Results 1 to 6 of 6
Thread: Τι να κανω?
-
30-05-2013, 18:02 #1
Τι να κανω?
Αποφασισα λοιπον να κανω κατι γιατι αυτη η κατασταση δεν παλευετε αλλο..Αγχος για σχεδον οτιδηποτε,ασχημες/παραλογες,εμμονες σκεψεις που μου προκαλουν πανικο,τρομο,ψυχαναγκασμου ς και αλλα ασχημα πραγματα(Στο θεμα ''Αρνητικες σκεψεις-υπεραναλυση-ανασφαλεια-ΑΓΧΟΣ'' λεω περισσοτερα για το προβλημα μου)..Ειναι πολυ κουραστικο..σκεφτηκα λοιπον να αρχισω να πραττω για να το σταματησω..αλλα οι θετικες σκεψεις και οι διαφορες δραστηριοτητες που κανω για να ξεχνιεμαι δεν λυνουν το προβλημα μου..για αυτο ειπα να επισκεπτω και παλι εναν ειδικο..Αυτα που σκεφτομαι να κανω ειναι:
-Ή να αρχισω να πηγαινω παλι τακτικα στον ψυχολογο-ψυχοθεραπευτη που πηγαινα παλια(τακτικα εννοω οχι 1-2 φορες το 3μηνο αλλα την εβδομαδα)
-Ή να παω σε ψυχιατρο να μου προτεινει τροπους αντιμετωπισης των σκεψεων αυτων
Τι λετε να κανω?Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?
- 30-05-2013, 23:29 #2
Καλα οντως ειναι δυσκολο οταν σε κυριευει το αγχος κ δεν εισαι απαραιτητα αρρωστος για να θελεις ψυχιατρο νομιζω ειναι περισσοτερο θεμα ψυχολογου να βαλετε κατω ολες αυτες τις σκεψεις να μιλησετε για τα παιδικα σου χρονια τα βιωματα σου καθημερινοτητα σου ολα ετσι για να εντοπισετε απο που προερχεται αυτο το αγχος,Πηγαινα σε ψυχιατρο κ δεν μου πρσεφερε κατι,Τωρα που πηγαινω σε ψυχολογο ειμαι καλυτερα
31-05-2013, 01:45 #3
Mητσακο οι ψυχιατροι , τουλαχιστον μια μεγαλη πλειοψηφια , ισως και παραπανω , προτεινουν απλα καποια φαρμακευτικη αγωγη και οι συμβουλες που δινουν ειναι για το πεος.
Επειδη εισαι μικρος σε ηλικια αν θυμαμαι καλα , νομιζω πως η φαρμακευτικη αγωγη δεν ειναι οτι καλυτερο.
Το καλυτερο ειναι να βρεις τροπους να διαχειριστεις το αγχος , ειτε με την βοηθεια βιβλιων , ειτε με την βοηθεια ψυχοθεραπευτη κανοντας σωστη ψυχοθεραπεια , ιδανικα γνωσιακου συμπεριφορικου τυπου. Επισης το να γραφτεις σε καποια ομαδα αυτοβοηθειας ειναι καλη ιδεα αλλα θελει λιγο ψαξιμο . Αν μενεις Αθηνα υπαρχουν αρκετα προγραμματα και με μικρο κοστος , για επαρχια δεν γνωριζω.
31-05-2013, 13:21 #4
Μητσάκο, δε ξέρω αν μπορείς να το καταφέρεις.. (επειδή αν θυμάμαι καλά σου είχα πει ότι μοιάζουν οι περιπτώσεις μας...) εμένα το μεγαλύτερο άγχος μου το τελευταίο καιρό είναι το οικονομικό, θέμα επιβίωσης.. οπότε αντί να κάθομαι και να μοιρολογάω.. ωχ τι έπαθα η καημένη, είπα να σταματήσω να σκέφτομαι ότι αρνητικό έχει συμβεί και όταν έρχεται κάτι καινούριο να προστεθεί, το αποβάλω λέγοντας.. δε μπορώ να κάνω κάτι, για ότι μπορώ να διορθώσω το παλεύω.. για τα υπόλοιπα που δεν είναι στο χέρι μου (όπως για παράδειγμα πότε επιτέλους θα με πληρώσουν, δε μπορώ να γκρινιάζω συνέχεια!!!) το αφήνω, αν δεν έχω δε πληρώνω κ εγώ!!! θα μου πεις είναι λογική αυτή? για τα ψυχολογικά μου μια χαρά λειτουργεί! αν μου δίνουν έναντι θα δίνω κι εγώ παντού έναντι.. δε θα ξαναπάθω εγώ κρίση για τη κρίση!!! Αρκετά ψυχοσωματικά έχω μέχρι στιγμής!! Σταμάτα να αναλύεις καταστάσεις και μην αφήνεις να σου τρώνς την ενέργειά σου! ίσως βοηθήσει και ο ψυχολόγος!
Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
31-05-2013, 18:37 #5
31-05-2013, 22:37 #6
Καλα μην αποθαρυνεσαι φιλε μου πιστευω με μια καλη επιλογη ψυχολογου προκεται να εισαι ακομα καλυτερα