσα μας....το θέμα ειναι ομως : πώς νιωθω εγώ δίπλα σε μια πολύ όμορφη γυναικα κ πως συγκρίνω εγώ τον εαυτο μου με άλλους/αλλες. Αν περιμένω απο τον κάθε ανθρωπο που έχω δίπλα (ερωτικό σύντροφο ή όχι) να με \"ανεβάσει\", αυτο δεν θα γίνει ποτέ, αν εγώ δεν δουλέψω την ανασφάλεια αυτή με τον εαυτό μου....
Κατι άλλο: αν ήσουν πάρα πολύ όμορφη ή με πολύ όμορφο σώμα δεν θα είχες τέτοιου τύπου ανασφάλειες? Το θέμα είναι τί βλέπεις ΕΣΥ σε μια εξωτερική εμφάνιση? πόσα περιμένεις από αυτήν? τί να σου φέρει κ τί να σου στερήσει?
19-07-2007, 21:01 #41
Originally posted by ex_hus
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την απιστία.
Ούτε ότι είμαι κάποιος άγιος που ποτέ δε θα απιστίσει.
Αλλά η μόνη αιτία της απιστίας είναι η ανθρώπινη τάση για αποφυγή του πόνου που μπορεί να προκαλέσει το άγνώστο ειδικά όταν έχεις συνιθήσει στο βόλεμα του γνωστού αδιαφορώντας παράλληλα για τα αισθήματα που προκαλώ σε άλλους (ασχέτως αν έφταιγαν ή όχι)
Όπως και το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά είναι να προσπαθήσω να κυριαρχήσω πάνω στη φύση μου ΑΝ και ΑΜΑ βρεθώ στην θέση του θύτη.
μπορεις να μου αναλυσεις την λεξη απιστια γιατι δεν μπορω να την κατανοησω αναμεσα σε δυο συντροφους???
Επισης τι σημαινει να κυριαρχισω πανω στην φυση μου???
19-07-2007, 21:29 #42
χμμμμμμ η σεξουαλική συμπεριφορά είναι κοινωνική συμπεριφορά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξηγηθεί γενετικά.
- γιατι???
Εξάλου το πολυγαμικός δε σημαίνει κατ\'ανάγκη πολυσυντροφικός
- οχι αλλα δεν το αποκλειει? ε??
Η θέληση για σεξουαλική αποκλειστικότητα (κατ\'εμέ) εξυπηρετεί την ανάγκη του ανθρώπου για ανευ όρων δόσιμο προς κάποιον άλλον. Το αντίτιμο αν θές.
-ο ανθρωπος ποτε δεν ειχε αναγκη για τιποτα απο τα παραπανω. Αυτα ειναι μοντελα οργανωμενων κοινωνιων τα οποια εισχθησαν απο τα καθυστερημενα και σκοταδιστικα κομματια της, την εκκλησια κατα το δοκουν.
- σωστα,
αφενως δεν αναφερεις το λογο, αφετερου δεν κατανοω γιατι πρεπει να ειναι ζητημα κουβεντας αρνητικης κιολας η στροφη προς αλλες χαρες...
Μία διαφορά που εντοπιζω εγώ με τη δική μου σκέψη είναι η εξής:
- δεν βλεπω καμια διαφορα στο οτι στην ουσια προσπαθεις να την εγκλωβισεις.
Εξάλλου γιαυτό ακριβώς θεωρώ πράξη πλήρης ευσυνειδισίας το να πεις (για όποιον λόγο) χωρίζω (και να το κάνεις) και μετά να βρείς νέο σύντροφο ενώ βλέπω με στραβό μάτι την απιστία (νοούμενη ως σεξουαλική πράξη με τρίτο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μίας σχέσης με κάποιον)
- εχω κανει ξεχωριστη ερωτηση για το τι σημαινει απιστια.
Τέλος το ότι κανείς δεν είναι κτήμα κανενός είναι κάπως παραπλανητικό καθώς το να θέλω να δοθώ (σεξουαλικά)αποκλειστικά σε κάποιον δε με κάνει αυτομάτως κτήμα του.
- οχι τι σε κανει???
τοσοι ορκοι αγαπης, τοσες υπογραφες στο γραφειο του παπα, τοσα βλεματα τρυφεροτητας την ωρα του μυστηριου για πιο λογο εγιναν???
εεεεεεεεεεεε???? για να ξενοκοιτας εσυ αλλες???
για μαζεψουυυυυυυυυ!!!!
Κτημα πηρες μου αγαπητε μου και το παζαρεψες καλα και υπογραψες κιολας για αυτο.
Φιλησες και το χερι του παπα... (το χειροτερο ολων)
μπλιαχχχχχχχ!!!
