Yπερφαγία-Βουλιμία...Παρακαλώ Βοήθεια!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Yπερφαγία-Βουλιμία...Παρακαλώ Βοήθεια!!!

Καλησπερα σε ολα τα μελη!!! Εδω και 7-8 μερες η διατροφη μου εχει αλλαξει προς το χειροτερο και απο 88 κιλα που ημουν εχω παει κοντα 94...στην προσπαθεια που κανω για να χασω βαρος. Το μυαλο μου ειναι συνεχεια στο φαι, δεν σκεφτομαι τιποτα αλλο, τρωω συνεχεια μεγαλες ποσοτητες φαγητου και κυριως γλυκων κυριολεκτικα σαν ζωο, βαριεμαι να βγαινω εξω και ολη τη μερα ειμαι ξαπλα, φαι και υπνο, εχω να παω μια βδομαδα γυμναστηριο, το οποιο ειναι αναποσπαστο κομματι της ζωης μου, βαριεμαι να παρω τα ποδια μου. Να σημειωσω πως εμετους δεν κανω ουτε το προσπαθω απλα νιωθω ενοχες μετα την καταναλωση τοσου φαγητου.Να συμπληρωσω οτι πασχω εδω και 5 χρονια απο κρισεις πανικου, νοσοφοβια και γενικευμενο αγχος! Αυτη τη στιγμη κανω αγωγη με xanax και cipralex 20mg...η αγωγη με cipralex ειναι καινουργια, τα παιρνω εδω και 1,5 βδομαδα, μου αντικατεστησε τα ladose ο ψυχιατρος με αυτα! Υπαρχει περιπτωση να ειναι επιδραση του φαρμακου??

Senior Member
    Καλησπερα μελος!

Δεν ειμαι ιατρος για να κανω διαγνωση ή να σου απαντησω σχετικα με τις παρενεργειες του φαρμακου, ομως ειδικευομαι στις διατροφικες διαταραχες. Λες οτι προκειται για μια εβδομαδα. Αποκλειεται να ειναι ορμονικο θεμα ή απλα να διακατεχεσαι απο συσσωρευμενο στρες αυτη την περιοδο και να ξεσπας στο φαγητο? Μηπως ειναι πολυ λιγο το διαστημα για να πανικοβαλεσαι? Εννοω, οτι ολοι εχουμε το δικαιωμα και να τεμπελιασουμε και να παραμελησουμε την ασκηση ή την καλη διατροφη για καποιο συντομο διαστημα.

Senior Member
    Στρες εχω αλλα δε μπορω να το πω εντονο.Αυτο το πραγμα με την υπερφαγια με επιανε και παλιοτερα, αλλα για 1-2 μερες μονο μετα επεστρεφα στις κανονικες διατροφικες μου συνηθειες! Πρωτη φορα δε μπορω να το αντιμετωπισω...δεν ξερω που μπορει να οφειλεται αυτο το ξεσπασμα μου, ηταν εντελος ξαφνικο!Το μονο που μ'ένδιαφερει ειναι πως να γεμισω το στομαχι μου...

Banned
    Είναι λίγος ο καιρός,μην αγχώνεσαι και το κάνεις χειρότερο.Το έριξες στο φαγητό λόγω της ψυχολογίας...Αυτό με τα χάπια,παρόλο που δεν είμαι γιατρός,ίσως παίζει και ρόλο.Ότι δηλαδή την 1,5 εβδομάδα που κάνεις την νέα αγώγή με τις 7-8 μέρες του ''ξεσπασματος΄''....Οπότε καλα θα κάνεις να ρωτήσεις τον γιατρό σου ή και έναν διαιτολόγο/διατροφολόγο να σου πούνε την άποψή τους.Αλλά επιμένω,είναι λίγος καιρός,οπότε μη πανικοβάλεσαι και το κάνεις χειρότερα...Ηρέμησε :)