Results 1 to 12 of 12
Thread: Δίλημμα για το Ladose
-
19-06-2013, 01:50 #1
Δίλημμα για το Ladose
Καλησπέρα.
έχω ένα δίλημμα που πλέον με απασχολεί αρκετά.
ίσως μια γνώμη σας βοηθήσει ίσως και όχι αλλά έιναι ευπρόσδεκτη.
Είμαι 35 χρονών. Μέχρι τα 27 μου περίπου δεν είχα ιδιαίτερα συμπτώματα που να με βάλουν σε σκέψη για την ψυχοσύνθεση μου. Ίσως μονο κάποιο κοιλιακό άλγος συχνά που οι γιατροί μου είχαν πει ότι δεν είναι κάτι οργανικό αλλά ότι είναι αποτέλεσμα του άγχους. Στα 27 και μετά τον στρατό εφαγα 2-3-4 καλες για τα δικά μου δεδομένα σφαλιάρες που μάλλον με ισοπέδωσαν. Μέχρι τότε σπούδαζα και δούλευα απο μικρός. Μετά λοιπόν τον στρατό μάλλον περίμενα την ζωή διαφορετικά. Εκ φύσεως πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου αισιόδοξο. Με την απόλυση ομως και ακριβώς την επόμενη ημέρα με χτύπησε ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρεθώ με γύψο για ένα μήνα και περισσότερο, χώρισα με την τότε σχέση μου, βρέθηκα σε οικονομικα δυσχερή θέση και κυρίως αναγκάστικα να επιστρέψω στο πατρικό μου που μπορώ να πω ότι θα ήταν η τελευταία μου επιλογη. Οπότε μάλλον η πολλή αισιοδοξία μου πήγε περίπατο και κατέληξα χωρίς καθόλου όρεξη για φαγητό, με αρκετό ύπνο και κυρίως φοβίες που δεν μπορύσα να διανοηθώ. Επισκέφτηκα εναν Ψυχίατρο ο οποίος με ενημε΄ρωσε ότι είχα μια μικρή κατάθλιψη και καταναγκασμό. Μου έδωσε seroxat για 6 μήνες τα οποία βοήθησαν πάρα πολύ. Στην συνέχεια έκανα αρκετά σημαντικά βήματα για εμένα και κατάφερα να ξαναβελτιώσω τα οικονομικά μου, να αφήσω μια δουλειά ασφάλειας του δημοσίου και να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας, να ανοίξω 2 καταστήματα, να ξαναδημιουργίσω σχέσεις κτλ κτλ.. Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο που για διάφορους λόγους αναγκάστηκα να πουλήσω τα καταστήματα, ήρθε πάλι ενας χωρισμός απο μια σοβαρή σχέση 3 χρόνων, έμεινα αρκετά μόνος μου και κατέληξα με πολύ έντονες ενοχλήσεις στο στομάχι. Μετά απο αρκετες εξετάσεις , γαστροσκόπηση, αίματος, υπερήχους κτλ κτλ μου είπαν πως δεν έχω κάτι οργανικό αλλα πως είναι μια δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Εγω αυτό που ήξερα είναι πως δεν μπορούσα να φάω σχεδόν τίποτα και κάνοντας και μια θεραπεία για το ελικοβακτηρίδιο, το μόνο μάλλον που μου βρήκαν και πέρασε, έγινα ακόμα χειρότερα. έχασα περίπου 10 κιλά από τα όχι πολλά που είχα και εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα σχεδόν μετά από 7-8 μήνες. Πλέον και οι 3 γαστρεντερολόγοι που πήγα μου είπαν πως είναι μάλλον ψυχολογικό. Ο ένας μου πρότεινε τα minitran που δεν πήρα ποτέ, κάποιος άλλος να επισκεφτώ έναν ψυχίατρο. Η αλήθεια έιναι πως τα τελευταία 3 χρόνια είχα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία για την καταπολέμηση του άγχους και σε κάποια πράγματα βήθησε και βοηθάει αρκετά, αλλα μάλλον θέλει πολύ χρόνο και μεγάλη αποφασιστικότητα, όπως και επιμονή και υπομονή. Ένας γνωστός μου ψυχίατρος που μιλήσαμε κάποιες φορές μου πρότεινε να το καταπολεμίσω μέσω της ψυχοθεραπείας και δεν μου πρότεινε κάποιο φάρμακο.. Μετά όμως απο δική μου επιμονή καθώς η καθημερινότητα παραμένει δύσκολη την εποχή αυτή μου πρότεινε να δοκιμάσω τo ladose. Η αλήθεια είναι πως πολύ δ΄υσκολα θα πάρω πλέον φάρμακο ακόμα και depon. Σκέφτομαι όμως σοβαρά πλέον να τα ξεκινήσω. έχει κάποιος εμπειρία απο το ladose? Θα με ενδίεφερε να την ακόυσω κυρίως ως προς τις σωματικές αλλαγές, την διάθεση και τις πιθανές παρενέργειες. Ο γιατρός μου ανέφερε οτι ίσως επηρεάσει την σεξουαλικότητα και ίσως κάποις ναυτίες στην αρχη.
Ευχαριστώ.
- 19-06-2013, 02:27 #2
Λοιπoν αρχικα θα σου πω οτι συμφωνω με τον ψυχιατρο στο οτι θα πρεπει να σκεφτεις την ψυχοθεραπεια ως λυση.
Τωρα οσο αφορα το λαντοζ και τις παρενεργειες του , εγω ειχα γαστρεντερικες ενοχλησεις , και καθολου διαθεση για σεξ .
Δες αν θες αυτο το θεμα , το οποιο ειχα ανοιξει προσφατα και ρωτουσα για το λαντοζ , εκει θα βρεις απαντησεις και αλλων μελων που το εχουν παρει.
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...oxetine-Ladose
19-06-2013, 02:32 #3
Ευχαριστώ betelgeuse. Ψυχοθεραπεία κάνω εδώ και 3 χρόνια.
19-06-2013, 02:35 #4
Κανεις τρια χρονια συνεχομενα? Noμιζα οτι ξεκινησες αλλα δεν συνεχισες.
Tι μορφη ψυχοθεραπειας κανεις? Tα τρια χρονια μου ακουγονται πολλα ωστε να μην εχεις δει βελτιωση.
Μηπως πρεπει να σκεφτεις καποια αλλη μορφη , για παραδειγμα γνωσιακη συμπεριφορικη?
19-06-2013, 02:48 #5
Διάβασα το topic που μου έστειλες. Υποτίθεται ότι παλέυω πλέον μόνος μου την αγχώδη διαταραχή μέσω της ψυχοθεραπείας, μέσω της παρέας κτλ κτλ..
Ωστόσο με το στομάχι τα πράγματα είναι 3 μέρες καλά και 3 όχι. Γι αυτό και μου τα πρότεινε. Υποτίθεται ότι χαλαρώνουν και το σώμα, μόνο που εγώ θέλω να πάρω κιλά και όχι να χάσω πλέον. Επίσης έχω ενοχλήσεις από μόνος μου , άρα το ερώτημα είναι για πόσο καιρό είχες ναυτίες όπως λες και πόσο έντονες. Εμένα μου προτεινε να πάρω cilroton πριν το φαγητό που το χρησιμοποιώ έτσι και αλλίως καθημερινά, που έιναι για την καταπολέμηση της ναυτιας και μετά το γέυμα μισό ladose των 20 mg
Αναφορικά με τα 3 χρόνια εμένα μου φαντάζουν πολύ λίγα. έχω ακουσει για 7-8 ακόμα και 10 χρόνια, ανάλογα την αποφασιστικότητα και την θέληση του καθενός. Οταν έχεις παγιώσει καταστάσεις και συμπεριφορές για 35 χρόνια δεν είναι εύκολο να τις αλλάξεις σε 1..
Σίγουρα έχω δει βελτίωση στο θέμα του άγχους και κάποιων φοβιών, αλλά όταν χάνεις μετά απο 2-3 χρόνια πολλά από αυτά που συμβάλλουν στην ασφάλεια σου, δεν είναι δύσκολο να ξαναζοριστείς. Και εμένα το στομάχι είναι το πρώτο που με πιάνει.
19-06-2013, 02:51 #6
Επίσης να σχολιάσω ότι μετά από συζητήσεις με φίλους ψυχιάτρους ή ψυχολόγους και από αυτους που εχουν κάνει ψυχοθεραπεία και είναι αρνητικοί στα φάρμακα, οι περισσόετροι πιστεύουν πως δεν έχει τόσο σημασία το είδος της ψυχοθεραπείας, αλλά η εμπιστοσύνη σε αυτή, η δέσμευση, η θέληση να βελτιώσεις την ζωή σου κτλ κτλ..