μου γεννηθηκε μια ακομα απορια,
ποιες απο τις παρακατω περιπτωσεις ειναι απιστια:
1. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα αδιαφορα
2. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα ερευνητικα
3. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα προκλητικα, ριχνει χαμογελα, γλυφει τα χειλια της
4. Ζευγαρι περπαταει στο δρομο και ο αντρας ριχνει το βλεμα του προς μια προκλητικη γυναικα. Στο μυαλο του ερχονται σκηνες σεξ...
5. Ζευγαρι με προβληματα, ο αντρας νιωθει οτι δεν τον καταλαβαινει η συντροφος του και στρεφεται προς αλλη γυναικα. Διατηρει δεσμο με την αλλη γυναικα, αλλα κρατανε την σχεση τους πλατωνικη, Κινουνται σε συναισθηματικο επιπεδο και μεχρι εκει.
6. Ζευγαρι με προβληματα, τσακωνονται συνεχως αλλα επειδη εχουν παιδια ολοι κανουν την παπια. Στο background της σχεσης το παιζουν πιστοι εκατερωθεν αλλα με πασα μυστικοτητα και προφυλαξεις πηγαινουν με αλλους συντροφους και οι δυο.
7. Ζευγαρι με η χωρις προβληματα (αδιαφορο) βρισκουν συνεχεια συντροφους διαφορετικους τους οποιους τους ενσωματωνουν στην σεξουαλικη τους ζωη.
20-07-2007, 00:27 #43
ουπσ λάθος κουμπί. Ρημαδολάπτοπ. Αναμονή μέχρι νεωτέρας
20-07-2007, 00:33 #44
μου εγραψες μια απαντηση την οποια τελικα την εσβησες, ισως γιατι το μετανιωσες ισως για αλλο λογο.
Κριμα και ειχα αρχισει να σου απανταω, και μου αρεσε τα οσα ειχες γραψει.
Οταν το αποφασισεις τελικα να απαντησεις, εδω θα ειμαι.
Καληνυχτα.
20-07-2007, 00:47 #45
Χωρίς να θεωρώ κακό ότι μέσα στο θέμα της ζήλιας κάνουμε κάποιες αναφορές για την απιστία και με βάση τις ανωτέρω απορίες και σκέψεις σου Krino , ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό χωροχρονικό συνεχές ζείς εσύ και αν εκεί υπάρχει κοινωνία οργανωμένη, εκκλησία, άνθρωποι (ή μόνοι ελεύθεροι τι? βλ σχόλιό σου με Καζαντζάκη από άλλο θέμα) και σε αυτό το χωροχρονικό συνεχές
---αν υπάρχει κάποιος άλλος κανόνας εκτός του κάνω ότι θέλω και ότι με ευχαριστεί και σε όποιον αρέσει.
---αν μπορεί να νιώθει κάποιος χαρά, αγάπη, ευτυχία, γνωρίζοντας ότι η σύντροφός του συνευρίσκεται σεξουαλικά (είτε κατά συρροή είτε κατά διαστήματα είτε άπαξ) με κάποιον τρίτο χωρίς ο ίδιος να το μαθαίνει παρά αργότερα (ακόμα και αν αυτός ο κάποιος κάνει ακριβώς το ίδιο)
---αν κάποιος μπορεί να πει \"σ\'αγαπώ\" και αυτή η δήλωσή του να μη τον κάνει κτήμα (όπως αντιλήφθηκα ότι την θεωρείς εσύ αυτή τη λέξη)
Πάντως στο δικό μου χωροχρόνο
---η γενετική υπόσταση των ανθρώπων δεν κάνει κάποιους πολυσυντροφικούς και κάποιους μονοσυντροφικούς. Αυτό το κάνουν οι αντιλήψεις τους και η συμπεριφορά τους. Η γενετική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ερμηνεύσει την συμπεριφορά τους.
--- το ακριβώς αντίθετο της απιστίας και η απιστία είναι :
το να πεις (για όποιον λόγο) χωρίζω (και να το κάνεις) και μετά να βρείς νέο ερωτικό σύντροφο ενώ απιστία είναι η σεξουαλική πράξη με τρίτο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μίας σχέσης με κάποιον άλλο
---εδώ παραφέρθηκες.
Originally posted by krino
...............
- οχι τι σε κανει???
τοσοι ορκοι αγαπης, τοσες υπογραφες στο γραφειο του παπα, τοσα βλεματα τρυφεροτητας την ωρα του μυστηριου για πιο λογο εγιναν???
εεεεεεεεεεεε???? για να ξενοκοιτας εσυ αλλες???
για μαζεψουυυυυυυυυ!!!!
Κτημα πηρες μου αγαπητε μου και το παζαρεψες καλα και υπογραψες κιολας για αυτο.
Φιλησες και το χερι του παπα... (το χειροτερο ολων)
μπλιαχχχχχχχ!!!
ΥΓ. Η απάντηση δεν ήταν ολοκληρωμένη. Κατά λάθος πατήθηκε το κουμπάκι το καταχώρηση στην αρχή
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση