Results 46 to 60 of 62
-
20-07-2007, 00:56 #46
Και πάμε στις απαντήσεις. To γνωστό. Οι προσωπικές απόψεις με boldακια
Originally posted by krino
............
ωστοσο γραφοντας ,
μου γεννηθηκε μια ακομα απορια,
ποιες απο τις παρακατω περιπτωσεις ειναι απιστια:
1. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα αδιαφορα
Οχι
2. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα ερευνητικα
Αν κοιτά ερευνητικά για σεξουαλικό παιχνίδι η απάντηση μου είναι ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ
3. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα προκλητικα, ριχνει χαμογελα, γλυφει τα χειλια της
Οχι ακόμα αλλά ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ...
4. Ζευγαρι περπαταει στο δρομο και ο αντρας ριχνει το βλεμα του προς μια προκλητικη γυναικα. Στο μυαλο του ερχονται σκηνες σεξ...
Οχι
5. Ζευγαρι με προβληματα, ο αντρας νιωθει οτι δεν τον καταλαβαινει η συντροφος του και στρεφεται προς αλλη γυναικα. Διατηρει δεσμο με την αλλη γυναικα, αλλα κρατανε την σχεση τους πλατωνικη, Κινουνται σε συναισθηματικο επιπεδο και μεχρι εκει.
Ναι.
Εδιτ νο2 (ααααα τελικά είμαι απρόσεχτος σήμερα. Αν η σχέση με την άλλη γυναίκα είναι γνωστή στη σύντροφο πριν από την σχέση η απάντηση είναι Οχι
6. Ζευγαρι με προβληματα, τσακωνονται συνεχως αλλα επειδη εχουν παιδια ολοι κανουν την παπια. Στο background της σχεσης το παιζουν πιστοι εκατερωθεν αλλα με πασα μυστικοτητα και προφυλαξεις πηγαινουν με αλλους συντροφους και οι δυο.
Ναι εις το τετράγωνο
7. Ζευγαρι με η χωρις προβληματα (αδιαφορο) βρισκουν συνεχεια συντροφους διαφορετικους τους οποιους τους ενσωματωνουν στην σεξουαλικη τους ζωη.
Ναι εις τη νιοστή
Εδιτ: εκτός αν το κάνουν στην κοινή τους σεξουαλική ζωή αφού προηγουμένως το έχουν από κοινού προαποφασίσει
- 20-07-2007, 02:09 #47
Ή αλλιώς η απιστία είναι ΠΡΑΞΗ.
Οι σκέψεις δεν είναι πράξεις. ούτε τα συναισθήματα ή τα αισθήματα (όποια και αν είναι η διαφορά αυτών των δύο λέξεων)
Το αποτέλεσμα εκατομυρίων σκέψεων και (συν)αισθημάτων είναι οι πράξεις.
Ακριβώς για αυτό τους ανθρώπους μπορείς να τους κρίνεις από τις πράξεις τους.
Τι να το κάνω αν λές ή αν σκέφτεσαι ή ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι με αγαπάς αν δε το μετουσιώνεις σε πράξη αλλά κάνεις ακριβώς το αντίθετο?
Οπως και πόσο άδικο θα ήταν να βάζαμε στη φυλακή τον Α που σκέφτηκε μεν να σκοτώσει αλλά τελικά έσωσε τη ζωή του Β.
20-07-2007, 07:57 #48
Originally posted by ex_hus
Originally posted by kallia13
Να θυμίσω ότι αυτό ακριβώς \"το ξέρω καλά\" το έχουν πεί όλοι οι κερατωμένοι ανά τη γή?
Και σίγουρα υπάρχουν σημάδια νωρίτερα. Απλά είναι υποσεινήδιτη επιλογή να μη τα βλέπει κανείς.
Τι εννοάς ex_hus?
α) Εσύ ζηλεύεις παθολογικά
β) Ο αραβωνιαστικός σου έχει πολύ τσακίρικο μάτι (που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί και άλλα όργανα να γίνουν τσακίρικα)
Αλλά το ότι όσοι απατήθηκαν, πριν να απατηθούν βάζαν και το χέρι τους στη φωτιά για τον σύντροφό τους, είναι γεγονός.
Τώρα το άλλο με τα σημάδια εννοώ (για τις περιπτώσεις που όντως δεν τίθεται θέμα παθολογικής ζήλιας) ότι ακόμα και όταν βλέπει κάποιος σημάδια που να τον κάνουν να πιστεύει ότι η σύντροφός του οδεύει ταχέως προς αλλού, επιλέγει να δώσει άλλη εξήγηση από αυτό που βλέπει.
Άυτό είναι μηχανισμός αυτοάμυνας ώστε να προστατευθεί το εγώ μας από το να πληγωθεί με σκέψεις \"μα καλά ο δικός μου μπορεί να?......\"
Να σου πω..οι γονεις μου είναι χωρισμένοι....ο πατέρας μου εχει ψυχολογικα προβλήματα και το κύριο στοιχείο΄του είναι η αρρωστημένη ζήλεια....αυτό φοβαμαι πως έχω κι εγω και τελευταία όλο και περισσότερο φουντωνει και με κανει να κλέω συνέχεια γιαυτό που μου συμβαίνει και δεν μπορώ να το αλλάξω...αλλά και ο αραβωνιαστικός μου παιζει το ματάκι του...δεν είναι αθώος...είμαι πολύ δυστυχισμένη δεν ΄ξέρω τι να κάνω.....κάθε μερα τσακκωνόμαστε γιαυτό το θέμα και κατεβάζω μούτρα ...αν δεν το έχεις δεν μπορεις να καταλάβεις πως είναι και πως νιώθεις....:( Τα κάνω και μετα που συνυδητοποιώ τι έχω κάνει ΄κλέω γιαυτό που είμαι και δεν μπορω να διορθώσω
20-07-2007, 09:08 #49
Dear kallia,
Το ότι ο πατέρας σου είχε τη ζήλεια σημαίνει ένα από τα δύο
α) εσύ συμπεριφέρεσαι παρομοίως
β) εσύ νομίζεις ότι συμπεριφέρεσαι παρομμοίως και έχεις φορτώσει τον ευατό σου με την σκέψη ότι είσαι καμένη από κούνια
Πάρτο αλλιώς.
Μή σκέφτεσαι ότι είσαι εσύ. Σκέψου ότι είναι μία φίλη σου με τον δικό σου και εσύ απλά τους παρατηρείς. Όχι απλώς σκέψου το. Κάντο για μία δύο μέρες. Παρατήρησε τον ευατό σου και την σχέση σου με τον δικό σου ως τρίτη. Για χάρη αυτής της παρατήρησης διώξε ακόμα και τα συναισθήματά σου (αγάπης και ζήλειας (παθολογικής ή μη)).
Μετά τις 1-2 μέρες συμβούλεψε την φίλη που παρατηρούσες.
Ζήτα την άποψη προσώπων που σας ξέρουν και τους δύο και τους εμπιστεύεσαι. Τι λένε αυτοί? Όταν εσύ λες ότι κοιτάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ μία από απέναντι τι λέει ένας τρίτος που βρίσκεται μαζί σας?
Το να διακρίνεις το αν εσύ ζηλεύεις παθολογικά (και άρα πρέπει να αλλάξεις) ή ο σύντροφός σου είναι (ας το πω απλά) γκομενάκιας (και άρα πρέπει να αποφασίσεις πως θα συμπεριφερθείς απέναντί του) ΔΕΝ είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Γιαυτό και μόνο σου εύχομαι δύναμη
ΥΓ όχι απλώς εγώ ούτε εσύ δεν μπορείς εύκολα να καταλήξεις στο α ή στο β. Αλλά το να κλαίς μόνο λύση δεν είναι. Ούτε καν εκτόνωση. Είναι μόνο χειροτέρεμα. Πως λέει και η Αλεξίου ο πόνος φέρνει πόνο και η χαρά φέρνει χαρά.....
20-07-2007, 09:09 #50
Χωρίς να θεωρώ κακό ότι μέσα στο θέμα της ζήλιας κάνουμε κάποιες αναφορές για την απιστία και με βάση τις ανωτέρω απορίες και σκέψεις σου Krino , ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό χωροχρονικό συνεχές ζείς εσύ και αν εκεί υπάρχει κοινωνία οργανωμένη, εκκλησία, άνθρωποι (ή μόνοι ελεύθεροι τι? βλ σχόλιό σου με Καζαντζάκη από άλλο θέμα)
Ζω στο θησειο, εργαζομαι στο Συνταγμα τα τελευταια 7 συναπτα ετη σαν μισθωτος.
Εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις, πληρωνω δε κανονικα τους φορους μου.
Απο κει και περα ειμαι ελευθερος να κανω τις επιλογες αυτες οι οποιες με ισσοροπουν.
Ζω στην ιδια κοινωνια με εσενα, (δεν μου αρεσει ο πρωτογωνισμος) ΔΕΝ μπαινω σε εκκλησια, και οι παπαδες το μονο αισθημα που μου γενανε ειναι του ξυλοφορτωματος.
Οι φιλοι μου ειναι οι ιδιοι και σταθεροι τα τελευταια 10-15 χρονια, σπανια προσθετω καινουριους.
Ο Καζαντζακης ειναι απο τους αγαπημενους ελληνες συγραφεις.
και σε αυτό το χωροχρονικό συνεχές
---αν υπάρχει κάποιος άλλος κανόνας εκτός του κάνω ότι θέλω και ότι με ευχαριστεί και σε όποιον αρέσει.
ειναι ο πρωταρχικος μου, με αυτον ξεκιναω την ημερα μου και με αυτον κοιμαμαι. Για αυτο το λογο εχω μινιμαρει τα θελω μου στα τελειως απαραιτητα, αλλα δεν διαπραγματευομαι αυτα τα μινιμουμ ουτε στο χιλιοστο πισω.
Το σε οποιον αρεσει ισχυει, διωχνω πολυ ευκολα κοσμο απο κοντα μου, εφοσον ολα δειχνουν οτι ταλαιπωριομαστε και οι δυο απο το συγχρωτισμο μας.
---αν μπορεί να νιώθει κάποιος χαρά, αγάπη, ευτυχία, γνωρίζοντας ότι η σύντροφός του συνευρίσκεται σεξουαλικά (είτε κατά συρροή είτε κατά διαστήματα είτε άπαξ) με κάποιον τρίτο χωρίς ο ίδιος να το μαθαίνει παρά αργότερα (ακόμα και αν αυτός ο κάποιος κάνει ακριβώς το ίδιο)
Το βαζεις λιγο μπερδεμενα, θα σου πω την δικη μου εκδοχη.
Συζητω τα παντα με τους σεξουαλικους μου συντροφους, ακομα και αυτα που με ξεπερνουν. Πιστευω στον αληθινο επικοδομητικο διαλογο οπου και οι δυο παιρνουν και δινουν.
Δεν με ενοχλει αν η συντροφος μου θελει να κανει σεξουαλικα παιχνιδια με αλλον αρρεν. Αυτο που με ενοχλει (και θα το συζητησουμε πιο κατω) ειναι να το κανει και εγω να μην γνωριζω τιποτα.
Μου δειχνει οτι εχει ανασφαλειες τις οποιες τουλαχιστον δεν της δημιουργησα εγω. Εφοσον δηλαδη τις το επιτρεπω να κανει κατι τετοιο, τι θα πρεπει να σκεφτω εαν μου το κρυψει??? Για μενα το να μου κρατησει κατι κρυφο η συντροφος μου σημαινει οτι η σχεση μου εχει τελειωσει.
---αν κάποιος μπορεί να πει \"σ\'αγαπώ\" και αυτή η δήλωσή του να μη τον κάνει κτήμα (όπως αντιλήφθηκα ότι την θεωρείς εσύ αυτή τη λέξη)
Φυσικα!!!
Τα συναισθηματα δεν εχουν να κανουν απολυτα με την σεξουαλικη πραξη. Στην σημερινη μας κοινωνια ταυτιζονται για αλλους λογους.
Δηλαδη νομιζω οτι μπορουμε να πουμε \"σ\' αγαπω\" και να κανουμε σεξ. Οπως επισης και να κανουμε σεξ χωρις να πουμε \"σ άγαπω\".
Μηπως την σημερινη πολυαγαπημενη μας συντροφο οταν καναμε πρωτη φορα σεξ, τις ειπαμε πρωτα \"σ άγαπω??\"
Πάντως στο δικό μου χωροχρόνο
---η γενετική υπόσταση των ανθρώπων δεν κάνει κάποιους πολυσυντροφικούς και κάποιους μονοσυντροφικούς. Αυτό το κάνουν οι αντιλήψεις τους και η συμπεριφορά τους. Η γενετική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ερμηνεύσει την συμπεριφορά τους.
--- το ακριβώς αντίθετο της απιστίας και η απιστία είναι :
το να πεις (για όποιον λόγο) χωρίζω (και να το κάνεις) και μετά να βρείς νέο ερωτικό σύντροφο ενώ απιστία είναι η σεξουαλική πράξη με τρίτο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μίας σχέσης με κάποιον άλλο
---εδώ παραφέρθηκες.
θα σου απαντησω παρακατω.
...............
Τέλος το ότι κανείς δεν είναι κτήμα κανενός είναι κάπως παραπλανητικό καθώς το να θέλω να δοθώ (σεξουαλικά)αποκλειστικά σε κάποιον δε με κάνει αυτομάτως κτήμα του.
- οχι τι σε κανει???
τοσοι ορκοι αγαπης, τοσες υπογραφες στο γραφειο του παπα, τοσα βλεματα τρυφεροτητας την ωρα του μυστηριου για πιο λογο εγιναν???
εεεεεεεεεεεε???? για να ξενοκοιτας εσυ αλλες???
για μαζεψουυυυυυυυυ!!!!
Κτημα πηρες μου αγαπητε μου και το παζαρεψες καλα και υπογραψες κιολας για αυτο.
Φιλησες και το χερι του παπα... (το χειροτερο ολων)
μπλιαχχχχχχχ!!!
δεν μιλαω προσωπικα για σενα, ειναι γεγονος οτι η υπογραφη που βαζεις για το γαμο σου ειναι νομοθετικη πραξη η οποια εχει ιδιες διαδικασιες (ηθικες η πρακτικες) με την αγορα ενος κτηματος.
Αναλογα δε υπαρχει η κτητικοτητα.
Οταν εχεις ενα κτημα το περιφρασεις με συρματοπλεγμα για να μην στο καταπατησουν.
Ενιοτε τετοια συρματοπλεγματα βαζουν και τα μελη ενος παντρεμενου ζευγαριου οταν \"παραστρατουν\".
Ποσες φορες εχω ακουσει απο ζευγαρια,
\"τωρα εισαι παντρεμενος και εχεις υποχρεωσεις....\"
Η υποχρεωση που αναγεται ειναι οτι πρεπει κυριως δε, να παραμενεις πιστος στα καθηκοντα της εστιας.
Κατι που δεν ειναι και τοσο υποχρεωτικο κατα το νομο, οταν εισαι ενα απλο ζευγαρι.
Ποσο λοιπον παζαρευεται η αγαπη ενθεν και ενθεν????
ΥΓ. Η απάντηση δεν ήταν ολοκληρωμένη. Κατά λάθος πατήθηκε το κουμπάκι το καταχώρηση στην αρχή
για αυτο και σου απαντω κομματιαστα.
20-07-2007, 09:15 #51
Και πάμε στις απαντήσεις. To γνωστό. Οι προσωπικές απόψεις με boldακια
............
ωστοσο γραφοντας ,
μου γεννηθηκε μια ακομα απορια,
ποιες απο τις παρακατω περιπτωσεις ειναι απιστια:
1. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα αδιαφορα
Οχι
2. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα ερευνητικα
Αν κοιτά ερευνητικά για σεξουαλικό παιχνίδι η απάντηση μου είναι ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ
3. η συντροφος κοιτα προς το μερος αλλου αντρα προκλητικα, ριχνει χαμογελα, γλυφει τα χειλια της
Οχι ακόμα αλλά ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ...
4. Ζευγαρι περπαταει στο δρομο και ο αντρας ριχνει το βλεμα του προς μια προκλητικη γυναικα. Στο μυαλο του ερχονται σκηνες σεξ...
Οχι
5. Ζευγαρι με προβληματα, ο αντρας νιωθει οτι δεν τον καταλαβαινει η συντροφος του και στρεφεται προς αλλη γυναικα. Διατηρει δεσμο με την αλλη γυναικα, αλλα κρατανε την σχεση τους πλατωνικη, Κινουνται σε συναισθηματικο επιπεδο και μεχρι εκει.
Ναι.
Εδιτ νο2 (ααααα τελικά είμαι απρόσεχτος σήμερα. Αν η σχέση με την άλλη γυναίκα είναι γνωστή στη σύντροφο πριν από την σχέση η απάντηση είναι Οχι
6. Ζευγαρι με προβληματα, τσακωνονται συνεχως αλλα επειδη εχουν παιδια ολοι κανουν την παπια. Στο background της σχεσης το παιζουν πιστοι εκατερωθεν αλλα με πασα μυστικοτητα και προφυλαξεις πηγαινουν με αλλους συντροφους και οι δυο.
Ναι εις το τετράγωνο
7. Ζευγαρι με η χωρις προβληματα (αδιαφορο) βρισκουν συνεχεια συντροφους διαφορετικους τους οποιους τους ενσωματωνουν στην σεξουαλικη τους ζωη.
Ναι εις τη νιοστή
Εδιτ: εκτός αν το κάνουν στην κοινή τους σεξουαλική ζωή αφού προηγουμένως το έχουν από κοινού προαποφασίσει
αναλυοντας τις απαντησεις σου τις οποιες βρηκα αρκετα ενδιαφεροντες,
βρισκω ενα κοινο παρανομαστη:
Βαζεις παντου την ειλικρινια στις σχεσεις και διαπιστωνω οτι δεχεσαι το σεξ εκτος ζευγαριου αρκει να εχει προσυμφωνηθει.
Τελως παντων οτιδηποτε ειναι κοινο συμφωνηθεν δεν το θεωρεις απιστια.
Θα ηθελα να βαλω μια τελευταια παραμετρο αν δεν ενοχλει η οποια δεν εχει σχεση με ειλικρινια αλλα ειναι σημαντικη.
Ζευγαρι με την συντροφο να ειναι πιστη, αλλα μια φορα της ετυχε να εχει μια φαντασιωση να σκεφτεται καποιον τριτο και σκεφτοταν πως θα ηταν το σεξ μαζι του.
Η φαντασιωση της ολοκληρωθηκε επιτυχως με αυνανισμο.
Το ολο θεμα εληξε εκει και η συντροφος ξαναγυρισε δια παντως στην σχεση της, χωρις να αναφερει πουθενα το θεμα.
Θεωρεις οτι η γυναικα εχει απιστησει???
20-07-2007, 09:27 #52
λαθος....
Οι σκέψεις δεν είναι πράξεις. ούτε τα συναισθήματα ή τα αισθήματα (όποια και αν είναι η διαφορά αυτών των δύο λέξεων)
Τι να το κάνω αν λές ή αν σκέφτεσαι ή ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι με αγαπάς αν δε το μετουσιώνεις σε πράξη αλλά κάνεις ακριβώς το αντίθετο?
Μπορουμε να το γυρισουμε τουμπα το θεωρημα σου αν δεν ενοχλει??
Τι να την κανεις την πραξη αν αυτη δεν εχει πισω της ενα συναισθηματικο background??
Οπως και πόσο άδικο θα ήταν να βάζαμε στη φυλακή τον Α που σκέφτηκε μεν να σκοτώσει αλλά τελικά έσωσε τη ζωή του Β.
Με αυτο θελω να πω, οτι διαφωνω και με την μια κατασταση και με την αλλη.
Βλεπω ενα πειθαναγκασμο καταρχην και στην συνεχεια μια ανημπορια να καθορισουμε με σαφηνεια τα ορια της απιστιας.
Οπως διαβαζεις και στο φορουμ απιστια μπορει να καθοριστει απο το πεταρισμα της βλεφαριδας μεχρι αυτη καθ΄αυτη την σεξουαλικη πραξη.
Για μενα δεν νοειτε καν σαν εννοια στις σχεσεις των ανθρωπων. Αυτο που καταλαβαινω ειναι ειλικρινια η οχι και τελος.
Συμβολικα αλλα και ηθικα - νομικα εχει καθοριστει οτι απιστια στις σχεσεις νοειται οταν υπαρχει σεξουαλικο περιεχομενο ενος μελος του ζευγαριου με τριτο ατομο....
το ερωτημα ειναι γιατι????
Αυτο το τεραστιο ΓΙΑΤΙ εχει μια σημασια να συζητηθει.....
20-07-2007, 09:39 #53
Dear kallia,
Το ότι ο πατέρας σου είχε τη ζήλεια σημαίνει ένα από τα δύο
α) εσύ συμπεριφέρεσαι παρομοίως
β) εσύ νομίζεις ότι συμπεριφέρεσαι παρομμοίως και έχεις φορτώσει τον ευατό σου με την σκέψη ότι είσαι καμένη από κούνια
Πάρτο αλλιώς.
Μή σκέφτεσαι ότι είσαι εσύ. Σκέψου ότι είναι μία φίλη σου με τον δικό σου και εσύ απλά τους παρατηρείς. Όχι απλώς σκέψου το. Κάντο για μία δύο μέρες. Παρατήρησε τον ευατό σου και την σχέση σου με τον δικό σου ως τρίτη. Για χάρη αυτής της παρατήρησης διώξε ακόμα και τα συναισθήματά σου (αγάπης και ζήλειας (παθολογικής ή μη)).
Μετά τις 1-2 μέρες συμβούλεψε την φίλη που παρατηρούσες.
Ζήτα την άποψη προσώπων που σας ξέρουν και τους δύο και τους εμπιστεύεσαι. Τι λένε αυτοί? Όταν εσύ λες ότι κοιτάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ μία από απέναντι τι λέει ένας τρίτος που βρίσκεται μαζί σας?
Το να διακρίνεις το αν εσύ ζηλεύεις παθολογικά (και άρα πρέπει να αλλάξεις) ή ο σύντροφός σου είναι (ας το πω απλά) γκομενάκιας (και άρα πρέπει να αποφασίσεις πως θα συμπεριφερθείς απέναντί του) ΔΕΝ είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Γιαυτό και μόνο σου εύχομαι δύναμη
ΥΓ όχι απλώς εγώ ούτε εσύ δεν μπορείς εύκολα να καταλήξεις στο α ή στο β. Αλλά το να κλαίς μόνο λύση δεν είναι. Ούτε καν εκτόνωση. Είναι μόνο χειροτέρεμα. Πως λέει και η Αλεξίου ο πόνος φέρνει πόνο και η χαρά φέρνει χαρά.....
20-07-2007, 11:10 #54
Originally posted by kallia13
ο γαμπρος μου είναι μπροστα στις περισσότερες φορες που συζητάμε....αλλα μου λέει οτι ζηλεύω και να μην ζηλεύω και ότι αστειεύουν ...εγω τα σηκωνω αυτα τα αστεια ? ΓΙΑΤΙ?Originally posted by gramle
Ti εννοεις επιμονα? Καρφωνεται με τις ωρες?
Αν ειναι ετσι αυτο ειναι προσβλητικο οταν συνοδευεις μια κοπελα και οχι μονο για αυτην αλλά και για τον ιδιο σου τον εαυτο ειναι προσβλητικο
(τορα, αν αφτο ινε απιστια ή οχι, ινε θεμα τις σιμιολογιας)
20-07-2007, 11:54 #55
σπιτι μου μενουμε
20-07-2007, 14:07 #56
Καλλια αν σε ενοχλεί ο διαλογος περί απιστίας (αν και νομίζω ότι με θέμα ζηλειας έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία) πέστο νωρίς....... Θα τραβήξει πολύ με φαίνεται..
.........
---αν μπορεί να νιώθει κάποιος χαρά, αγάπη, ευτυχία, γνωρίζοντας ότι η σύντροφός του συνευρίσκεται σεξουαλικά (είτε κατά συρροή είτε κατά διαστήματα είτε άπαξ) με κάποιον τρίτο χωρίς ο ίδιος να το μαθαίνει παρά αργότερα (ακόμα και αν αυτός ο κάποιος κάνει ακριβώς το ίδιο)
Το βαζεις λιγο μπερδεμενα, θα σου πω την δικη μου εκδοχη.
Συζητω τα παντα με τους σεξουαλικους μου συντροφους, ακομα και αυτα που με ξεπερνουν. Πιστευω στον αληθινο επικοδομητικο διαλογο οπου και οι δυο παιρνουν και δινουν.
Δεν με ενοχλει αν η συντροφος μου θελει να κανει σεξουαλικα παιχνιδια με αλλον αρρεν. Αυτο που με ενοχλει (και θα το συζητησουμε πιο κατω) ειναι να το κανει και εγω να μην γνωριζω τιποτα.color
>>>>>>>>>??? Δηλαδή αν σου πεί ότι θέλω και θα έχω σεξουαλικές επαφές με άλλους άρενες εσύ δε θα ενοχληθείς ? (καθόλου?????) και σύμφωνα με τα κατωτέρω αφού δε στο κράτησε κρυφό η σχέση σου θα συνεχίσει κανονικά????ΝΟΜΙΖΕΙΣ....
Μου δειχνει οτι εχει ανασφαλειες τις οποιες τουλαχιστον δεν της δημιουργησα εγω. Εφοσον δηλαδη τις το επιτρεπω να κανει κατι τετοιο, τι θα πρεπει να σκεφτω εαν μου το κρυψει??? Για μενα το να μου κρατησει κατι κρυφο η συντροφος μου σημαινει οτι η σχεση μου εχει τελειωσει.
.............
δεν μιλαω προσωπικα για σενα,
>>>>>>>>>το δέχομαι
ειναι γεγονος οτι η υπογραφη που βαζεις για το γαμο σου ειναι νομοθετικη πραξη η οποια εχει ιδιες διαδικασιες (ηθικες η πρακτικες) με την αγορα ενος κτηματος.
>>>>>>>>>Κάτσε να δείς πόσες υπογραφές θα βάλεις όταν θελήσεις να κάνεις ένα παιδί και μετά πες μου ότι είναι το ίδιο ένα οικόπεδο με ένα πρόσωπο. Και μη μου πείς ότι εσύ παιδιά δε θα κάνεις οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ασε που και να μη θέλεις πάλι μπορεί να κάνεις
............
20-07-2007, 14:20 #57
λαθος....
>>>>>>Το σωστό είναι ποιό?
Μπορουμε να το γυρισουμε τουμπα το θεωρημα σου αν δεν ενοχλει??
Τι να την κανεις την πραξη αν αυτη δεν εχει πισω της ενα συναισθηματικο background??
>>>>>>Υπερβατική λογική. Πράξη χωρίς σκέψη ή συναίσθημα δεν νοείτε. Εξήγησέ μου μία πράξη τέτοια χωρίς συναισθηματικό ή σκεπτικιστικό backgrond και το συζητάμε. Πολύ δε περισσότερο αγάπη χωρίς αυτά δε νοείτε
Βλεπω ενα πειθαναγκασμο καταρχην και στην συνεχεια μια ανημπορια να καθορισουμε με σαφηνεια τα ορια της απιστιας.
Οπως διαβαζεις και στο φορουμ απιστια μπορει να καθοριστει απο το πεταρισμα της βλεφαριδας μεχρι αυτη καθ΄αυτη την σεξουαλικη πραξη.
Για μενα δεν νοειτε καν σαν εννοια στις σχεσεις των ανθρωπων. Αυτο που καταλαβαινω ειναι ειλικρινια η οχι και τελος.
>>>>>>>Τώρα ειλικρινά το να σου πεί ένα ψέμα (πχ χτες δεν κοιμήθηκα) είναι το ίδιο με το να σου κρύψει το ότι κοιμάται με άλλον?
Συμβολικα αλλα και ηθικα - νομικα εχει καθοριστει οτι απιστια στις σχεσεις νοειται οταν υπαρχει σεξουαλικο περιεχομενο ενος μελος του ζευγαριου με τριτο ατομο....
>>>>>>>Είδες που τελικά ορισμός της απιστίας υπάρχει και είναι η ΠΡΑΞΗ που περιγράφεις. Τώρα αν εσύ δε συμφωνείς ή θεωρείς ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σου εύχομαι ολόψυχα να μη βιώσεις ποτέ αυτό που συμβολικά - ηθικά- νομικά έχει καθορισθεί ως απιστία.
>>>>>>>Δικαιιολογί ες για την απιστία πολλές. Αιτία μόνο μία. Η ανθρώπινη αδυναμία που δε σου επιτρέπει να προβείς πρώτα στη λύση μίας σχέσης και μετά στην εύρεση μίας άλλης.
Εδιτ:
ΥΓ1 Για να μην ανοίξουμε ΚΑΙ θέμα περί αυνανισμού απλώς απαντώ ΟΧΙ ο αυνανισμός δεν είναι απιστία. Για περισσότερα googlαρισε Ασκητής.
20-07-2007, 16:07 #58
[quote]Originally posted by ex_hus
Καλλια αν σε ενοχλεί ο διαλογος περί απιστίας (αν και νομίζω ότι με θέμα ζηλειας έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία) πέστο νωρίς....... Θα τραβήξει πολύ με φαίνεται..
οχι σε φαινεται, θα τραβηξει.
[quote]Originally posted by krino
.........
>>>>>>>>>??? Δηλαδή αν σου πεί ότι θέλω και θα έχω σεξουαλικές επαφές με άλλους άρενες εσύ δε θα ενοχληθείς ? (καθόλου?????) και σύμφωνα με τα κατωτέρω αφού δε στο κράτησε κρυφό η σχέση σου θα συνεχίσει κανονικά????ΝΟΜΙΖΕΙΣ....
τι νομιζω?
ετσι γινεται οπως στο περιγραφω.
Και ναι η σχεση μου συνεχιζεται μια χαρα.
Δεν καταλαβα αυτο τι αναιρει???
οτι δεν με αγαπαει??? η οτι δεν την αγαπαω???
Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το να δεσμευεσαι με αλυσιδες με ενα συντροφο, ειναι μεν το κυκλοφορησιμο της εποχης, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι ειναι και σωστο.
Εχεις να πεις κατι αντιθετο??
.............
ειναι γεγονος οτι η υπογραφη που βαζεις για το γαμο σου ειναι νομοθετικη πραξη η οποια εχει ιδιες διαδικασιες (ηθικες η πρακτικες) με την αγορα ενος κτηματος.[/color]
>>>>>>>>>Κάτσε να δείς πόσες υπογραφές θα βάλεις όταν θελήσεις να κάνεις ένα παιδί και μετά πες μου ότι είναι το ίδιο ένα οικόπεδο με ένα πρόσωπο. Και μη μου πείς ότι εσύ παιδιά δε θα κάνεις οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ασε που και να μη θέλεις πάλι μπορεί να κάνεις
το να βαλω μια η δεκα υπογραφες δεν λεει τιποτα για μενα η για το ιδιο το παιδι.
Οπως και το να παντρευτω και να υπογραψω παλι δεν λεει τιποτα.
Ολα αυτα ειναι χαρτοπολεμος....
αυτο που μετραει ειναι το ποτε και με ποιο τροπο επικαλουνται αυτες οι υπογραφες.
Ποτε θυμιζουμε στον συντροφο μας οτι ...
\"τωρα ειμαστε παντρεμενοι\"???
ποτε θυμιζουμε στο παιδι μας ποιοι ειναι οι γονεις του??
Οι υπογραφες δεν εχουν να κανουν με τιποτα αλλο, παρα για να επικυρωσουν αυτη την σχεση, εαν και εφοσον καποιο απο τα συμβαλομενα μελη θεληση να την αμφισβητησει / καταπατησει.
Ξερεις σε σχεσεις που ολα και τα παντα πηγαινουν μελι γαλα, κανεις δεν τις θυμαται αυτες τις ρημαδες τις υπογραφες...
Στην αντιθετη περιπτωση ομως ποιος ειδε τον θεο και δεν το φοβηθηκε.
............
20-07-2007, 16:22 #59
λαθος....
>>>>>>Το σωστό είναι ποιό?
το σωστο ειναι οτι με βαση την λογικη σου δεν ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει απιστια και να γινει η πραξη.
Για πιο λογο, οταν η συντροφος φαντασιωνεται τον παιδαρα που ειδε χθες και αυνανιζεται με το προσωπο του δεν ειναι αυτο απιστια???
Επειδη δεν ειναι μαζι του υλικα???
εχει τοση μεγαλη σημασια αυτο??
[/color]
>>>>>>Υπερβατική λογική. Πράξη χωρίς σκέψη ή συναίσθημα δεν νοείτε. Εξήγησέ μου μία πράξη τέτοια χωρίς συναισθηματικό ή σκεπτικιστικό backgrond και το συζητάμε. Πολύ δε περισσότερο αγάπη χωρίς αυτά δε νοείτε
εχω υποψη μου εκαντονταδες αντρες η γυναικες, που κανουν σεξ χωρις συναισθημα, απλα κανουν πραξη....
αυτο τι ειναι???
>>>>>>>Τώρα ειλικρινά το να σου πεί ένα ψέμα (πχ χτες δεν κοιμήθηκα) είναι το ίδιο με το να σου κρύψει το ότι κοιμάται με άλλον?
το ψεμα ειναι ψεμα, για να αναγκαστει να πει ενα ψεμα, σημαινει οτι υπηρχε καποιος λογος που το ειπε.
Οι λογοι αλλαζουν οχι ομως το οτι ειπωθηκε ενα ψεμα, η εκατο.
>>>>>>>Είδες που τελικά ορισμός της απιστίας υπάρχει και είναι η ΠΡΑΞΗ που περιγράφεις. Τώρα αν εσύ δε συμφωνείς ή θεωρείς ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σου εύχομαι ολόψυχα να μη βιώσεις ποτέ αυτό που συμβολικά - ηθικά- νομικά έχει καθορισθεί ως απιστία.
πως καταλαβες οτι αμφισβητησα την νομοθεσια??
αυτο τι σημαινει οτι πρεπει να την αποδεχωμαι κιολας στο πως θα ρυθμιζω εγω την ζωη μου??
Δηλαδη δεν μπορω να εχω δικο μου κωδικα ηθικης??
>>>>>>>Δικαιιολογί ες για την απιστία πολλές. Αιτία μόνο μία. Η ανθρώπινη αδυναμία που δε σου επιτρέπει να προβείς πρώτα στη λύση μίας σχέσης και μετά στην εύρεση μίας άλλης.
δεν καταλαβες το ερωτημα,
η ερωτηση ειναι για πιο λογο, εχει θεσμιστει κοινωνικα αλλα και νομικα η απιστια,
αυτο ρωταω.
[/quote]
Εδιτ:
ΥΓ1 Για να μην ανοίξουμε ΚΑΙ θέμα περί αυνανισμού απλώς απαντώ ΟΧΙ ο αυνανισμός δεν είναι απιστία. Για περισσότερα googlαρισε Ασκητής.
οκ απο τουδε και στο εξης να googlareis και \"krino\"
Σου απαντησα περιληπτικως πιο πανω για την φαντασιωση και τον αυνανισμο.
Πιθανον η ηθικη μου με του ασκητη να ειναι διαφορετικη.
Τουλαχιστον δεν ειμαι υποκριτης....
Και δεν θα φτιαξω τειχη γυρω μου, για να ειμαι με μια γυναικα και να της λεω, μεσα στο σπιτι κανε οτι θες, σκεψου οποιον θες, αρκει να μην πας με κανενα εξω απο αυτη την πορτα.
Ο καθενας αγαπητε μου μπορει να ζει στο δικο του οχυρο και δεν με ενδιαφερει να του δειξω ποσο σαθρο ειναι.
[/quote]
20-07-2007, 17:35 #60
Εχοντας ξεκινήσει να γράφω σε ένα thread με κυρίως θέμα το συναίσθημα της ζήλειας και θέλωντας να αναλυθεί κάπως το θέμα της απιστίας νομίζω ότι έχει ξεφύγει από το σημείο να συζητάμε
α) για τους λόγους που η κοινωνία έχει νόμους
β) για το αν υπάρχει διαφορά μεταξύ αγάπης και σεξουαλικού ηδονισμού
γ) για το αν κάποιος που παντρεύεται αποδεχόμενος την απιστία ώς όρο λύσης του γάμου κατόπινν δε δέχετε την απιστία ως κάτι υπαρκτό
δ) για το κατά πόσο η προσωπική ηθική κάποιου είναι ανώτερη από τις αξίες της κοινωνίας στην οποία έχει επιλέξει να ζει μόνο και μόνο επειδή το ίδιο το μέλος το πιστεύει.
ε) για το κατά πόσο κάποιος που δηλώνει ότι θέλω να είμαι μαζί σου και μόνο μαζί σου γιατί σε αγαπώ έχει βάλει αλυσίδες και έχει αγοράσει ένα οικόπεδο
στ) για το κατά πόσο κάποιος που δηλώνει ότι εγώ θα έχω 2 ή 3 ή 4 συντρόφους και θα τους αγαπώ όλους μπορεί να βρεί άλλα μέλη μέσα στην κοινωνία τα οποία θα τα πείσει για την ορθότητα και την ηθικότητά της άποψής αυτής και θα υποβαθμίζει την προσωπικότητά τους κάνοντας πράξη την σκέψη του
ζ) το κατά πόσο η αξία που δίνει ο καθένας στον ευατό του είναι και πραγματική
η) το αν κάποιος που αυνανιζόμενος εκτονώνεται σεξουαλικά πρέπει ενοχικά να θεωρεί ευατόν ως μοιχό
θ) για το αν η νομοθεσία πρέπει ή όχι να καθορίζει τον τρόπο που ζούμε
ι) για το αν η σεξουαλική πράξη είναι κάτι μηχανικό όπως η αναπνοή
κ) το κατά πόσο μία κοινωνία μπορει να λειτουργήσει με γνώμονα τα προσωπικά θέλω (όποια και αν είναι αυτά καθώς θα καθορίζονται ατομικά από κάθε μέλος) των μελών της χωρίς άλλους κανόνες που να βάζουν φραγμούς.
Οπότε i rest my case σε αυτό το thread. Σε κάποιο άλλο πιθανώς να έχω κάτι να πω αλλά εδώ δε βρίσκω πλέον το νόημα να συνεχίσω να γράφω για κάτι από όλα αυτά.
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή