Ο αδερφός μου είναι μανιοκαταθλιπτικός
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Ο αδερφός μου είναι μανιοκαταθλιπτικός

Απίστευτο! Ούτε καν μπορούσα να το φανταστώ, τουλάχιστο αυτό το τελευταίο! Ο αδελφός μου πήρε το κουζινομάχαιρο και με αλλεπάλληλες μαχαιριές, διέλυσε την πλάσμα τηλεόραση του που βρισκόταν στον νεοαποκτηθέν σπίτι του. Οι καναπέδες διαλυμένοι και αυτοί από τις μαχαιριές, τραπέζια αναποδογυρισμένα. Τα φρύδια του, ξυρισμένα εδώ και λίγο καιρό, ενώ, δεν λείπουν τα σκουλαρίκια σε αυτιά και στόμα. Όχι, δεν είναι κανένας 25χρονος, gothic, ροκάς (εννοώντας την εμφάνιση), τουναντίον, είναι ένας 31χρονος, άριστος του Λονδίνου και μετά του Cambridge, καθηγητής μαθηματικών (δυνάμει σύμβασης) δημόσιου σχολίου.

‘Ήθελα να σκοτώσω την μητέρα μου’ πληροφορηθήκαμε και αντί αυτού ‘μαχαίρωσα την τηλεόραση’. Την μητέρα μου ούτε ζωγραφιστή δεν θέλει να την δει πλέον. Φταιει, αναφέρει, για την σημερινή του κατάντια, ότι δηλαδή πρέπει να την ζητιανεύει για να του δώσει λεφτά. Του το έχει κόψει το χαρτζιλίκι, η μητέρα μου, και, τις άλλες συναφείς απολαύσεις που είχε μέχρι τελευταίως (όλα να του τα κάνουν οι άλλοι) προκειμένου να αντιληφθεί πλέον ότι ο για 10χρονια ψυχίατρος που πηγαίνει δεν παρέχει σε αυτόν την σωστή η/και κατάλληλη θεραπεία. Ε ρε παιδί μου, έχει δίκαιο και δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν γίνεται να σταματάς το σχολείο με την νέα χρόνια (2007 – 2008) και να καπνίζεις χόρτο όλη μέρα του Θεού από το χαρτζιλίκι της μητέρας σου! Κάτι δεν παει καλά.

Ας μην εξαιρεθούν φυσικά τα απλήρωτα δάνεια που έχουν συσσωρευτεί, η αποπληρωμή των οποίων έχει αναληφθεί από την οικογένεια. Το πρόβλημα τζόγου που είχε μέχρι πρότινος χρησιμοποιώντας ακόμα και τις δικές μου πιστωτικές κάρτες (της μητέρας μου τις έχει χρησιμοποιήσει όλες μέχρι το όριο τους) η/και ακόμα την απομόνωση του, τους ελλιπείς φίλους του, την αϋπνία του και οτιδήποτε άλλο έχει ως συνέπεια η μανιοκατάθλιψη.

Το ότι είναι μανιοκαταθλιπτικός ο αδελφός μου το γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό. Είναι ευχαριστημένος λεει από τον γιατρό του, βλέπει πρόοδο αναφέρει, 80% είναι καλά διαβιβάζει στον οικογενειακό κύκλο, και εμείς, με την σειρά μας αφηνόμαστε στο έλεος του ψυχιάτρου του. Τα επεισόδια και οι κρίσεις καθ’ όλη την διάρκεια της 10χρονης αυτής ψυχασθένειας του, αρκετά. Τα ζω προσωπικά από τα 16 μου.

Προσωπικά, δεν βλέπω πρόοδο, αλλά αντίθετα, επιδείνωση. Δεν βλέπω μείωση της οικογενειακής δυστυχίας, αλλά αντίθετα αύξηση. Δεν βλέπω τον αδελφό μου καλύτερα, αλλά αντίθετα, χειρότερα. Κάποτε μου έλεγε ότι με αγαπούσε παραπάνω από όλους, ότι ήμουν ο πιο αγαπητός. Σήμερα μου αναφέρει ότι δεν θέλει να με δει μπροστά του λόγω κάποιας λογομαχίας που είχαμε αναφορικά με τη ζωή εν γένει.

Το τελευταίο, πιο πάνω επεισόδιο, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Απλά δεν παει άλλο.

Χρειαζόμαστε βοήθεια. Υπάρχει κάποιος ειδικός στην διπολική διαταραχή ψυχίατρος την Ελλάδα? Υπάρχει κάποιος εδώ που μπορεί να γνωρίζει κάτι?

Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
    Frantonis

Member
    Ειδικός δεν είμαι, όμως είσαι σίγουρος ότι ακολουθούσε την φαρμακευτική του αγωγή; Μπορεί να μην την ακολουθούσε και να μη σας το είπε και να υποτροπίασε. Υπομονή και κουράγιο σου εύχομαι frantoni

Senior Member
    ....οπως τα γραφει ο eagle!δεν μας γραφεις τι παιρνει ακριβως ο αδελφος σου!

Junior Member
    pairnei ta akoloutha:

--- 2/hmera anafranil 75mg
    ---3/hmera depakine 500mg

ti nomizete?

Member
    Originally posted by Eagle
    Ειδικός δεν είμαι, όμως είσαι σίγουρος ότι ακολουθούσε την φαρμακευτική του αγωγή; Μπορεί να μην την ακολουθούσε και να μη σας το είπε και να υποτροπίασε. Υπομονή και κουράγιο σου εύχομαι frantoni
    Δε γνωρίζω για τα φάρμακα στην περίπτωση του αδερφού σου. Αυτό είναι δουλειά αποκλειστικά του ψυχιάτρου. Εκείνο που θα κοιτούσα στη θέση σου θα ήταν αν όντως παίρνει τα φάρμακά του. Θα του τα έδινα εγώ στην ανάγκη για να είμαι σίγουρος. Το τι φάρμακα και τη δοσολογία θα την καθορίσει ο ψυχίατρος εκτιμώντας την κατάσταση του αδερφού σου.

