Διεζευμενη ανύπαντρη μαμά... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    Τι γινεται λοιπον με τη διατροφη? Και εχει μισθο ο τυπος? Εχει περιουσια? Για μενα πρεπει να διεκδικησεις στο επακρο. Την πρωτη φορα που εκανες αγωγη διαζυγιου για κλονισμο, τι εγινε με τη διατροφη? Με την επιμελεια των τεκνων? Επιμενω λιγο σ αυτο αλλα τα ακουω συνεχεια. Πολλες δικες χρειαζοντε οταν πρεπει να αποδειξεις τι περιουσιακα στοιχεια εχει κλπ. Ουτε οι αμοιβες των δικηγορων ειναι τοσο μεγαλες. Μην παιρνεις φιρμες δικηγορους.

Junior Member
    την πρώτη φορά βγήκε μια διατροφή στα 230euro δεν τα έδωσε ποτέ ...δήλωσε άνεργος ...έχει ένα σπίτι αυτό που μένει!! τιποτα άλλο δεν γνωρίζω αν και δεν νομίζω να δούλεψε ποτέ από τότε...το θέμα αυτό ήταν καθαρά δική μου επιλογή να μην τον κυνηγήσω για να διασφαλίσω την ησυχία του παιδιού και της δικιάς μου ...γιατί διαφορετικά απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι θα έχω προβλήματα ,αν αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ!

Junior Member
    όσο αφορά την επιμέλεια την έχω όλη εγώ...

Senior Member
    Δεν αντιλαμβανομαι οχι. Τι εννοεις?

Junior Member
    με "απειλούσε" ότι θα μου δημιουργεί προβλήματα σε περίπτωση που διεκδικούσα οτιδήποτε...στην ουσία έχει γίνει μια άτυπη συνεννόηση του τύπου μην με ενοχλείς να μην σε ενοχλώ...

Junior Member
    πες ότι τότε ήμουν μικρή και φοβήθηκα ,πες το ανοησία ,πες ότι δεν είχα χρήματα να προχωρήσω ...μετά από 10 χρόνια έτσι έχουν τα πράγματα...

Senior Member
    Mαλιστα, καταλαβα. Ενα τελευταιο να σε ρωτησω πανω σ αυτο, αν καταλαβες πως εξηγειται η αδιαφορια και η αποχωρηση του πρωην συζυγου απ το γαμο σας και αν εδειχνε δειγματα πριν συμβει αυτο, που ισως να μη τα βλεπες τοτε. πχ δεν ηταν ετοιμος, ειχε αλλη, σε βαρεθηκε, τον βαλαν στα λογια, που οφειλεται αυτο που εκανε? Και τωρα εχει αλλη?

Senior Member
    Quote Originally Posted by fotini79 View Post
    και μιας και βρήκα τώρα χρόνο θα ήθελα να κάνω ακομα μια ερώτηση......αν υπάρχει κάποιος ή κάποια που να έχει παρόμοια εμπειρία....όταν είμαστε οι τρεις μας και η μικρή δείχνει ότι ζηλεύει ή ανταγωνίζεται τη σχέση που έχω και δημιουργεί θέμα ..τι κανείς εκείνη την ώρα πως αντιδράς ,τι στάση πρέπει να παρω ,τι στάση πρέπει να πάρει ο σύντροφος μου?
    Γεια σου Φωτεινή. Για ν' απαντήσω όσο μπορώ στην ερώτησή σου, προφανώς το θέμα του πατέρα έχει μείνει πολύ πίσω και δεν υπάρχει λόγος ν' αναφερόμαστε σ' αυτόν.
    Είναι φυσικό και λογικο η κόρη σου ν' αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά τον σύντροφό σου. Νιώθει σαν να διαταράσονται οι ισορροπίες που τόσα χρόνια χτίσατε μόνες οι δυο σας.
    (δεν υπήρξε ποτέ άλλος άντρας?)
    Προσπάθησε όσο το δυνατόν ν' αποφύγεις τις απότομες και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Συνεχίστε τις μεταξύ σας αγαπημένες δραστηριότητες ως έχει. Για παράδειγμα τι είναι αυτό που σας άρεσε να κάνετε οι δυο σας? Κάποια στιγμή αργότερα ρώτησε την, αν θα την ενοχλούσε να συμμετέχει και ο φίλος σου σ' αυτό. Ουσιαστικα δηλαδή μικρές σταδιακές αλλαγές, στις οποίες θα αισθάνεται ότι υπολογίζεις την γνώμη της.
    Την ώρα που δείχνει ότι ζηλεύει καλο θα είναι να μην δωσεις συνέχεια παρά μόνο αν γίνει αγενής. Και στην περίπτωση αυτή την "μαλωνεις" εφόσον της ζητήσεις να πάτε σ' αλλο χώρο.
    Επιβεβαιωσε την ότι η σχέση σας είναι και θα είναι πάντα μοναδική, ότι είναι η προτεραιότητα σου είναι αυτή και δεν κινδυνεύει από κανέναν άλλο.
    Πες της όμως ότι έχεις ανάγκη και από έναν φίλο άντρα δίπλα σου, να μοιράζεσαι πράγματα μαζί του , να κάνετε παρέα...
    Οι γονεις σου δεν είναι κοντά σου?
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Junior Member
    δεν ξέρω αν έχει άλλη ...δεν γνωρίζω τιποτα εδώ και 10 χρόνια γι'αυτον !! το παιδί ήρθε μετά από πρόταση δικιά του να κάνουμε και μαζί έγινε και ο γάμος και όλα ....!! μετά από το χωρισμό και μετά από καιρό όταν κατάφερα να τα βάλω σε μια σειρά άρχισα να αναγνωρίζω πράγματα τα οποία είχαν συμβεί...ας πούμε την αδιαφορία του την ημέρα που μάθαμε ότι έμεινα έγκυος , όπως επίσης το γεγονός ότι έφυγε από την κρεβατοκάμαρα με την δικαιολογία να μην με ενοχλεί , δεν ήρθε σε καμία εξέταση όσο ήμουν έγκυος έβρισκε όλο προφάσεις και αλλα πολλα μικρά που τότε δεν ήμουν σε θέσει να τα διαχειριστώ τότε….

Junior Member
    δεν υπήρξε ποτέ άλλος άντρας?....η αλήθεια είναι όχι ποτέ δεν είχα άλλη σχέση που να γνωρίζει...όσο αφορά τους γονείς μου όχι δεν τους έχω κοντά μου...και ευχαριστω για τις συμβουλές frini μου!

Junior Member
    Επίσης ακομα ενα θέμα που εχω αυτή τι στιγμή είναι για να το κάνω πιο συγκεκριμένο πως να ισορροπήσω ανάμεσα σε μια σχέση που πηγαίνει καλα ,αλλα που είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για γάμο . Τι στάση πρέπει να έχει ο σύντροφος μου σε σχέση με το παιδί , πρέπει να επεμβαίνει ή πρέπει να αποτραβιέται όταν υπάρχει θέμα με τη μικρή , ποιος ο δικός του ρόλος μέσα σε αυτή τι σχέση?

Senior Member
    Αρα βγαινετε και οι 3 σας? μενει σπιτι σου? τι εννοεις οτι η μικρη κανει σκηνες ανταγωνισμου? τι κανει δηλαδη?

Junior Member
    Δεν μένουμε και οι τρεις μαζί ,αλλά έχουμε καθημερινή επαφή γιατί μένουμε πολύ κοντά ...το γεγονός ότι η αδερφή μου είναι ζευγάρι με τον καλύτερο του φίλο μας φέρνει ακομα πιο κοντά γιατί όλες μας οι δραστηριότητες είναι κοινές ... ! με την μικρή μου έχουμε κάνει μια μικρό-συζητήσει για το πως νιώθει για όλο αυτό και έχω πάρει θετικά συναισθήματα από εκείνη , το μόνο που εξέφρασε σαν παράπονο είναι ότι δεν γνωρίζονται πολύ καλα άρα δεν μπορεί να νιώσει οικειότητα. Από την άλλη όμως εγώ φοβάμαι να έρθουν σε πιο κοντική επαφή γιατί δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί
    όλο αυτό...άρα βρίσκομαι ακριβώς στη μέση , και εκεί πάνω είναι που η μικρή καμία φορά γίνεται αγενής με τον σύντροφο μου και ψυχρή!

Senior Member
    Φωτεινή μου τα δύο πρώτα που ρωτάει ο κεράσης ήθελα να στα ρωτήσω και εγώ. Δεν έχετε χρόνο οι δυο σας?δεν υπάρχει κάποιος να σου κρατάει το παιδί έστω μια φορά στις ποσες, να κάνετε κάποια πράγματα σαν ζευγάρι....

Κανονικά ο φίλος σου οφείλει και είναι καλο να κρατάει διακριτική στάση. Αν διαφωνεί με καποια πράγματα, μπορείτε φυσικά να τα συζητάτε μετά οι δυο σας και όχι μπροστά στην κόρη σου. Αν συνεχιστεί η σχέση και την αποδεχτεί το παιδί με προσπάθειες και των δύο σας, είναι φυσικό σε μια κανονική συγκατοίκηση να έχει και εκείνος κάποιο λόγο. Αλλά με διακριτικότητα πάντα και εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες.
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Junior Member
    χρόνο προσωπικό μπορώ να πω ότι έχουμε ,δηλαδή θα πάμε και ένα -δυο βράδια για ένα ποτό ,εκεί δεν έχουμε θέμα ή θα κρατήσει η αδερφή μου το παιδί να πάμε και ένα 2ήμερο κάπου, όχι συχνά αλλα το κάνουμε.

Οι απόψεις μας συμφωνούν και από τι βλέπω δεν το γυρίζομαι τελείως λάθος ,αν και χθες έκανα μια πατάτα ,αλλα θα τι διορθώσω ...στην ερώτηση όμως "μαμά δλδ άμα παντρευτείτε εγώ θα έχω μπαμπά?" τι απαντάμε ?αυτή τι λαχτάρα του παιδιού πως την περιορίζεις?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast