Που να απευθυνθώ;;; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 72 of 72
    Senior Member
    Quote Originally Posted by anyname View Post
    Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά για μένα αυτά δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα, με την έννοια ότι δεν τον κάνουν πιο ευτυχισμένο, ή ότι κερδίζει κάτι καλό.
    Είναι έξυπνος, αλλά του έχω πει ότι του διαφεύγει ο εξής παράγοντας. Ότι δεν μπορεί να ξέρει ποτέ τι έχουν οι άλλοι μες στο κεφάλι τους και μες στην ψυχή τους, και ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει την δυναμική του περιβάλλοντος του.

Σε όλες τις σχέσεις του για να καταλάβεις πόσο οφ ήταν σε αυτό το θέμα της εκτίμησης του περιβάλλοντος, τού έκαναν συναισθηματικούς εκβιασμούς τύπου "έπαθα ανορεξία και έμεινα 40 κιλά" ,"θα πηδήξω από το μπαλκόνι" "πεθαίνει ο πατέρας μου" "έχω ψυχολογικά" και άλλά τέτοια φαιδρά. ( κατ' εμέ).

Στην τελευταία π.χ με πήρε μια φορά τηλέφωνο στις 3 το πρωί και μου λέει "μου είπε ότι θα πηδήξει από το μπαλκόνι".
    Και του είπα εγώ, "αυτοί που το λένε δεν το κάνουν.. Πες της να πηδήξει αν αυτο επιθυμεί". Εννοείται ότι δεν πήδηξε φυσικά, αλλά τον έκανε να νιώθει ότι την κατέστρεψε και άλλα τέτοια πράγματα.

Α να .. άλλος ένας φασισμός στις σχέσεις. Συναισθηματικοί εκβιασμοί. Πωω πως το σιχαίνομαι και αυτό. Θα κάνω θα δείξω, θα αυτοκτονήσω, θα πεθάνω, θα αρρωστήσω, με κατέστρεψες, μου έκανες, μου έδειξες.. Δεν ανέχομαι τα θύματα.
    Ξέρεις τα θύματα είναι πιο ισχυρά από τους θύτες, γιατί χρησιμοποιούν την θυματοποίηση τους ως μέσο άσκησης πίεσης και ως μέσο ελέγχου. Τύψεις και ενοχές ο καλύτερος τρόπος άσκηση ελέγχου.

Ο συγκεκριμένος έχει ένα θέμα με τον έλεγχο. Λέει " δεν θα με ελέγξετε εσείς" ( όλοι ε.. ! ) αλλά στο τέλος τον ελέγχουν και μάλιστα με πολύ κλασικές μεθόδους, και μοιάζει να του αρέσει κιόλας..

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
    Απ'αυτά που λες καταλαβαίνω ότι αυτός σε αντιλαμβάνεται ως το ασφαλές λιμάνι του.
    Δηλαδή ξεμυτίζει συνεχώς αλλά δεν τολμάει να ανοιχτεί πολύ με καμιά άλλη σχέση.
    Αυτό προφανώς μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για σένα, ειδικά αν αυτός θέλει να
    είσαι και "μαμά" του ας πούμε.

Καταλαβαίνω ότι τρέφεις κάποια αισθήματα γι'αυτόν (στενής φιλίας κτλ) και γι'αυτό θες
    να τον βοηθήσεις και όχι να τον παρατήσεις. Αλλά σαν πιο απελευθερωμένη που είσαι
    θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τον άλλο. Ειδικά οι άντρες
    είμαστε πολύ πεισματάρηδες στο υποσυνείδητο (γι'αυτό δεν ρωτάμε για κατευθύνσεις
    ή αρνούμαστε να πάμε στο γιατρό κι ας ξέρουμε πως είμαστε άρρωστοι κτλ)

Senior Member
    Αυτό που διακρίνω εγώ είναι ότι κολακεύεσαι με το ρόλο που θεωρείς ότι έχεις στη ζωή του, ότι δηλαδή είσαι η γυναίκα στην οποία πάντα θα επιστρέφει, την οποία δεν μπορεί να χειριστεί σε αντίθεση με τις άλλες τις οποίες κακομεταχειρίζεται και στο τέλος παρατάει.
    Επίσης, θέλεις να νιώθεις ότι είσαι τόσο δυνατή, ώστε θα μπορέσεις να τον "γιατρέψεις" από την ανικανότητά του να δεσμευτεί.
    Η γνώμη μου είναι ότι αυτή που σίγουρα έχει μάθει να χειρίζεται και να χρησιμοποιεί, είσαι εσύ. Και πιθανόν να είσαι και η μοναδική.
    Θεωρώ πολύ πιθανόν ότι τα περισσότερα από αυτά που σου λέει είναι παραμύθια, θεωρώ επίσης πολύ πιθανόν να τον εγκαταλείπουν οι άλλες με το που αντιλαμβάνονται με ποιον έχουν να κάνουν και γι' αυτό το λόγο είναι διαρκώς στο ψάξιμο.
    Νομίζω ξέρει καλά τι θέλεις να ακούς και να φαντασιώνεσαι και σε παίζει έτσι ώστε να σ' έχει εύκαιρη όποτε έχει ανάγκη από σεξ, παρηγοριά ή δεν ξέρω τι άλλο. Φοβάμαι λοιπόν ότι εσύ είσαι το μεγαλύτερο "θύμα" και όχι οι κακομοίρες οι άλλες που -τάχα- αυτοκτονούν για χάρη του!
    Επίσης φοβάμαι ότι βρήκες κάποιον να σε παραμυθιάζει, επειδή δεν αντέχεις να πεις εσύ την αλήθεια στον εαυτό σου.
    Και αυτή κατά τη γνώμη μου είναι ότι δεν μπορείς να καταπιείς την απόρριψή του στο να έχει ουσιαστική σχέση μαζί σου, άσχετα αν εσύ τελικά δεν θα την ήθελες. Δεν πρόκειται βεβαίως για έρωτα αλλά για καθαρό εγωισμό.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ενινειμ πινεις τπτ καλο ?
    οπως το ειχα υποπτευθει, εσυ μπερδευεις τα πραγματα και μενεις με την εντυπωση οτι σε μπερδευει εκεινος.
    οπως σου ειπε και ενας φιλος παραπανω, εφοσον ο τυπος σου ειπε οτι δεν αναλαμβανει καμια δεσμευση απεναντι σου και δεν θεωρει οτι εχετε σχεση, δεν σου πεφτει κανενας λογος στο τι αλλες σχεσεις εχει.ενας λογος παραπανω που δεν θελεις κι εσυ σχεση μαζι του.
    μπορουμε να συζηταμε σαν γειτονισες για την αποψη μας για το πως φερεται , αλλα απεναντι του δικαιωμα κριτικης και ελεγχου δεν εχεις, γιατι δεν στο εχει δωσει εκεινος. το αντιθετο ακριβως εκανε. σου ξεκαθαρισε οτι δεν εχεις λογο στις σχεσεις του και μαλιστα οτι ενοχλεις.
    το λαθος που κανεις ειναι οτι θεωρεις οτι τις σχεσεις που κανει πρεπει να τις κανει με το σκεπτικο που εσυ εγκρινεις.ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ στο πως διαμορφωνει τις σχεσεις του, οσο αθλιος κι αν ειναι.
    το τι κανει μεσα στις σχεσεις του (αυτες που ο ιδιος και η κοπελα του οριζουν σαν σχεσεις) ειναι δικος τους λογαριασμος και αφορα το ζευγαρι. μα καλα, σου ειπε να μην στελνεις ςμς και εσυ εστελνες? για ποιον λογο? για να του δημιουργησεις προβλημα? αν δεν σε ειχε προειδοποιησει, φυσικα και δεν φταις, δικο του το προβλημα.
    αν εσυ , αν και δεν σε ρωτησε, δεν εγκρινεις την συμπεριφορα του, το μονο που μπορεις (και οφειλεις απεναντι στον εαυτο σου) να κανεις, ειναι να φυγεις εσυ.δεν εχεις δικαιωμα να του ζητας να επιδιωκει σχεσεις οπως σου αρεσουν εσενα. δικο του θεμα και το ειδος των σχεσεων και οι συμπεριφορες αναμεσα στο ζευγαρι.
    Έστελνε sms πρώτα εκείνος και σε ορισμένες περιπτώσεις και mms. Και έχουν γίνει και αλλα πράγματα που δεν θα ήθελα να τα αναφέρω εδώ.
    Εν πάση περιπτώσει το θέμα έχει λήξει πλέον. Διέκοψα και μάλιστα the hard way και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, καθώς όπως είπατε και εσείς και συμφωνώ και εγώ, είτε έχει είτε δεν έχει πρόβλημα, αυτό είναι δικό του θέμα και όχι δικό μου.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τις συμβουλές σας.

Να είστε πάντα καλά.

Senior Member
    Τι εννοεις διεκοψες? Την επικοινωνια? Για ποιο λογο?

Banned
    Τι για ποιο λόγο καλέ κεράσι? Γιατί ο τύπος δεν είναι 'κεράσι' που είναι και ωραίο, τραγανό και της εποχής (μην το πάρεις πάνω σου, για τα πραγματικά κεράσια λέω, χαχα...)... αλλά είναι σκέτα 'φρούτο' !

Άσε που μερικές κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ο τύπος είναι μάλλον πρασινάδα και δη κουτόχορτο....

Πιστεύω πως έκανες καλά anyname, από τη στιγμή που πλέον η όλη κατάσταση σε κούραζε περισσότερο απ' όσο σε ευχαριστούσε.

Banned
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Φοβάμαι λοιπόν ότι εσύ είσαι το μεγαλύτερο "θύμα" και όχι οι κακομοίρες οι άλλες που -τάχα- αυτοκτονούν για χάρη του!
    Ε βλέπεις και αυτός θέλει να νιώθει 'δυνατός' και 'εκλεκτός' και να έχει κάποιες που 'σφάζονται' στην ποδιά του...
    Είναι γεγονός πάντως πως σπάνια είναι αληθινές τέτοιες υπερβολικές ιστορίες. Ούτε ως προς τα γεγονότα, ούτε ως προς την απόδοση ευθυνών.

Banned
    Δηλαδή τώρα τι ακριβώς κάναμε?Μοιράσαμε το δίκιο και το άδικο?Ανυνέιμ,σοβαρά?Τα εννοείς αυτά που λες?Εγώ είμαι 27 και δεν ξέρω την ηλικία σου...Αν είσαι κοντά στην ηλικία του ''multi-συντρόφου'' τότε πραγματικά έχεις μεγάλο πρόβλημα.Θα με ικανοποιήσει αν μου πεις ότι είσαι ένα 20χρονο κοριτσάκι γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το θράσος σου.Είσαι απαράδεκτη και προσπαθείς να φορτώσεις αλλού το πρόβλημά σου....Κοίτα το δικό σου πρόβλημα πρώτα και το ότι ζεις μια ζωή με την δικαιολογία να περνάς καλά.Στην ουσία ζεις μέσα στη μιζέρια σου.Τι ακριβώς νιώθεις όταν σου τηλεφωνεί ενώ ξέρεις ότι είναι με άλλη?Νιώθεις γυναίκα?Νιώθεις μοναδική?Νιώθεις ότι είσαι η απόλυτη?Κοιτά να ηρεμήσεις,όλες έχουν νινάκι,δεν είσαι η μοναδική.Κάποια στιγμή σε λίγους μήνες εχω πει ότι θα κανονίσω ένα μιτινγκ στο φορουμ.Έυχομαι να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον ''πειρασμό''...Αντε γιατί παραέγινε με το θράσος σου.Να δω από κοντά αυτή τη γυναικάρα,που μαζί της οι άντρες λιώνουν στο κρεββάτι.......!!!Συγγνώμη για τον τρόπο μου,σπάνια θυμώνω,αλλά τώρα πραγματικά θύμωσα με τις ασυναρτησίες που διαβάζω....!!!Μπορεί να φταίει και η ΕΡΤ.....Την καλησπέρα μου.......

Banned
    Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω αυτή την 'έκρηξη' σου Ntoubroutza. Πιθανόν κάτι απ' όσα γράφτηκαν να ανακινεί δικά σου θέματα και να ένιωσες ότι 'θίγεσαι'. Εφόσον την παροτρύνεις να κοιτάξει το δικό της πρόβλημα, ίσως θα ήταν καλό να αναρωτηθείς κι εσύ γιατί ένιωσες την ανάγκη να καταφύγεις σε μια τέτοια επίθεση. Η θεματοθέτρια όμως δεν έδειξε κάποιο 'θράσος'. Παρέθεσε μια κατάσταση που ζει και απάντησε διεξοδικά χωρίς να προσβάλλει κανέναν. Τη 'στολίζεις' λοιπόν αυθαίρετα, μετά την προκαλείς να σου αποδείξει πόσο 'πειρασμός' είναι, μετά ζητάς συγγνώμη, δηλώνεις θυμωμένος και τελικά λες ότι μπορεί να φταίει και η... ΕΡΤ. Επέτρεψε μου αλλά, αν όλα αυτά βρε Ntoubroutza ΔΕΝ είναι ασυναρτησίες, τι είναι?

Banned
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω αυτή την 'έκρηξη' σου Ntoubroutza. Πιθανόν κάτι απ' όσα γράφτηκαν να ανακινεί δικά σου θέματα και να ένιωσες ότι 'θίγεσαι'. Εφόσον την παροτρύνεις να κοιτάξει το δικό της πρόβλημα, ίσως θα ήταν καλό να αναρωτηθείς κι εσύ γιατί ένιωσες την ανάγκη να καταφύγεις σε μια τέτοια επίθεση. Η θεματοθέτρια όμως δεν έδειξε κάποιο 'θράσος'. Παρέθεσε μια κατάσταση που ζει και απάντησε διεξοδικά χωρίς να προσβάλλει κανέναν. Τη 'στολίζεις' λοιπόν αυθαίρετα, μετά την προκαλείς να σου αποδείξει πόσο 'πειρασμός' είναι, μετά ζητάς συγγνώμη, δηλώνεις θυμωμένος και τελικά λες ότι μπορεί να φταίει και η... ΕΡΤ. Επέτρεψε μου αλλά, αν όλα αυτά βρε Ntoubroutza ΔΕΝ είναι ασυναρτησίες, τι είναι?
    Ίσως και να είναι....Εγώ απάντησα με αυτά που διάβασα γιατί η θεματοθετρια λέει να μην μείνουμε στα της σχέσης αλλά στο γιατί το κάνει αυτό ο σύντροφος.Σκέφτηκε ότι μπορεί να οφείλεται και ενα μέρος στην ίδια?Σκέφτηκε ότι ίσως δεν βοηθάει με τη στάση της?Ναι θύμωσα γιατί προσπαθούμε να χάσουμε την ουσία και να μείνουμε στη συμπεριφορά,ενώ είναι λάθος και οι 2 πλευρές.Αν εννοείς να ανακινεί δικά μου θέματα.Εγώ είμαι πολύ καλά το τελευταίο καιρό,κάποια στιγμή θα αναφέρω καποια γεγονότα που γίνανε αλλά να μην σας μπερδέψω.Εγώ εκανα την αυτοκριτική μου και καταλαβα πολλά πράγματα.Αλλά για να μείνω σε αυτό που είπες,ότι δηλαδή ανακινεί κάποια δικα μου θέματα.Σε ένα θέμα μου πριν μερικούς μήνες,προσπαθούσα να καταλάβω τι φταίει,γιατί δεν έβρησκα το λάθος σε μένα,ένα λάθος που ίσως υπήρχε και προσπαθούσα να καταλάβω την άλλη πλευρά.ΚΑΠΟΙΟΙ πέσανε να με φάνε γιατί ψάχνω το πρόβλημα στην άλλη πλευρά και δεν κοιτάω το δικό μου.Γιατί προσπαθώ να κάνω διάγνωση δηλαδή.Η απάντησή μου ήταν απλή...Ότι δηλαδή έχω σκεφτεί κι αναλύσει τα πάντα και δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω.....ΕΕΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ......Εκεί πάει η έκρηξή μου αλλά τα γραπτά δεν ..''φευγουν''...Επίσης θεωρώ θράσος ο τρόπος που μιλάει για αυτές τις ..''σχεσεις''..!!!Ότι το θεωρεί δεδομένο κι οτι δεν είναι λόγος για να δημιουργήσει καποιο πρόβλημα σε καποιον...Και στο δικο μου θέμα δε τα έριξα σε κανεναν,απλα προσπαθούσα να καταλάβω.Καποια στιγμή θα ανοιξω ένα θέμα να πω τη συνέχεια κι οτι τελικά είχα δίκιο.Δεν νιώθω δικαιωμένος..καμία σχέση...απλά χαίρομαι που τα βρήκα με τον ευατό μου.Τεσπά,εφόσον το έκανα,ξαναζητάω συγγνώμη και δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσω κάτι ή να αλλάξω κάτι από αυτά που είπα.Τα εννοώ κι είναι προσωπική μου άποψη.Αλλά εγώ δεν ψάχνω πρόβλημα μέσα στο πρόβλημα όπως κάνει η θεματοθέτρια που βγάζει την ουρά της από έξω.Μη με κάνεις να αναλύσω διάφορες προτάσεις που είπε και το τραβήξουμε πολύ το θέμα.Ζήτησα συγγνώμη και τέλος.Αλλά εννοείται ότι όλα αυτα για μένα είναι ασυναρτησίες χωρίς να έχω κάτι με κάποιον.Διαβάζω κι απλά απαντάω Δεν ένιωσα καμία ανάγκη,απλά θεωρώ ότι έχουμε μπερδέψει πολλά πράγματα....Αν έλεγε ότι θέλει να τον βοηθήσει γιατί θέλει να είναι μαζι του τότε θα της ''εβγαζα το καπέλο''..

Banned
    Αλίμονο, δεν θέλω να αναλύσεις διάφορες προτάσεις... ούτε πειράζουν οι απόψεις κανενός. Απλά με παραξένεψε ο ιδιαίτερα επιθετικός τρόπος. Όλοι κατά καιρούς μπερδεύονται και ξεμπερδεύονται, όρεξη να υπάρχει να συζητάμε

..με τούτα και με τα άλλα, τη χάσαμε την ενινειμ και δεν μάθαμε τη συνέχεια της υπόθεσης :Ρ

Banned
    Ε, είπε ότι διέκοψε και αποφάσισε ότι είναι δικό του το όποιο 'θέμα'.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345