19-06-2013, 03:02 #7
Tοτε μαλλον μιλαμε για ψυχαναλυση και οχι για ψυχοθεραπεια.
Υπαρχουν μορφες ψυχοθεραπειας που διαρκουν και λιγοτερο απο δυο μηνες και ειναι εξαιρετικα αποτελεσματικες στις αγχωδεις διαταραχες.
Ναυτιες ειχα τις δυο πρωτες εβδομαδες , οχι πολυ εντονες και δεν με ενοχλουσαν ιδιαιτερα . Αν φοβασαι μηπως χασεις κιλα μπορεις να φροντιζεις μεσω της διατροφης να παρεις , τρωγοντας κατι υγιεινο αλλα θερμιδογονο παραλληλα.
Αλλα το θεμα ειναι αλλου , πιστευεις οτι εισαι σε τοσο ασχημη κατασταση που οντως τα χρειαζεσαι? Aπο αυτα που περιεγραψες πιστευω πωα θα μπορουσες να το καταπολεμησεις και με καποιο φυτικο αγχολυτικο ή ομοιοπαθητικη.
19-06-2013, 03:07 #8
19-06-2013, 03:22 #9
betelgeuse γνωρίζω άτομα που έχουν κάνει ή κάνουν πολλά χρόνια και όχι ψυχανάλυση αλλά ψυχοθεραπεία.
ομοιοπαθητική δοκίμασα για 2 μήνες αλλά δεν έιδα αποτέλεσμα.
μπορώ να δεχτώ να παλέψω μόνος μου πολλά αλλά τις καθημερινές δυσπεψίες μετά από 7 μήνες, το φούσκωμα, τις αναγούλες κτλ κτλ δεν νομίζω ότι τα παλέυω πλέον. Και έγγυος να ήμουνα θα έιχα σχεδόν γεννησει και θα μου έιχαν περάσει
19-06-2013, 03:31 #10
Elendar νομίζω είναι η αλήθεια αυτή όσο και αν θέλουμε να μην την βλεπουμε. είναι εύκολο να ρίξεις το βάρος της αποτυχίας στο είδος της ψυχοθεραπείας, στον ψυχοθεραπευτή και στην προσέγγιση του, σε διάφορα, αλλά μάλλον δύσκολο στο να αναλάβεις την ευθύνη και να δεμευτείς στην προσπάθεια σου αυτη.
ακόμα και αποφασίζοντας να πάρεις ένα φαρμακο, νομίζω πως έχεις ήδη δεχτεί ασυνείδητα πως μόνος σου δεν είσαι ικανός να αλλάξεις κάτι άρα χρειάζεσαι εξωτερική βοήθεια. και δεν είναι κακό να να ζητάς βοήθεια, είναι κακό όμως να μην πιστεύεις στον εαυτό σου.
19-06-2013, 19:34 #11
Συμφωνώ μέσες- άκρες σε όσα λες για την ψυχοθεραπεία και την προσωπική ευθύνη. Και κάνεις πολύ καλά που συνεχίζεις, τη στιγμή που και το επιθυμείς και έχεις όντως δει βελτίωση κι αλλαγές. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρειάζεται άλλου τύπου ψυχοθεραπεία, πιο στοχευμένη και ταυτόχρονα πιο ολιστική. Στοχευμένη - με την έννοια της επικέντρωσης στο σωματικό σύμπτωμα που σε ταλαιπωρεί και την εκμάθηση τεχνικών για ανακούφιση των συμπτωμάτων και έλεγχο α) των γνωστικών λειτουργιών που το επιδεινώνουν και β) των αυτόνομων σωματικών αντιδράσεων που το συντηρούν. Πιο ολιστική - με την έννοια ότι χρειάζεται να ασχοληθεί και με τομείς της καθημερινότητας ή των καθημερινών συνηθειών / φροντίδας του εαυτού. Μέσα σε αυτό, λάβε υπόψη και τη σημασία της διατροφής, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν προϊόντα με λιγότερες παρενέργειες, όπως τα βότανα. Ειδικά για το στομάχι, είναι αρκετά που είναι πολύ αποτελεσματικά. Θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις πρώτα αν μπορείς να βοηθηθείς με μια συστηματική προσπάθεια προς τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, και μετά να καταφύγεις στο ladose ή οτιδήποτε άλλο.
03-07-2013, 14:43 #12
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΔΩ Κ 4 ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΑ LADOSE ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Κ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΤΟΝΟ .ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΑ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΠΩΣ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΤΡΩΣΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΕΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