ΜΟΝΑΞΙΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34

Thread: ΜΟΝΑΞΙΑ

Senior Member
    Ειπαμε δεν ειμαι κακος ανθρωπος, γιατι να στο κανω αυτο?
    Κανε μια βολτα απο το link που σου εδωσα πριν...δεν κανει καλο να εισαι εδω.
    Αν ποτε εχει κατι αλλο το βαζακι μου δε θα σε ξεχασω...

Member
    Το link δεν μου πολυάρεσε αλλά γούστα είναι αυτά. Μίλα, ρε συ, πες μου ό,τι έχει μέσα το βαζάκι. Αφού σε παρακαλάω, δεν είσαι κακός άνιρωπος. Τα θέλει και μένα ο κώλος μου, που λένε...

Junior Member
    Γεια σου jim....Απο ποια ηλικια αντιμετωπιζεις ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη; Το ιδιο αντιμετωπιζω και ξερω ποσο δυσκολο ειναι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim1992 View Post
    Δώσε πίκρα, αγοράζω όσο όσο. Μη φοβάσαι, εδώ αντέχω ακόμα τον ίδιο μου τον εαυτό, όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκια μπροστά σε αυτό... Μίλα μου, το 'χω ανάγκη, και βγάλε όση πίκρα θες... εγώ αντέχω...
    Μετάφραση...
    Πραγματικά θέλω να μιλήσω.
    Να γράψω για μένα.
    Να προσπαθήσω να καταλάβω τι στο καλό μου συμβαίνει.
    Να φωνάξω.
    Να μιλήσω και να ξέρω ότι κάποιος με καταλαβαίνει.
    ΑΛΛΑ
    φοβάμαι.
    διάβασα και άλλα νήματα και είδα ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι γύρω.
    Ισως και εγώ να μπορέσω να βρώ κάποιες απαντήσεις.
    Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω όμως.
    Δεν ξέρω τι να πώ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ
    δέν αντέχω τον ευατό μου και ας γράφω το αντίθετο
    άραγε πως θα γίνει να με αντέξουν άλλοι?
    αραγε αν άλλοι με αντέξουν θα καταφέρω να αντέξω και εγώ?
    .
    .
    κάπου εδώ σταματάει ο μεταφραστής την μετάφραση. ΙΣως και να έχω βάλει λάθος γλώσσες στο τρανσλέιτορ και να διαβάζει άλλα ντάλλον.
    anyway
    την καλημέρα μου
    been good, been bad. WILL GO ON

Member
    tammi2, εδώ και περίπου 1 χρόνο μου έχει διαγνωστεί από ψυχίατρο, αλλά νομίζω ότι την έχω χρόνια. Ψυχαναγκασμούς έχω από το δημοτικό, αλλά χωρίς να με προβληματίζουν ιδιαίτερα, δηλαδή δεν επηρέαζαν την καθημερινότητά μου. Αλλά εδώ και 5 χρόνια οι ψυχαναγκασμοί (γύρω από την καθαριότητα κλπ) κυρίως, όχι τόσο οι ιδεοληψίες, εντάθηκαν σε σημείο να ασχολούμαι συνέχεια με το τί θα ακουμπήσω, τί θα φάω και πώς θα το φάω ποιά συγκεκριμένη διαδρομή να ακολουθήσω για το σπίτι και άλλα τέτοια. Οι ιδεοληψίες έγιναν έντονες πριν ένα χρόνο (σκεφτόμουν συνέχεια ότι θα μου στρίψει και θα πάρω μαχαίρια και θα σφάξω την οικογένειά μου και άλλους ανθρώπους κλπ). Από το περσινό καλοκαίρι με παρακολουθεί ψυχίατρος (φάρμακα και συνεδρίες) και τώρα οι ιδεοληψίες μία φορά στο τόσο με επισκέπτονται, αλλά ορισμένοι ψυχαναγκασμοί με ταλαιπωρούν ακόμα. Εσένα τί ακριβώς σε ταλαιπωρεί; Ειλικρινά δε θέλω να πω κι άλλα για την ΙΨΔ και τα προβλήματά μου, αλλά επειδή με ρώτησες τα ανέφερα. Βασικά θέλω να γνωριστώ με κόσμο, να λέμε ευχάριστα πράγματα, να κάνουμε παρέα και εκτός forum και σιγά σιγά να κοινωνικοποιηθώ. Δε θέλω να αναπαράγω τα ίδια και τα ίδια, γιατί κατακλύζομαι από αρνητικές σκέψεις. Θέλω να ξεχνάω τα προβλήματά μου και αν μπορώ να βοηθήσω και άλλους συμπάσχοντες να ξεχνούν τα δικά τους όταν κάνουν παρέα με μένα. Τα προσωπικά προβλήματα τα κρατάω για τον ψυχίατρο... Αλλά αν κάποιος θέλει να μου πει τα δικά του, τον ακούω με ευχαρίστηση. Μ' αρέσει να μου δίνει κάποιος αξία λέγοντάς μου τα προβλήματά του και γενικά ό,τι τον απασχολεί. Γι' αυτό, πες μου, tami2 τί σε απασχολεί;

justme, πολύ εύστοχη η ετάφρασή σου. Νομίζω ότι έπεσες μέσα 90%. Ίσως ασυνείδητα να θέλω να μιλήσω για μένα και να φοβάμαι, αλλά συνειδητά θέλω, τουλάχιστον στην αρχή, να μάθω να μιλάω με ανθρώπους για διάφορα θέματα, όπως κάνει ο "φυσιολογικός" κόσμος...

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

Banned
    jim κάνεις πολύ καλά που θέλεις να μιλάς για διάφορα ευχάριστα θέματα, όπως και να ακούς όσα απασχολούν τους άλλους. Μόνο θα ήθελα να σου πω, να μην χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου 'μη φυσιολογικό'. Θέλω να πω ότι εκτός από τους ψυχαναγκασμούς που ακόμα σε ταλαιπωρούν, έχεις σίγουρα ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, γράφεις μια χαρά... έχεις καλή διάθεση για γνωριμίες... έχεις αρχίσει να φροντίζεις τον εαυτό σου και ακολουθείς θεραπεία... θέλεις να μιλήσεις για πολλά και διάφορα... Όλα αυτά και σίγουρα πολλά άλλα που δεν φαίνονται από λίγες σειρές, είναι απόλυτα 'φυσιολογικά'. Βάλτα λοιπόν κι αυτά μέσα στο σύνολο και άλλαξε την ταμπελίτσα :)

Member
    Σ' ευχαριστώ, marina, για τα καλά σου λόγια! Θεωρώ τον εαυτό μου φυσιολογικό. Γράφοντας "φυσιολογικός κόσμος" εννοώ κάθε άνθρωπο που κατά κανόνα έχει παρέες, φίλους και γενικά έχει κάποιο βαθμό κοινωνικότητας. Φυσικά όλα αυτά είναι υποκειμενικά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ δεν έχω ούτε παρέες, ούτε φίλους και από κοινωνικότητα πάσχω. Σε άλλους τομείς ναι, μπορώ να πω, ότι λειτρουργώ φυσιολογικά, κανονικά...

Junior Member
    Γεια σου jim και εγω τα ιδια...Απο μικρη ειχα θεμα με την αριθμηση..Επρεπε να μετραω πριν κανω οτιδηποτε πραγμα που με κουραζε πολυ..Σταδιακα ομως τ ξεπερασα μεχρι πριν κατι μηνες που αρχισα να εχω εντονες ιδεοληψιες. Και εγω πιστευω απο παντα το ειχα απλα εκδηλωθηκε εντονα φετος..Το περιεχομενο τρομακτικο, πιστευα οτι θα κανω κακο στην οικογενεια μου σεξουαλικα ομως...Και εγω πηγα σε ψυχιατρο με βοηθησε πολυ και τωρα το παλευω μονη μου..φαρμακα δεν πηρα...αυτα...και εγω αρχικα πιστευα τον ευατο μου μη φυσιολογικο αλλα οπως ειπε και η marina αυτο δεν ισχυει...χρειαζεται προσπαθεια να καταλαβουμε οτι ειναι μονο σκεψεις και οχι αυτα που θελουμε!!!

Member
    Οι ιδεοληψίες έχουν σχεδόν εξαληφθεί, οι ψυχαναγκασμοί όμως επιμένουν, αλλά τους έχω συνηθίσει και δεν επηρεάζουν πλέον τη διάθεσή μου (τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι και τόσο καλό). Έχω και εγώ κάτι ανάλογο με μετρήματα και αριθμούς εδώ και χρόνια... Δε με απασχολούν αυτά τώρα, κυρίως να κοινωνικοποιηθώ θέλω...

Junior Member
    Το οτι οι ιδεοληψιες εχουν εξαληφθει ειναι πολυ καλο....οι ψυχαναγκασμοι αφου δεν σε επηρεαζουν στην καθημερινοτητα σου τοτε δεν υπαρχει θεμα νομιζω....Οσον αφορα την κοινωνικοποιηση που λες δεν σπουδαζεις καπου δεν δουλευεις ωστε να συναναστρεφεσαι με αλλα ατομα;

Member
    Σπουδάζω στα Γιάννενα 3 χρόνια δεν έχω κάνει καμία σχέση, ούτε φιλική ούτε ερωτική. Είμαι απόμακρος και φοβάμαι να γνωρίσω νέο κόσμο. Το ύφος μου είναι άγριο (έτσι λένε οι γονείς μου και η αδερφή μου με τους οποιοίους και συμβιώνω ) και φέρομαι απότομα σε οποιον δω φούρνο ή στο σουπερμάρκετ κλπ. Από τα 15 ( τώρα είμαι 21) δεν έχω κανένα φίλο ή φίλη και νιώθω μοναξιά κυρίως λόγω κρίσεων πανικού. Εσυ από πώς τα πας; Σε επηρέασε καθόλου η ΙΨΔ στην προσωπική σου ζωή;

Junior Member
    Eμενα δεν με εχει επηρεασει η ιδψ..Οι φιλοι μ δεν το ξερουν ουτε η οικογενεια μου οτι εχω ιδψ, μονο το αγορι μου το ξερει...Παρεπιπτωντος και εγω Γιαννενα σπουδαζω...Απ οτι καταλαβα εχεις ενα ειδος κοινωνικης φοβιας;

Member
    Ανάμεσα στις άλλες, ναι, και κοινωνική φοβία... Γιαννιώτισσα είσαι; Τί έτος; Γιατί δεν το λες στην οικογένειά σου, ντρέπεσαι;

Junior Member
    Οχι δεν ειμαι Γιαννιωτισσα τριτο ετος ειμαι και εγω...Οχι δεν ντρεπομαι να τους το πω απλα ξερω πως δεν θ καταλαβουν και ετσι προτιμω ν μην το ξερουν...Οσον αφορα την κοινωνικη φοβια λενε οτι ''ο καλυτερος τροπος να ξεπερασουμε τους φοβους μας ειναι να τους αντιμετωπισουμε'' δεν εχεις προσπαθησει να πλησιασεις τους συμφοιτητες σου; μπορει να ειναι δυσκολο αλλα αμα το τολμησεις μπορει να σε βοηθησει...Ο γιατρος τι τροπους αντιμετωπισης σου προτεινε γι αυτο;

Member
    Έχω πάει σε πολλούς και όλοι συνηγορούν σε αυτό που μου λες και εσύ... Όντως είναι δύσκολο, αλλά κατά βάθος μου φαίνεται ότι δε θέλω να προσπαθήσω γιατί φοβάμαι την απόρριψη... Πώς και ξενυχτάς στα μέσα εξεταστικής; Εγώ πάντως είμαι τουρίστας, στα μαθήματα δεν πατάω και χρωστάω ένα κάρο...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast