Results 1 to 13 of 13
-
11-06-2013, 14:24 #1
Άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, φοβίες
Καλησπέρα σε όλους είμαι 19 ετών.Δεν γνωρίζω αν αυτό που έχω είναι κάποια ασθένεια ή απλά φοβίες που έχω.Είμαι πολύ μοναχικός τύπος, δεν θα επιδιώξω να κάνω νέες παρέες παρά μόνο αν χρειαστεί όπως πχ στο σχολείο.Παρόλο που στο νέο μου σχολείο έκανα νέες παρέες, δεν απάντησα ποτέ σε καλέσματά τους για να βγούμε έξω.Νιώθω πολύ πεσμένος, λόγο της εμφανισής μου.Είμαι εύσωμος με αποτέλεσμα να νιώθω ότι με κοιτάνε και ότι δεν με συμπαθούν λόγο της εμφάνισής μου.Δεν θα με έλεγα ούτε χοντρό ούτε άσχημο αλλά παρόλα αυτά έτσι νιώθω.Στο δια ταύτα, η τελευταία μου σχέση με κοπέλα ήταν πριν 3 περίπου χρόνια, από τότε δεν έχω αγγίξει ούτε το χέρι κοπέλας.Νιώθω απίστευτο άγχος και ντροπή όταν μιλάω ή όταν κοιτάω μία κοπέλα.Δεν έχω επιχειρήσει να μιλήσω σε μία κοπέλα επειδή είμαι φοβιτσιάρης και φοβάμαι την απόρριψη και την υποτιθέμενη κοροιδία που θα φάω.Δύσκολα κοιτάω ανθρώπους στα μάτια και όταν το κάνω, το κάνω ακαριαία και γυρνάω πάλι το βλέμα μου αλλού.Όταν μιλάω και κοιτάω κάποιον αισθάνομαι σαν να έχω τικ στο μάτι ή στο στόμα, σαν να τρεμοπαίζει ένα πράγμα.Κάπνιζα για αρκετά χρόνια χόρτο το οποίο τελευταία το σταμάτησα γιατί παρατηρούσα σκαμπανεβάσματα χωρίς λόγο στην ψυχολογία μου.Παλιότερα διατηρούσα επαφή με κάποιες κοπέλες ως φίλες, με τις οποίες ενώ έβλεπα ότι απομακρυνόμαστε δεν έκανα τίποτα να το διορθώσω.Αισθάνομαι ότι όποιος με κοιτάει με εχθρεύεται και ότι το βλέμα του είναι για οποιονδήποτε άλλο λόγο και όχι φιλικό.Οι φίλοι μου, μου λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά εγώ αυτό νιώθω παρόλο που δε το πιστεύω.Νιώθω ασφάλεια μένοντας/συχνάζοντας σε μέρη που μου είναι γνώριμα και δεν θέλω να αλλάζω περιβάλλον γιατί νιώθω σαν να είμαι έξω από τη γυάλα μου.Πιστεύω πως το επίπεδο του μυαλού μου είναι υψήλοτερο από αυτό που νομίζουν οι άλλοι και ότι θα έπρεπε να το χρησιμοποιώ παραπάνω αλλά λόγο τεμπελιάς υπάρχουν κένα στην εκπαίδευσή μου.Βλέπω τον κόσμο με απαισιοδοξία εννοώντας ότι η ανθρωπότητα πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ θα έπρεπε να είμαστε όλοι μονιασμένοι και αγαπημένοι νιώθω το αντίθετο(όχι ότι δεν ισχύει) αλλά το βλέπω από τέτοια οπτική γωνία που δεν βρίσκω τον λόγο να υπάρχω σε μία τόσο ατομική κοινωνία, νιώθω υποκεινούμενος και ποτέ δεν θα μπορέσω να ελευθερωθώ από τα δεσμά που λέγεται: χρήμα, κράτος, νόμοι.Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας ή τέτοιες βλέψεις.Ξέρω ότι η ζωή είναι ανεκτίμητη αλλά δεν μπορώ να δω τη θετική της πλευρά από καμία πλευρά.Προσπαθώ να καθυσηχάσω τον εαυτό μου σκεπτόμενος τον εαυτό μου στο μέλλον με κοπέλα, πετυχημένος στον τομέα που μου αρέσει κλπ.Χώρις να έχω καμία επιβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, απλά το σκέπτομαι για να νιώθω πιο όμορφα πιθανόν.Νιώθω πολύ αποκρουστικός και " τρομαχτικός" όσο αναφορά τη συμπεριφορά μου.Η παρέα μου αποτελείται κυρίως από αγόρια αλλά υπάρχουν και κορίτσια τα οποία αποφεύγω λόγο ντροπής.Αισθάνομαι ότι δεν έχω τι να συζητίσω πχ με μια κοπέλα και φοβάμαι ότι θα νιώθω αμήχανα και περίεργα με αποτέλεσμα την απόρρηψη.Τελευταία έχω κάνει σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου οι οποίες ήρθαν πολύ ξαφνικά, έκοψα το κάπνισμα εδώ και μια εβδομάδα αλλά έχω ξανακαπνίσει κάποια τσιγάρα, προσπαθώ να κόψω το πολύ φαί και έχω αρχίσει να αθλούμαι παίζοντας ποδόσφαιρο, το οποιό είναι το μόνο που αναγνωρίζω ότι κάνω σωστά.Στεναχωριέμαι που δεν έιμαι/νιώθω φυσιολογικός και χάνω πολύ όμορφα χρόνια της ζωής μου, θέλω να ξαναερωτευτώ όπως παλιά, να νιώσω ότι είμαι αρεστός και αγαπητός σε άλλα άτομα.Δυστυχώς λόγο του ότι η σωματική μου διάπλαση είναι έτσι που θυμίζω μπράβο τη συνδυάζω με το ότι είμαι αποκρουστικός και τρομαχτικός προς τους άλλους ανθρώπους.Κάποιες φορές αναρωτιέμαι γιατί να πρέπει εγώ να προσπαθήσω να προσελκήσω άτομα και όχι αυτοί εμένα, γιατί δεν έχει έρθει έστω μία κοπέλα να μου πει μια κουβέντα, όχι ότι με γουστάρει απλά να μου πιάσει συζήτηση να μπορέσω να ανοιχτώ, να μου γίνει λίγο πιο εύκολο.Αφού σκεύτομαι όλα αυτά καταλήγω στο ότι μήπως όντως είμαι άσχημος, τρομαχτικός, μη επιθυμητός προς τους άλλους?Μήπως οι φόβοι μου είναι όντως αλήθεια...? Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και για τα τόσα μπερδεμένα λόγια μου απλά δεν ήθελα να ξεχάσω πράγματα που θα σας βοηθήσουν να μου δώσετε μία πιο σωστή και ολοκληρωμένη απάντηση, αν και πάλι σίγουρα μου έχουν διαφύγει πράγματα. Συγγνώμη και πάλι για την κούραση και το μπέρδεμα που προξενώ και σας ευχαριστώ όλους που έστω διαβάσατε το κειμενό μου.Περιμένω τη βοήθειά σας..
- 11-06-2013, 19:59 #2
Καλησπερα αγαπητο μελος! Με στεναχωρει να διαβαζω τετοια κειμενα απο τοσο νεα ατομα, ειδικα οταν πιστευουν οτι ειναι αποκρουστικοι ή οτι δεν αξιζουν να εχουν μια φυσιολογικη ζωη οπως οι υπολοιποι. Καταρχην, σε τι φαση βρισκεσαι αυτη τη στιγμη? Σπουδαζεις, δουλευεις, εισαι ανεργος? Χρειαζομαστε δουλιτσα μελος, και εννοω με τον εαυτο σου.
11-06-2013, 21:54 #3
Καλε μου,
Αναρωτιεσαι γιατι δεν σε εχει πλησιασει καποια κοπελα και στην ουσια απαντας μονος σου.
Ειμαστε οτι αισθανομαστε!
Αν αισθανεσαι αποκρουστικος, τοτε αυτη η εικονα βγαινει ακομα κι αν δεν εισαι.
Δεν ξερω τι σε εφερε στο σημειο αυτο αλλα οπως λες κι εσυ ακριβως επειδη η ζωη ειναι ανεκτιμητη, εαν δεν βρεις την ακρη μεσα σου μονος σου, θα ηταν καλο να δεις καποιον ειδικο, οχι ντε και καλα ψυχολογο, εναν συμβουλο, για να σε καθοδηγησει
και να βγεις απο το σκοτεινο δασος στο οποιο εχεις χαθει.
Και τι που εισαι σαν "μπραβος" οπως λες; Στα κοριτσια αρεσουν οι σωματωδεις ανδρες ειδικα αν ειναι και λιγο ευαισθητοι οπως εσυ.
Εχω την εντυπωση πως εχεις ολο το "πακετο" αλλα δεν το εχεις καταλαβει.
Επειδη λοιπον εισαι παρα μα παρα πολυ νεος ακομα και προλαβαινεις να το διορθωσεις, ζητα βοηθεια, μιλα στους γονεις σου γιατι λογικα εξαρτασαι οικονομικα απο εκεινους ακομα και
επισκεψου καποιον που θα ξερει πως θα σε βοηθησει να ξεμπερδεψεις το νημα.
Να εισαι καλα, να εισαι ο ευτος σου και να αγαπας τον εαυτο σου.
Μονο ετσι θα σε αγαπησουν και οι αλλοι.
Και ετσι για αλλαγη, μας ειπες ολα οσα δε γουσταρεις σε σενα, πες μας και καποια απο αυτα που γουσταρεις!
12-06-2013, 11:09 #4
Σε νιωθω..ετσι ειμουν και εγω στο γυμνασιο(δεν καπνιζω βεβαια αλλα οκ :Ρ )..Καλα οχι οτι τωρα ειμαι τελειως αλλα νταξει,καμια σχεση με παλια και εγω βλεπω τα παντα απιασιοδοξα,νιωθω οτι ολοι με κανουν παρεα απο λυπηση,οτι δεν αξιζω,κοπελα ετσι οπως ειμαι δεν θα βρω ποτε κλπ...Υπαρχουν πολλοι με αυτο το προβλημα..Το αγχος που λες με τις κοπελες ειναι λογο φοβιας για απποριψη,αυτο θα ταν καλο να το ξεπερασεις..Βασικα δεν καταλαβαινω..Πως γινεται να ειχες κοπελα και τωρα να φοβασαι να μιλησεις?Μου φενετε καπως περιεργο :Ρ.Τεσπα,αμα σου αρεσει καποια πηγαινε και μιλα και να ξερεις οτι και να φας ακυρο η προσπαθεια μετραει..Και για το ασχημος που λες..αμα ειχες κοπελα παλια,αυτο σημαινει οτι δεν εισαι ασχημος..μπορει να σαι λιγο ευσωμος ε και τι εγινε?Τεσπα να μην τα πολυλεω..για να νιωσεις και εσυ καλυτερα,παρε χαρτι και μολυβι γραψε ολα τα αρνητικα που σκεφτεσε για εσενα και γενικα οτι βλεπεις απαισιοδοξα και μετα διπλα γραψε μια αντιθετη θετικη αποψη(αισιοδοξη) και κρατα αυτη.. και γενικα,γινε λιγο ψωνιο :Ρ..Στην τελικη,θα σου προτινα και ψυχολογο..Εγω πηγαινα και με βοηθησε καπως με αυτο το θεμα..Ελπιζω να βοηθησα.
12-06-2013, 15:16 #5
Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..
Προς howtodream8
Πάω σχολείο ακόμα, δυστυχώς παλιότερα μου συνέβησαν κάποιες αναποδιές και έμεινα στην τάξη.Ασχολούμαι αρκετά με το σχολείο πλέον γιατί έχω καταλάβει ότι το μέλλον μου εξαρτάται μόνο από αυτό.Έψαχνα για δουλεία αλλά δεν κατέληξα πουθενά στο τέλος λόγο του σχολείου που με κρατάει..Το γνωριζώ πολύ καλά φίλε μου αλλά δεν γνωρίζω ούτε πως να με διορθώσω ούτε πως να χειρηστώ την κατάσταση με τον εαυτό μου..Προσπαθώ να μιλάω όσο μπορώ με άλλους ανθρώπους που δεν γνωρίζω αλλά τα κολλήματα παραμένουν τα ίδια και ίσως και να αυξάνονται.
Προς Blue9791
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Blue και για το κουράγιο που προσπαθείς να μου δώσεις.Το ξέρω ότι δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά που ανέφερα και που πιστεύω πως είναι η άποψη των ανθρώπων για εμένα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ούτε γιατί "πέφτω" τόσο πολύ, ούτε γιατί σχηματίζω τέτοια λανθασμένη άποψη ενώ ξέρω ότι δεν ισχύει.Όσο για τα καλά που έχω ως χαρακτήρας είναι αρκετά χωρίς να θέλω να δειχτώ ή οτιδήποτε τέτοιο, θα μπορούσα να πω πως είμαι καλόκαρδος και ευγενικός σε επίπεδο που έχει φτάσει να μη μου αρέσει, είμαι συμπονετικός και ευαίσθητος προσπαθώντας σχεδόν πάντα να βοηθήσω και να ενδιαφερθώ για τους άλλους, αγαπώ τα καλά χαρακτηριστηκά των ανθρώπων και τα επικροτώ, αλλά όλα αυτά δεν βοηθούν και δεν προσδίδουν κανένα κύρος στο χαρακτήρα μου παρά μόνο όταν μιλήσω σε βάθος με κάποιον.Σε μία επιφανειακή συζήτηση με ανθρώπους που είναι απλώς γνωστοί μου και ίσως λίγο παραπάνω θα πω τη γνώμη μου αλλά ποτέ δεν θα δείξω τα θετικά χαρακτηριστηκά μου γιατί φοβάμαι να μην παρεξηγηθώ, ως ο χαζός, ο αφελής και ο ονειροπαρμένος.Όσο για αυτά που μου αρέσουν να κάνω είναι να ασχολούμαι με τους υπολογιστές, τον προγραμματισμό αλλά χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση, είμαι ακόμα στο ψάξιμο γύρω από το αντικείμενο, αν και έχω πολλές βλέψεις και όνειρα για το μέλλον στο συγκεκριμένο τομέα.Θα ήθελα πολύ να επισκευτώ κάποιον αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μάθουν οι γονείς μου για το πρόβλημα μου, δεν γουστάρω ανησυχίες και πίεση από το μέρος τους, χωρίς να εννοώ ότι είναι κακό το ενδιαφέρον που θα δείξουν, αλλά δεν θέλω να τους ρίξω ούτε ψυχολογικά, ούτε και να ζητήσω χρήματα μιας και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να τελιώνω το στρατό και να ψάχνω για δουλεία.Κάποιες συζητήσεις ιδιαίτερα με τον πατέρα μου δείχνουν να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με αυτή την καθυστέρηση λόγο του σχολείου.Ίσως κάποια χρήματα που έχω και το χαρτζιλίκι που πέρνω να τα διέθετα για τον ψυχολόγο.
Προς Μητσάκος
Σε ευχαριστώ Μήτσο για την καθοδήγηση που μου δίνεις αλλά δεν νομίζω να μπορώ να γίνω όπως λες ψώνιο και ψιλομύτης γιατί δεν είναι καθόλου το στυλ μου.Το ξέρω ότι δεν έγινε τίποτα επειδή είμαι εύσωμος απλά από ότι έχω καταλάβει η κοινωνία δεν συμπαθεί όλους τους ανθρώπους το ίδιο, μιας και το φαίνεσθαι μετράει πολύ περισσότερο από το είναι του κάθε ανθρώπου και το περιτύλιγμα αρέσει πολύ περισσότερο από το χαρακτήρα και τα καλά του κάθε ανθρώπου.Δυστυχώς από όσα βλέπω τα σχετικά νορμάλ παιδιά που δεν έχουν σηκωμένο μαλλί ή ιδιαίτερο στυλ δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμα μέλη και παραγκονίζονται, ένω οι κλίκες που έχουν όλοι την ίδια εμφάνιση, γλώσσα και λοιπά είναι οι γ@μάτοι της υπόθεσης και όλοι οι άλλοι οι φλούφλιδες.Δεν θεωρούμαι για φλούφλης αλλά θεωρούμαι διαφορετικός από τα άτομα/παρέες που προανέφερα.Με στεναχωρεί πάρα πολύ αυτή η διαφοροποίηση των ανθρώπων βάση του στυλ και όχι βάση του χαρακτήρα.Δεν μπορώ να πω ότι είμαι το καλύτερο παιδί μιας και έχω κάνει πολλές επιπολαιότητες και βλακίες.Συγγνώμη αν ξέφυγα από το θέμα αλλά βασίστηκα σε αυτό που είπες ότι θα ήταν πιο κάλο να είμαι λίγο σνομπ παρά ανοιχτός με όλους, όμως και να ήθελα να είμαι σνομπ που δε θέλω δεν θα μπορούσα γιατί δεν ήμουν/είμαι τόσο περιζήτητος..Συγγνώμη για τον "τόνο" ή τον τρόπο που σου απάντησα γιατί μπορεί να φένεται σα να σου επιτήθομαι αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο απλά προσπαθώ να εξηγήσω την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στην νεολαία, όλοι είναι/είμαστε χωρισμένοι με ταμπελάκια που δεν αλλάζουν παρά μόνο αν αλλάξουμαι ριζικά οι ίδιοι.
Προς όλους
Σας ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντήσεις σας και μπορώ να πω ότι με κάνατε να νιώσω πολύ καλά αλλά δεν βλέπω μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά μου όσο και αν το θέλω..Μιας και σήμερα με έπιασε πάλι άγχος όταν ένας συμμαθητής μου με φώναξε να με ρώτησει κάτι και εγώ απάντησα με πολύ περίεργο τρόπο όπως πάντα, λες και δεν μπορούσα να μιλήσω, λόγω του ότι υπήρχαν άγνωστοι και κορίτσια δίπλα του.. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να με αλλάξω αλλά το προσπαθώ αρκετά.. Και πάλι ευχαριστώ, πάντα φιλικά :)
Εdit : Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο μου..Last edited by TrustNoOne; 12-06-2013 at 15:53.
12-06-2013, 15:26 #6
Για προσδιορισε καταρχην το εμφανισιακο σου γιγνεσθαι. Συμπληρωσε υψος, βαρος και φατσα. Παιζει ρολο φυσικα η κατανομη του βαρους και η αναλογια μυων-λιπους (σπλαχνικου και υποδορροιου). Δεν αρκει ξερα το βαρος δηλαδη και το υψος. Το εισαι σαν μπραβος εχει πολλες ερμηνειες. Υπαρχει απο belly-fat αδυνατος, απο ενδομορφος, απο γιγαντοσωμος, απο χοντρος μεχρι ο,τι θες σε σωματοτυπο. Αναλογα το θεματακι θα θεσεις και το στοχο. Και κανε και μια περιγραφη της μουρης σου. Ειναι το μονο που δεν αλλαζει.
12-06-2013, 15:36 #7
Είμαι 1.82 ίσως λίγο πιο ψηλός, 103-105 κιλά, είμαι αρκετά μυώδης και έχω δύναμη να κάνω πράγματα που χρειάζονται περισσότερη δύναμη του κανονικού.Έχω βέβαια και λίπος στην κοιλιά και στα μπούτια-οπίσθια.Όσο για το πρόσωπό μου έχω σχετικά όμορφα χαρακτηρηστικά, καστανά μάτια, μούσια, σχετικά κοντό μαλλί, γαλλική μύτη, κανονικά χείλη, δεν έχω χοντρά μάγουλα ή κάτι τέτοιο.Αυτά πάνω κάτω, δεν ξέρω αν σε κατατόπησα αλλά δεν είμαι καλός στο να περιγράφω ανθρώπους, πόσο μάλλον εμένα.
12-06-2013, 15:58 #8
Ωραια, καταλαβα στο περιπου τι παιζεται. Κοιταξε, το θεμα βαρους πρεπει να το φτιαξεις πρωτα απ ολα για την υγεια σου. Φυσικα και για την εμφανιση. Εδω να σου πω οτι το να χασεις βαρος ειναι απο τα δυσκολοτερα επιτευγματα που μπορεις να κανεις στη ζωη αυτη. Ξερεις γιατι υπαρχουν εκατομυρια διαιτες? Γιατι καμμια δεν εχει αποτελεσμα. Αν υπηρχε μια θα την καναμε ολοι κ τελος.
Απο διατροφολογια εχεις διαβασει κανα βιβλιο? Αν οχι ψαχτο γτ να ξερεις οτι η παιδεια στα θεματα αυτα ειναι το πιο κομβικο στοιχειο προς την επιτυχια. Αυτο το λεει και ο αρνολντ στην εγκυκλοπαιδεια του μποντι μπιλντιγκ. Μπορεις να την αγορασεις, ειναι εξαιρετικο και καλυπτει πολλες πτυχες, οχι μονο για γυμναστικη. Εδω ο αλλος εχει κανονικη εμφανιση και παλι κολονει να πλησιασει γυναικα, ποσο μαλλον οταν εχεις θεματακια, υπαρκτα ή ανυπαρκτα. Αρα δικαιως αισθανεσα ασχημα.
Ειναι πολλα που μπορω να σε πω, λιγα ερωτηματα πρωτα...απο ποτε πηρες το βαρος αυτο? Γτ δε μπορει να γεννηθηκες ετσι. Και επισης αφου το να πλησιασεις γυναικα σε αγχωνει για πολλους λογους, την πρωτη γκομενα πως την εριξες?
12-06-2013, 16:18 #9
Χμμ το βάρος δεν το πήρα όλο μαζί, σταδιακά χωρίς να το καταλαβένω άρχισα να τρώω περισσότερο με αποτέλεσμα να παχαίνω.Δε γεννήθηκα έτσι αλλά σίγουρα είχα μία προδιάθεση ή αλλιώς το γονίδιο μιας και ο πατέρας μου έχει πρόβλημα με το βάρος του.Με την πρώτη κοπέλα πάλι κόλωνα να της μιλήσω και ενώ μια μέρα, γυμνασίου εποχές, πέρναγα έξω από το σπίτι της μαζί με έναν φίλο μου ήταν στην πυλωτή με τα ξαδέρφια της, και αφού είδε ο φίλος μου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τη φωνάξω, την φώναξε εκείνος και μετά εξαφανίστηκε, έτσι της μίλησα.Βέβαια δεν τα φτιάξαμε τότε αλλά μετά από περίπου ένα χρόνο που μιλάγαμε ως φίλοι, άρχισε να δείχνει άλλη συμπεριφορά και της τα ξαναζήτησα.Βέβαια μετά από πολλά πείσματα και δυσκολίες που συνάντησα καθ' όλη την πορεία.Ίσως αυτή η σχέση να με έκανε έτσι λόγο του ότι έφαγα κέρατο και μία μέρα πάνω σε τσακωμό την ρώτησα γιατί τα έφτιαξε μαζί μου και καθώς της έλεγα ότι δεν με επέλεξε λόγο της εμφάνισης, μου είπε ότι δεν είμαι όμορφος αλλά λόγω του χαρακτήρα μου με επέλεξε.Ίσως αυτά που γράφω να είναι μπερδεμένα αλλά προσπαθώ να τα θυμηθώ όπως μου τα έλεγε εκείνη.Δεν γνωρίζω περισσότερα για να σου πω..Αλλά μπορεί για αυτό να με πήρε η "κάτω βόλτα"..
12-06-2013, 18:23 #10
Οταν λεω να σαι ψωνιο νταξει,πολυ λιγο..Ξεκινα το για πλακα π.χ. εκει που καθεσε στην παρεα,πετα ενα ''ρε παιδια νιωθω πολυ γ*ματος σημερα'' ετσι στο ακυρο.Στην αρχη καντο ''για πλακα''..μετα θα δεις οτι θα αρχισεις να τα ψιλοπιστευεις και αμα δεν εισαι σε παρεες οπου γινεσαι ''στοχος'' και σου την λενε ολοι,πιστεψε με θα σε βοηθησει κατα ενα βαθμο,αλλα αμα δεν ειναι του στυλ σου οκ..απλα στο προτινα :Ρ,Σχετικα με το ευσωμος που λες,θα σου πω κατι.Και εγω μεχρι περυσι,ειχα 20 κιλα παραπανω απο οσο θα πρεπε..πηρα λοιπον αποφαση και τα εχασα γιατι καποιοι με αποκαλουσαν ''χοντρο''.Τα χασα λοιπον,εκανα ωραιο σωματακι..αλλα να σου πω κατι..στην αυτοεκτιμηση μου δεν αλλαξε κατι το τρομερο,παλι το ιδιο ασχημος ενιωθα αλλα πλεον αδυνατος..Αρα αν οντως σε απασχολει αυτο το θεμα και αυτο ειναι που σου προκαλει αγχος οταν μιλας με κοπελες,χασε τα κιλα αυτα,αλλα θα δεις,αμα δεν εχεις φτιαξει την αυτοπεποιηθηση σου,δεν θα αλλαξουν και πολλα.Ναι,θα σου αρεσει που θα ακους κοπλιμεντα για τα κιλα που εχασες,αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο το κομματι με τις κοπελες και το πως κοιτας τα παντα απαισιοδοξα θα αλλαξει.Μπορει να λεω και βλακειες και με το χασιμο των κιλων να αποκτησεις παλι την αυτοεκτιμηση σου,απο εσενα εξαρταται(απο αυτα που σε απασχολουν δηλαδη).Επισης να ξερεις η διαφορετικοτητα του καθενος ειναι κατι καλο..Κοιτα τα θετικα χαρακτηριστικα της διαφορετικοτητας σου και δειξτα στους αλλους και επισης το οτι εισαι διαφορετικος απο τους γ@ματους,τους τελειους και τους ''πιο δυνατους'' δεν σημαινει με την καμια οτι εισαι φλουφλης.Αυτο που λες για την νεολαια και τα ταμπελακια ισχυει παρα πολυ,συμφωνω μαζι σου.
Και κατι τελευταιο.Μπορεις να μου πεις τον λογο που σε πιανει τοση αμηχανια και αγχος οταν μιλας σε κοπελες ή οταν υπαρχουν κοπελες τριγυρω οπως αυτο που ανεφερες πιο πανω?
12-06-2013, 19:09 #11
Χαχαχα, κατάλαβα τι εννοείς με το "ψώνιο" και το κάνω αρκετά συχνά αλλά για πλάκα, δεν μπορώ να το κάνω/πω αλλιώς.Το φαντάζομαι τι εννοείς για το ότι νιώθεις το ίδιο αλλά ούτε εγώ πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη συμπεριφορά μου και στον τρόπο που θα σκέφτομαι απλά ξέρω ότι τότε δεν θα έχω έναν επιπλέον λόγο να ανυσηχώ για την εικόνα που περνάω.Δεν λες ούτε βλακίες ούτε ασυναρτισίες, λες αυτό που πιστεύεις και είναι σωστό γιατί δεν σχετίζεται τόσο η ψυχή του ανθρώπου και τα προβλήματα του με την εξωτερική του εμφάνιση και την εικόνα του, μπορεί να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση ενώς ανθρώπου αν χάσει κιλά αλλά δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει και το πως πραγματικά νιώθει.Οι κύριοι λόγοι που πιστεύω με πιάνει αμηχανία και άγχος όταν μιλάω ή γενικώς υπάρχει μια γυναικεία παρουσία εκεί που βρίσκομαι, είναι για να μη πω καμία γκάφα, είναι το ότι ανυσήχω για αυτό που δείχνω και πως με βλέπει, είναι ίσως γιατί προσπαθώ να φερθώ με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και δεν είμαι αυθόρμητος και ότι είμαι πολύ περιορισμένος για τους δύο παραπάνω λόγους.Αυτά πιστεύω ότι επηρρεάζουν τον τρόπο που μιλάω και φέρομαι μπροστά σε κοπέλες.Δεν είμαι σίγουρος όμως ποιος είναι ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ λόγος που επηρρεάζομαι και αντιδράω έτσι γιατί πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να τα διορθώσω και ακόμα και όταν προσπαθώ να τα αλλάξω κάτι συμβαίνει πάλι και τα χαλάει.Άρα ίσως να μη φταίνε μόνο αυτά, δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω μπας και βγάλω άκρη.Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, το εκτιμώ αρκετά γιατί βλέπω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για την πάρτυ τους.. :)
12-06-2013, 21:48 #12
Ρε μεγαλε,κατσε.Μου λες οτι ειχες κοπελα και τωρα φοβασαι? :Ρ..Και να πεις καμια μ*λακια..τι εγινε?Μπορει να το παρει ως αστειο και να γελασει οχι για να σε κοροιδεψει,αλλα επειδη της φανηκε αστειο αυτο που ειπες(αλλα και να πεις καμια βλακεια δεν χαλασε και ο κοσμος)...Μιλα ανετα στις κοπελες και μην σκεφτεσε τιποτα τετοιο..Μονος σου ειπες πιο πριν οτι εισαι διαφορετικος..δειξε λοιπον αυτη την διαφορετικοτητα και θα δεις που θα το ξεπερασεις αυτο..Σκεψου τον παλιο καλο σου εαυτο..τοτε που ειχες και κοπελα.Πως μιλαγες στις αλλες κοπελες?Ποια ηταν γενικα η σταση σου.Ε,αυτα θυμησου και εφαρμοσε τα και τωρα.Λιγη θεληση χρειαζετε και θα το καταφερεις.
Και κατι τελευταιο,για να σε πιανει τοοσο αγχος,λογικα θες να δημιουργησεις καλη εντυπωσηή οτι εισαι τελειως.Συμβουλη,μην το προσπαθεις αυτο γτ δεν θα σε βοηθησει,απλα να εισαι ο εαυτος σου.Ελπιζω να βοηθησα! :)
13-06-2013, 16:11 #13
Παιδιά δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω καθόλου γιατί πάσχω από τα ίδια αλλά σε πολύυυυ
μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι όλα πηγάζουν από μέσα σου και
εκεί μόνο μπορείς να βρεις τη λύση. Τι εννοώ; Πριν αρχίσεις να κάνεις σχέσεις ή οτιδήποτε
πρέπει να αρχίσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου. Γιατί αν δεν τον γουστάρεις, τότε καμιά
σχέση δεν θα σου φτιάξει την αυτοπεποίθηση. Έτσι πρέπει να αρχίσεις να σου μαγειρεύεις,
να κάνεις αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ωραία, να πηγαίνεις για τρέξιμο κτλ. Τουλάχιστον
αυτά λέει ο Burns, ένας απ'τους "μεγάλους" στη ψυχολογία αυτής της διαταραχής...