Results 1 to 15 of 18
Thread: APOSTASH
-
28-08-2006, 15:02 #1
APOSTASH
H APOSTASH TELIKA XALAEI MIA SXESEI? H APLA TIN KANEI NA FANEI AN EINAI PRAGMATIKA DINATH GIA NA ANTEKSEI. BLEPEIS KAI SYGKRINEIS PRAGMATA POU EXEIS H DEN EXEIS. H MONAKSIA SE KANEI NA STATHEIS DIPLA SE KATHE DISKOLIA TIS ME PIO POLI TSAMPOUKA, H APLA SE FORTONEI ZILIA KAI KATHE EPAKOLOUTHO THS.
EYXARISTO
- 28-08-2006, 18:33 #2
redcancer, καλώς ήρθες στο forum!
Αυτή σου η ερώτηση με είχε απασχολείσει και εμένα στο παρελθόν. Παρόλο που πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο, νομίζω ότι τελικά η απόσταση επιβαρύνει σημαντικά μια σχέση.
Ειδικά αν πρόκειται και για μεγάλο χρονικό διαστημα μπορεί κυριολεκτικά να την διαλύσει.
ʼλλωστε η λαική σοφία το επιβαιβεώνει: Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται...
28-08-2006, 18:49 #3
Originally posted by redcancer
H APOSTASH TELIKA XALAEI MIA SXESEI? H APLA TIN KANEI NA FANEI AN EINAI PRAGMATIKA DINATH GIA NA ANTEKSEI. BLEPEIS KAI SYGKRINEIS PRAGMATA POU EXEIS H DEN EXEIS. H MONAKSIA SE KANEI NA STATHEIS DIPLA SE KATHE DISKOLIA TIS ME PIO POLI TSAMPOUKA, H APLA SE FORTONEI ZILIA KAI KATHE EPAKOLOUTHO THS.
EYXARISTO
Αλλιώς ...υπάρχουν σχέσεις που η απόσταση τις διέλυσε και άλλες που τις δυνάμωσε...όμως όχι απο μόνη της αλλά πάντα συσχετιζόμενη με τα \"δομικά υλικά\" της σχέσης αυτής.Ομοίως η μοναξιά μπορεί να είναι μια περίοδος αυτογνωσίας και αναγέννησης μας ουσιαστικά...ή μπορεί να είναι μια μορφή ανώριμης άμυνας που να μας κάνει τελικά ακόμα πιο απαιτητικούς (ζηλιάρηδες) στις σχέσεις μας....
28-08-2006, 20:52 #4
redcancer μου η απόσταση έχει ενώσει ανθρώπους για πάντα , ενώ από την άλλη έχει χωρίσει αρκετούς ανθρώπους για πάντα!!!
Η μόνη ζεστή και χρόνια εμπειρία που τυχαίνει να έχω βιώσει προσωπικά από κοντά , αφορά έναν πολύ κοντινό μου φίλο ο οποίος είναι παντρεμένος ένα χρόνο τώρα μετά από μια πενταετή σχέση πολλαπλών χιλιομέτρων και τώρα έχουν επιπλέον αποκτήσει σαν ζευγάρι ένα καταπληκτικό μωράκι!!!:)
Όλα παίζουν , όλα είναι ενεργά και όλα μπορούν να αναιρεθούν ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τους άμεσους και έμμεσους παράγοντες που επηρεάζουν μιαν απομακρυσμένη σχέση.
Εκτός των άλλων σε καλοσωρίζω και εγώ από την πλευρά μου στο forum και σου εύχομαι να βρεις απαντήσεις με τον πιο δημιουργικό τρόπο στους όποιους προβληματισμούς τυγχάνει να έχεις στο διάστημα αυτό της ζωής σου!
;)
29-08-2006, 11:29 #5
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΑΜΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ,ΛΙΓΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!
29-08-2006, 13:38 #6
analoga thn periptwsh tha lega egw..
29-08-2006, 15:24 #7
SAS EYXAISTO POLI GIA TON XRONO POU MOU AFIEROSATE.
TA PRAGMATA ARXISAN NA PERNOUN MIA ALLI POREIA EKTOS AYTHS POU EIMOUN SINITHISMENOS TA TELEYTAIA 12 XRONIA TIS ZOHS MOU (EIMAI STA 28 MOU TORA). SE AUTOUS TOUS LIGOUS MINES POU EIMAI MONOS MOU, BLEPO ENA ALLO EAYTO MOY NA KANEI PRAGMATA POU DEN TA SYNITHIZE, H APLOS HTAN DISTAKTIKOS NA KANEI. EXO PERISSOTERO XRONO NA SKEUTO TI PRAGMATIKA THELO APO THN ZOH MOU, ENO MEXRI TORA APLA ZOUSA SE MIA SXESH, (POU DEN EIXA PARAPONO) ME OLES TIS KALES KAI KAKES STIGMES THS. MENOUME MAZI TA TELEYTAIA 5 XRONIA. THN AGAPO ME OSH DINAMH MPOREI H KARDIA MOU NA DOSEI. THS TA EXO DOSEI OLA, KAI AYTH TO IDIO, DEN EXO PARAPONO. TO THEMA EINAI POS TORA SIGA SIGA ARXISA KAI EGO NA ZITO KAPIES EMPIRIES POU DEN EIXA THN EUKAIRIA NA ZHSO STO PARELTHON. SIMIOSTE POS HTAN H PROTH MOU SOBARI SXESH, TO IDIO KAI AUTHS.
ARAGE KAI AYTH TO ZHTA? KATHOS ELIPE, EKANA MIA M....KIA ME MIA KOPELLA, POU AN ME ROTATE DEN TO METANIOSA, KAI ISOS AYTO NA EINAI TO PROBLIMA MOU. AYTO POU ENIOTHA TIS LIGES MERES POU EIMASTAN MAZI, HTAN KATI TO SYGKLONISTIKO. EIXE POLLA XRONIA NA NIOSO THN DYNAMH ENOS FILIOY, AYTHN THN ANATRIXILLA POU ENIOTHA TOTE ME THN KOPELLA MOU, TO ENIOSA KAI ME AYTHN THN KSENH. HTAN APLA ENAS ENTHOUSIASMOS, AUTO TO APAGOREUMENO POU ME EKANE NA NIOSO KAI PALI SAN MIKRO PAIDI? KAI H KOPELLA EPISHS EINAI SE SXESEI TA TELEYTAIA 5 XRONIA. (EFIGE KAI AYTH EPISEIS POLI PIO MAKRIA, KAI KAMIA EPIKINONIA TIN TELEYTAIA EBDOMADA)
NIOTHO TYPSEIS KAI ENOXES OMOS. TO KSERO POS EINAI DISKOLO KAI GIA THN KOPELLA MOU NA ANTISTATHEI STON PIRASMO, ALLA EINAI PIO DYNATH APO MENA KAI ISOS KAI TA KATAFEREI. THA EIMASTE MAKRIA MEXRI TON DEKEMBRIO, KAI MEXRI TOTE DEN EIMAI SIGOUROS TO POS THA ME BREI OTAN THA GIRISEI PISO, ALLA OUTE KAI EGO EIMAI KAI TOSO SIGOUROS GIA AYTHN. THN AGAPO POLI.
EINAI POLI DISKOLO MIA MAKROXRONIA SXESH SE EFIBIKH HLIKIA TELIKA. DEN TELIOSA, EXO TOSA POLLA NA SA PO, ALLA DEN EXO THN DYNAMH KAI TO THARROS ISOS.
SAS EYXARISTO.
29-08-2006, 23:31 #8
redcancer, έχεις θέσει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και μια που έχεις τόσα πολλά να μας πεις σου εύχομαι να βρεις την δύναμη και το θάρρος να το κάνεις.
Θα σε παρακαλούσα όμως να γράφεις με ελληνικούς χαραχτήρες για να διαβάζονται πιο ξεκούραστα τα μηνύνατά σου.
30-08-2006, 22:36 #9
redcancer, μάλλον η σχέση σας πλέει τα λοίσθια...
Εσύ δοκίμασες κάτι άλλο και την δάγκωσες την λαμαρίνα απ΄οτι φαίνεται...
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως η φίλη σου είναι πιο δυνατή από εσένα?
Αν \"νιώθει\" ότι απλώς την αγαπάς αλλά έπαψες να την βρίσκεις όμορφη και ελκυστική
νομίζω ότι δεν θα αντισταθεί εύκολα στον πειρασμό αυτού που θα την κάνει να νιώσει
\"γυναίκα\".
ʼλλωστε μια γυναίκα που δεν έχει παρελθόν έχει μέλλον...
Για μία γυναίκα δεν αρκεί μόνο να την αγαπάς. Πρέπει και να την ποθείς...
05-09-2006, 11:12 #10
Πολύ σωστά τα λόγια σου φίλε μου.
Προς στιγμής και εγώ έτσι νόμισα, πως την δακγωσα την λαμαρίνα, αλλά τώρα μετά από 2 εβδομάδες περίπου που είμαι εντελώς μονός στην ζωή μου, κατάλαβα πως ήταν απλά ένας ενθουσιασμός αυτή η παράλληλη σχέση που έκανα. Ήταν λίγες στιγμές απόλαυσης του απαγορευμένου καρπού. Το μονό μου πρόβλημα είναι πως με την συγκεκριμένη απαγορευμένη σχέση ένιωσα και πάλι ερωτευμένος, πράγμα που σιγά σιγά χαίνετε με τον καιρό, μιας και δεν έχουμε καθόλου επαφή. Δεν ξερώ, (μάλλον ξερώ), αν είναι σωστό να κάνω μια προσπάθεια να εποικινονισω με την κοπέλα, αλλά ίσως και να έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Έχουν μπλεχτεί τα αισθήματα μου, και οι τύψεις με πνιγούν κάθε βράδι. Τι έπρεπε και τι πρέπει να κάνω? Την κοπέλα μου την αγαπώ, την λατρεύω, είμαστε μαζί 12 χρονιά, και δεν έπαψα ούτε στιγμή να της το λέω και να της το δείχνω.
06-09-2006, 02:51 #11
Redcancer μου εγώ έχω μόνο 1 ερώτηση να σου κάνω ......αν η κοπέλα σου γυρίσει και σου πει ότι ψυχολογικά είχε μια αντίστοιχη ερωτική φάση με έναν άντρα που της ξύπνησε τη γυναίκα μέσα της και τον ερωτισμό που είχε ξεχασμένο......πως θα αντιδράσεις???
Θα δεχτείς την εμπειρία της που έτυχε να είναι και πρόσφατα δική σου?
Ειλικρινά θά\'θελα να μου πεις τη θέση σου....
ΦΙΛΙΑ;)
06-09-2006, 08:50 #12
Αν και η κοπέλα μου δεν έχει στερηθεί τον ερωτισμό, το να την κάνω να νιώθει γυναικά και να νιώθει μοναδική, πιστεύω πώς δεν έχω αποτύχει σε αυτόν τον τομέa. Σε άλλους τομείς, μπορεί να είμαι λίγο πιο συντηρητικός.
Το να είσαι σε μια σχέση για περισσότερο από 12 χρονιά, από την ηλικία τον 17, και να μην έχεις χωρίσει ποτέ σου, πιστεύω πώς είναι άθλος την σήμερον ημέρα. Προσπερνώντας όλους αυτούς τους πειρασμούς που σιγά σιγά με τα χρονιά, (νέους φίλους, συνάδελφους, κα) όλο και περισσότεροι γίνονται, άρχισα και εγώ να συνειδητοποιώ πως δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα.
Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου olga_soul μου, ναι, θα την δεχτώ όσο κουφό και αν ακούγεται, γιατί αργά η γρήγορα θα γινόταν. Νομίζω είναι στην φύση του ατόμου. Το να αποκτήσεις μια εμπειρία μέσα στα τόσα χρονιά δεσμού, και σε αυτή την ηλικία, δεν νομίζω να συμενει πως δεν αγαπάς η δεν εκτιμάς τον άλλον.
Τώρα αν με ρωτήσεις αν τα πράγματα θα είναι όπως πριν? Αυτό δεν είμαι και πολύ σίγουρος ποσό καιρό θα μου πάρει να το ξεπεράσω.
Σας ευχαριστώ
06-09-2006, 14:41 #13
redcancer, ότι έγινε, έγινε και δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα αν νιώθεις τύψεις για αυτό.
Γενικά οι άντρες χρειάζονται λιγότερο συναίσθημα από μια γυναίκα για να λειτουργήσουν ερωτικά. Για εσένα όμως δεν μια απλή σεξουαλική εμπειρία. Ήταν κάτι παραπάνω.
Αυτό από μόνο προδίδει ένα \"συναισθηματικό κενό\" στην σχέση σου-τουλάχιστον από την μεριά σου.
Μπορώ να σου πώ ότι είσαι πολύ τυχερός. Η \"απαγορευμένη\" σου σχέση την \"έκανε\" και πήγε στα σίγουρα...Φαντάζεσαι να μην είχε δεσμό και να σε διεκδικούσε?
Θα διέλυε την δικιά σου όμορφη σχέση και μόλις έβρισκε κάποιον άλλο...θα έμενες στα κρύα του λουτρού...
ʼλλωστε το γεγονός και μόνο ότι θα ήσουν με μία κοπέλα που συνηθίζει τις \"ξεπέτες\" θα σου προκαλούσε μεγάλη ανασφάλεια μόλις θα σου έφευγε ο ενθουσιασμός.
Γι΄αυτό σου λέω είσαι πολύ τυχερός...
04-07-2013, 07:04 #14
Οχι η αποσταση δε χαλαει τις σχεσεις γιατι για να χαλασει κατι πρεπει πρωτα να υπαρχει. Μ αρεσει ομως που εριξες κ το κερατο στη γκομενα σου και βγαινεις να ρωτησεις περι αποστασεων....
04-07-2013, 13:12 #15
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)