Results 46 to 60 of 132
Thread: διαζύγιο
-
12-07-2010, 10:38 #46
Originally posted by arktos
αυτό που με εκπλήσσει είναι πως ενώ γνωρίζει για τη σχέση μου ( όπως όλοι βέβαια ) επιμένει να είναι μαζί μου και ακόμη και σήμερα μου πρότεινε να κάνω πίσω.
τον ρώτησα τί θα κάνουμε μαζί σε ένα σπίτι θα κοιταζόμαστε και απάντησε το κλασικό για το παιδί.
Τι να πω.Εύχομαι να ξεμπερδέψεις όσο το δυνατό πιο ανώδυνα κι εσύ και η μικρούλα σου:)Καλή δύναμη κ καλή έκβαση της κατάστασης εύχομαι.
- 12-07-2010, 10:49 #47
Originally posted by Arsi
και η μικρούλα σου
που σε αυτους τους πολεμους και τα μικροσυμφεροντα ειναι οι μεγαλοι χαμενοι, οπως παντα ο αμαχος πληθυσμος σηκωνει το μεγαλυτερο βαρος....
12-07-2010, 11:05 #48
απο τις διαμαχες που εχεις περιγραψει αρκτος, απο ολα τα γεγονοτα που μας έχει γραψει εδω, πιστευω παρα πολυ πώς αυτο το διαζυγιο θα ειναι λυτρωση οχι μονο για σενα, αλλα κυριως για την κορη σου. νομιζω πώς ειναι δικαιωμα σου κ δικαιωμα της, να ζει σε ενα περιβάλλον οσο γινεται πιο ηρεμο κ χωρις τραυματικα γεγονοτα να λαμβανουν χωρα καθε τοσο. αυτο το άγχος, ειναι δυσβάσταχτο.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-07-2010, 11:11 #49
Sofia , από τα αδέρφια μου περίμενα, ναι.
τον αδερφό μου τον συνάντησα και δεν με ρώτησε καν.
λες και δεν τρέχει τίποτα.
στην ίδια πολυκατοικία μένουμε.
η γυναίκα του θα γεννήσει σε λίγες μέρες.
εγώ να κάνω πως δεν τρέχει τίποτα ?
η αδερφή μου μένει δίπλα μου κι αυτή τίποτα.
έκανα κάτι σε αυτούς ?
αυτό με πληγώνει.
αναρωτιέμαι αυτός που είπε : το αίμαι νερο δεν γίνεται
μήπως ήταν μαλάκας τελικά?
εγω νομιζω πώς μεγαλωνουμε με καποιες πεποιθησεις, με καποια στανταρ: οι γονεις μας αγαπουν πιο πολυ απο τον καθενα, τα αδερφια μας επισης κλπ. Νομιζω στην πορεια της ζωης του ο καθενας μας, μπορει να δει τί απο ολα αυτα στεκουν στην δικη του ζωη ως αληθεια κ τί ως μυθος ή στερεοτυπο που δεν εχει καμια σχεση με την δικη του πραγματικοτητα.
τα αδερφια σου, για πολλους λογους ο καθενας, μπορει να θελουν να στηριξουν τους γονεις τους ή κανεναν.
ειναι πολυ ομορφο, που μπορεις να παρεις στηριξη κ φροντιδα απο αλλου. κ να το βλεπεις:)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-07-2010, 11:20 #50
Originally posted by Sofia
Sofia , από τα αδέρφια μου περίμενα, ναι.
τον αδερφό μου τον συνάντησα και δεν με ρώτησε καν.
λες και δεν τρέχει τίποτα.
στην ίδια πολυκατοικία μένουμε.
η γυναίκα του θα γεννήσει σε λίγες μέρες.
εγώ να κάνω πως δεν τρέχει τίποτα ?
η αδερφή μου μένει δίπλα μου κι αυτή τίποτα.
έκανα κάτι σε αυτούς ?
αυτό με πληγώνει.
αναρωτιέμαι αυτός που είπε : το αίμαι νερο δεν γίνεται
μήπως ήταν μαλάκας τελικά?
εγω νομιζω πώς μεγαλωνουμε με καποιες πεποιθησεις, με καποια στανταρ: οι γονεις μας αγαπουν πιο πολυ απο τον καθενα, τα αδερφια μας επισης κλπ. Νομιζω στην πορεια της ζωης του ο καθενας μας, μπορει να δει τί απο ολα αυτα στεκουν στην δικη του ζωη ως αληθεια κ τί ως μυθος ή στερεοτυπο που δεν εχει καμια σχεση με την δικη του πραγματικοτητα.
τα αδερφια σου, για πολλους λογους ο καθενας, μπορει να θελουν να στηριξουν τους γονεις τους ή κανεναν.
ειναι πολυ ομορφο, που μπορεις να παρεις στηριξη κ φροντιδα απο αλλου. κ να το βλεπεις:)
δυσκολο να κρινεις
τετοια σκηνη που περιγραφεις δε μου φαινεται πολυ μακρυα τωρα πια
δηλαδη να δω τον αδελφο μου και να μη του μιλησω η να μην εχω ορεξη να του μιλησω ακομα και αν μενει στην ιδια πολυκατοικια
εχωβ τοσο κουραστει με την παρτυ του και με τα προβληματα του καθε φορα τρεξτε χωριανοι
που εχω να προστατεψω τον εαυτο μου
και γιατι οχι να φροντισω και την δικη μου καταθλιψη που υποβοσκει
οχι δεν ειμαι γαιδουρα
και πιστευω πως πολλα αδελφια που συμπεριφερονται ετσι δεν ειναι γαιδουρια
βεβαια καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη
καποιος που δεν δινει στηριξη\'
ειναι γιατι δεν εχει δεν μπορει η δεν θελει
η και τα τρια
η εχει στερεψει
παντως οντως ειναι ωραιο που εχεις στηριξη απο ανθρωπους δικους σου που σε και τους εχεις επιλεξει!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
12-07-2010, 13:49 #51
Originally posted by janet
Ωχ, καημένη, arktos, τι τραβάς! Κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου και αυτό που θεωρείς σωστό, και άστους τους άλλους να λένε!
Και μένα οι γονείς μου έτσι μου κάνουν αλλά τελικά εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε τί είναι καλύτερο για μας, για να αιστανθούμε καλύτερα!
απλά άργησα να το κάνω πράξη.
χειρότερα από σένα
12-07-2010, 13:55 #52
μία κλαίω και μία γελάω σήμερα...
έκανα πάλι μία συζήτηση και μού είπε πως θα γίνει πρόταση
την κηδεμονία να την αναλάβουν οι γονείς μου.
φρίκαρα.
δεν ξέρω αν γίνεται.
τη δευτέρα θα μιλήσω με το δικηγόρο μου.
τέλος μου είπε πως δεν με εμπιστεύεται γιατί για 2 χρόνια ήμουν σε κατάθλιψη.
και πώς θα φροντίζω το παιδί ?
ένας διάλογος που δεν έπρεπε να κάνω.
είναι ετοιμόλογος κι εγώ όχι.
πατάει πάνω στην ασθένεια μου.
κι αυτό με πονάει.
δεν την επέλεξα, με επέλεξε.
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
η κατάθλιψη δεν είναι σοβαρή ασθένεια μην ανησυχείς!
12-07-2010, 13:58 #53
Καλή δύναμη και εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!
12-07-2010, 15:21 #54
απο τις διαμαχες που εχεις περιγραψει αρκτος, απο ολα τα γεγονοτα που μας έχει γραψει εδω, πιστευω παρα πολυ πώς αυτο το διαζυγιο θα ειναι λυτρωση οχι μονο για σενα, αλλα κυριως για την κορη σου. νομιζω πώς ειναι δικαιωμα σου κ δικαιωμα της, να ζει σε ενα περιβάλλον οσο γινεται πιο ηρεμο κ χωρις τραυματικα γεγονοτα να λαμβανουν χωρα καθε τοσο. αυτο το άγχος, ειναι δυσβάσταχτο.
αναλογίζομαι προσωπικά βιώματα και είναι αλήθεια αυτό που λέει η Σοφία.Το διαζύγιο θα είναι λύτρωση αφού τελειώσουν τα διαδικαστικά.
12-07-2010, 19:00 #55
Originally posted by Adzik
μετά από 3 ολόκληρα χρόνια φτάνω τελικά να ζητήσω διαζύγιο
ζητάω τελικά την επιμέλεια της κόρης μας και την μετοίκηση του εν διαστάσει συζύγου.
οι γονείς μου είναι εναντίον μου.
ο πατέρας μου μού ζήτησε να ανακαλέσω.
πως θα μετανιώσω, θα κατστραφώ οικονομικά, δεν θα τα καταφέρω, θα μου πάρει το παιδί κλπ.
η μητέρα μου δεν μού έχει μιλήσει καν.
τα αδέρφια μου το ίδιο.
λες και είμαι μία ξένη.
προσπαθώ να φανώ δυνατή.
αλλά δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μου πως
επιμένουν να παραμένω με έναν άνθρωπο που είμαι σε διάσταση 2 χρόνια τουλάχιστον.
που όχι μόνο δεν με βοήθησε να κόψω το αλκοόλ, αλλά πίνει μισό μπουκάλι καθημερινά.
όλα τα ξέρουν.
για ναρκωτικά ?
ποιος τα αγόραζε και τα έφερνε και τα έφερνε στο σπίτι.
ποιος είχε τις γνωριμίες.
τόσο πολύ τους βαραίνω πια που θέλουν να με εναποθέσουν κάπου ?
ήξεραν μόνο να κάνουν τις οσίες - μαρίες όταν έκανα την απόπειρα πάνω από το κεφάλι μου στην εντατική
το σοι σου?... δεν μπορεισ να κανεισ κατι γι αυτουσ..ειναι δικη σου η ζωη... εσενα πρεπει να κοιταξεισ..
ο αντρασ σου λογικα θα σου δινει διατροφη ετσι δεν ειναι?δεν συμφωνει?...φανταζομαι θα εργαζεσαι και καπου..το παιδακι ειναι 10 χρονων αρα αρκετα μεγαλο για να καταλαβει πωσ το να ειστε και οι 3 ευτυχισμενοι ειναι το σημαντικοτερο...
Adzik , όπως θα διάβασες ( αν όχι, στο λέω τώρα ) αυτός δεν θέλει το διαζύγιο!
οπότε υπάρχει πρόβλημα.http://www.mazi.org.gr/
12-07-2010, 19:06 #56
Originally posted by alexandros3
Ένας φίλος μου δικηγόρος μου έλεγε για μερικά διαζύγια που το πρώην ζευγάρι μάλωνε ακόμα και για τα... σκαμπό...! (ποιός θα τα πάρει).
Φαντάζομαι ότι αν χρειαστεί δικαστήριο για επιμέλεια και οι δύο πλευρές θα χτυπήσουν βρώμικα κάτω από τη μέση χτυπήματα και το δικαστήριο θα δώσει εν τέλει την επιμέλεια στη μητέρα.
alexandros3 , έτσι είναι χτυπάς κάτω από τη μέση για να εξασφαλίσεις την επιμέλεια.
ο αδερφός ( δικηγόρος κι αυτός ) μού είχε πει πως το μη συναινετικό διαζύγιο είναι χειρότερο και από δίκη για φόνο!http://www.mazi.org.gr/
12-07-2010, 19:13 #57
Originally posted by γιώτα2
arktos, περιμενες κάτι διαφορετικο απο καποιον απο τους δικους σου?
ή καποιου ειδους υποστηριξη?
δύναμη κ κουράγιο ή οτι άλλο χρειαζεσαι, θα το παρεις απο αλλου κ απο άλλους. οσο κοιττας προς εκει που εχεις πληγωθει, τοσο περισσοτερο θα φθειρεσαι.
Εγώ όταν βρέθηκα στα πρόθυρα του χωρισμού δεν θα πω ψέματα περίμενα ότι θα είχα ενα χέρι βοηθείας.Ομως εκείνοι φοβήθηκαν περισσότερο απο εμένα και φυσικά προσπάθησαν να με αποτρέψουν.
Ομως σκέφτομαι ότι θα \'ηταν πολύ καλύτερα αν είχα προχωρήσει.Ημουν νέα και τα παιδιά πολύ μικρά.
Αργότερα ήταν πολύ πιο δύσκολα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.Σήμερα αισθάνομαι σαν να με έστιψαν και να με πέταξαν στα σκουπίδια.Λάθος δικό μου,ανωριμότητα δική μου,φόβος και ανασφάλεια.ΛΑΘΟΣ
γιώτα2 , ξέρω πολύ καλά τί εννοείς με το : << φόβος και ανασφάλεια >>, αλλά αν θυμάμαι καλά ( από παλιότερη κουβέντα που κάναμε ) εσύ δεν εργαζόσουν κιόλας.
οπότε δεν σου ήταν σχεδόν αδύνατο να κάνεις τέτοια κίνηση.http://www.mazi.org.gr/
12-07-2010, 19:35 #58
Originally posted by alexandros3
Ένας φίλος μου δικηγόρος μου έλεγε για μερικά διαζύγια που το πρώην ζευγάρι μάλωνε ακόμα και για τα... σκαμπό...! (ποιός θα τα πάρει).
Φαντάζομαι ότι αν χρειαστεί δικαστήριο για επιμέλεια και οι δύο πλευρές θα χτυπήσουν βρώμικα κάτω από τη μέση χτυπήματα και το δικαστήριο θα δώσει εν τέλει την επιμέλεια στη μητέρα.
alexandros3 , έτσι είναι χτυπάς κάτω από τη μέση για να εξασφαλίσεις την επιμέλεια.
ο αδερφός ( δικηγόρος κι αυτός ) μού είχε πει πως το μη συναινετικό διαζύγιο είναι χειρότερο και από δίκη για φόνο!
Αλλά στο τέλος το δικαστήριο συνυπολογίζει το καλό του παιδιού και η συναισθηματική σχέση με τη μάνα πάντα υπερτερεί. (από τη στιγμή που αποδεικνύει ότι είναι οκ).
Είναι πάρα πολύ καλό να μην πάει κάποιος στα δικαστήρια (δεν είναι τυχαίο ότι από τους πιο μισητούς ανθρώπους είναι οι δικηγόροι) αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Βουρ.
Και μην αφήσεις να σε τουμπάρει κανάς φαλοκράτης μαλακοχαζοδίκης. Εννοείται ότι έχεις πολύ ισχυρά όπλα.
12-07-2010, 22:54 #59
arktos όντως εαν είχα οικονομική ανεξατρησία μην κοροϊδευόμαστε, δεν ξέρω αν τελικά είχα χωρίσει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά θα είχα αποφύγει και με άλλον αέρα θα αντιμετώπιζα διάφορες καταστάσεις.
Οπότε δεν νομίζω να χρειάζεται να ακούσεις παρά μόνο τον εαυτό σου.Οι παραέξω δεν βιώνουν τα προβλήματά σου.Ειλικρινά αν γυρνούσε ο χρόνος με το μυαλό που εχω τώρα, θα είχα δώσει τέλος σε ενα γάμο που μόνο απογοήτευση προσέφερε και το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι και τα παιδιά επηρεάζονται απο την φορτισμένη ατμόσφαιρα στο σπίτι.Καλή δύναμη.
12-07-2010, 23:09 #60
Originally posted by γιώτα2
arktos όντως εαν είχα οικονομική ανεξατρησία μην κοροϊδευόμαστε, δεν ξέρω αν τελικά είχα χωρίσει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά θα είχα αποφύγει και με άλλον αέρα θα αντιμετώπιζα διάφορες καταστάσεις.
Οπότε δεν νομίζω να χρειάζεται να ακούσεις παρά μόνο τον εαυτό σου.Οι παραέξω δεν βιώνουν τα προβλήματά σου.Ειλικρινά αν γυρνούσε ο χρόνος με το μυαλό που εχω τώρα, θα είχα δώσει τέλος σε ενα γάμο που μόνο απογοήτευση προσέφερε και το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι και τα παιδιά επηρεάζονται απο την φορτισμένη ατμόσφαιρα στο σπίτι.Καλή δύναμη.
δεν χωριζουν, γιατι δεν ειναι οικονομικα ανεξαρτητες.
Αυτος μαζι με το θεμα των παιδιων ειναι οι δυο κυριοι λογοι.
Ετσι ολο αυτο δινει τουλαχιστον ενα ευνασμα σε οσους ετοιμαζονται να προχωρησουν σε δεσμευσεις ζωης,
να σκεφτουν οτι πρεπει να ειναι ανεξαρτητοι οικονομικα και να μετρανε παρα πολυ οταν προχωρανε στο να αποκτησουν παιδια.
Καμια γυναικα (η και αντρας) που εχει παντρευτει εφοσον ειναι ανεξαρητητη και δεν εχει παιδια οταν υπαρχουν συννεφα στο γαμο της,
δεν εχει κανενα κολλημα να τον διαλυσει προκειμενου να μην περασει μαυρη την υπολοιπη ζωη της.
Πλεον αυτο ειναι το νεο στατους της νεας εποχης για αυτο υπαρχουν πολλα διαζυγια.
Προσωπικα ειμαι κατα του γαμου γιατι μεχρι στιγμης σχεσεις κανω, αλλα γαμους οχι.
Απλα αποτυχαινουν, χαιρετιομαστε και ολα μια χαρα.
Εννοειται οτι εχω και το σπιτι μου και μετα απο χωρισμο ανταλλασουμε μια σακουλα με μικροπραγματα και δεν υπαρχει κατι που να μας προβληματιζει.
Νομιζω οτι η συνεση και η υπομονη μεχρι στιγμης με εχει προφυλαξει απο το να εχω σοβαρα προβληματα σημερα στη ζωη μου.
Ευχομαι το ιδιο σε ολους.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....