Μήπως πάσχω από σοβαρότερη ψυχική ασθένεια;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

Μήπως πάσχω από σοβαρότερη ψυχική ασθένεια;

Επισκέπτομαι εδώ και καιρό ψυχίατρο, ο οποίος έχει κάνει διάγνωση ότι έχω Σύνδρομο Asperger και Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

Ακολουθώ φαρμακευτική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει και το φάρμακο Abilify.

Φοβάμαι μήπως πάσχω από σοβαρότερη ψυχική ασθένεια, γιατί από έρευνα που έκανα μέσω του Internet διαβάζω ότι το Abilify χορηγείται σε άτομα που έχουν Σχιζοφρένεια ή Διπολική Διαταραχή.

Παίρνει κανείς από εσάς, ο οποίος έχει Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ή Σύνδρομο Asperger το Abilify;
    Μήπως ξέρεται καμία περίπτωση παρόμοια με τη δική μου που να παίρνει το Abilify;

Θα με ανακούφιζε πολύ οποιαδήποτε πληροφορία...

Senior Member
    Πηγαινε σε αλλο γιατρο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Πηγαινε σε αλλο γιατρο.
    Γιατι το λες αυτο? Μια χαρα φαρμακο του εδωσε, το abilify απ ο,τι εχω ακουσει δινεται κ για διαταραχες φασματος αυτισμου κτλ, διοτι εχει παραλληλα κ αντικαταθλιπτικη δραση.. Φαντασου να παει σε εναν αλλο κ να του δωσει κανα zyprexa ξερω γω κ να του γμησει τα πρεκια ;))

Abilify παιρνω φιλε θεματοθετη αλλα για λογους τελειως διαφορετικους απο τους δικους σου. Σημασια εχει να σου ταιριαξει το φαρμακο κ να σε βοηθησει, μν κολλας σε ταμπελες κ τι λεει το χαρτακι! Καλη συνεχεια! :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Λακρυ οπως ξερεις πολυ ψυχιατροι το παρακανουν με την φαρμακευτικη αγωγη αρα καλυτερα να του επιβεβαιωσει και καποιος αλλος γιατρος οτι παιρνει σωστη αγωγη ή αν χρηζει αλλης θεραπειας .

Για το συνδρομο ασπεργκερ δεν ξερω τιποτα περα απο το οτι ανηκει στο φασμα του αυτισμου , αλλα για την ιψδ ξερω αρκετα..
    Και επειδη την αντιμετωπιζω τοσα χρονια και χωρις φαρμακευτικη αγωγη και με αγωγη ανα διαστηματα , ξερω πως αντιμετωπιζεται με ενα σωρο τροπους. Τα αντιψυχωτικα δεν πιστευω πως πρεπει να δινονται αν δεν εξαντληθουν οι υπολοιπες μεθοδοι αντιμετωπισης.

Senior Member
    Αναρωτιέμαι γι αυτήν την έκρηξη των ψυχιατρικών νοσημάτων. Από την άλλη όταν έχουνε τόσα θύματα να χαπακώνουν, γιατί να μην κερδίζουν κι αυτοί το μεροκάματο γράφοντας συνταγές, αν και θα ήταν προτιμότερο να γράφουν συνταγές μαγειρικής.

Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post
    Αναρωτιέμαι γι αυτήν την έκρηξη των ψυχιατρικών νοσημάτων. Από την άλλη όταν έχουνε τόσα θύματα να χαπακώνουν, γιατί να μην κερδίζουν κι αυτοί το μεροκάματο γράφοντας συνταγές, αν και θα ήταν προτιμότερο να γράφουν συνταγές μαγειρικής.
    Όλοι οι υπόλοιποι γιατροι πλουτίζουν, γιατί όχι κι αυτοι?

Γιωργο, ψυχοθεραπεια κανεις σε ψυχολογο? αν το προβλημα ειναι ΙΨΔ, παράλογες σκέψεις, έμμονες ιδεες, φανταστικα σεναρια, φοβιες και συναφή, μπορεις κι απο μονος εκπαιδευοντας τη σκεψη σου με καταλληλες μεθοδους, όπως της εσωτερικής παρατήρησης, την οποια αμα το ατομο παλεψει να την εφαρμοσει τη θεωρω αποτελεσματική. Εχω γραψει γι αυτη τη μεθοδο παλια σε θεματα στην ενότητα ΙΨΔ. Χωρις να θελω να αποκλεισω τα φαρμακα. Η betelgeuse σου λεει ότι το παλευει και χωρις φαρμακα. Πάντως πιστευω πως τα φαρμακα απο μονα τους δεν αρκουν, το ατομο πρεπει να βαλει και τις δικες του δυναμεις εκπαιδευοντας τη σκεψη του.
    γιάννης

Senior Member
    Μπορει να χει δικιο , μπορει αδικο. Για εμας εισαι ενας χ αγνωστος ουτε εχουμε την καταλληλη εκπαιδευση να ξερουμε ποιο ειναι το σωστο και ποιο το λαθος για την περιπτωση σου. Εαν θες πες και σε αλλο γιατρο και παιρνεις και μια αλλη γνωμη , που μην σε παραξενεψει εαν ειναι διαφορετικη απο τον προηγουμενο. Ζυγιασε και συ οσο μπορεις τα πραγματα. Δεν ειναι ακριβως μαθηματικα 1+1=2 , οταν μιλαμε για ανθρωπους και προβληματα που εχουν.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member

προσωπική εμπειρία

Quote Originally Posted by giwrgopanos View Post
    Επισκέπτομαι εδώ και καιρό ψυχίατρο, ο οποίος έχει κάνει διάγνωση ότι έχω Σύνδρομο Asperger και Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

Ακολουθώ φαρμακευτική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει και το φάρμακο Abilify.

Φοβάμαι μήπως πάσχω από σοβαρότερη ψυχική ασθένεια, γιατί από έρευνα που έκανα μέσω του Internet διαβάζω ότι το Abilify χορηγείται σε άτομα που έχουν Σχιζοφρένεια ή Διπολική Διαταραχή.

Παίρνει κανείς από εσάς, ο οποίος έχει Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ή Σύνδρομο Asperger το Abilify;
    Μήπως ξέρεται καμία περίπτωση παρόμοια με τη δική μου που να παίρνει το Abilify;

Θα με ανακούφιζε πολύ οποιαδήποτε πληροφορία...
    ο γιος μου έχει διαγνωστεί με σύνδρομο άσπεργκερ από παλιότερα και τελευταία και ιψδ... παίρνει εδώ και δύο μήνες zoloft και rispelen, αλλά επειδή στο τελευταίο δεν είχε ανταπόκριση του το άλλαξε ο γιατρός με abilify... μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος (κι εγώ έτσι νόμιζα) και κυρίως μην ψάχνεις στο internet για τέτοια θέματα, υπάρχει πληθώρα ανεπεξέργαστων πληροφοριών και πολλή παραπληροφόρηση... θα τρελλάθείς άδικα... η κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη και γι αυτό οι γιατροί λένε πως "δεν υπάρχει ασθένεια- υπάρχουν ασθενείς"...

Junior Member
    Quote Originally Posted by mama View Post
    ο γιος μου έχει διαγνωστεί με σύνδρομο άσπεργκερ από παλιότερα και τελευταία και ιψδ... παίρνει εδώ και δύο μήνες zoloft και rispelen, αλλά επειδή στο τελευταίο δεν είχε ανταπόκριση του το άλλαξε ο γιατρός με abilify... μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος (κι εγώ έτσι νόμιζα) και κυρίως μην ψάχνεις στο internet για τέτοια θέματα, υπάρχει πληθώρα ανεπεξέργαστων πληροφοριών και πολλή παραπληροφόρηση... θα τρελλάθείς άδικα... η κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη και γι αυτό οι γιατροί λένε πως "δεν υπάρχει ασθένεια- υπάρχουν ασθενείς"...
    Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Ανακουφίστηκα που έμαθα πως υπάρχει μια σχεδόν παρόμοια περίπτωση με τη δική μου...