Καλησπερα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Καλησπερα!

Καλησπερα σε ολους!Συγχαρητηρια για το φορουμ.Ειμαι καινουριος εδω και ελπιζω να με βοηθησει με τα "θεματα" μου.Σημερα επισκεφτηκα για πρωτη φορα ψυχιατρο και μου συνεστισε το effexor.Εχουνε γραφτει αρκετα για το συγκεκριμενο φαρμακο αλλα οποια παραπανω πληροφορια θα ητανε ευπροσδεκτη.Καλως σας βρηκα και παλι!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joey View Post
    Καλησπερα σε ολους!Συγχαρητηρια για το φορουμ.Ειμαι καινουριος εδω και ελπιζω να με βοηθησει με τα "θεματα" μου.Σημερα επισκεφτηκα για πρωτη φορα ψυχιατρο και μου συνεστισε το effexor.Εχουνε γραφτει αρκετα για το συγκεκριμενο φαρμακο αλλα οποια παραπανω πληροφορια θα ητανε ευπροσδεκτη.Καλως σας βρηκα και παλι!
    Διάβασε για το Placebo efect,και άσε το φάρμακο για μετά αδερφέ.

Junior Member
    Γενικα εννοεις για τα placebo?Γνωριζω τι ειναι τα placebo.Ειμαι σε αρκετα ωριμη νοητικη κατασταση να καταλαβω που τελειωνουνε τα δικαμου ορια και χρειαζομαι καποια βοηθεια απο ειδικο.Για αυτο αλλωστε και απευθυνθηκα σε εναν!Δεν αντιμετωπιζονται ολα με θετικες σκεψεις κτλπ.Ιδιαιτερα οταν βρισκεσαι χρονια σε μια κατασταση.Εν καιρο θα τα λεω και εδω.Νομιζω κανει καλο να μιλας για αυτα που σε απασχολουνε.Σωστα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joey View Post
    Γενικα εννοεις για τα placebo?Γνωριζω τι ειναι τα placebo.Ειμαι σε αρκετα ωριμη νοητικη κατασταση να καταλαβω που τελειωνουνε τα δικαμου ορια και χρειαζομαι καποια βοηθεια απο ειδικο.Για αυτο αλλωστε και απευθυνθηκα σε εναν!Δεν αντιμετωπιζονται ολα με θετικες σκεψεις κτλπ.Ιδιαιτερα οταν βρισκεσαι χρονια σε μια κατασταση.Εν καιρο θα τα λεω και εδω.Νομιζω κανει καλο να μιλας για αυτα που σε απασχολουνε.Σωστα?
    Κοίτα,εγώ δεν παίρνω τίποτα,γιατί ξέρω ότι δεν πρόκειται να αλλάξω σκέψεις με το να πάρω κάτι.Σε άλλους λειτουργούν,σε άλλους όχι.Όπως όλα.Το τελικό θέμα είναι ότι αν δεν πιστέψεις πραγματικά ότι το οποιο φάρμακο παίρνεις θα σε βοηθήσει,δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σε βάθος,θα είναι σαν όλα τα υπόλοιπα ναρκωτικά "ελεύθερης αγοράς",ζεις το παραμύθι για μερικές ώρες και μετά ξυπνάς.

Junior Member
    Σωστο αυτο!

Banned
    Joey , συμφωνω με τον antrea , εχω δοκιμασει παντοειδους φαρμαακα , effexor , ladose , seropram . seroxat , aurorix , remeron ,valdoxan , δλδ ολα , κ ο γιατρος μ , μου συνεστησε ( κ ειναι πτος τιμην του ) να σταματησω τα παλιοφαρμακα κ να δω τι μπορω να κανω για τον εαυτιο μου .

Senior Member
    Joey, εγώ δεν θα σου πω αν πρέπει να πάρεις ή όχι, εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι.

Εγώ θα αναφερθώ απλά στο φάρμακο και στις όποιες παρενέργειες. Λοιπόν, στα θετικά
    είναι ότι όντως βάζει ένα άνω όριο στο άγχος που μπορείς να νιώσεις και επιπλέον σταματάει
    τον συνεχή μηρυκασμό πχ για πράγματα που έκανες λάθος κτλ. Στα λέω αυτά απ'την
    δική μου σκοπιά που είναι η κοινωνική φοβία. Στα αρνητικά τώρα, μπορείς άμα θες να
    ψάξεις για τα effexor dreams ή μάλλον nightmares. Αν δεν πάρεις το φάρμακο έστω
    και μια μέρα, το βράδυ βλέπεις κάτι όνειρα ας το πούμε υπερβολικά ρεαλιστικά και χαρντ-
    κορ, σκέψου ο εφιάλτης στους δρόμους με τις λεύκες. Έτσι, ξυπνάς συνεχώς ίσαμε 5
    φορές τη νύχτα ΜΕΣ τον ιδρώτα. Αυτά αν δεν το πάρεις.

Μια άλλη παρενέργεια είναι ότι σου ρίχνει πλήρως τη λίμπιντο. Κοινώς αν έχεις σχέση
    με κοπέλα, αυτό ξέχασέ το. Πολύ απλά δεν έχεις όρεξη για σεξ και νιώθεις τελείως
    περίεργα με αυτό, δεν είναι ωραία αίσθηση.

Τέλος, άλλα άτομα, σε μένα δεν συμβαίνει, αναφέρουν ότι αν δεν πάρουν το φάρμακο
    νιώθουν κάποια περίεργα zaps στον εγκέφαλο, σαν ηλεκτρικά χτυπήματα. Προφανώς
    είναι απ'την έλλειψη σεροτονίνης. Και γενικώς θεωρείται πολύ δύσκολο φάρμακο στο
    σταμάτημα. Δεν είναι ακριβώς εθιστικό αλλά περνάς δύσκολα ας πούμε.

Τέσπα, στα λέω όλα αυτά ώστε να τα σταθμίσεις και να το πάρεις μόνο αν πραγματικά
    δεν είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις μόνος σου. Your choice!

Junior Member
    Ευχαριστω για την απαντηση!Σιγουρα τα φαρμακα δεν ειναι οτι καλυτερο.Σε ενα μηνα εχω ξανα συναντηση με τον γιατρο μου και τοτε θα αποφασισω εαν θελω να συνεχισω η οχι την αγωγη.Ειχα απλα κουραστει να νιωθω μιζερα και θελω να ξαναπερασω καλα.Δοκιμασα και συνεχιζω και αλλους τροπους και για αυτο ζητησα απο τον γιατρο κατι ηπιο.Μεχρι και η δοση ειναι ελαχιστη.Ενα χαπακι την ημερα των 37,5mg μου χορηγησε.Φυσικα στην πορεια θα αυξηθει.Μακαρι να λειτουργησει εστω και ως πλασιμπο που ανεφερε παραπανω ο φιλος.Να πω την αληθεια και μονο που ξεκινησα ενιωσα καλυτερα σκεπτομενος οτι εχω καποια "βοηθεια".Πισετυω με καταλαβαινετε!

Senior Member
    Κοίτα, αν πριν απ'τον ψυχίατρο πήγες σε ψυχολόγο και δεν είδες πρόοδο, τότε πάσο.
    Απλά να ξέρεις ότι τα φάρμακα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το "κρύβουν", αν με
    καταλαβαίνεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα πάντως.

Junior Member
    Ακριβως οτι κανουνε ολα τα φαρμακα.Ευχαριστω!