Results 1 to 15 of 22
-
13-06-2013, 20:10 #1
αλλαγή διάθεσης ή 'απάθεια' σε ψυχωσικό άτομο
το ερώτημά μου είναι κατά πόσο νιώθει αληθινά συναισθήματα αγάπης στοργής κλπ
κάποιος που έχει μιά ψυχωσική διαταραχή.(συγκεκριμένα ζεί σε πλαστό κόσμο και βλέπει και ακούει πράγματα που δεν υπάρχουν+έντονο καθημερινό άγχος)
1)δηλαδή έχω ακούσει ότι μπορεί να νιώθει κάτι μιά μέρα και μετά να σταματήσει να νιώθει πχ αγάπη.ή να έχει ερωτικό ή φιλικό ενδιαφέρον για κάποιον και απότομα να αλλάξει η διάθεση του και να μη νιώθει αυτό που ένιωθε.στο συναισθηματικό τομέα δλδ υπάρχουν τέτοιες απότομες αλλαγές; αυτό προσπαθώ να πώ με την αλλαγή διάθεσης που λέω στον τίτλο.
2)με τον όρο απάθεια δεν εννοώ ότι δε νιώθει κάτι,απλώς θέλω να πώ ότι : υπάρχει περίπτωση να νιώσει αγάπη για κάποιο σύντροφο και να μην είναι αληθινό; δλδ να ανταποκρίνεται με βάση το άλλο άτομο,ή απλά προέρχεται από τη διαταραχή αυτή που παρουσιάζει το άτομο;
- 13-06-2013, 23:24 #2
Κοπελα μου ειμαι εντελως ειδικη σ αυτο το ερωτημα μιας κ περναω το ιδιο οταν ειναι ολα καλα νιωθω δυνατα αισθηματα για το αγορι μου τους δικους μου κ τις φιλες μου κ οταν με κυριευει το αγχος ενα κενο,Περασα καταθλιψη κ μου μεινε το εντονο αγχος που οταν με κυριευει θολωνει πραγματικα το μυαλο μου,Προσθεου τα αισθηματα δεν αλλαζουν απλα ειναι σαν να εμφανιζονται κ να εξαφανιζονται γιαυτο μην αμφιβαλλεις οτι αγαπας ολους τους δικους σου
14-06-2013, 00:06 #3
μυσπ αν μπορείς απάντησε μου και σε άλλα που θα σου πω.ας μην επέμβει καποιος αμεσα.θελω να βγαλω καποια συμπερασματα και βεβαια ολοι ειστε καλοδεχουμενοι.
μυσπ το θεμα αυτο το εχει ο πρωην μου.χωρισαμε και τον καταβαλλει απειρο αγχος απο τη δουλεια εδω και καιρο.εχει αυτο το προβλημα.αυτο φταιει;;
14-06-2013, 00:28 #4
Μια ασθενεια δεν μπορει να αντιπροσωπευσει το ποιος εισαι εσυ και το τι κανεις στη ζωη σου. Απλες απαντησεις δεν υπαρχουν , ωστε να μπορουμε να θεσουμε σε κατηγοριες τους ανθρωπους. Ειναι σαν να ξερεις το ζωδιο του και να ρωτας κατι... δεν θα βγαλεις καποιο νοημα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-06-2013, 00:44 #5
Κοπελα μου πιστευω ναι αμα ειναι ευκολο προσπαθησε να τα ξαναβρειτε απο οτι φαινεται νοιαζεσαι για αυτον πρεπει να ειναι εαυλωτος στις αλλαγες
15-06-2013, 14:49 #6
δε με θέλει μυσπ.και έκοψα κάθε επικοινωνία.προσπάθησα πάρα πολύ να τον κρατήσω όμως δε θέλει.
υπάρχει περίπτωση να επέμβει στη ζωή μου στο μέλλον; πρέπει να προφυλαχθώ;
15-06-2013, 15:00 #7
Αυτος σε χωρισε ή εσυ?
15-06-2013, 15:17 #8
15-06-2013, 15:30 #9
Για ποιο λογο?
15-06-2013, 15:33 #10
θα σας γράψω μερικά στοιχεία για αυτόν τον άνθρωπο εδώ.αν ξέρετε πείτε μου.
ψυχοσωματικά : όταν αγχώνεται πολύ έχει αρρυθμίες,νευριάζει πολύ έντονα αλλά προσπαθεί να το συγκρατεί,έχει πρόβλημα με το στομάχι του (παλινδρόμηση και παίρνει χάπια)
επίσης περνά πολύ έντονο άγχος σε σημείο να τρέμουν τα χέρια του,κρυώνει σε άκυρες στιγμές δλδ π.χ το καλοκαίρι μπορεί να συμβαίνει αυτό αλλά μπορεί να'ναι κι απτην
κούραση, επίσης αυτό που είπα ότι βλέπει ψευδαισθήσεις ακούει πράγματα και βλέπει πράγμα που δεν υπάρχουν.επίσης τα βλέπει και ζωντανά αλλά και στον ύπνο του.
αυτό που μου είχε πει είναι ότι καπνίζει μαύρο,για χάπια και για πιο βαριά ναρκωτικά δεν είπε τίποτα.σε μιά φάση μου λέει 'αυτά που ξέρεις για μένα είναι ήδη πολλά και είσαι
σε προνομιούχα θέση,είναι κι άλλα πράγματα που λέει ότι δεν τα έχει εμπιστευτεί σε κανέναν(όσον αφορά τις ψευδαισθήσεις).κάνει ναρκωτικά (εγώ μόνο για μάυρο ξέρω)
με τους φίλους του.λέει ότι μπορεί να το ελέγξει,κι ότι κάνει μιά το μήνα.
δεν μπορώ να τα πιστέψω αλλά αν βγάζετε κανένα συμπέρασμα πείτε μου.δλδ με βάση το συναίσθημα που είπα πιο πάνω.αν ευθύνονται όλα αυτ
15-06-2013, 15:40 #11
ο λόγος δεν είναι ένας.
αρχικά με το που άκουσα ότι με χωρίζει είπε γιατί δεν αντέχει την απόσταση.σεβαστό!
μετά είπε ότι δεν μπορεί με τα οικονομικά.σεβαστό! όλο πρόσθετε κι άλλους λόγους...
μετά μου πέταξε μιά κεραμίδα και λέει δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι,αλλά επειδή δεν είμαι καλά ψυχολογικά λέει,επειδή αυτή η σχέση δεν κάνει καλό στην υγεία μου,επειδή θέλω να θέσω νέους στόχους στη ζωή μου,είμαι χάλια ψυχολογικά κάθε μέρα,κλπ κλπ
οι λόγοι που έφταιγα εγώ ήταν ότι έβγαλα κάποιες ανασφάλειες πχ ζήλια πίεση κλπ Δικαιολογώ τον εαυτό μου για 4 λόγους.επειδή ήταν η πρώτη σχεση και δεν ηξερα πως να φερθω,επειδη η αποσταση δεν με βοηθουσε να λυσω τα προβληματα που εμφανιζονταν στη σχεση,επειδη δε μου ελεγε οτι η συμπεριφορα μου τον πειραζε αλλα επρεπε να το καταλαβω απο μονη μου,και ενας τελευταιος λογος ειναι επειδη του ειπα πως θα διορθωθω και δε θα ξανακανω κατι που δεν του αρεσει.και το εννοουσα.η απαντηση που πηρα ηταν αρνητικη.να μην προσπαθησω δλδ.
κατά διαστήματα δλδ μου έλεγε κι άλλους λόγους διαφορετικούς.ότι ήθελε να μείνει μόνος του και δε θέλει καθόλου σχέση.σεβαστό κι αυτό.
άλλη κοπέλα δεν βρήκε,αν ρωτάτε,διότι μετά το χωρισμό επικοινωνούσαμε κανονικά.
15-06-2013, 15:52 #12
Mαλιστα, ειναι βοηθητικα αυτα που εγραψες για το πως φερεται κλπ, για το λογο εννοουσα τι σου ειπε την τελευταια φορα. Οχι οτι αυτο που σου ειπε ειναι και αληθεια αναγκαστικα.
15-06-2013, 16:09 #13
ναι,κατάλαβα...είπε πάρα πολλά..δεν είπε έναν λόγο μόνο. δε θυμάμαι ποιός ήταν ο τελευταίος λόγος,γτ μετά από καιρό σταμάτησα να ρωτάω γιατί και γιατί και το αποδέχτηκα εν μέρει.
πάλι μιλούσαμε και κολλούσα μαζί του αλλά όλο και χειροτέρευε.έφτασε σε σημείο να μη θέλει να με δει και να ψάχνει δικαιολογίες.και όταν του είπα να βρεθούμε για συζήτηση και μετά να ξεκόψουμε,γιατί είχαμε ανοιχτούς λογαριασμούς μου έλεγε ''οκει εντάξει το λόγο το συζητήσαμε,για να ξεκόψουμε,οκ;;'' .....όλο μου το τόνιζε ανώ το είχαμε συμφωνήσει από πριν αυτό.
15-06-2013, 16:16 #14
Ωραια. Τελευταια φορα λοιπον που ειχατε επικοινωνια με οποιοδηποτε τροπο ποτε ηταν?
15-06-2013, 16:20 #15