Results 1 to 15 of 27
-
05-06-2013, 11:47 #1
Πως μπορώ να αλλάξω αυτή τη δυσθυμία???
Καλημέρα σε όλους!!! ρε παιδιά... θέλω την άποψή σας... το τελευταίο διάστημα, νιώθω πιο down από ποτέ, γυρίζω από τη δουλειά και νιώθω πως δεν έχω κουράγιο ούτε για να φάω... είμαι πολύ κακόκεφη, νιώθω λες και έσκαβα... θέλω πολύ να κοιμηθώ αλλά δε με παίρνει ο ύπνος! Τα βράδια κοιμάμαι κανονικά βέβαια... με το ζόρι κουνιέμαι από το σπίτι..
ΟΚ.. δε πάνε και όλα τέλεια, οικονομικά το κυριότερο, είμαι σε φάση που παίζει να κλείσει η εταιρεία που δουλεύω, μόνη μου παλεύω για όλα.. ψάχνω παράλληλα κ γι άλλη δουλειά, στα προσωπικά... εκεί γελάμε και κλαίμε μαζί!!! το καλό είναι ότι είμαι υγιής (σωματικώς)... έχω πολύ καιρό να πάθω διαταραχές κ κρίσεις πανικού, έχω πολύ άγχος όμως που μου βγαίνει ψυχοσωματικά... αδυνάτισα και πιστέψτε με, δε μου περισεύουν!!! νιώθω αδύναμη... με συμβούλεψαν να ξεκινήσω γυμναστική, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω γυμναστήριο γι αυτό σκέφτηκα να πάω σε κάτι κοντινά πάρκα που έχω και πήγαινα παλιά... αλλά ακόμη κ αυτό μου φαίνεται βουνο!! δεν είναι θέμα τεμπελιάς, ακόμη κ σπίτι κάποιες δουλειές που πρέπει να κάνω, πελαγώνω!!!
Πολλοί φίλοι μου, μου λένε ότι θα ήταν καλό να είχα μια σχέση... αλλά σκέφτομαι το εξής: δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι και ούτε είμαι σε φάση να κάνω "εφήμερες" σχέσεις για να νιώσω καλύτερα, δε θέλω η διάθεσή μου να εξαρτάται από τον άλλο...
Εν τω μεταξύ... όλοι οι φίλοι κ οι γνωστοί πάντα όταν έχουν πρόβλημα, τρέχουν σε μένα, δε το κάνω με το ζόρι, μου αρέσει να βοηθάω αλλά νιώθω μετά σα να μου τελειώνει η μπαταρία... δε μπορώ να ακούσω τίποτα και κυρίως δεν αντέχω στιγμή τη μιζέρια... που όλη την ώρα κάποιοι παραπονιούνται κ κλαίγονται για μαλακίες!!! Τέλος πάντων... αυτά νιώθω και θα ήθελα να τα αλλάξω! να σημειώσω ότι έκανα ψυχανάλυση αρκετά χρόνια και το τελευταίο διαστημα έχω σταματήσει, σκέφτομαι μήπως ξαναπάω αλλά είπα μήπως το παλέψω μόνη μου!
μπορεί κάποιος να μου πει τι άλλο θα μπορούσα να κάνω? να νιώσω πάλι λίγο "ζωντανή"...Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
- 05-06-2013, 23:48 #2
Κουραγιο αγαπητο μελος πιστευω οτι το αγχος σε εχει τσακισει κ ακομα κ αν ολα στην ζωη σου δεν ειναι στραβα τα βλεπεις ετσι,πιθανον εισαι παρα πολυ κουρασμενη κ μπουχιτσμενη απο την καθημερινοτητα σου που επαναλαμβανονται τα ιδια κ τα ιδια κ μαλλον θα σου εκανε καλο ενα διαλλειμα,Επομενως στην πρωτη ευκαιρια αργια που θα πεσει επειδη προφανως δεν ειναι ευκολο να παρεις αδεια απο την δουλεια σου τωρα μεσα στην κριση οργανωσε να πας καποια εκδρομη ταξιδι καπου που δεν εχεις ξαναπαει η σου αρεσει κιολας,Απαιραιτητο οτι εισαι αρρωστη δεν ειναι αλλα αν νιωθεις ετσι πολυ καιρο κ δεν αλλαζει αυτο καλο ειναι να απευθυνθεις σε ειδικο κ ευλεπιστω επειδη ειναι κ θεμα τυχης να ερθει στην ζωη σου καποιος ουσιαστικος ανθρωπος η κατι να νιωσεις καλυτερα
06-06-2013, 08:53 #3
Καλημέρα Μυσπ, σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.. Πράγματι θα ήταν σωτήριο ένα 2ήμερο ή 3ήμερο αλλά δυστυχώς δε γίνεται λόγω οικονομικών.. έχω τρία χρόνια σχεδόν να πάω κάπου! Ειλικρινά όταν πάω σπίτι, για να χαλαρώσω σκέφτομαι ότι είμαι σε μια παραλία, μόνη, χωρίς τηλέφωνα και αράζω σε μια αιώρα... όντως κάποια πράγματα τα τελευταία 2χρόνια με εξουθένωσαν.. πέρυσι δούλευα από το πρωί ώς το βράδυ αργά, έκανα 2δουλειές.. και για τα οικονομικά και για εργασιοθεραπεία αλλά εξάντλησα τον οργανισμό μου! Μου πήρανε πολύ ενέργεια άνθρωποι που δεν έπρεπε να αφήσω να μπούνε στη ζωή μου και νιώθω κενή! Έχω και αυτό το άγχος που είναι ύπουλο! δε μπορώ να καταλάβω πότε αγχώνομαι... έρχεται ξαφνικά και ανακαλύπτω ότι είμαι αγχωμένη από κάποιο ψυχοσωματικό! Να φανταστείς από τότε που σταμάτησα τη 2η δουλειά, έχει αρχίσει ένα τρέμουλο στο χέρι μου, κάθε μέρα, κάθε ώρα και εδώ κ ένα μήνα, απέκτησα και τικ στο μάτι, πετάει συνέχεια, κάθε μέρα και εκνευρίζομαι... και είμαι 29χρ ρε γαμώτο! Νιάτα μιλάμε!!! Ειδικά το τρέμουλο είναι πολύ άσχημο, φαίνεται και με κοιτάνε λες κ έχω κάτι... Θα συνηθίσω να ζω κ με αυτό...
Σήμερα κανόνισα να ξαναπάω στη ψυχολόγο μου... μακάρι να νιώσω καλύτερα. Στους άλλους πάντα δίνω τις καλύτερες συμβουλές, σε μένα... άσ'τα να πάνε!
Σ ευχαριστώ κ πάλι...Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
06-06-2013, 16:23 #4
Βικυ ειδα την απαντηση σου στο θρεντ μου κ διαβασα κ το δικο σου θρεντ.. στην ιδια φαση ειμαι κ εγω εδω κ πανω απο μια βδομαδα.. πιστευω ειμαι σε καταθλιψη αλλα αυριο π θα παω γιατρο θα το ρωτησω για επιβεβαιωση.. τωρα τι μπορεις να κανεις οταν εισαι σε καταθλιψη? απο αυτα π δυστυχως εχω μαθει, αρχικα θελει πολυ υπομονη κ να αφουγκραστεις τον εαυτο σου.. αν κατι δν το αντεχεις μν πιεζεσαι.. αν νιωθεις χαλια κ θες να ξαπλωσεις κ να κλαψεις, καν'το.. εγω το κανω καθε μερα πλεον.. πιστεψε με ξελαφρωνεις κ ειναι κατι σαν wash-away της ψυχης.. προσεχε βεβαια να μν αποκοπεις εντελως απο τις δραστηριοτητες γιατι μετα θα μαζευτουν κενα κ υποχρεωσεις π θα πρεπει να αναπληρωσεις κ θα ζοριστεις πολυ.. καλη δυναμη κ περαστικα κ σε σενα Βικυ μου!
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
08-06-2013, 12:10 #5
Τα χέρια κάνουν όσα το μυαλό φαντάζεται ότι είναι βουνό να γίνουν.
.
.
Δεν θέλει χρήματα για να πας μία βόλτα (μονη σου ή και με παρέα) σε ένα όμορφο μέρος δίπλα σου.
(Φαντάσου πως είσαι 17 χρονών (άρα λεφτά γιόκ) τουρίστας και εξερευνάς την πόλη σου.)
Αλλά θέλει να το "ζήσεις"
Η γυμναστική είναι καρατσεκαρισμένο πως βελτιώνει την διάθεση.
Αλλά θέλει να ξεκινήσεις.
Η εξωτερική εμφάνισή μας δεν έχει καμμία σχέση με το τι εικόνα έχει ο εγκέφαλος μας για τον ευατό μας.
Θέλει να δείς ότι είσαι όπως πολλές άλλες θα ζήλευαν.
Μία βραδυά σε ένα μπαρ - κλαμπ - μπουζούκια είναι ο ιδανικός χώρος για να φλερτάρεις (και ας μην έχεις καμμία θέληση για τίποτα παραπάνω)
Αλλά θέλει να βάλεις το μπλουζάκι που γράφει "έχω όρεξη για φλερτ"
Μία φίλη ή ένας φίλος δεν έχουν ιδέα για το πως νιώθεις.
Εκτός αν τους ανοιχτείς (έστω και απέξω απέξω).
Αλλά θέλει να πιστέψεις ότι αυτά που θα σου εκφράσουν είναι πραγματικά και όντως σε νιώθουν σαν φίλη τους και όντως μπορούν να σε βοηθήσουν όπως και εσύ τους βοηθάς
ΥΓ
Ερώτηση: Πόσοι ψυχολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα?
Απάντηση: Αν η λάμπα θέλει να αλλάξει τότε ένας φτάνει. Αν η λάμπα δεν θέλει να αλλάξει τότε ούτε χίλιοι δεν μπορούν να την αλλάξουν.been good, been bad. WILL GO ON
08-06-2013, 19:31 #6
08-06-2013, 22:54 #7
Φράση γραμμένη σε αυτό το φόρουμ.
Παλιάαααα
Αλλά μου έχει μείνει.been good, been bad. WILL GO ON
08-06-2013, 22:57 #8
10-06-2013, 11:09 #9
Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα!!! δεν έμπαινα τόσες μέρες γιατί δεν είχα όρεξη για τίποτα!!! ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, κατ'αρχήν, Lacrymosa πως αισθάνεσαι εσύ? ελπίζω να καλυτέρεψε η κατάσταση... Justme!!! Πολύ καλό αυτό που είπες για τη λάμπα!!! όντως.. ισχύει! αν και πήγα ψυχολόγο κ με βοήθησε πάλι κ πήρα λίγο τα πάνω μου! με βοήθησε να καταλάβω γιατί το περνάω πάλι αυτό!! κάνω ότι μπορώ να το αλλάξω αυτό, μέσα στο Σ/Κ δεν έκανα κ πολλά αλλά δεν έκανα κ πράγματα που με πίεζαν! Lacrymosa, όταν μου έρχεται να κλάψω το κάνω γιατί έτσι μόνο ξεσπάω!! έβαλα σε μια τάξη λίγο τις σκέψεις μου και ξεκίνησα το "ξεσκαρτάρισμα"! άντε μπας κ δουμε καμιά αλλαγή! διότι φταίω κ εγώ που αφήνω στη ζωή μου να τριγυρίζουν άτομα που δε μου κάνουν καλό! ακόμη κ συγγενείς!!!
Εύχομαι όλοι μας ρε παιδιά κάποια στιγμή, να νιώσουμε απελευθερωμένοι από αυτό το βάσανο!!!Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
10-06-2013, 12:48 #10
Κάθε πορεία μας έχει ένα ξεκίνημα.
Τα πρώτα βήματα τα κάνεις.
Κάθε φορά που η VickyK νιώθει πως "δεν έκανε και πολλά" υπενθύμιζέ της σε παρακαλώ ότι έχει ήδη κάνει τα μισάbeen good, been bad. WILL GO ON
10-06-2013, 12:57 #11
Να σου πω κάτι... είμαι στη δουλειά και παλεύω να μη κλάψω με αυτό που είπες!!! Κάθε φορά σκέφτομαι ότι έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και κανείς (εκτός από 2-3άτομα) στη ζωή μου δε μου έχουνε πει ένα μπράβο για αυτά που έχω καταφέρει!! Πίστεψέ με... έχω κάνει πολλά ΜΟΝΗ μου για να είμαι καλά και φυσικά κ για άλλους! δε περιμένω να πάρω κάποιο βραβείο αλλά όταν δεν έχεις στο πλάι σου τους δικούς ανθρώπους ή δε στο αναγνωρίζουν, σε λυπεί! Αλήθεια, με συγκίνησες! Ευχαριστώ πολύ που μου το θύμισες!
Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
10-06-2013, 13:02 #12
Μηπως θα την αλλαξεις αφου πρωτα καταλαβεις τι εχεις και γιατι το εχεις? Να ξερεις τον εχθρο σου και τον εαυτο σου ελεγε και ο σουν τσου...(αυτο θ αρεσει στη λακρυ στανταρ!)....
10-06-2013, 13:11 #13
Ακριβώς!!! έτσι ξεκίνησα, προσπαθώ να αναγνωρίσω τι είναι αυτό που μου το προκαλεί και στην επόμενη φάση να δω πως μπορώ να το αλλάξω! Είναι βέβαια και κάποια πραγματάκια από το παρελθόν που με έχουν "στιγματίσει" αλλά θέλω να πιστεύω πως κ αυτά θα τα αλλάξω! Δυστυχώς, εκεί που το έπαιζα έξυπνη και ήμουν σίγουρη ότι θα αναγνώριζα τους εχθρούς μου, εκεί πιάστηκα σαν ηλίθια! αλλά μαθήματα είναι αυτά!!!
Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
10-06-2013, 13:55 #14
Να θυμασαι οτι οι πιο υπουλου εχθροι, ειναι αυτοι που δε τους φαινεται.
10-06-2013, 14:32 #15
Ναί πανάθεμά τους!!! Όντως!!! αλλά αυτό με έχει κανει τόσο καχύποπτη σε σημείο να σκέφτομαι παρανοικά.. και μετά αγχώνομαι κ λέω (στον εαυτό μου έτσι!!! μόνη μου ρε παιδί μου!!!) λες να μην είναι έτσι? και να το παρεξηγώ!!! και μετά πάλι: αν το "τάδε" ατομάκι όμως κρύβεται καλά για να μη δείξει αυτό που είναι ή τι σκοπό έχει?!!!