Results 1 to 15 of 25
-
24-06-2013, 22:58 #1
Πως να ζητησω απο τους δικους μου να επισκεπτω ψυχιατρο?
Εχοντας σταματησει την ψυχοθεραπεια εδω και 2 μηνες..επειδη εχω κουραστει να κανω συνεχως κυκλους για το αν χρειαζομαι βοηθεια απο ψυχιατρο ή για το αν δεν χρειαζομαι τιποτα γιατι ειμαι μια χαρα και οτι πρεπει να σταματησω να κρεμομε απο την ιδεα οτι θελω βοηθεια απο ειδικο,αποφασισα να παω σε εναν ψυχιατρο να μου προτεινει τι μπορω να κανω (ή αν εχω κατι να μου πει τι ειναι και πως να το αντιμετωπισω) για σταματησω και εγω να βασανιζομαι..Η αληθεια ειναι οτι δεν ξετρελενομαι στην ιδεα να επισκεφτω ψυχιατρο,αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ..εχω κουραστει ειλικρινα,κουραστικα το να μαι εγω ο ιδιος αυτος που προκαλει θλιψη και κουραση στον εαυτο μου και ολα αυτα μεσω σκεψεων.Το χω παρει αποφασει οτι θελω να παω..να δω τι μπορω να κανω.Το προβλημα ειναι τωρα με τους γονεις μου.Παλια που ειμουν χαλια ειχα πει για ψυχιατρο και αρνηθηκαν..ειδικα ο πατερας μου γιατι πιστευει οτι ψυχιατρο μονο οι τρελοι πανε..Επισης τους εχω πει οτι ειμαι πλεον καλα..αλλα δυστυχως δεν ειμαι(ναι,ειμαι ΠΑΡΑ πολυ καλυτερα σε σχεση με το πως ειμουν πριν 6 μηνες,αλλα ακομα δεν νιωθω καλα λογο του αγχους που μου προκαλω.)Και εδω ειναι το προβλημα μου..πως να τους το εξηγησω οτι ακομα εχω θεμα με το αγχος και οτι θελω να το αντιμετωπισω?Πως να αντιμετωπισω την αρνηση τους??
Υ.Γ.Μην μου πειτε οτι δεν χρειαζομαι ψυχιατρο ή οτι το μονο που προτινουν ειναι φαρμακοθεραπεια κλπ γιατι δεν πιστευω να αλλαξω γνωμη..Οπως ειπα και ΤΙΠΟΤΑ να μην εχω,εγω θα θελα να παω μονο και μονο για να σιγουρευτω και εγω 100%.
- 24-06-2013, 23:20 #2
filaraki mazepse lefta kai pigene min akous kanenan ! telos !
24-06-2013, 23:46 #3
Κουραγιο φιλε μου δεν ειναι αναγκη να τους το ανακοινωσεις παρε μαζι σου ενα προσωπο εμπιστοσυνης κ πηγαινετε
25-06-2013, 00:04 #4
Δεν υπαρχει καποιος από το στενό περιβάλλον που να είναι πιο ανοιχτομυαλος και εχει καποια βαρύτητα η αποψή του για τουσ γονείς σου? Ενά τετοιο άτομο πρέπει να βρείς και να τους μιλήσει
25-06-2013, 00:09 #5
Σωστο αυτο που μου προτινατε,αλλα για να το κανω πρεπει να περιμενω 2 μηνες για να γινω 18 και επισης πρεπει καπως να βρω λεφτα...μυσπ δεν μπορω να εμπιστευτω κανεναν,δηλαδη και παλια που μουν χαλια το συζηταγα κυριοτερα με τον ψυχολογο,στην αρχη λιγο με τους γονεις μου και μερικες φορες με 2 ατομα(και μαλιστα με το ζορι γιατι με ειχαν πριξει να μαθουν τι εχω).
25-06-2013, 00:18 #6
Καλα φιλε μου δεν εχεις καποιο αδερφο αδερφη ξαδερφο πολυ εμπιστο ανθρωπο?Θελω να πω οτι πρεπει να επιλεξεις ενα πραγματικα εμπιστο ανθρωπο που θα σε αντιμετωπιζει σοβαρα κ δεν θα μιλησει σε καποιον για το που πηγαινετε,Επισης πιστευω οτι για ενα ραντεβου εστω δεν ειναι δυσκολο να μαζεψεις λεφτα προθυμοποιησου να πηγαινεις στο σουπερ μαρκετ για τους δικους σου κ ζητησε τους να παιρνεις τα ρεστα απο τα ψωνια κ αμα το κανεις καμποσες φορες θα μαζεψεις
25-06-2013, 00:31 #7
καποιος απο το σοι σου κατι.δεν μπορει καπως θα υπαρχει καμια δημοσια υπηρεσια για ανηλικους ειναι αμαρτια να τυρανιεσαι ετσι.ετσι να τους ηξερα θα πηγαινα εγω να τους μιλησω...εκνευριστηκα τωρα
25-06-2013, 00:34 #8
Δυστυχως εχω μαθει να αντιμετωπιζω σχεδον τα παντα μονος μου..φοβαμαι να εμπιστευομαι αλλους..μια φορα το χα κανει (ειχα εμπιστευτει στον τοτε κολλητο μου οτι μαρεσει μια κοπελα και μεσα σε μια εβδομαδα το χε μαθει και αυτη και αλλοι τοσοι ξεμπαρκοι)και το μετανιωσα.απο τοτε ...ποτε..εμπιστοσυνη σε κανεναν.Δηλαδη μονο που σκεφτομαι οτι θα το εμπιστευτω σε καποιον και μετα αυτος ο καποιος θα παει να το πει σε αλλους λεγοντας:''Θα σου πω αυτο και αυτο αλλα να μεινει μεταξυ μας'' και σιγα σιγα να το μαθουν ολοι..νταξ..απλα δεν μπορω να εμπιστευτω καποιον..ολα μονος μου.Για αυτο ρωταω αν εχετε να μου προτεινετε καποιον τροπο να πω και να πεισω τους δικους μου.
25-06-2013, 00:39 #9
...μητσακο, προτεινω να τους πεις την αλήθεια.
Προφανώς οι γονείς σου δεν θελουν να πιστεψουν ότι έχεις "παραπανω" πρόβλημα απ όσο αντέχουν.
Προτεινε τους να μπουν εδώ και να διαβάσουν θέματα άλλων χρηστών με παρόμοια προβλήματα. Μίλα με τον ψυχοθεραπευτη σου για το πως θα το χειριστείς. Όλα λύνονται, φτάνει να έχει κάποιος την κατάλληλη στήριξη
25-06-2013, 00:43 #10
Και να τους το πω κατα πασα πιθανοτητα θα με αφησουν να ξαναξεκινησω ψυχοθεραπεια..αλλα για ψυχιατρο θα αρχισουν παλι τα κλασσικα τους..δηλαδη..''ψυχιατρο πανε μονο οι τρελοι'' ή ''τι ψυχιατρο μωρε?να σε κλεισουμε και σε καμια κλινικη αν το παμε ετσι'' κλπ..Δεν ξερω γιατι ειναι τοσο κατα της ιδεας..η μανα οκ μου χε πει παλια οτι δεν θελει να παω αλλα αμα νιωθω οτι το οντως το χρειαζομαι θα με αφησει..αλλα ο πατερας μου με την καμια..οταν του λεω για αυτο μενουμε παντα στον ψυχολογο..ψυχιατρο ουτε λογος!
25-06-2013, 00:47 #11
...είναι αυτό που σου λέω: δεν το αντέχουν.
Υπάρχει μια παραπληροφόρηση σχετικά με τα άτομα που επισκέπτονται ψυχίατρο ή παίρνουν αγωγή.
Αυτό έχει να κάνει με τη γενικότερη άγνοια των ανθρώπων για τις ψυχικές παθήσεις.
Εκεί είναι που σου λέω ότι πρέπει να τους πεις να μπουν στο φόρουμ και παράλληλα να τους εξηγήσεις ότι υποφέρεις.
Καντου την εξης ερώτηση: "σε ενδιαφέρει η πάθηση μου περισσότερο ή οτι υποφέρω"
Μίλα και με τον ψυχοθεραπευτη σου. Εξήγησε του την κατάσταση και ζητα του οδηγίες για το πως θα το χειριστείς.
Αν δεν έχεις πέσει σε κομπογιαννίτη που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πληρώνεται την ώρα, θα σε βοηθήσει.
25-06-2013, 01:04 #12
Μητσακο , αν νομιζεις οτι εινια απαραιτητο να πας , πηγαινε μονος σου. Μην περιμενεις ποτε θα συμφωνησουν οι γονεις σου γιατι μπορει να σου παρει αιωνες.
Απλα αν τελικα παρεις φαρμακευτικη αγωγη ενημερωσε τους .
25-06-2013, 01:43 #13
πες τους οτι ποναει πολυ η κοιλια μου παρα πολυ πηγαινε σε νοσοκομειο και πες του παθολογου να σε στειλει ψυχιατρο εξηγησε τουο ταν δεν θα σε ακουνε οι γονεις σου
τρελη ιδεα αλλα δεν ξερω τι να πω
25-06-2013, 01:48 #14
25-06-2013, 21:35 #15