Χωρίς υποτροπές - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 58 of 58
    και οταν δεν τα πηρα αντεξα μεχρι 2 χρονια μετα εφαγα (μεσω αστυνομιας) 2 ακουσιες νοσηλιες σε νοσοκομειο που ηταν εφιαλτης(το τονιζω νοσοκομειο και οχι κλινικη που νοσηλευτικα και εκει 2 φορες αλλα ηταν μια χαρα).στο νοσοκομειο αν παει το ατομο ακουσια το δενουν το κατσαδιαζουν με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και τετοια που εκμηδενιζουν την ανθρωπινη αξιοπρεπεια.απο τοτε καταλαβα οτι πρεπει να παιρνω τα φαρμακα μου αλλα το πληρωσα ακριβα και συμβουλευω τωρα συχνα να παιρνουμε τα φαρμακα μας για να μην περασουν και αλλοι οτι περασα.ευχαριστω ζωιτσα για την κατανοηση

Quote Originally Posted by mihalis View Post
    Παιδια και τι εγινε αν θα περνουμε μια ζωη φαρμακα?Ολοι περνουνε αλλοι για ζαχαρο αλλοι για πιεση κτλ.Εμενα απλα με πειραζει που παχαινουν,αυτο κατα βαση.
    αν εχουμε λυμενο μιχαλη το θεμα της ψυχωσης(ας ελπισουμε μελλοντικα(και οχι μονο μεσω φαρμακων)) τοτε πραγματικα δεν πειραζει αν παιρνουμε και κανα φαρμακο και ζουμε μια χαρα την ζωουλα μας.αλιμονο...

Junior Member
    μιχαλη δεν παχαινουν ολα τα φαρμακα. για να καταλαβεις εκανα διαιτα ενω επαιρνα adovia για να χασω τα κιλα που ειχα βαλει με τα zyprexa τα οποια τα εχασα τελικα. τον τελευταιο χρονο εχω βαλει 6-7 αλλα σιγουρα δεν ειναι απο το χαπι, ειναι επειδη το εχω ριξει στη μασα:p χωρις παντως να το παιζω ειδικη μου κανει εντυπωση που σε κρατησε τοσα χρονια στο zyprexa. εγω αν το επαιρνα ακομα μετα απο τοσα χρονια θα ειχα φτασει 150 κιλα..μπορει να λεω και λιγα γιατι μου ανοιγε τρελα την ορεξη και ηθελα συνεχεια να τρωω.
    δημητρη εσυ ποια φαρμακα παιρνεις; δε νιωθεις καλα τωρα;

Junior Member
    δημητρη μου σε καταλαβαινω. ολοι μας εχουμε περασει μεγαλα ζορια αν και η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. σε καταλαβαινω:)

Quote Originally Posted by zwitsa View Post
    μιχαλη δεν παχαινουν ολα τα φαρμακα. για να καταλαβεις εκανα διαιτα ενω επαιρνα adovia για να χασω τα κιλα που ειχα βαλει με τα zyprexa τα οποια τα εχασα τελικα. τον τελευταιο χρονο εχω βαλει 6-7 αλλα σιγουρα δεν ειναι απο το χαπι, ειναι επειδη το εχω ριξει στη μασα:p χωρις παντως να το παιζω ειδικη μου κανει εντυπωση που σε κρατησε τοσα χρονια στο zyprexa. εγω αν το επαιρνα ακομα μετα απο τοσα χρονια θα ειχα φτασει 150 κιλα..μπορει να λεω και λιγα γιατι μου ανοιγε τρελα την ορεξη και ηθελα συνεχεια να τρωω.
    δημητρη εσυ ποια φαρμακα παιρνεις; δε νιωθεις καλα τωρα;
    ampilify παιρνω και νιωθω καλα τελευταια απο την αποψη οτι εβαλα σε μια σειρα τωρα τα θεματα σωματικης υγειας

Junior Member
    οταν λες θεματα σωματικης υγειας τι εννοεις; ψυχικα πως εισαι;

σωματικη υγεια διαφορα.ψυχικα ειμαι καλα στο βαθμο που ειμαι και σωματικα.δλδ απλα με κανει να χαιρομαι η σωματικη μου υγεια

Senior Member
    zwitsa αφου το zyprexa με επιασε γιατι να μου το αλλαξει ο γιατρος?Σου ειπα εγω εβαλα 30 κιλά και δεν μπορω να τα χασω.Μονο μια περιοδο που εκανα εξαντλητικη διαιτα εχασα 12 κιλα σε συνδυασμο με περπατημα.Τι να κανω,φοβαμαι και να αλλαξω φαρμακο αλλα απο την αλλη φοβαμαι μην παθω κανα ζαχαρο.Αστα να πανε.

Senior Member
    Nα πεισεις τον γιατρο σου για δοκιμη μειωσης.Εχεις δικαιωμα , κ υποχρεωση στον εαυτο σου να προσπαθησεις με μικροτερη δοσολογια!!!!!!!!
    οσο λιγοτερο αντιψυχωτικο ,τοσο καλυτερα!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    katerinaki ρωτησα τον γιατρο και μου ειπε μην νομιζεις οτι αν σου μειωσω τη δοση θα εισαι καλυτερα.Τι να κανω,ακουω τον γιατρο γιατι τον εμπιστευομαι ειναι εξυπνος και εμπειρος.

Senior Member
    sorry Μιχαλη που σου το λεω συνεχεια , αλλα πολυ καιρο τωρα παραπονιεσαι κ επειδη ξερω απο εμενα, κανεις γιατρος δεν με προετρεψε να τα μειωσω ,με πολυ επιμονη κ αφου εξηγησα οτι δεν ειμαι μονη αλλα εχω ανθρωπους γυρω μου ,που μπορουν να κρινουν την συμπεριφορα μου σε καθημερινη βαση, κ να με προστατεψουν απο μια ενδεχομενη υποτροπη-ετσι ωστε αν δεν τα καταφερω με τη χαμηλοτερη δοσολογια να ξαναπαρω τη παλια ,με τα πρωτα συμπτωματα τη υποτροπης, μονο τοτε δεχτηκαν να μειωθει η δοσολογια.
    Παγκοσμια αναγνωριζουν οτι η αυξηση βαρους κ ο διαβητης ειναι τα σοβαρα μειονεκτηματα του ζυπρεξα κ ακουν κ βοηθουν του ασθενεις-πελατες ,οι ψυχιατροι. Οταν επαιρνα ζυπρεξα ,ο τοτε δικος μου ψυχιατρος, μαζι με το τοπαμακ(για να μου κοβει την ορεξη) μου προτεινε κ ενα προγραμμα μειωσης βαρους στο ΥΓΕΙΑ , χορηγος ειναι η εταιρια που βγαζει το ζυπρεξα (LILY νομιζω) κ ειναι δωρεαν για τους χρηστες ζυπρεξα-ρωτησε τον γιατρο σου-με βοηθησε τοτε αρκετα κ ειχα χασει κιλα.
    Αυτα! με τον παλιο ψυχιατρο, ο καινουργιος ...κ αυτος ανενδοτος στην αρχη ,αν φοβομουν κ τον ακουγα ,θα ημουν ακομη με 800μγ σολιαν ,ενω τωρα ειμαι στα 300μγ κ αισιοδοξω κ πιο κατω ,αν θελει κ ο Θεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Κατι ακομη , το φαρμακο για το διαβητη -νομιζω -οτι βοηθαει στη μειωση του βαρους , ....

