ΜΑΘΗΜΑΤΑ/ΣΠΟΥΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

ΜΑΘΗΜΑΤΑ/ΣΠΟΥΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Έχω την εξής ερώτηση προς τους γνώστες.
    Δεν αφορά κάποιο πρόβλημα (υπάρχει και τέτοιο αλλά δεν είναι του παρόντος).

Έχω φίλο μου, στα 30 του, τελειωμένο από σπουδές κλπ. ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με την ψυχολογία.
    Θέλει να το μάθει το αντικείμενο. Τέθηκε λοιπόν το θέμα, πως ένας 30χρονος μπορεί να "σπουδάσει" (καλύτερα χωρίς τα εισαγωγικά) το αντικείμενο.
    Σίγουρα δεν μπορεί να μπει στο Πανεπιστήμιο. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν όμως αξιόλογες σπουδές εξωπανεπιστημιακές.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εικόνα ώστε να την μεταφέρω;

Senior Member
    Καλα δεν ειμαι ειδικη ομως δεν καταλαβαινω γιατι να μην παει πανεπιστημιο πιθανον να υπαρχει η δυνατοτητα να δωσει κατατακτηριες εφοσον διαθετει πανεπιστημιακο πτυχιο ας αγορασει κ ορισμενα βιβλια που μπορει να μελεταει για το αντικειμενο ειναι κ οι αυτοδιδακτοι η ας ψαξει στο ιντερνετ για ανοικτο πανεπιστημιο που δεν πηγαινεις αλλα σπουδαζεις μεσω κομπιουτερ

Junior Member
    Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι πτυχίο έχει.
    Δεν ξέρω και όπως καταλαβαίνω αμφιβάλλω ότι θα μπει σε διαδικασία κατατακτήριων. Δεν νομίζω ότι θέλει να γίνει ψυχολόγος για να το διδάξει ή για να κάνει ψυχαναλύσεις (μπορεί να παρεξήγησα), αλλά να μάθει καλά το αντικείμενο.

Υποθέτω θέλει κάπου να γραφτεί και να παρακολουθήσει.
    Αυτό που δεν έκανα σαφές είναι ότι ψάχνει το κάτι "καλό".
    Δηλ. "στο τάδε, το τμήμα ψυχολογίας είναι πολύ καλό".

Ίσως τα γράφω περίεργα αλλά όλη μου η έρευνα ξεκίνησε από 1-2 φράσεις και προσφέρθηκα να βοηθήσω.
    Θα μάθω και εγώ περισσότερα.

Το ανοιχτό πανεπιστήμιο έχει ψυχολογία;

Senior Member
    Καλα μακαρι να γνωριζα να σου πω παντως ειχα μια θεια που πεθανε που σπουδασε στα 40 της χρονια ψυχολογια κ εργαστηκε κανονικα

Senior Member
    Πρεπει να ξεκαθαρισει τι θελει να κανει και ποιες ειναι οι προυποθεσεις που εχει. Για παραδειγμα αν διαθετεις χρημα προφανως βρισκεις οτι θες , εαν μπορει να παει σε αλλον τοπο παλι για σπουδες τοτε γινονται πιο ευκολα τα πραγματα.

Δεν ξερω πολλα για σπουδες ψυχολογιας, ουτε για ποσες ειδικοτητες εχει αυτη , αλλα σιγουρα πχ απο αποσταση δεν μπορεις να μαθεις ενα τετοιο αντικειμενο , μονο θεωρητικο υποβαθρο μαλλον.

Τωρα εχω δει κατα καιρους σεμιναρια σε συγκεκριμενα πεδια και διαλεξεις που κυκλοφορουν στο νετ , για παραδειγμα : http://www.thegreatcourses.com/tgc/s...ase=psychology

Και απο βιβλια τονοι ολοκληροι.

Οπως ειπα δεν ξερω και πολλα πανω σε αυτο...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Να αλλο ενα λινκ χωρις να ψαξω πολυ , δεν ξερω αν τα λεει σωστα ο τυπος:

http://psychcentral.com/lib/2002/so-...-psychologist/
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Ο φίλος σου μπορεί να απευθυνθεί σε μία από τις πολλές ιδιωτικές σχολές που υπάρχουν. Στο Ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν υπάρχει Ψυχολογία, αλλά υπάρχει στο Αγγλικό ανοιχτό πανεπιστήμιο. Τι εννοείς 'να μάθει καλά' το αντικείμενο? Για να αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση, χρειάζονται και ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές.