Results 31 to 33 of 33
Thread: Τίς πταίει?
-
10-06-2013, 09:07 #31
Μπράβο, Λάκρυ για το θέμα που έβαλες. Μόνο επίτρεψέ μου να πω οτι η ερώτηση "ποιός φταίει" είναι αδιέξοδη. Αν απαντήσω "φταίνε οι άλλοι", αναζητώ σωτήρες για να λύσουν το πρόβλημα. Αν παντήσω "φταίω εγώ", πέφτω σε ενοχές και αυτολύπηση. Επομένως, δεν έχει σημασία ποιός έφταιξε στο παρελθόν ώσε να διαμορφωθεί μιά κατάσταση στο παρόν, παρά μόνο στο βαθμό που μου δίνει πληροφορίες χρήσιμες για τη λύση της. Σημασία έχει ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της λύσης. Η απάντηση είναι απλή και σκληρή: Οταν ένα πρόβλημα θεωρώ πως με αφορά, μόνον εγώ μπορώ να αναλάβω την ευθύνη της λύσης. Πρόσεξε, δε λέω πως μπορώ να το λύσω, λέω πως οφείλω να κάνω ότι περνάει από το δικό μου χέρι για να λυθεί.
Η ατέρμονη συζήτηση περί του ποιός φταίει περισσότερο είναι άχρηστη αν γίνει γκρίνια και δικαιολογία για την απραξία μας. Τα θέματα δε λύνονται αν δεν αναλάβουμε δράση προσωπικά. Με ποιόν τρόπο, θα μου πεις. Με όποιον τρόπο επιλέγει ο καθένας. Είτε με κοινωνική/συλλογική δράση, είτε με προσπάθεια βελτίωσης της δικής του θέσης, είτε και τα δύο. Καταλαβαίνω τους φίλους που έγραψαν παραπάνω εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουν, αλλά οφείλουμε στον εαυτό μας να προσανατολίζουμε τη σκέψη μας προς τη λύση, αντί να αποδεχόμαστε την ήττα. Μόλις το κάνουμε αυτό, θα ξεμπλοκάρουμε το μυαλό και την ενέργειά μας και θα μας έρθουν και οι λύσεις...
- 10-06-2013, 09:25 #32
10-06-2013, 12:41 #33
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....