Senior Member
    Ευχαριστω για την απαντηση katerinaki.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μου μειωσει ο γιατρος το zyprexa θα μου μειωθει και η ορεξη?Αν ειναι να μην μου μειωθει η ορεξη δεν με απασχολει να μου το μειωσει.
    Κι εγω φοβαμαι μην παθω διαβητη αλλα τι να κανω αφου αυτο το φαρμακο με επιασε.Ξερω γι αυτα τα προγραμματα μειωσης βαρους για ασθενεις που περνουνε zyprexa αλλα εγω νομιζω το να χασει κανεις βαρος ειναι καθαρα προσωπικη αποφαση οταν θα ειναι ετοιμος.Παντως καλα κανεις και το επισημαινεις!

Senior Member
    η μετφορμίνη βοηθά
    στην απώλεια βάρους από αντιψυχωτικά φάρμακα

Η θεραπεία με μετφμορμίνη σε συνδυασμό με την αλλαγή στον τρόπο ζωής, με άσκηση και υγιεινή διατροφή, είναι τόσο αποτελεσματική και αντιστρέφει την αύξηση του σωματικού βάρους που συνδέεται με αντιψυχωτικά φάρμακα σύμφωνα με μελέτη που διεξάγεται στην Κίνα.

Η Μετφορμίνη, βρίσκεται στο εμπόριο με διάφορες εμπορικές ονομασίες όπως Glucophage, χρησιμοποιείται κυρίως σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 για να επιτευχθούν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Οι dr Zhao Jing-Ping και συνεργάτες, στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Β' Νοσοκομείου Xiangya Changsha σημειώνει ότι η μετφορμίνη συμμετέχει στη μείωση της παραγωγής γλυκόζης από το ήπαρ, και αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους μείωνοντας την αντίσταση στην ισνουλίνη.

Στην έρευνα της ομάδας του dr Zhao εντάχθηκαν 128 ενήλικες με σχιζοφρένεια που πήραν πάνω από το 10% του σωματικού τους βάρους μετά τη λήψη ενός αντιψυχωτικού φαρμάκου για ένα περίπου έτος. Η επιλογή των ασθενών που θα λάμβαναν το εικονικό φάρμακο έγινε τυχαία. Και οι δύο ομάδες των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν τις ίδιες τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής, όσον αφορά την διατροφή τους και την ένταξη καθημερινής 30λεπτης άσκησης.

Για να διατηρηθεί το πρόγραμμα σωστά οι ασθενείς κατά την διάρκειά του, έπρεπε να είναι υπό την επιμέλεια κάποιου συγγενή.
    Ο μέσος όρος δείκτη μάζας σώματος των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 24,5 κατά την έναρξη της μελέτης καθώς και το μέσο βάρος ήταν 64,2 κιλά. (σημειώνουμε εδώ ότι η έρευνα έλαβε χώρα στην Κίνα και ότι ο σωματότυπος όσν αφορά το ύψος και το βάρος ορίζεται διαφορετικά από την Καυκάσια Φυλή)
    Μετά από 12 εβδομάδες οι μετρήσεις έδειξαν στην ομάδα που λάμβανε το εικονικό φάρμακο ότι τα αποτελέσματα είχαν επιδεινωθεί και η ομάδα έδειξε μια αύξηση βάρους 3,1 kg (6,8 lbs).

Στην ομάδα της μετφορμίνης όλα τα αποτελέσματα είχαν βελτιωθεί· οι ασθενείς έχασαν κατά μέσο όρο 3,2 kg (7,1 lbs).
    "Φυσικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στη χρήση της μετφορμίνης αποκλείοντας τους επιβαρυντικούς παράγοντες", τόνισε ο dr Zhao.
    "Aυτή την στιγμή ασχολούμαστε με το επόμενο στάδιο της έρευνας" πρόσθεσε. "Μελετάμε την αποτελεσματικότητα της μακροπρόθεσμης χρήσης μετφορμίνης και της αλλαγής τρόπου ζωής καθώς και διαφορετικές δοσολογίες μετφορμίνης σε συνδυασμό με αντιψυχωτικά που προσδίδουν βάρος

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234