Results 1 to 4 of 4
-
19-06-2013, 00:42 #1
πρόβλημα με την μητέρα του συντρόφου μου...!!!
καλησπέρα. όπως ξέρετε ο σύντροφος μου είναι ναυτικός. αυτή τη στιγμή κάνει το πρώτο του ταξίδι ως 3ος καπετάνιος. έχω περάσει μαζί του άλλο ένα. το προηγούμενο ταξίδι ήταν ήσυχο κ καλό, η αλήθεια είναι ότι δεν το κατάλαβα πως πέρασε. η μάνα του έσταζε μέλι. τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά, τόσο καλά που είχα αρχίσει να δένομαι πολύ μαζί της μιας κ έχω σχεδόν ανύπαρκτες σχέσεις με την δική μου μάνα. εχτές ήταν η πρώτη φορά που είδα τον σύντροφο μου μέσα στο καράβι. είχαν σταματήσει για μερικές ώρες στην ελλάδα κ πήγαμε να τον δούμε. ήμουν τόσο ευτυχισμένη αλλά εκείνη φρόντισε να μου το βγάλει από την μύτη. για όσους δεν ξέρουν είμαστε μαζί 3 χρόνια κ πέρσι το καλοκαίρι είχαμε χωρίσει για 5 μήνες περίπου. από την ώρα που είμαστε ξανά μαζί η μάνα του άλλαξε 180 μοίρες. εκεί που ήταν διακριτική κ δεν ανακατευόταν πουθενά ξαφνικά ανακατεύεται ακόμα κ στο τι μποξεράκι θα φορέσει, εκεί που δεν τον είχε χαιδέψει ποτέ ως παιδί τώρα δεν παίρνει τα χέρια της από πάνω του. πριν μπαρκάρει είχαν καυγαδίσει πολύ άσχημα γιατί του έλεγε διάφορα για μένα του στιλ ότι δεν τον αγαπάω κ αν τον αγαπούσα δεν θα έκανα άλλη σχέση όταν χωρίσαμε (ενώ εκείνος είχε 10-10 τις γκόμενες) κ άλλα τέτοια κ τις είπε ότι αν το συνεχίσει θα φύγει από το σπίτι κ δεν θα τον ξαναδεί. εκείνος πριν φύγει μου είχε ζητήσει μόλις γυρίσει να μείνουμε μαζί κ να αρραβωνιαστούμε, να ξεκινήσουμε την ζωή μας. μόλις το έμαθε η μάνα του έγινε 3ος παγκόσμιος πόλεμος. χαμός. κ είναι πολύ μικρός κ τι πράγματα είναι αυτά, δεν έχει πάει ακόμα στρατό, κ πρέπει ν πάρει το δεύτερο δίπλωμα κ άλλα τέτοια. μετά μου πέταξε για τα λεφτά κ καλά με τι λεφτά θα ανοίξει σπίτι κ αναρωτιέμαι αν με 4,500 ευρώ τον μήνα δεν μπορεί να ανοίξει σπίτι πόσα χρειάζεται? αυτά που σας ανέφερα ήταν τα απλά σήμερα το πρωί (βλέπετε είμαστε μαζί εδώ κ 3 μέρες) μου πέταξε ότι όταν ο γιος της θα πάει 30-35 τότε να βρει μια κοπέλα που να τον λατρεύει κ να τον στηρίζει για να κάνει κ εκείνος την δική του οικογένεια. κ αναρωτιέμαι εγώ τώρα εγώ τι ρόλο βαράω 3 χρόνια τώρα??? δεν τον στηρίζω??? δεν τον λατρεύω??? κ εκτός αυτού αν συνεχίσω να είμαι μαζί του να ξεχάσω το θέμα παιδί μέχρι τα 30 φεύγα μου??? κ τότε ποιος μου υπογράφει ότι θα μπορέσω να κάνω?? εντάξει δεν λέω να το κάνω τώρα γιατί δεν είμαι έτοιμη για τέτοια ευθύνη αλλά θέλω μέχρι τα 30 αν θέλει βέβαια κ ο θεός να έχω ένα παιδί. κ για την ακρίβεια θέλω να έχουμε ένα παιδί. τι να κάνω μαζί της??? μπροστά του δεν τα λέει αυτά...ευχαριστώ πολύ..!!!!!
- 19-06-2013, 01:19 #2
Κατσε ρε συ μινα, μη τα λες οπως σε συμφερει. Ειναι πολυ μικρος ακομα. Τα παιδια σκεφτεσαι? Και δεν εχει παει στρατο? Πριν τα 30 δε σκεφτομαστε γαμους κ παιδια. Πρεπει να ωριμασεις και συ παραπανω. Καλα λεει η μανα του, δε βλεπεις ποσοι γαμοι πανε κατα διαολου? Και ποσα ζευγαρια που παντρευοντε απο νωρις κ τα χουν τοσα χρονια οτι μετα βαριουντε κ τα κανουνε σαλατα? Το παιδι ουτε να το σκεφτεσαι. Εσυ κοιτα να τον αγαπας και ολα καλα θα πανε, ας πει κι αυτη τα δικα της, ξερεις οι μανες νιωθουν κ ανταγωνισμο οτι τους κλεβεις το γιο και τετοια. Δεν καταλαβα ομως αυτο που λεει οτι εκανες σχεση οταν ειχατε χωρισει.
19-06-2013, 20:03 #3
Μίνα... να σε ρωτήσω κάτι? Ο δικός σου μισθός, τα δικά σου εισοδήματα γενικότερα ποια είναι? Κερδίζεις αρκετά για να στηρίξεις μόνη σου ένα σπίτι χωρίς να βασίζεσαι στον σύντροφο? Αν ναι και αν κι εκείνος μπορεί να είναι αυτόνομος, τότε ένα σημαντικό πρακτικό κομμάτι της σχέσης είναι τακτοποιημένο. Γιατί οι άνθρωποι που είναι αυτάρκεις και ανεξάρτητοι, κάνουν πολύ πιο επιτυχημένες σχέσεις.
Και πάμε στο συναισθηματικό κομμάτι. Εσύ θεωρείς τον εαυτό σου έτοιμη και ώριμη να μπεις σε μια κοινή πορεία με αρραβώνες, γάμους και παιδιά? Η σχέση σας είναι σταθερή και καλή? Μικροί ναι είσαστε, αλλά δεν θα σου πω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Στο κάτω κάτω, όπως επιθυμεί ο καθένας κι όπως του έρθουν. Αλλά βρε Μίνα, όταν από πέρσι έχεις ανοίξει ένα σωρό θέματα εδώ στο φόρουμ για τη σχέση σου, θεωρείς ότι το μόνο που της λείπει είναι να επισημοποιηθεί κι ότι το μόνο εμπόδιο είναι οι απόψεις της μαμάς? Επίσης, θα ήταν πιστεύω πολύ καλό να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για κάποια ζητήματα και να μάθεις να διαχειρίζεσαι μόνη σου κάποια από αυτά. Αυτή τη στιγμή, μοιάζεις να έχεις μεγάλη ανάγκη τις γνώμες και την επιβεβαίωση από τους άλλους, ή μεγάλη ανάγκη να εκφράσεις τις διάφορες παρορμητικές συναισθηματικές σου αντιδράσεις, όποτε προκύπτει κάτι στη σχέση σου. Με κάθε ειλικρίνεια και κάθε καλή πρόθεση, σου λέω πως αν ο φίλος μου έγραφε κάθε τρεις και λίγο σε ένα φόρουμ και έμοιαζε απελπισμένος και μπερδεμένος, δεν θα τον θεωρούσα ούτε για αστείο ώριμο για σοβαρότερες δεσμεύσεις. Μπορεί για εσένα να είναι μια διέξοδος, αλλά νομίζω πως θα σε βοηθούσε περισσότερο να προσπαθήσεις με περισσότερη ψυχραιμία, περίσκεψη και χωρίς πολλές επιρροές - λίγες και καλές.
20-06-2013, 12:15 #4
Η θέση της Μαρίνας, μίνα, περιέχει όλη την ουσία. Μην την περάσεις επιπόλαια αλλά κάτσε και αναρωτήσου για αυτά που σου λέει και σε ρωτάει. Δώσε βάση στα ουσιαστικά, δες εσένα...είσαι λίγο φτερό στον άνεμο.
Άσε τις συμπεριφορές και τις κριτικές της μητέρας του έξω από σένα, δεν υπάρχει καμιά ανάγκη κανένας λόγος να είστε κοντά. Λείπει ο φίλος σου σε ταξίδι, τι δουλειά έχεις εσύ να στριφογυρίζεις κοντά στην μητέρα του?
Φροντισε τον εαυτό σου και την ανεξαρτοποίηση σου και μην αγκιστρώνεσαι από καμια σχέση και οικογενειακή δεσμευση την οποία προφανώς έχεις ανάγκη για να αισθανθείς ότι "ανήκεις" κάπου.
Δεν θα βρεις μέσα απ' αυτά τον εαυτό σου...Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