Results 31 to 45 of 61
Thread: είναι η σχιζοφρένεια πρόβλημα?
-
08-07-2013, 12:28 #31
Η επιβίωση ως σκληρός αγώνας στις "τριτοκοσμικές" χώρες, μπορεί να ονομάζεται έτσι, γιατί τον βλέπουμε με τα γυαλιά του "πολιτισμού" που είχαμε την κατάρα να πέσουμε. Δλδ, σύγκρινε ζωή δυτικού τυπά, δουλεύει για λογαριασμούς, και "αγαθά" που δεν είναι αγαθά, δλδ σκλαβιά για την επιβίωση του συστήματος, με κόστος ψυχικό/σωματικό και τα λέμε, σε μπετοσίδερο τέρατα μεγαλουπόλεις με ζώνες εργασίας, κατανάλωσης και "ψυχαγωγίας" όλα ελεγχόμενα από μηχανισμούς, ενώ η ζωή στη φύση, με αληθινές διαστάσεις και όχι καράτε κιντ τρέχα πήδα σκότωσε τον δίπλα μη σου πάρει οικόπεδο/δουλειά/γκόμενο/ τουτού /πορτοφόλι, κανίβαλοι σε διαμερίσματα, αλλά πάντα πολιτισμένα ρε, έτς
Be warned. My shite detector is on high alert.
- 08-07-2013, 12:36 #32
Η πορεια της ανθρωποτητας δεν μπορει να γυρισει πισω. Ναι ειμαστε ηδη εξι δισεκατομμυρια ψυχες και δεν ξερω πως μπορουν να επιλυθουν προβληματα τετοιας υφης. Δεν ειμαστε για παραδειγμα μερικες εκατονταδες χιλιαδες κοσμος σε ολη την Ευρωπη.
Δεν ξερω ουτε που θα καταληξουμε ουτε τι ειναι σωστο και λαθος , συνεχιζω εστω και αγκωμαχοντας πολλες φορες , οι αλλοι το ιδιο και οταν βλεπουμε κατι που θεωρουμε στραβο , ισως και να αγωνιστουμε και λιγο.
Μπορει να οδηγουμαστε στην καταστροφη , μπορει να οδηγουμαστε σε ενα απανθρωπο συστημα και σε ενα ζοφερο μελλον για τους λιγους και εκλεκτους , μακαρι να βρουμε την πορεια μας.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-07-2013, 16:36 #33
να στο πω να το καταλαβεισ ασ πουμε οτι εισαι αρρωστη κ εχεισ πυρετο με την καταθλιψη ο πυρετοσ μαξιμουμ να παει 38 που σημαινει οτι παραμενεισ αρκετα λειτουργικη
με την ψυχωση ο πυρετοσ ξεκιναει απο 37.5 κ παει 42 πολυ ευκολα να στο πω κ αλλιωσ η καταθλιψη ειναι οτομπιανκι μπροστα στην ψυχωση η ψυχωση ειναι νταλικα
κ οταν ολα πανε καλα κ το οτομπιανκι κ η νταλικα πανε κανονικα αμα γινει καμια μαλακια αντε να τη φρεναρεισ τη νταλικα
τεσπα αυτα ξερεισ αυτα λεσ τι να σ πω κ σεναΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
08-07-2013, 23:07 #34
einai san na rotas einai o karkinos problhma?
09-07-2013, 08:00 #35
Τι διαφοροποιει τη σχιζοφρένεια από την ΙδεοΨυχαναγκαστικη Διαταραχη? Υπάρχει περίπτωση η δευτερη να ναι προσταδιο της πρώτης?
Μιλαμε για σχιζοφρένια όταν η σκέψη βρισκεται σε διασταση με την πραγματικοτητα? Το ατομο δλδ εχει φτιαξει μεσα του ενα φανταστικο κοσμο με φανταστικα προσωπα ή ακομα και με τα ατομα της καθημερινοτητας του να λειτουργουν όπως αυτο θελει και καταστασεις, γεγονοτα μεσα στα οποια βιωνει αυτο που λες σημαντικος ή τουλάχιστο παιρνα όμορφα. Κι αυτος ο φανταστικος κοσμος τον κανει να νιωθει ομορφα, χαρουμενα, ετσι εκπέμπει καλή διάθεση στους γυρω του. Και η παρουσια του στο φανταστικο αυτο πλαισιο εχει διαρκεια και το βιωνει με ενταση εστω κι αυτη του ειναι ευχαριστη?
Σχιζοφρενεια ειναι απο το σημειο που το ατομο σχεδον /ή εχει αποκοπει απο την πραγματικοτητα και λειτουργει σ αυτο το πλαισιο? και η επαφη του με τους γυρω του με την πραγματικοτητα δλδ αφορα εκει που η επικοινωνια ειναι απολύτως αναγκαια? οταν του απευθυνονται οι αλλοι αντικριζει τα λογια και τη συμπεριφορα τους με καχυποψία ή και ως εαν να ειναι αποδεκτης λόγων απο καποια αλλη διασταση/πραγματικοτητα και νιωθει/βιωνει να υπαρχει αποσταση με αυτους και η οικειοτητα μαζι τους να φαινεται απο τη δικη του οπτικη ανυπαρκτη? Δινει όμως την εντυπωση κλειστου ατομου αλλα κατα τα λοιπα ενταξει αφου δεν ενοχλει κανεναν? Δε μιλω για ατομα που εκδηλωνονται με βια και εντασεις.γιάννης
09-07-2013, 08:36 #36
09-07-2013, 09:01 #37
Τι διαφοροποιει τη σχιζοφρένεια από την ΙδεοΨυχαναγκαστικη Διαταραχη?
Ειναι διαφορετικα. Ανατρεξε στα συπμτωματα της καθεμιας.
Υπάρχει περίπτωση η δευτερη να ναι προσταδιο της πρώτης?
Μπα δεν νομιζω ,αλλα τιποτα δεν αποκλειεται ... μπορεις καλλιστα να τα χεις και τα δυο και η ψυχωση πολλες φορες περιλαμβανει ιδεοψυχαναγκασμους.
Μιλαμε για σχιζοφρένια όταν η σκέψη βρισκεται σε διασταση με την πραγματικοτητα?
Ναι αλλα δεν ειναι αυτο απαραιτητα σχιζοφρενεια. Παρε πχ εναν παπα και ενα αθεο.... ποιος εχει επιγνωση της πραγματικοτητας? Και χιλια δυο αλλα παραδειγματα.
Το ατομο δλδ εχει φτιαξει μεσα του ενα φανταστικο κοσμο με φανταστικα προσωπα ή ακομα και με τα ατομα της καθημερινοτητας του να λειτουργουν όπως αυτο θελει και καταστασεις, γεγονοτα μεσα στα οποια βιωνει αυτο που λες σημαντικος ή τουλάχιστο παιρνα όμορφα. Κι αυτος ο φανταστικος κοσμος τον κανει να νιωθει ομορφα, χαρουμενα, ετσι εκπέμπει καλή διάθεση στους γυρω του. Και η παρουσια του στο φανταστικο αυτο πλαισιο εχει διαρκεια και το βιωνει με ενταση εστω κι αυτη του ειναι ευχαριστη?
Αν και εχω ακουσει φημες οτι μπορει να ειναι ευχαριστη.... δεν θα το ελεγα οταν βλεπεις ολοι σε μηνυματα να ουρλιαζουν κυριολεκτικα απο πονο πολλες φορες και να εχουν χιλια μυρια προβληματα.
Σχιζοφρενεια ειναι απο το σημειο που το ατομο σχεδον /ή εχει αποκοπει απο την πραγματικοτητα και λειτουργει σ αυτο το πλαισιο?
Συνηθως δεν συμβαδιζεις με την κοινη λογικη ναι , αλλα δεν ειναι αυτο απαραιτητο να σημαινει σχιζοφρενεια.
και η επαφη του με τους γυρω του με την πραγματικοτητα δλδ αφορα εκει που η επικοινωνια ειναι απολύτως αναγκαια?
Απομονωνεσαι συνηθως , αλλα αυτο ειναι κατι που τοχουν και πολλες αλλες ασθενειες ψυχικες.
οταν του απευθυνονται οι αλλοι αντικριζει τα λογια και τη συμπεριφορα τους με καχυποψία ή και ως εαν να ειναι αποδεκτης λόγων απο καποια αλλη διασταση/πραγματικοτητα και νιωθει/βιωνει να υπαρχει αποσταση με αυτους και η οικειοτητα μαζι τους να φαινεται απο τη δικη του οπτικη ανυπαρκτη?
Καχυποψια μπορει να υπαρχει , τωρα για τα υπολοιπα δεν καταλαβαινω τι ακριβως ρωτας. Δεν ειναι ουσιωδη.
Δινει όμως την εντυπωση κλειστου ατομου αλλα κατα τα λοιπα ενταξει αφου δεν ενοχλει κανεναν?
Υπαρχει απομονωση απο το ατομο αλλα και γιατι οι αλλοι δεν ενθουσιαζονται να ειναι μαζι του.
Βασικα δεν καταλαβαινω το σκοπο αυτων των ερωτησεων. Ουσιαστικα προκειται για μια φρικτη ασθενεια που χτυπαει στο ανθος της νιοτης οταν διαμορφωνεται η προσωπικοτητα του ατομου. Υποφερουν ναι οσοι την αντιμετωπιζουν. Για τα τεχνικα στοιχεια μπορειτε να μπειτε στο www.schizophrenia.com .
To καθε συμπτωμα ειναι ενας τεραστιος γολγοθας οπως πχ το αρνητικο συμπτωμα της αλογιας που αντιμετωπιζουν πολλες φορες , δεν ειναι επειδη ειναι στη θεληση του ασθενη , ειναι κατι που τον κανει και υποφερει , αν και μπορει να περιγραφεται με μια λεξη.
Ειμαστε ανθρωπινοι με λιγα λογια και θελουμε οτι θελει και ο περισσοτερος κοσμος. Δεν ειμαστε παραξενοι και ικανοποιημενοι με αυτο που ειμαστε.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-07-2013, 09:03 #38
09-07-2013, 09:12 #39
Τι εννοεις? Για το δυσνοητο των ερωτησεων σου αναφερεσαι?
Τις απαντησα οσο καλυτερα μπορουσα. Τωρα απο κει και περα πως μπορεις να ρωτας εαν ειναι κατι ευχαριστο ή δυσαρεστο... εισαι γραμμενος και απο το 2009 εδω:P
Εκτος εαν θες απαντησεις απο τη favvel συγκεκριμενα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-07-2013, 10:36 #40
Απλα μου κίνησε την περιέργεια το θέμα και μελετωντας το μου δημιουργηθηκαν καποιες, ίσως κατ΄εσενα χαζες, απορίες. Πειράζει? Το ότι ειμαι εδω απο το 2009 δε σημαινει πως τα ξερω όλα, παρα το ότι όπως το θετεις με προσβαλλεις!! Ειπαμε δεν κανουμε τετοια σ αυτον τον ιστοχωρο. Ωστοσο η προηγουμενη απαντηση σου μου ηταν πολύ κατατοπιστικη παρα το ότι δεν έθεσα με απλα λόγια τις αποριες μου.
Το ότι τροπον τινα με βρίσκεις εκτος θεματοςεινα ναι καλό, ως απόδειξη ότι δεν εχω σχεση με το προβλημα. Το πιο πανω μηνυμα μου το οποίο βρίσκεις δυσνόητο έχει ως πυρηνα το ότι, θα θελα να μάθω μεσα απο την εμπειρια ή γνωση συμφορουμιτων πως οδηγειτε κανεις στην παθηση, ποια ειναι τα σταδια αμεσως πριν την εκδήλωση της. Δεν μιλω για καποιον που ηδη υποφερει, μιλω για καποιον που κινδυνευει να βρεθει στην παθηση και πως θα μπορουσε να το αποφυγει. Εδωσα καποια παραδειγματα, ισως αστοχα, ως προς το αν αυτα συνιστουν σταδιο πριν την εκδήλωση της, πχ η ιψδ ή η ανάπτυξη εντονα της φαντασιας στο ατομο (φανταστικος κοσμος με σεναρια κλπ μεσα στον οποιο ζει ευτυχισμενος) ή ο ασυναρτητος λόγος. Αν ειμαι πλήρως εκτος θεματος αγνοείστε με.γιάννης
09-07-2013, 11:21 #41
Δεν ειπα οτι τα ξερες ολα. Εαν θες να μαθεις η καλυτερη λυση ειναι η επικοινωνια. Εχουν γραφει χιλιαδες μηνυματα στις ψυχωσεις. Καταλαβαινω οτι δεν σε ενδιαφερει το θεμα "ψυχωσεις" . τουλαχιστον μεχρι τωρα, απο το οτι ρωταγες εαν ειναι ευτυχισμενοι στον κοσμο τους!!!!!!!
Οποτε το μηνυμα μου δεν ειχε προσβλητικο χαρακτηρα , μαλλον εκπληκτο θα ελεγα αφου ακομα και σε αυτο το νημα αναφερα σε πολλα μηνυματα χαρακτηριστικα το υψηλο ποσοστο αυτοκτονιων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-07-2013, 11:47 #42
τις απίστευτες συνδέσεις που κάνει το μυαλό, που τρέχει με ταχύτητες τυφώνων και δίχως σταματημό.
Be warned. My shite detector is on high alert.
09-07-2013, 21:03 #43
τα σεναρια που κανει ο ψυχωτικος σχετιζονται με την ζωη που θα ηθελε αν ειχε λυμενο το ψυχολογικο και οχι που εχει.ειναι πολυ μακρυα δλδ απο την πραγματικη ζωη και αυτοακυρωνονται αρα δεν προσφερουν ευχαριστηση στον αρρωστο '' αλλα μονο πικρια βαθεια.δυστυχια ειναι και οχι ευτυχια.για αυτο εγω τα εχω κοψει εδω και 15 μηνες και με καθε ευκαιρια συμβουλευω τα σεναρια να τα κοψει καθε ψυχασθενης.ειναι το καλυτερο που μπορει να κανει πιστευω μαζι με τα οποια φαρμακα 2ης γενιας και ετσι ειμαι λειτουργικος και δεν φαινεται τοσο το προβλημα.ειναι μια διατα του μυαλου να κοπουν τα σεναρια...
10-07-2013, 00:10 #44
αυτα που εγραψα προολιγου συν το οτι αυτα τα σεναρια μπορει να τα ελεγχει καποιος να μην τα κανει και να το κατορθωνει αποτελουν μια συμβουλη που την δινω απο ψυχης σε οποιον αλλο ανθρωπο!!!!! εχει το ιδιο προβλημα με εμενα δλδ ψυχωση
10-07-2013, 07:46 #45
Αυτο ειναι που εννοουσα, με απλά λόγια.
Επίσης, τα ψυχολογικα που ειχε στο παρελθον του στερησαν ευκαιριες στη ζωη. Ετσι, τα σεναρια αφορουν και το πως θα ήταν σημερα η ζωη του αν τοτε αξιοποιούσε τις ευκαιριες αυτες, εχει ηδη εμπεδωσει μεσα του την ιδεα ότι η ζωη του θα ηταν σημερα πολύ καλυτερη αν τις αξιοποιούσε, και το σκηνικο αυτο σκεψης του προκαλεί την βαθια πικρία, σωστα? Συμφωνω ότι η λύση ειναι να κόψει τα σεναρια και να επικεντρωθει στο τωρα.γιάννης