είναι η σχιζοφρένεια πρόβλημα? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 61
    Senior Member
    Ασχοληθηκα με αυτο το θεμα γιατι ειναι λιγο προσβλητικο θα ελεγα.

Μπορειτε να διαβασετε μερικα στατιστικα για την ασθενεια σε αυτη τη σελιδα:

http://www.schizophrenia.com/szfacts.htm

Schizophrenia Ranks among the top 10 causes of disability in developed countries worldwide

Μεταφραση:
    Η σχιζοφρενεια ειναι μεσα στις 10 πρωτες αιτιες αναπηριας στις αναπτυγμενες χωρες παγκοσμιως

Βασικα ειναι καπως σκληρο να εχεις φτυσει απειρο αιμα και να υποφερεις τα πανδεινα και να σε ρωταει ο αλλος ειναι πραγματι προβλημα?

Σαν να ανοιγω εγω θεμα στην καταθλιψη και να λεω.... μην εισαστε γκρινιαρηδες δεν εχετε τιποτα απλως εισαστε λιγο θλιμμενοι... ολοι ειμαστε γιατι η ζωη ειναι σκληρη.

Τεσπα φυσικα δεν κατηγορω τον θεματοθετη που ανοιξε το θεμα , δεν μπορει να ξερει ορισμενα πραγματα , οπως εγω δεν μπορω να ξερω αλλα , δεν παυει παντως να χτυπαει ευαισθητες χορδες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

favvel
    Guest
    συγνώμη αν πρόσβαλα όσους πάσχουνε απ'αυτήν την ασθένεια..σίγουρα δεν ξέρω πώς περνάνε.εγώ μιλάω με βάση τη δική μου εμπειρία..
    ίσως επειδή έχω γίνει καλά τώρα δε θυμάμαι πώς ήταν σ'εκείνη τη φάση.Το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρω μέσα μου ότι έχω περάσει κι εγώ πολύ δύσκολα και αυτό γιατί είχα κατάθλιψη και έκοβα και ξανάρχιζα τα φάρμακα με αποτέλεσμα αυτό να φέρει πολλές επιπλοκές στον οργανισμό μου μία εκ των οποίων ήταν και το ψυχωσικό επεισόδειο..
    Απλά δε θυμάμαι σ'εκείνη τη φάση που έπαθα το επεισόδειο αν υπέφερα και ψυχικά.Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ήμουνα σε υπερδιέγερση και ασχολιόμουνα συνέχεια με περίεργες ιδέες που τις συσχέτιζα μεταξύ τους..

Senior Member
    Βασικα Favvel μην νομιζεις οτι η καταθλιψη ειναι αγνωστη εννοια στην σχιζοφρενεια... μαλιστα ειναι σχεδον απιθανο να απουσιαζει απο αυτην. Πολλοι παιρνουν και αντικαταθλιπτικα.

Χαιρομαι που δωθηκε η ευκαιρια να ενημερωσω λιγο , με αυτο το νημα , αν και παρουσιαζω λιγο "μαυρα" τα πραγματα , υπαρχει ελπιδα. Μονο που χρειαζεται πραγματι αγωνα... μακρυ αγωνα για να μπορεσεις να ορθοποδησεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

favvel
    Guest
    Βασικα Favvel μην νομιζεις οτι η καταθλιψη ειναι αγνωστη εννοια στην σχιζοφρενεια... μαλιστα ειναι σχεδον απιθανο να απουσιαζει απο αυτην. Πολλοι παιρνουν και αντικαταθλιπτικα.
    αα έτσι εξηγείται γιατί υποφέρουν και ψυχικά τότε..
    Μονο που χρειαζεται πραγματι αγωνα... μακρυ αγωνα για να μπορεσεις να ορθοποδησεις.
    Εγώ πιστεύω πως αν πάρεις τα φάρμακά σου απ'την αρχή που θα σου εμφανιστεί το πρόβλημα και μόνο που στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι οξύ,τότε πιστεύω θα βρεις ανακούφιση αμέσως.Εγώ δλδ που είχα έντονη κατάθλιψη στην αρχή με το που πήρα τα φάρμακα πριν συμπληρωθούν οι 15 μέρες είχα αρχίσει να έχω ανακούφιση.
    Και μετά τις 15 μέρες παρ'ό,τι είχα αισθανθεί καλύτερα με τα φάρμακα τα σταμάτησα γιατί άκουγα γνώμες από δω κι από κει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθώ χρόνια ενώ θα μπορούσε να είχε λήξει το θέμα με τρεις μήνες θεραπεία.μουτζώνω τον εαυτό μου τέλος πάντων..

Αν τώρα το πρόβλημά σου είναι μέτριας φύσης και η θεραπεία θα είναι μέτρια.δλδ να μην περιμένεις κανείς δραματικές αλλαγές..

Πάντως πιστεύω πως ο δρόμος είναι μακρύς και για τις μέτριες περιπτώσεις όπως επίσης και γι'αυτούς που κόβουν και ξαναρχίζουν τα φάρμακα..

Senior Member
    Βασικα εγω τωρα ειμαι πληρως λειτουργικος (πιστευω) , και ευχαριστημενος με τον εαυτο μου (περιπου) , αλλα η αναρωση πηρε...πανω απο δεκαετια για να φτασω να το πω αυτο.

Εχω προβληματα φυσικα αλλα ποιος δεν εχει , αλλα ειμαι σχετικα ικανοποιημενος:)

favvel
    Guest
    κι εγώ το ίδιο σχεδόν..αφού ταλαιπωρήθηκα και ταλαιπώρησα ανθρώπους 6 χρόνια τελικά καταλάγιασα και ηρέμησα.
    από θέμα ψυχικής γαλήνης είμαι ευχαριστημένη.τώρα από θέμα νοητικής λειτουργίας δεν είμαι και τόσο.
    είμαι αργόστροφη πολύ και σε μία συζήτηση συνήθως μένω αμίλητη γιατί επαναλαμβάνω αυτά που λένε οι άλλοι από μέσα τους για να τα καταλάβω και τελικά τα χάνω όλα γιατί δεν τα προλαβαίνω και χάνω το νόημα..και πολλές φορές χάνω και τα αστεία και αισθάνομαι άβολα..
    αλλά αυτό μπορεί να είναι χαρακτηριστικό του εαυτού μου και να το έχω από παλιά.γιατί πάντα ήμουνα λίγο αργόστροφη στις συζητήσεις δεν ξέρω..

Κομμάτι του προβλήματος θα λεγες ότι ειναι η ταση του ατομου (ενος ατομου με ασχημες εμπειριες στις διαπροσωπικες σχεσεις απο παιδικη ηλικία) να ερμηνευει συμπεριφορες ή κουβεντες των αλλων οι οποίες οπωσδήποτε ευθεως δεν αναφερονται σ αυτο, κανοντας ενα συνειρμο σκέψεων απο μια λεπτομερεια ή ενα υπονοουμενο της συμπεριφορας αυτης ή κουβεντας, ότι το αφορουν και ως επι το πλειστον να συμπεραινει αρνητικη σταση των αλλων εναντι του? επειδη καποιες φορες στο παρελθον παρομοια ατομα ή παρομοιες στασεις εναντι του ειχαν οντως αρνητικο αποτελεσμα? επίσης, το ατομο μεσα του εχει φτιαξει στις διπροσωπικες σχεσεις μια αποσταση μεταξυ του και των αλλων η οποία απόσταση δεν ειναι τιποτα αλλο παρα το πως ερμηνευει τη σταση των αλλων εναντι του μεσα στον κυκεωνα σκεψεων του.
    γιάννης

Senior Member
    κι εγώ το ίδιο σχεδόν..αφού ταλαιπωρήθηκα και ταλαιπώρησα ανθρώπους 6 χρόνια τελικά καταλάγιασα και ηρέμησα.
    από θέμα ψυχικής γαλήνης είμαι ευχαριστημένη.τώρα από θέμα νοητικής λειτουργίας δεν είμαι και τόσο.
    είμαι αργόστροφη πολύ και σε μία συζήτηση συνήθως μένω αμίλητη γιατί επαναλαμβάνω αυτά που λένε οι άλλοι από μέσα τους για να τα καταλάβω και τελικά τα χάνω όλα γιατί δεν τα προλαβαίνω και χάνω το νόημα..και πολλές φορές χάνω και τα αστεία και αισθάνομαι άβολα..
    αλλά αυτό μπορεί να είναι χαρακτηριστικό του εαυτού μου και να το έχω από παλιά.γιατί πάντα ήμουνα λίγο αργόστροφη στις συζητήσεις δεν ξέρω..

Δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο , παντως εαν καταναλωνεις προσπαθεια για να "ακουσεις" τους αλλους , τοτε αυτο οδηγει σε καμποσο αγχος , οποτε απο μονο του δημιουργει το φαινομενο.

Εγω οσο πιο πολυ αγχωνομαι , τοσο πιο πολυ "κουφαινουμε" κατα καποιο τροπο και δεν βγαζω νοημα το τι λεει ο αλλος.

Ισως.

Αργοστροφη δεν εισαι φυσικα. Και μονο που δεν εμμενεις τοσο πολυ στις αρχικες σου αποψεις , ειναι ταλεντο αξιοθαυμαστο που λιγοι το'χουν και θεωρουνται ανοικτομυαλα ατομα. Εαν παρατηρησεις συνηθως ο κοσμος οταν λεει κατι , εμμενει σε αυτο οσα επιχειρηματα και να πεταξεις στο τραπεζι. Ενα μπραβο απο μενα για αυτο.

favvel
    Guest
    Δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο , παντως εαν καταναλωνεις προσπαθεια για να "ακουσεις" τους αλλους , τοτε αυτο οδηγει σε καμποσο αγχος , οποτε απο μονο του δημιουργει το φαινομενο.
    ναι μάλλον είναι φυσικό να μου συμβαίνει αυτό..
    Αργοστροφη δεν εισαι φυσικα. Και μονο που δεν εμμενεις τοσο πολυ στις αρχικες σου αποψεις , ειναι ταλεντο αξιοθαυμαστο που λιγοι το'χουν και θεωρουνται ανοικτομυαλα ατομα. Εαν παρατηρησεις συνηθως ο κοσμος οταν λεει κατι , εμμενει σε αυτο οσα επιχειρηματα και να πεταξεις στο τραπεζι. Ενα μπραβο απο μενα για αυτο.
    σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    αν και το αργόστροφος δε νομίζω ότι έχει σχέση με το μη ανοικτόμυαλος..
    με το αργόστροφη εννοώ ότι είμαι αργή στο να καταλάβω κάτι δλδ ύστερα από κάποιες προσπάθειες θα το καταλάβω στο τέλος.
    αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που είναι αργόστροφος δεν μπορεί να είναι και ανοιχτόμυαλος..

Απ'την άλλη όσοι εμμένουν στις απόψεις τους και δεν ακούν αυτό που τους λέει ο άλλος μπορεί κι αυτοί να είναι αργόστροφοι γιατί ίσως δεν έχουν καταλάβει καλά τι θέλει να πει ο άλλος,να νομίζουν πως έχουν καταλάβει οπότε να θέλουν κι αυτοί περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν τον οποίο δεν τον ξοδεύουν γι'αυτό το λόγο..

μην το ψάχνεις δλδ όλοι είμαστε αργόστροφοι..ανοικτόμυαλοι και μη!

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    ...Τωρα εαν ειπε αυτο που εχουν βγαλει ως ρητο , το εψαξα...

Κηπ, ευχαριστώ για την επισήμανση!

Βρήκα, αυτά τα λόγια να ταιριάζουν γάντι, μ' όσα αναφέρει κι ο Κλεάνθης Γρίβας σχετικά με το ότι:

"...Κανένα άτομο δεν αρρωσταίνει. Το αρρωσταίνουμε... Δεν ξέρω που οφείλεται. Ξέρω, όμως, που βρίσκεται η ψυχική "αρρώστια".
    Ενυπάρχει σε κάθε είδους εξουσιαστική, καταπιεστική και αδιέξοδη σχέση: Κράτος-πολίτης, άντρας-γυναίκα, γονείς-παιδιά,
    δάσκαλος-μαθητής, προϊστάμενος-υφιστάμενος. Γενικά σε κάθε σχέση εξουσίας και υποταγής..."

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σε έρευνα στις αρχές του αιώνα έδειξε, ότι η κατάθλιψη -προϊόν και "προνόμιο"
    των «ανεπτυγμένων» χωρών- μέχρι το 2020 θα είναι στις πρώτες θέσεις σε αναπηρία και θνησιμότητα (αυτοκτονίες). Το ζούμε πλέον καθημερινά!...
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Υπάρχουν κάποιοι που δε θα αξίζουν καν το χρόνο σου να τους ακούσεις. Εσύ επιλέγεις ποιοι είναι αυτοί που αξίζουν και αυτό ακόμη εσύ το αλλάζεις, μπορεί στην πορεία να αποφασίσεις να αλλάξεις τους όρους. Εσυ αποφασίζεις, και αν ο εαυτός σου είναι σημαντικός και όχι για πέταμα, δεν τον πετάς στα σκουπίδια και επιλέγεις τα σημαντικά (για σένα πάντα). Οκ, σου λέω γω ναι, είναι πρόβλημα. Ρε φίλε, σε άλλες εποχές δεν ήταν, τώρα είναι η εποχή της εμμονής με τη γονιδιακή αποθήκη, τις διορθώσεις, τις κατατάξεις, την εύρεση λύσεων για να τσουλάνε τα γρανάζια, δλδ γρασαρίσματα και αντικαταστάσεις, όλα έχουν να κάνουν με το ποιος κρίνει και με τι κίνητρα το κάνει, σε τι θεό πιστεύει, και τι εξυπηρετεί η πίστη του. Παραγωγή είναι, βρες τι παράγεται και γιατί κάθε φορά.
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post
    Υπάρχουν κάποιοι που δε θα αξίζουν καν το χρόνο σου να τους ακούσεις. Εσύ επιλέγεις ποιοι είναι αυτοί που αξίζουν και αυτό ακόμη εσύ το αλλάζεις, μπορεί στην πορεία να αποφασίσεις να αλλάξεις τους όρους. Εσυ αποφασίζεις, και αν ο εαυτός σου είναι σημαντικός και όχι για πέταμα, δεν τον πετάς στα σκουπίδια και επιλέγεις τα σημαντικά (για σένα πάντα). Οκ, σου λέω γω ναι, είναι πρόβλημα. Ρε φίλε, σε άλλες εποχές δεν ήταν, τώρα είναι η εποχή της εμμονής με τη γονιδιακή αποθήκη, τις διορθώσεις, τις κατατάξεις, την εύρεση λύσεων για να τσουλάνε τα γρανάζια, δλδ γρασαρίσματα και αντικαταστάσεις, όλα έχουν να κάνουν με το ποιος κρίνει και με τι κίνητρα το κάνει, σε τι θεό πιστεύει, και τι εξυπηρετεί η πίστη του. Παραγωγή είναι, βρες τι παράγεται και γιατί κάθε φορά.

Ηταν προβλημα για μενα . γιατι υπεφερα. Σιγουρα και οι αλλοι θα μου επισυναπταν επιπλεον "φορτιο" στους ωμους , αλλα ειναι πολλες φορες τοσο εξοντωτικη η ασθενεια που οτιδηποτε το βλεπεις στραβα. Δλδ και να μη σου επισυναπταν οι αλλοι επιπλεον προβληματα , θα μπορουσες να τα "δημιουργησεις" μονος σου , οπως πχ μια χιουμοριστικη ατακα ως ακρως προσβλητικη και καταθλιπτικη και παει λεγοντας. Τουλαχιστον εγω ετσι το βιωσα.

Οσο για αυτο που λες μαρκελα , για τον Γριβα νομιζω οτι η ασθενεια ειναι παλια δλδ υπαρχει απο τοτε που υπαρχει ο ανθρωπος. Εχουμε αλλαξει του κοσμου τις κοινωνιες και τα περιβαλλοντα και ομως αυτη παραμενει . Σιγουρα η "αποδοχη" καποιου για αυτο που ειναι , ειναι κατι σημαντικο. Δυστυχως δεν ειναι ο Γριβας εδω να απαντησει περι αυτου:)

Senior Member
    Ναι εχω διαβασει για την καταθλιψη , οτι εκτοξευεται σιγα-σιγα και οτι μπορει να γινει το Νο 1. Ειναι μεγαλος ο αριθμος των ατομων που πασχουν απο αυτην. Ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο θεμα.

Senior Member
    ελα μου ντες. τι να φταίει άραγε και πέφτει ο κόσμος κάτω από την πίεση σαν τα κοτόπουλα? Ρίξε φάρμακο στην αγορά να αντέξει το σύστημα.
    πρώτο κλου, όταν πεφτει ένα αεροπλάνο το συχνότερο είναι να φταίει: ο πιλότος, κοστίζει λιγότερο.
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    Οσο για την κοινωνια , εχω διαβασει σε τριτοκοσμικες χωρες που η επιβιωση ειναι αν μη τι αλλο ειναι ενας σκληρος αγωνας... και δεν τους "παιρνει" ενα μελος να μην συμμετεχει στην ομαδα , εχει καλα αποτελεσματα εαν δεν κανω λαθος στην εξελιξη του ατομου. Αλλα εκει μιλαμε για πραγματι σκληρες συνθηκες διαβιωσης , που κανενας μας δεν θελει.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast