Results 1 to 15 of 44
-
17-07-2013, 02:56 #1
Συνάντηση Των ΑΚ(Ανώνυμοι Καταθλιπτικοί)
Βγήκα χθες μετά από 4 μήνες και πήγα να κάνω μια βουτιά σε μια παραλια από της πολλές της Αττικής.Φυσικά,έκατσα σε εκείνη με των λιγότερο κόσμο,έτσι ώστε,σε περίπτωση που αγριέψουν τα πράγματα και αποφασίσουν να με φάνε να προλάβω να φύγω και να επιστρέψω στην σπηλιά μου.Μου άρεσε τόσο,που κατάφερα να ξεχαστώ και ξεροψήθηκα.Σήμερα,άσχετα που σωματικά αισθάνομαι σαν ξεροψημένο bacon,ψυχολογικά αισθάνομαι καλύτερα από τι έχω αισθανθεί εδώ και μήνες.
Μετά που διάβασα και ο ίδιος αρκετά topic,είδα ότι το δικό μου πρόβλημα είναι μικρότερο από των περισσοτερων εδώ μέσα,μιας και δεν ακολουθώ κάποια φαρμακευτική αγωγή,ούτε έχω κάποιου είδους ψυχολογικές διαταραχές πέρα από μίζερες σκέψεις.Αλλα Όπως είπε κάποιος,πολύ σωστά,στο αρχικό topic που άνοιξα "Νομίζω το δυσκολότερο βήμα για την επανακοινωνικοποίηση είναι ότι όλοι όσοι
"το έχουν χάσει" δεν έχουν μια αρένα για να εξασκηθούν μαζί με άλλους που θα
είναι στο επίπεδό τους και άρα κατανοητικοί, αλλά αναγκάζονται να συμμετέχουν
σε παρέες που είναι ήδη χαρούμενες και να φέρονται ψεύτικα."
Οποτε,αποφάσισα να ανοίξω αυτό το topic και μέσα αυτού να βοηθήσω των εαυτό μου και άλλους παρόμοιους με εμενα με το να προτείνω να κανονίσουμε κάποιου είδους εξόδου.Πιστεύω ότι θα αισθανθούμε πιο άνετα μιας και θα είμαστε παρόμοια άτομα,θα μας δοθεί η ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε και θα καταφέρουμε να βάλουμε λίγο φως μέσα στην μαυρίλα.
Δεν ξέρω να προτείνω κάποιο κατάλληλο μέρος...Δηλαδή,αρχικά σκέφτηκα να προτείνω μια βραδινή έξοδο σε κάποιο μαγαζί,αλλα έδωσα άκυρο σε αυτήν την σκέψη γιατί κάποιοι κάποια στιγμή απλά θα χαθούν(και εγώ μέσα σε αυτούς,μιας και θα πιω και θα πάρει μπρός ο rambo μέσα μου) και κάποιοι άλλοι θα μείνουν μονοι,επίσης κάποιοι μπορεί να μην αισθανθούν άνετα σε συνωστισμένα μέρη οποτε θα χαλάσει ο όλος σκοπός της εξόδου.Μετά,σκέφτηκα μια βραδινή επίσκεψη παραλίας,θα είμαστε εμείς και εμείς και η φωτιά.Οποτε κατάλληλο μέρος ώστε να γνωριστούμε και να αναλύσουμε ελευθερα την κοσμοθεωρία κάθε παρευρισκομένου,χωρίς διακοπές από happy go lucky κόσμο.Έδωσα άκυρο και σε αυτό γιατί μπορεί κάποιος να χαθεί στην θάλασσα.Δεν το θέλουμε αυτό!!!
Οποτε,aν κάποιος έχει κάποια ιδέα να προτείνει,παρακαλώ!!!!,ελευθ ερα.
Τέλος,ελπίζω να μη μείνει αυτό το topic απλά σαν κάτι που πρότεινα,αλλα να γίνει πράξη και να βρεθούμε όσοι βρεθούμε και να αρχίσουμε να αλλάζουμε σιγά σιγά στάση ζωής.
http://www.youtube.com/watch?v=rtqOeA03C3Y
- 17-07-2013, 04:39 #2
Aντρεα πολλες φορες οι συναντησεις μεταξυ μελων του φορουμ καταληγουν καπως αδοξα
.
Απο την αλλη καταλαβαινω την αναγκη σου να επικοινωνησεις με ατομα που συμπασχουν . Αν εχεις αναπτυξει ηδη φιλικη σχεση με καποια ατομα του φορουμ( αν και εισαι πολυ λιγο καιρο εδω) θα σου προτεινα να βγεις με αυτα , και οχι να κανεις ανοιχτη προσκληση.
Κατι αλλο που μπορεις να κανεις , ειναι να ψαξεις για καποια ομαδα αυτοβοηθειας για ατομα με καταθλιψη , στην Αθηνα υπαρχουν πολλες επιλογες και καποιες απο αυτες δωρεαν.
Η κοινωνικοποιηση , μετα απο καταθλιψη ειναι σιγουρα δυσκολη και αυτο το ξερω καλα ,αλλα σκεψου οτι δεν ξεκινας απο το μηδεν.
Προφανως πριν αρχισεις να κλεινεσαι θα ειχες καποιες παρεες , προσπαθησε λοιπον να επικοινωνησεις ξανα με καποια ατομα με τα οποια περνουσες καλα.
Θα μπορουσες μεσα απο καποια κοινωνικα δικτυα (face , twitter) να ερθεις παλι σε επαφη με τους γνωστους σου.
Επισης μια καλη ιδεα ειναι να αρχισεις καποιο χομπυ , να γραφτεις σε καποιον συλλογο , σε ομαδες εθελοντων οι επιλογες ειναι απειρες , απλα πρεπει να γινει το πρωτο βημα.
17-07-2013, 07:56 #3
Βρισκω την πρωτοβουλια του Ανδρεα πολυ καλη , αλλα 'κατι ' μου λεει οτι στη πορεια θα στραβωσει ( κυριως λογω γεωγραφικης αποστασης των μελων ) . Κ εγω θα αισθανομουν πιο ανετα αναμεσα σε ' συμπασχοντες ' . Γιατι οχι μια ανοιχτη προσκληση , belteg. ? Ετσι ωστε να μην αισθανεται καποιος υποχρεωμενος να παρευρεθει , μονο κ μονο επειδη το υποσχεθηκε . Θαθελα μια οπτικη επαφη , με τα παιδια που μιλω τοσο καιρο , να ' φυγει ' αυτο το απροσωπο .
Last edited by vagpap; 17-07-2013 at 09:27.
17-07-2013, 08:31 #4
Συμφωνω με τη θεση της betelquese, δεν μπορεις να απευθυνεις γενικα ανοικτη πρόσκληση. Σε τετοιους χωρους όπως το φορουμ πρόσκληση για συναντηση μπορει να προκυψει μόνο όταν μεσα απο ανταλλαγη αποψεων και συζητησεις με ορισμενο ή ορισμενα ατομα σε συνεχη βάση προκύπτει μεν ταύτιση και συμφωνια αλλα και κατι παραπανω, ότι ο άλλος σε καταλαβαινει, σε εμπνεει και χαιρεσαι να ανταλλαζεις κουβεντες μαζι του κι απ το πλαισιο αυτο συζητησης να αναδυεται μια οικειοτητα ως προσταδιο εμπιστοσυνης, τοτε μπορεις να ανταλλαξεις στοιχεια και να του προτεινεις συναντηση και τοτε ειναι πολύ πιθανο να πετυχει αυτη η συναντηση.
Γιατι αποκλειεις τον εαυτο σου απο αυτο που ονομαζεις χαρουμενες παρεες? μπορει μεν να μην υπαρχει ταυτιση σου μαζι τους δεν αποκλειεται όμως η θετικη ανατροφοδότηση σου απ αυτους. Η καλη τους διαθεση, η μεσα απο την καλη τους διαθεση σημασια που θα σου δωσουν και επικοινωνια που θα εχεις μαζι τους, τα αισιοδοξα λογια που θα ακους και τα καλα αστεια, όλα αυτα μαζι δεν αποκλειεται να σε αγγίζουν, να σου φτιαχνουν τη διαθεση. Επεδιωκε να εχεις τετοιες ευκαιριες. Το εστω λίγο που θα παιρνεις καθε φορα που εισαι μαζι τους με τον καιρο χωρις να το καταλαβαινεις θα αυξανει, θα σου φτιαξει μεσα σου στο τελος μια εικονα θετικης πλευρας της ζωης κι αυτο υποβοηθα στο προβλημα.
Εκλογικευσε τους φοβους σου! ποιος θα σε αγγιξει ή θα σου κανει κακο αμα βρεθεις σε μια πολυσυχναστη παραλία? Κανε την υπερβαση, δοκιμασε αυτα που σε φοβιζουν να δεις τους φοβους σου και τις χωρις πραγματικο ερεισμα σκεψεις σου να καταρρεουν, όπως εκανες με την επισκεψη σου στην παραλια που απ αυτη την αποψη βγηκες κερδισμενος. Ειναι αποτελεσματικη μεθοδος για να ξεπερασεις το προβλημα. Εκλογικευση - υπέρβαση.γιάννης
17-07-2013, 14:48 #5
Betel και Ιωάννη,φανταστικa ότι μπορεί μια συνάντηση να είναι κάτι το οποιο μπορεί να μην αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα,απλά είπα μετά από τόσα χρονια να κάνω ένα πρώτο βήμα.Έχετε δίκιο σε ότι λέτε πάντως.
Όσο για "πρώην" φίλους,δεν έχει νόημα.Το προσπαθώ ανά μερικούς μήνες,έχω και κάποιους που επικοινωνούν μαζί μου,αλλα οποτε βρισκόμαστε,αισθάνομαι σαν μέρος του ντεκόρ ενώ εκείνοι,όλοι κινούνται γύρο μου.Δηλαδή έχουν προχωρήσει,όπως είναι φυσικό μετά από 4 χρονια.Ενώ εγώ,είμαι εκεί που ήμουν,δεν έχει συμβεί τίποτε.Απόλυτη στασιμότητα.Και για να αισθανθώ άνετα θα το ρίξω στο πιόμα,που είναι ένας από τους λόγους που σταμάτησα εξαρχής να βγαίνω.Γιατί και μέχρι τα 21(άσχετα που έβγαινα καθημερινά)επίσης έπινα καθημερινά,ώστε να υπάρξει μια "ψευδοαισθιση" άνεσης.
Okay,αν κάποιος γνωρίζει κάποια στοιχεια επικοινωνίας κάποιας ομάδας,παρακαλώ,ενημερώστε με.
Όσο για της ιντερνετικές επικοινωνίες και επαφές,άσχετα που αυτό είναι το πρώτο forum στο οποιο έγινα μέλος(μιας και δεν είμαι υπέρ των chat γενικά),έπαιζα για πολλά χρονια διαφορα mmorpg και είχα πάρει μέρος σε κάποιες συναντήσεις των οποιον guild ανήκα,αλλα ναι φαντάζομαι θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό,μιας και εκεί βρισκόμασταν σαν gamers,εδώ θα βρεθούμε σαν ομάδα αυτοβοήθειας χωρίς βεβαια να έχουμε κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις ούτε για τα υπόλοιπα μέλη ούτε για την ψυχολογική τους κατάσταση,οποτε θα πω πάλι πως συμφωνώ μαζί σας.Ευχαριστώ πάντως για τοις απαντήσεις.
17-07-2013, 14:53 #6
Εγω αγαπητο μελος, εαν βρισκομουν Αθηνα, θα ερχομουνα. Ειχα κανει και παλαιοτερα μια προσκληση εδω στην Θεσσαλονικη, αλλα ηρθε μονο ενα μελος, με το οποιο ειχαμε πολυ ομορφη συζητηση, για μενα εξαιρετικα ενδιαφερον να γνωριζω τοσο ανησυχα πνευματα :-)
17-07-2013, 15:05 #7
Αντρεα υπάρχει το mazi όπου είναι ξαδελφάκι του πσι και είμαστε πολλοί από δω μέλη στην ομάδα του στο φεις.
Συχνά-πυκνά γίνονται συναντήσεις αυτοβοήθειας αλλά και παρείστικες.
Εδώ, (στο πσι) συνήθως γίνονται συναντήσεις με μέλη, αλλά όχι με ανοιχτή πρόσκληση.
Στις τελευταίες μάλιστα, γνώρισα πολύ ενδιαφέροντα άτομα
17-07-2013, 17:26 #8
@howtodream Η απόσταση είναι μικρό πρόβλημα,παίρνεις ένα τραίνο που λέει ο λόγος και βρίσκεσαι στην μέση της διαδρομής.Αυτό που με "ψιλοτρομαζει" είναι να γίνει η συνάντηση,να υπάρχει κάποιο άτομο με κάτι πιο σοβαρό και κάποια στιγμή να "φρικάρει".Τι κανεις τότε?...Αυτό είναι το δικό μου κύριο θέμα.
Ρε Theo,το ΜΑΖΙ το βρήκα τώρα(love google).Το psi όμως τι είναι?Εγώ αυτό βρήκα:"Το PSI (ακρωνύμιο του Private Sector Involvement - Συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα) είναι όρος που χρησιμοποιείται στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους σε αντιδιαστολή με τον όρο ΟΣΗ, (Official Sector Involvement - Συμμετοχή του Δημοσίου Τομέα)[1][2][3].
Αφορά την συμμετοχή του Ιδιωτικού τομέα (Τραπεζών, Επενδυτικών ταμείων) στην διαδικασία απομείωσης του δημοσίου χρέους κυρίαρχων κρατών, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η αποδοχή της διαδικασίας από την πλειονότητα των φορέων και να αποτρέπεται αναζήτηση στρατηγικών εξόδου από τους ιδιώτες επενδυτές, που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την μονομερή εμπλοκή και κατά συνέπεια επιβάρυνση των κρατών-δανειστών."Δεν νομίζω να με βοηθήσει...
17-07-2013, 17:42 #9
χαχαχαχαχα..... το PSI ειναι εδώ που είσαι τώρα
ο Βενιζέλος πάντως δεν θα είναι στην συνάντηση
http://lewforeio31.blogspot.com κάτι παραπάνω από ένα απλό λεωφορείο
17-07-2013, 17:51 #10
Το ΜΑΖΙ είναι down για το καλοκαίρι,οποτε από σεπτέμβρη πάλι.Theo,"σευχαρηστω" πάντως.Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Εγώ έψαχνα κάτι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην Ιαπωνία,δεν βρήκα τίποτα και το παράτησα εντελώς κάποια στιγμή πέρυσι.
17-07-2013, 17:53 #11
17-07-2013, 17:57 #12
Οποτε πρέπει να γίνω μέλος ομάδας εδώ.Και πάλι,όπως προχωράει η φάση και όσο το ψάχνω,η περίπτωση μου είναι εξωγήινη ακόμα για την ελλάδα.Δηλαδή είμαι εκτος κατηγοριας,με ότι βλέπω μέσα στο forum.Είναι σαν να μην έχω τίποτα.Δεν ξέρω.Με αγχώνεται.
17-07-2013, 18:01 #13
Είναι σαν να πηγαίνει άτομο το οποιο θέλει να απεξαρτηθεί από χασίς σε συνάντηση ατόμων που θέλουν να απεξαρτηθούν από cocaine.Κάτι δεν κολλάει.
17-07-2013, 18:01 #14
πσι απο psychology..
17-07-2013, 21:28 #15
...όχι, το mazi μπορεί να έχει σα βάση τη διπολική αλλά μπαίνουν ένα σωρό άτομα με διαφορετικά προβλήματα αλλά και άτομα που δεν έχουν ψυχικά θέματα. Επειδή εγώ είμαι απλό μέλος στο φεις, ελπίζω να το δει κάποιος από τους διαχειριστές το θέμα εδώ και να σου στείλει τον τρόπο που μπορεί να γίνεις μέλος