ψυχωσωματικα αιτια η δυσκολια στην καταποση και ο κομπος στο λαιμο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Banned
    Quote Originally Posted by giorgos889 View Post
    παιδες μετα απο πολυ καιρο που παιδευωμαι απο το στομαχι και την παλινδρομιση που εχω, και μετα απο πολλες εξετασεις αξονικες λαιμου στομαχου ανω και κατω κοιλιας και ουτε καθεξεις. οργανικο δεν μου βρηκαν τιποτα απλα το εριξαν το ολο θεμα στο ψυχωσωματικο κομματι και μου προτειναν θεραπεια με χαναξ 0.25 για ενα μηνα και βλεποντας και κανοντας το ολο θεμα ειναι οτι δισταζω να ξεκινησω αυτο το διαολο που λεγετε αχγολυτικο μαγικο χαπακι εσεις τη εμπειρια εχετε πανω σε αυτο το θεμα
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! επειδη με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα, δλδη εχεις κατι σαν κομπους στον λαιμο σου, δυσκολευεσαι να καταπιεισ το σαλιο σου ακομα?
    Προσωπικα το παθαινω αυτο οταν μου ερχοντε τα στεριτηκα, μετα απο 20-24 ωρες χαρμανης δεν μπορω να καταπιω ουτε ενα μιλιγραμ σαλιο μου!!
    Γνωριζεις αν αυτο ειναι ψυχολογηκο θεμα η εχει να κανει με την οργανικη φαση του λαριγκα και του λασιμου γενικα?
    Πες μου σε παρακαλω!!!!!! ειναι ισως απο τα πιο ασχημα συμπτωματα οταν κανω αποτοξινωση! και με ενδιαφερει αμεσα! να φανταστεις προσπαθω ειτε με φριγανιες αργα το βραδυ να γδαρω τον λαιμο μου για να ανιξει , η πινω καν τσιπουρο που ειναι πολυ καυστηκο ,η ακομα βαζω στο δερμα μου, στο υψος του λαρυγκα βιτεξ η αλλη θερματικη αλλιφη! αλλα και παλυ ο εμετος δεν αποφευγετε ρε γαμωτο του!!

Senior Member
    Κουραγιο φιλε μου,εδωπερα σ αυτο το φορουμ δεν ειμαστε ειδικοι να λεμε για φαρμακα,προτεινω να περιμενεις ακομα λιγο μηπως περασει κ μετα το παιρνεις,Προσπαθησε να ηρεμησεις να δεις τι σε αγχωνει να γυμναζεσαι κ να κοιμασαι καλα

Junior Member
    μακαρι να ηξερα και να σου το ελεγα αλλα γιατρος δεν ειμαι φιλε μου για να σε βοηθησω αλλα αμα δεν εχεις οργανικο θεμα τοτε ναι ειναι ολα απο το αγχος και ολα ειναι μεσα στο μυαλο μας και πρεπει να βρουμε την πραγματικη αιτια που μασ το δημιουργη ολο αυτο το θεμα πριν λιγο καιρο ενας καθηγητης μου ειπε οτι το μυαλο μας λειτουργει σαν υπολογιστης και εχει καρτα μνημης οταν για καποιο λογο κολησει ενας νευρωνας σε ενα περιστατικο τοτε το κραταει σαν σκουπιδι μεσα μας και συντηρει το προβλημα που στην ουσια μετα απο ενα χρονικο διαστημα εχει περασει απλως πρεπει να βρουμε τον τροπο να αδειασουμε τα σκουπιδια απο μεσα μας

Senior Member
    ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
    Quote Originally Posted by Blue9791 View Post
    Αντε τωρα θα σου φωναξω!
    Σε δεκα μερες κι εσυ ποτε προλαβες να εχεις στερητικα;
    6 μηνες τουλαχιστον χρειαζονται για να εθιστει ο οργανισμος. Ο εγκεφαλος παιζει να εθιστει συντομοτερα
    Εξαρταται και πως το κοβεις.
    Ποτε μαχαιρι.
    Αν η μειωση ειναι σταδιακη οι παρενεργειες ειναι ολο και πιο μικρες.
    Και ομως Μπλου ειχα στερητικα. Το θυμαμαι γιατι επιχειρισα να το διακοψω αποτομα περσυ ακριβως την νυχτα του μ.σαββατου το πασχα. Θυμαμαι οτι ειχα μια εντονη ανησυχια μια θολουρα κατι φοβιες οτι κατι κακο θα γινει δεν μπορουσα να κοιμηθω και θυμαμε που εξω βαρουσαν οι καμπανες. Μολις πηρα λιγο αγχολυτικο τα συμπτωματα σταματησαν.

Κατα τα αλλα αυτο που γραφει ο giorgos το πιστευω κι εγω οτι δηλαδη του εχει προκληθει καποιου ειδους φοβια μη ξαναπαθει τα εντονα συμπτωματα που εζησε. Και σε μενα συμβαινει αυτο δηλαδη οταν μου εμφανιστει καποιο συμπτωμα καποιος πονος που τον ειχα εντονα οταν περασα την εξαρση της αγχωδους διαταραχης τοτε πολλες φορες με παιρνει απο κατω. Και οταν κανω κουβεντα με την ψυχολογο γι αυτο παντα της λεω οτι το παραμικρο που μου συμβαινει και μου θυμηζει την εποχη εκεινη με τρομαζει και με τιποτα δεν θελω να το ξαναζησω. Αλλωστε πιστευω οτι εκει χτυπαει και το αγχολυτικο δηλαδη οταν επαιρνα το επαιρνα γιατι εμφανιζοταν καποια φοβια απο το παρελθον και το ζαναξ μπορουσε και την καλυπτε. Ομως υπαρχουν και αλλοι τροποι να το αντιμετωπισεις οταν συμβαινει με ασκησεις χαλαρωσης/αναπνοης με περπατημα αυτοι οι τροποι εχουν ταιριαξει σε μενα
    Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ti einai touto pali View Post
    Και ομως Μπλου ειχα στερητικα. Το θυμαμαι γιατι επιχειρισα να το διακοψω αποτομα περσυ ακριβως την νυχτα του μ.σαββατου το πασχα. Θυμαμαι οτι ειχα μια εντονη ανησυχια μια θολουρα κατι φοβιες οτι κατι κακο θα γινει δεν μπορουσα να κοιμηθω και θυμαμε που εξω βαρουσαν οι καμπανες. Μολις πηρα λιγο αγχολυτικο τα συμπτωματα σταματησαν.

Κατα τα αλλα αυτο που γραφει ο giorgos το πιστευω κι εγω οτι δηλαδη του εχει προκληθει καποιου ειδους φοβια μη ξαναπαθει τα εντονα συμπτωματα που εζησε. Και σε μενα συμβαινει αυτο δηλαδη οταν μου εμφανιστει καποιο συμπτωμα καποιος πονος που τον ειχα εντονα οταν περασα την εξαρση της αγχωδους διαταραχης τοτε πολλες φορες με παιρνει απο κατω. Και οταν κανω κουβεντα με την ψυχολογο γι αυτο παντα της λεω οτι το παραμικρο που μου συμβαινει και μου θυμηζει την εποχη εκεινη με τρομαζει και με τιποτα δεν θελω να το ξαναζησω. Αλλωστε πιστευω οτι εκει χτυπαει και το αγχολυτικο δηλαδη οταν επαιρνα το επαιρνα γιατι εμφανιζοταν καποια φοβια απο το παρελθον και το ζαναξ μπορουσε και την καλυπτε. Ομως υπαρχουν και αλλοι τροποι να το αντιμετωπισεις οταν συμβαινει με ασκησεις χαλαρωσης/αναπνοης με περπατημα αυτοι οι τροποι εχουν ταιριαξει σε μενα
    Μα αν προσεξεις οι περισσοτρες υποτροπες εχουν γινει σε ανθρωπους που εκοψαν τα φαρμακα αποτομα.
    Τιποτα το οποιο λαμβανεται για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν πρεπει να διακοπτεται μαχαιρι.
    Ακομα και τη κορτιζονη που εδινα στο γατι οταν χτυπησε σταδιακα την εκοψα (ο γιατρος μου το ειπε δλδ).
    Ξερεις την αποψη μου γενικα για τα φαρμακα.
    Ναι οκ καλο ειναι να λαμβανονται σε δυσκολες περιπτωσεις αλλα παντα υπο παρακολουθηση και για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.

Junior Member
    φιλε γιωργο ποσο καιρο εκανε να σου περασει περιπου τελικα?? αμα σου περασε κιολας...εχω και γω φαλαπ γι'αυρο ρωταω

Senior Member
    o "κόμπος" στο λαιμό ήταν ενα απο τα πολλα συμπτώματα που ξεκινησα να εχω ψυχοσωματικα. και εγω πηγα σε ολες τις ειδικοτητες. περιπου οι μισοι απο μας εδω μεσα εχουμε παλινδρομηση (ειδικα λογω αγχους) αλλα ο κομπος στο λαιμο ειναι απο τα βασικα των ψυχοσωματικων. το εχω κατα καιρους και εγω αλλα ειναι πια το τελευταιο που δινω σημασια καθως κολλαω σε σοβαροτερες ασθενεις παντα.
    Τα ζαναξ παρτα αν ειναι για λιγο. θα σε ηρεμησουν έστω για μια μερα για να δεις οτι δεν θα νιωθεις αυτο το πραγμα και να ηρεμησεις. βεβαια αν υπαρχουν βαθυτερα αιτια για το αγχος σου θα σε βοηθησει και κανονικη αγωγή φανταζομαι αλλα περισσοτερο η ψυχοθεραπεια. θα στο πει και ο γιατρος σου. παντως τα αγχολυτικα δεν ειναι καραμελες. θελει προσοχη γιατι και εκτος απο σωματικα και εγκεφαλικα εθίζεσαι, οταν ξερεις οτι θα παρω το χαπακι και ολα θα ειναι καλα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12