Results 16 to 22 of 22
Thread: προβλημα ή απλα αγχος;
-
28-06-2013, 20:41 #16
ναι παιδια και γω αυτο εχω αρχισει να πιστευω πως ειναι ολα στο μυαλο μου... γι αυτο απο χτες ξεκινησα και προσπαθω να το αποβαλω! φιλε vigor σχετικα με αυτα που με ρωτας κοιμαμαι σχετικα κανονικες ωρες για την ηλικια μου (δηλαδη 12μιση-1μιση) εδω και χρονια και ποτε δεν ειχα προβλημα.. 3 μερες τωρα εχω χασει τον υπνο τελειως (μαλλον απο σκεψεις)... σχετικα με τη διατροφη δεν εχω αλλαξει κατι κανονικη διατροφη οχι υπερκαταναλαωσεις κλπ.. φιλε χαρης1991 σε ευχαριστω και σενα για τις συμβουλες σου!
- 29-06-2013, 17:48 #17
foititis21 ως προς την ώρα ύπνου που αναφέρεις, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. 12:30-01:30 δεν είναι καθόλου κανονικές ώρες. Μου πήρε χρόνια να το καταλάβω. Πρέπει να κοιμάσαι νωρίτερα από τις 12. Ο ύπνος σου πρέπει να ξεκινάει όσο γίνεται πιο νωρίς. Κάνε μια προσπάθεια να ξυπνήσεις πολύ νωρίς μια μέρα, βάζοντας μια δουλειά το πρωί. Την προηγούμενη νύχτα θα κοιμηθείς ότι ώρα σε πιάσει. Την ημέρα που θα ξυπνήσεις το πρωί, προσπάθησε να μην κοιμηθείς το μεσημέρι. Το μεσημέρι κοιμούνται συνήθως όλοι όσοι δεν έχουν κάνει καλό ύπνο το βράδυ. Αρκετοί μάλιστα παραπονιούνται όταν ξυπνάνε κατά το απόγευμα για πονοκεφάλους και αδιαθεσία. Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν πρόβλημα στον βραδυνό ύπνο και επιχειρούν να τον αναπληρώσουν το μεσημέρι. Καλά όσοι κάνουν νυχτερινή ζωή, επάγγελμα, διασκέδαση επί μακρό χρονικό διάστημα εμφανίζουν αρκετά προβλήματα άγχους, κατάθλιψης κλπ.
Την ημέρα που θα ξυπνήσεις νωρίς, αν το ίδιο βράδυ:
1. Δεν κάνεις κάτι στρεσογόνο(εξωτερική δραστηριότητα αλλά και εσωτερική, όπως χρήση υπολογιστή)
2. Δεν έχεις φάει τον αγλέορα ή κάποιο βαρύ φαγητό
3. Έχουν περάσει τουλάχιστον 3-4 ώρες από το τελευταίο γεύμα (να προτιμάς τα ελαφριά με φρούτο εποχής, σαλάτα, όχι ψωμιά και πολύ πρωτείνη που φουσκώνουν και επιβραδύνουν την ήδη αργή πέψη που συντελείται από το απόγευμα και μετά)
θα παρατηρήσεις ότι ο ύπνος θα σου έρθει πολύ εύκολα και πριν τις 12. Αν τύχει μάλιστα και κοιμηθείς μεταξύ 10-11 θα ξυπνήσεις άνετα το πρωί νωρίς και την υπόλοιπη μέρα θα είσαι πολύ λιγότερο έως καθόλου αγχωμένος και επομένως πιο ήρεμος, πιο ευδιάθετος και όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με στρεσογόνες καταστάσεις θα είσαι σε θέση να τις χειρίζεσαι πιο εύκολα.
Σε περίπτωση που έχεις φίλους ή συγγενείς με παρόμοιο ωράριο ύπνου, άσκηση (οποιασδήποτε μορφής, ακόμη και καθημερινό περπάτημα) και ισορροπημένη διατροφή (όχι 5-6 φορές την εβδομάδα κρέας όπως τρώνε πολλοί ή φάστ φούντ), παρατήρησέ τους ή ρώτησέ τους να σου πούνε σε περίπτωση που αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους πως αισθάνονται.
29-06-2013, 19:07 #18
σιγουρα εχεις δικιο, απλα το θεμα της κανονικης ωρας ευκολα μπορει να χαλασει, εφοσον επιλεξεις να κανεις μια βραδυνη εξοδο, καποια διασκεδαση κλπ.. εννοω πως αν το φτιαξεις για 4-5 μερες μετα αναγκαστικα θα θες να βγεις για ενα καφεδακι οποτε παλι φτου απο την αρχη.. θα το προσπαθησω παντως κι αυτο! ;-)
30-06-2013, 10:24 #19
ρε παιδια να σας ρωτησω κατι μηπως μου φυγει και η ιδεα.. οπως ειπα και στην αρχη του θεματος, πριν απο 2 μηνες ειχα κανει αξονικη και μαγνητικη εγκεφαλου. η μαγνητικη ξερουμε οτι δεν εχει καποιο κινδυνο για την υγεια. ειναι δυνατον η αξονικη με την ακτινοβολια που πηρα να μου εχει προκαλεσει καποια ζημια στο κεφαλι; υπαρχει τετοια περιπτωση ή απλα πρεπει να ξεκολλησω;
30-06-2013, 18:51 #20
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' ανησυχείς για την επίδραση των εξετάσεων αυτών στην υγεία σου.
Όσον αφορά για τον ύπνο. Τώρα το καλοκαίρι όντως το πρόγραμμα ύπνου μπορεί να χαλάσει αν βγεις έξω. Αλλά είναι προτμότερο να βγαίνεις νωρίς και να έρχεσαι νωρίς στο σπίτι. Ο οργανισμός είναι πρωτόγονος και δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί στις σύγχρονες και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης. Όταν ξεπερνάς κάποια όρια το σώμα και το πνεύμα μπορεί να σου δώσει σημάδια δυσλειτουργίας. Προς Θεού δεν θέλω να σε οδηγήσω προς συνθήκες μοναχισμού, αλλά αυτά τα θέματα αγνοούνται από τους περισσότερους με αποτέλεσμα να ψάχνουν λύσεις με γιατρούς, φάρμακα ενώ με μια αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να λύσουν το πρόβλημά τους.
Θα προσπαθήσω να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Μέχρι την ενηλικίωση, αρκετοί άνθρωποι δεν εμφανίζουν προβλήματα υγείας. Μετά ακολουθώντας τα λανθασμένα, επικίνδυνα και ανθυγιεινά πρότυπα που πλασάρει κυρίως το ασυνείδητο κομμάτι της κοινωνίας που δείχνει να έχει ελλειπείς γνώσεις για την σημασία της ποιοτικής ζωής, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα αρνητικά σημάδια στην υγεία τους.
Παρατηρώ ανθρώπους να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό (μέγα λάθος),να αλλάζουν την διατροφή τους και να το ρίχνουν στα ξενύχτια, το ποτό και το τσιγάρο και να τρώνε πρόχειρο φαγητό. Εντός λίγων μηνών ή ετών αρχίζουν να παρουσιάζονται σημάδια κόπωσης, αυξημένο βάρος, καρδιακές αρρυθμίες, πονοκέφαλοι, διαφόρων ειδών λοιμώξεις, αλλαγές στην όψη του προσώπου, ρυτίδες, ανεξήγητο άγχος, φοβίες και ένα σωρό άλλα συμπτώματα που τους οδηγούν σε γιατρούς, πρακτικούς, νοσοκομεία.
Να μην ξεχάσω βέβαια και το γεγονός ότι πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες απέχουν από το σεξ, εξ' αιτίας υπερβολικών απαιτήσεων που αφορούν την εμφάνιση (κούκλος, ομορφάντρας, κουκλάρα και 1002 άλλα χαζά που ακούνε από τα ΜΜΕ), τον χαρακτήρα (γελαστός, έξυπνος,χαριτωμένος, ομιλητική, κοινωνική, χαμογελαστή, δυναμική), την οικονομική κατάστασή του/της (θέλουν άτομο με λεφτά και προίκα), με αποτέλεσμα την μη εκδήλωση και εκτόνωση των θετικών συναισθημάτων.
Είναι εμφανής η έλλειψη αυτοεκτίμησης αλλά και αλληλοεκτίμησης μεταξύ των 2 φύλων, ιδιαίτερα στην χώρα μας. Ιδιαίτερα προκλητική, αποκρουστική και απάνθρωπη είναι η απαθέστατη, αντικοινωνική και αρνητική αντίδραση ανδρών και γυναικών όταν υπάρχουν γύρω τους άνθρωποι που εκδηλώνουν εκ φύσης ενδιαφέρον για κοινωνικές συναναστροφές μαζί τους και μάλιστα με τον πιο αγνό και όχι με χυδαίο προκλητικό τρόπο!
30-06-2013, 22:19 #21
θα συμφωνησω σε ολα οσα ειπες.. ακουγονται και πανω απο ολα ειναι ολοσωστα! το θεμα βεβαια ειναι κατα ποσο μπορει ενας ανθρωπος να τα εφαρμοσει ολα αυτα στη πραξη. αξιζει παντως να κανω μια προσπαθεια!
03-07-2013, 13:32 #22
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αλλάξει τον λανθασμένο τρόπο ζωής που τυχόν ακολουθεί. Φτάνει να θέλει. Στην αρχή χρειάζεται προσπάθεια διότι κάθε τι καινούριο φαίνεται δύσκολο αλλά στην πορεία όταν προσαρμοστεί το σώμα και ο εγκέφαλος όλα θα γίνονται μηχανικά αλλά και ευχάριστα. Έπειτα θα αντιληφθείς τις ευεργετικές συνέπειες των αλλαγών στον τρόπο ζωής και σκέψης.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα του πως οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να φέρουν τα κάτω πάνω. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες, κάνω καθημερινά πριν πάρω το πρωινό μου,
1. 4 σετ των 20 κοιλιακών (άνω, κάτω και πλάγιοι)
2. 4 σετ των 20 ραχιαίων
3. Σταδιακά 1 σετ (1η εβδομάδα), 2 σετ (2η εβδομάδα) και τώρα 3 σετ των 10 κάμψεων.
4. Λίγη γιόγκα κυρίως hatha.
Τα άμεσα αποτελέσματα είναι η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η χαλάρωση( οι κάμψεις μπορεί να φέρουν σωματική ένταση σε κάποιους), καθαρότερη σκέψη, λιγότερο άγχος, περισσότερη διάθεση. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αν ασκείται κάποιος τακτικά πιστεύω ότι θα είναι παρόμοια με αυτά που μπορούν να δώσουν τα αντικαταθλιπτικά.
Πιστεύω ότι η άσκηση πρέπει να μπει στο καθημερινό πρόγραμμα του καθενός. Δίνει παράλληλα με την θεραπευτική αγωγή (όποιος ακολουθεί) αρκετά σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα.
foititis21 έχουμε υποχρέωση ν' αλλάξουμε την ζωή μας αν αυτή έχει ακολουθήσει λάθος δρόμο. Αν θέλουμε πραγματικά την υγεία μας, θα το κάνουμε.