Results 1 to 3 of 3
Thread: "αυτιστικό φάσμα"
-
21-06-2013, 16:13 #1
"αυτιστικό φάσμα"
λίγες μόλις μέρες είναι που μπαίνω σε αυτό το φόρουμ αλλά παρόλο που έψαξα, δεν βρήκα παρά ελάχιστες συζητήσεις σχετικά με το "αυτιστικό φάσμα" ... όμως επειδή:
1. είναι ένα θέμα που αφορά πολλούς περισσότερους απ' ό,τι πιστεύουμε (αλλά και εμένα προσωπικά) πολλοί εκ των οποίων ψάχνονται εναγωνίως στο διαδίκτυο κυρίως για ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών και απλή ανθρώπινη επαφή
2. διαπίστωσα ότι εδωμέσα δρουν άνθρωποι με συγκροτημένες απόψεις και αναζητήσεις
3. το ίδιο το φόρουμ έχει ευρεία θεματολογία, πολλά μέλη και μάλλον μεγάλη επισκεψιμότητα
4. τα λιγοστά φόρουμς που έχω βρεί για τον αυτισμό απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε γονείς πολύ μικρών παιδιών με αυτό το πρόβλημα (λες κι άμα μεγαλώσουν θα τους "περάσει") και εκτός αυτού δεν φαίνεται να είναι και πολύ ενεργά (τελευταίες συζητήσεις, δημοσιεύσεις κλπ πριν μήνες ή και χρόνια)
για όλους τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να ρωτήσω πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ανοίξει μια ενότητα σχετική με το αυτιστικό φάσμα καθώς είναι ένα θέμα του πεδίου τόσο της ψυχιατρικής όσο και της ψυχολογίας, (γιατί όχι και του e-psychology?)
προφανώς η πρόταση μου αφορά στους διαχειριστές του φόρουμ, έκρινα όμως πως θα ήταν προτιμότερο να μη στείλω προσωπικά μηνύματα...
ευχαριστώ και περιμένω απάντηση...
- 21-06-2013, 19:01 #2
Μια εποχη νομιζα οτι ειμαι αυτιστικος , τελικα ειχα κατι αλλο. Το ζητημα ειναι οτι παλια ειχα ψαχτει λιγο. Και μενα μου εκανε εντυπωση που αναφερονται συνηθως μονο σε μικρα παιδια. Οπως και για το ADHD παλι που ειναι κατι διαφορετικο παλι αναφερονται συνηθως σε μικρα παιδια και αναρωτιομουν γιατι γινεται αυτο , δεν υπαρχουν δλδ ενηλικες με το ιδιο προβλημα?
Δεν ξερω κατα ποσο θα εισακουστει το αιτημα σου αλλα μπορεις να στειλεις ενα mail καλυτερα στους υπευθυνους , γιατι μπορει και να μη διαβασουν το μηνυμα σου , αλλωστε καθε μερα γραφονται σελιδες επι σελιδων εδω και σιγουρα κανεις δεν μπορει να διαβαζει τα παντα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-06-2013, 14:32 #3
ευχαριστώ που μου απάντησες... κριτήριο βέβαια είναι η ηλικία... η διάγνωση του αυτισμού γίνεται σε ηλικίες που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ψαχτεί από μόνος του (συνήθως πριν τα 4) αλλά εννοείται πως είναι ισόβια διαταραχή, δεν αλλάζει ούτε έχει "φάσεις"... ο αυτιστικός γεννιέται και πεθαίνει αυτιστικός... τέλος... όμως όλες οι περιπτώσεις δεν είναι της ίδιας σοβαρότητας (ή βαρύτητας πες)... αναφέρομαι περισσότερο σε εκείνους που μπορούν με κάποιο πρόπο να επικοινωνήσουν μέσω του λόγου και που θα μπορούσαν μεγαλώνοντας να ασχοληθούν οι ίδιοι με το πρόβλημα τους μέσω φόρουμς, διάφορων ομάδων κλπ... πάντως θα το θέσω στους διαχειριστές... νάσαι καλά