Senior Member
    ...α κοιτα νομιζω οτι πρεπει να παρει ενα νεοτερης γενιας αντικαταθλιπτικο σε συνδυασμο με ενα ατυπο νευροληπτικο ,αλλα γι αυτα θα συζητησετε με τον ψυχιατρο εκει!

Junior Member
    sas efxaristo olous gia tis plirofories....tha pame israel telika se kliniki...exete dikio oti ta farmaka pou pernei den einai kai ta katallila apoti exoume mathei...epishs fenete na min eperne stis sostes ores kai doseis ta farmaka

oi giatroi ekei onmazontai, Dr. Belmaker Robert, Dr Bersudsky kai Dr grisaru nimrod. Fenete oti einai arketa eidikoi sto bipolar disoredr aposa exw diavasei sto diadiktio.

Senior Member
    δεν χρειάζεται να πας στο εξωτερικό για να λάβει θεραπεία ο αδερφός σου.Τζαμπα τα χρήματα και η κούραση.Υπάρχουν και στην Ελλάδα αξιόλογοι ιατροί και κλινικές που μπορούν να βοηθήσουν.Πάντως να ξέρεις οτι η αγωγή που πάιρνει δεν είναι η ενδεδυγμένη και γιαυτό παρουσίαζε αυτα τα ψυχωσικά συμπτώματα.Παράλληλα η διπολική είναι μια χρόνια διαταραχή,ίσως εφ¨όρου ζωής και δύσκολη στην αντιμετώπιση μεχρι να σταθεροποιηθεί ο ασθενής!

Senior Member
    Originally posted by frantonis
    sas efxaristo olous gia tis plirofories....tha pame israel telika se kliniki...exete dikio oti ta farmaka pou pernei den einai kai ta katallila apoti exoume mathei...epishs fenete na min eperne stis sostes ores kai doseis ta farmaka

oi giatroi ekei onmazontai, Dr. Belmaker Robert, Dr Bersudsky kai Dr grisaru nimrod. Fenete oti einai arketa eidikoi sto bipolar disoredr aposa exw diavasei sto diadiktio.

Μωρέ σε αυτές τις περιπτώσεις όσο ειδικοί και αν είναι οι άλλοι......Δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι καλύτερης ειδίκευσης ή όχι..Ο Lostre απάντησε σωστά.....Να έλεγες ότι ήταν κάποιου είδους μικροχειρουργική που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα οκ...Ισραήλ;;;Είστε από εκεί ή φημίζεται το Ισραήλ για τους γιατρούς του;;;
    Όπως και να έχει σου εύχομαι τα καλύτερα για τον αδερφό σου!

Senior Member
    νομίζω κι εγώ πως δεν είναι απαραίτητο τέτοιο ταξίδι.πάσχω κι εγώ από μανιοκατάθλιψη.παίρνω λαντόζ και ντεπακίν.η αλήθεια είναι πως αν δεν παίρνεις κανονικά τα φάρμακα σου, υποτροπιάζεις.επειδή κι εγώ είχα πρόβλημα με τα αδέρφια μου και τους γονείς μου ( όχι πως δεν έχω και τώρα ), αλλά τότε δεν ήθελα και να τους βλέπω, να μην τον κατακρίνεις.αυτά που κάνει είναι συμπτώματα της ασθένειας, δεν είναι ο πραγματικός του ευατός.πρέπει να δείξεις τεράστια υπομονή!θα έρθει ο καιρός που θα λέει και ο ίδιος : έκανα εγώ τέτοια πράγματα?δεν θα τα θυμάται και όλα.να θυμάσαι πάντως αυτό που σου είπα, επειδή φαίνεται πως τον αγαπάς, να μην τον κατακρίνεις.προσπάθησε να τον ακούς και να μιλάς μαζί του φιλικά.εύχομαι να συνέλθει γρήγορα.περιμένουμε να μας πεις τι γίνεται.

Junior Member
    φίλε μου, θα συμφωνήσω κάθετα και εγώ με αυτό που ειπώθηκε ότι δεν χρειάζεται να πας στο εξωτερικό για νοσηλεία, στην περίπτωση της διπολικής διαταραχής. Υπάρχουν καλά δημόσια νοσοκομεία καθώς και ιδιωτικές κλινικές. Το θέμα της διπολική διαταραχή το έχω ζήσει από παιδάκι, για την ακρίβεια έχω μεγαλώσει μαζί του, καθότι η μητέρα μου ήταν ανέκαθεν μανιοκαταθλιπτική. Καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις, αλλά θα σου πω, πως ότι κάνει και ότι λέει ο αδερφός σου, είναι καθαρά θέμα της αρώστειας του. Μην τα παίρνεις στα σοβαρά, και προς θεού μη λογομαχείς μαζί του και μην τον κακίζεις. Να ήξερες εμένα τι κατάρες μου έχει ρίξει η μητέρα μου. Κατά τα λεγόμενα της είμαι ο σατανάς, και ο διάολος προσωποποιημένος. Με την κατάλληλη αγωγή θα συνέρθει, αλλά να ξέρεις πως χρειάζεται υποστήριξη και από το οικογενειακό περιβάλλον. Οσο για αυτά που λέει και για αυτά που κάνει είμαι σίγουρη ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα τα θυμάται.