Results 31 to 45 of 111
Thread: που οδηγούν οι σχέσεις πια ?
-
02-10-2007, 16:38 #31
Originally posted by Mοναξιά
(ας καταγραφει τουλαχιστον οτι διαφωνω με αυτου του τυπου την χριστιανικη αποδοση της ανθρωπινης υπαρξης....)
- 02-10-2007, 22:41 #32
1. Γιατί αν δεν νοιώθεις εξαρτημένος από τον άνθρωπο που αγαπάς και αυτός από σένα, η αγάπη είναι χλιαρή σουπίτσα... Θα πάει να πέσει στον γκρεμό αυτή, θα πάω κι εγώ.
2. Αυτές τις κουβέντες για εξάρτηση τις έχω κάνει επανηλειμένα με ψυχολόγο και βαρέθηκα να ακούω αυτά όλα ότι η εξάρτηση είναι κακή.
3. Η εξάρτηση από αγάπη είναι το μεγαλείο της αυταπάρνησης.
4. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα μεσοβέζικο όταν πρόκειται για αγάπη.
2. Μια μπανανα, καλο. Πολλες μπανανες, βαρυστομαχια
3. Η αυταπαρνηση δεν εχει καμια αξια, παρεχτος αν γινεται για καποιο θετικο σκοπο. Αυταπαρνηση ως αποτελεσμα εξαρτησης, ενοχων, πλυσης εγκεφαλου κλπ. δεν προσφερει τπτ.
4. Κακως. Αν η αγαπη ειναι η πεμτουσια της ζωης, δεν μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο την ζωη. Μα αν κατι χαρακτηριζει τη ζωη, ειναι ο συμβιβαζμος. Αγαπη χωρις συμβιβαζμους ειναι πορεια προς την καταστροφη, οχι τη δημιουργια.
02-10-2007, 23:31 #33
4. Κακως. Αν η αγαπη ειναι η πεμτουσια της ζωης, δεν μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο την ζωη. Μα αν κατι χαρακτηριζει τη ζωη, ειναι ο συμβιβαζμος. Αγαπη χωρις συμβιβαζμους ειναι πορεια προς την καταστροφη, οχι τη δημιουργια.
Σωστός ο \"κανένας\"
03-10-2007, 10:43 #34
(ας καταγραφει τουλαχιστον οτι διαφωνω με αυτου του τυπου την χριστιανικη αποδοση της ανθρωπινης υπαρξης....)
εγω εχω αλλες λυσεις υποψη μου,
αλλα αφενως θα σε σοκαρουν αφετερου ειμαι σιγουρος οτι δεν τις αντεχεις....
(εσυ και καμποσα εκατ. ελληνες)
Τελος οταν αγαπας δεν αγαπας απλα (γενικα και αοριστα) αλλα σιγουρα δεν δεσμευεις τον αλλον ειτε ηθικα ειτε ψυχολογικα.
03-10-2007, 13:57 #35
Χαχα, κι εγω εχω αλλες λυσεις υποψη μου....αλλα οπωσδηποτε δεν εχουν σχεση με κανενος ειδους εξαρτηση, προπαντων στο ονομα της \'αγαπης\'.
Διαφωνω επισης καθετα στο οτι η \'αγαπη΄χωρις εξαρτηση ειναι χλιαρη σουπιτσα, γιατι μπορει να υπαρχουν παρα πολλα αλλα συστατικα για μια ουσιαστικη σχεση. Το να νιωθω οτι καποιος ειναι πολυ σημαντικος ανθρωπος για εμενα, οτι τον θελω πλαι μου (όχι απο κατω ή στο σβερκο μου..), οτι θελω να ειναι ευτυχισμενος (με τον τροπο που εκεινος νομιζει), οτι μου ταιριαζει & του ταιριαζω, οτι υπαρχει σεβασμος κι εμπιστοσυνη, ολα αυτα και πολλα αλλα (μερικα καθημερινα κι \'ασημαντα\', αλλα σημαντικα ως μερος του συνολου), μπορουν θαυμασια να συνιστουν μια πολυ ικανοποιητικη σχεση ή και \'αγαπη\'.
Βαζω την αγαπη σε εισαγωγικα γιατι τελικα βλεπω οτι ειναι κατι πολυ υποκειμενικο. Οι σχεσεις παντως που βασιζονται μονο σε μια φαντασιακη \'αγαπη\' για εμενα δεν ειναι σχεσεις.
03-10-2007, 14:53 #36
pennyva,
πολυ ενδιαφερουσα η προσεγγιση σου.
Σε γενικες γραμμες με βρισκει συμφωνο.
03-10-2007, 16:32 #37
Κι εμένα με βρίσκουν σύμφωνη,αν και από μόνη της η λέξη αγάπη είτε με εισαγωγικά,είτε χωρίς είναι \"φαντασιακή\" λέξη.
03-10-2007, 16:50 #38
για μενα η αγαπη ειναι πραγματικοτητα, οσο είναι και η κακία, το μισος, οι ενοχες, οι τύψεις....
Και ρωτάω, γιατί πιστεύουν οι περισσοτεροι στα δεύτερα και οχι στο πρώτο? Γιατί η αγάπη δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν ολα τα υπόλοιπα? Γιατί η αγάπη ειναι κάτι το απιαστο, το ονειρικο, το φαντασιακο, το πλασματικό, αλλα ολα τα συναισθήματα όπως κακια, ζήλεια κλπ ειναι αληθινά?
03-10-2007, 16:57 #39
Originally posted by Sofia
για μενα η αγαπη ειναι πραγματικοτητα, οσο είναι και η κακία, το μισος, οι ενοχες, οι τύψεις....
Και ρωτάω, γιατί πιστεύουν οι περισσοτεροι στα δεύτερα και οχι στο πρώτο? Γιατί η αγάπη δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν ολα τα υπόλοιπα? Γιατί η αγάπη ειναι κάτι το απιαστο, το ονειρικο, το φαντασιακο, το πλασματικό, αλλα ολα τα συναισθήματα όπως κακια, ζήλεια κλπ ειναι αληθινά?
Επ\'ευκαιρία να δηλώσω και δημόσια για δεύτερη φορά σήμερα ότι αν δεν αποκατασταθεί το ψευδώνυμό μου σύντομα θα έχετε προβλήματα. Το όνομά μου, το τηλέφωνό μου και η φάτσα μου στη διάθεση κάποιων που διαδίδουν φήμες ότι είμαι κάποιος άλλος ! \'Ηδη καθυστερείτε. Θέλω να δηλωθεί και στο forum δημόσια ότι δεν έχω καμμιά σχέση με το πρόσωπο που κάποιοι υποπτεύονται, αφού το αποδείξω πρώτα. Φυσικά δεν θα σας κάνω τη χάρη να σας δώσω το επώνυμό μου όπως ίσως ελπίζετε.
03-10-2007, 21:11 #40
Στον άλλο/άλλη δίνεσαι και η εξάρτηση δεν ειναι επιδίωξη ή αυτοσκοπός αλλά το αποτέλεσμα της απόλυτης αγάπης. Η εκούσια απώλεια της μοναδικότητας, όχι μόνο δεν είναι φυλακή ή σκλαβιά αλλά έιναι η αληθινή ελευθερία. Συμφωνώ με τον/την μοναξιά, η διαφωνεία μου έγγυτε στο κατά πόσο αυτό το είδος αγάπης πράγματι υπάρχει. Νομίζω ότι είναι μια ουτοπία, αναφέρεται σε τέλειους ανθρώπους. Φυσικά και κανείς από μας δεν είναι τέτοιος, οπότε πρακτικά η μονομερής επιδίωξη μιας τέτοιου είδους \"αγάπης\" καταντάει να γίνεται σκλαβιά, η ματαιοδοξία στο κυνήγι του τίποτα.
03-10-2007, 22:47 #41
η αγάπη είναι της μόδας??????????
να μου πεις για τις 14 φλεβάρη να σου πω αντε οκ ..αλλα η αγάπη ειναι της μοδας?????????????
βρωμαει ανθρωπιλα ειπε ο αλλος και νομιζα ηταν το χειροτερο που ειχα διαβάσει αλλα φαινεται παντα υπαρχουν χειροτερες εκφρασεις (αποψη μου)..
αγαπη δε σημαινει απαραιτητα αυτα που βλεπουμε στις ταινιες που αυτοκτονει ή κάνει τα παντα ο ενας για τον αλλον... υπαρχουν και χαμηλοτερα επιπεδα αγαπης που λεγονται και αυτα αγαπη.. αμα της κλεινετε την πορτα μη περιμενετε να την δειτε ποτε.. κανετε λες και σας εχει κανει κατι και την εχετε αποκλεισει ισοβια .. δεν εχω προβλημα να υπαρχουν 500 διαφορετικη αποψεις αλλα ΚΑΝΕΙΣ δε μπορει να ειναι σιγουρος για οσα λεει εκτος αν ειχε αποκαλυψη του θεου ο οποιος του τα εκμυστηρευτηκε..
03-10-2007, 22:48 #42
Έχω διαβάσει και τη θεωρία πως η αγάπη είναι ανθρώπινη εφεύρεση και τίποτα παραπάνω. Μόνο που τα \"ζόμπι\" που προκείπτουν μέσω αποδοχής της άποψης αυτής είναι σχεδόν πραγματικά ζόμπι...
03-10-2007, 22:50 #43
και την κακια ποιος την εφευρε ?????? ο μπατμαν με τον τζοκερ?
03-10-2007, 22:59 #44
[
Επ\'ευκαιρία να δηλώσω και δημόσια για δεύτερη φορά σήμερα ότι αν δεν αποκατασταθεί το ψευδώνυμό μου σύντομα θα έχετε προβλήματα. Το όνομά μου, το τηλέφωνό μου και η φάτσα μου στη διάθεση κάποιων που διαδίδουν φήμες ότι είμαι κάποιος άλλος ! \'Ηδη καθυστερείτε. Θέλω να δηλωθεί και στο forum δημόσια ότι δεν έχω καμμιά σχέση με το πρόσωπο που κάποιοι υποπτεύονται, αφού το αποδείξω πρώτα. Φυσικά δεν θα σας κάνω τη χάρη να σας δώσω το επώνυμό μου όπως ίσως ελπίζετε.
η φήμη της φήμης την φήμη ώ φήμες..
αγάπη είναι ...να θές τον άλλον όπως είναι..και ολα αυτά που είναι..να τον κάνουν για σένα μοναδικό...
03-10-2007, 23:01 #45
Originally posted by Sofia
κ ισως γιατι πολλοι δεν πιστευουμε σε αυτην γιατι δεν την εχουμε δει απτα στη ζωη μαςwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια