Ανθρωποι:Πανε,έρχονται και τι μένει?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Ανθρωποι:Πανε,έρχονται και τι μένει?

Καλησπερα σε όλους σας!
    Πρώτον,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους κι όλες σας για τις συμβουλες που μου δώσατε οταν το χρειαστηκα.
    Δεύτερον,ειλικρινά εύχομαι όλοι κι όλες να αποκτήσετε ότι επιθυμείτε και να τα βρείτε με τον εαυτο σας.Η σωτηρία της ψυχής άλλωστε ειναι πολυ μεγάλο πραμα.
    Το θέμα έχει ως εξής:Χθες η μητέρα μου άρχισε να λέει για το πόσο μονη Ειμαι κι ότι δεν Έχω φιλες,παρέες κι έτσι όπως πάω θα γινω κατα φαντασια ασθενης(λόγω κάποιων προβλημάτων υγειας που Έχω τώρα τελευταία).
    Έχω μια φίλη,εγκάρδια κι υπέροχο άτομο,αλλα αυτο ισχυε στο παρελθόν με κάποια άλλα άτομα για το οποία έπεσα έξω.
    Έχω κι άλλες φιλες,απο τα μαθητικά μου Χρονια αλλα λόγω επαγγελματικών κι οικογενειακών θεμάτων εχουμε περιοριστεί.Επισης,ξαναβρη κα κάποια άτομα απο το παρελθόν τα οποία τα εκτιμώ και με εκτιμούν.Ομως,απο όλους αυτούς τους φιλους ελάχιστοι ειναι αυτοί που με κάλεσαν να κανω διακοπες μαζι τους.Και πιο ελάχιστοι ειναι αυτοί που με αναζητούν.
    Το θέμα μου-κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνει η μητέρα μου-ειναι τι ειναι φιλια?Ποιον ορίζουμε ως φίλο/φίλη?Ειναι όλα θέμα τύχης στις φιλικές σχέσεις?Δικαιολογηται η αδιαφορία μέχρι ένα βαθμό,γιατι κι η καθημερινότητα δύσκολη ειναι.Δεν ειμαστε άγιοι αλλα πόσο θα πληρώνουμε τα λαθη που κάποτε κάναμε?Λενε πως ο καθένας παίρνει αυτο που του αξίζει.
    Σχετικά πρόσφατα μια κοπελα στην ενότητα "Φοβιες"έγραψε για φιλους πως να τους κρατήσει με νύχια και με δόντια!!!
    Αφου κανείς δεν ειναι κανενός,γιατι εξαρτιομαστε απο τους φιλους μας?Η αυτούς που θεωρούμε φιλους?
    Οι γονεις μας τα βίωναν διαφορετικά όλα αυτα?Κι αν όχι γιατι η μητέρα μου δεν το καταλαβαίνει?
    Οι σχέσεις πάντοτε ηταν δύσκολες ή τις κάναμε εμεις?
    Το χρήμα όντως διαλύει την φιλια ή απλώς οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα?
    Σας ευχαριστω εκ των προτέρων όλους σας για τις απαντήσεις σας,για ένα θέμα το οποίο έχει ξανα αναλυθεί!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Τάρια View Post
    Καλησπερα σε όλους σας!
    Πρώτον,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους κι όλες σας για τις συμβουλες που μου δώσατε οταν το χρειαστηκα.
    Δεύτερον,ειλικρινά εύχομαι όλοι κι όλες να αποκτήσετε ότι επιθυμείτε και να τα βρείτε με τον εαυτο σας.Η σωτηρία της ψυχής άλλωστε ειναι πολυ μεγάλο πραμα.
    Το θέμα έχει ως εξής:Χθες η μητέρα μου άρχισε να λέει για το πόσο μονη Ειμαι κι ότι δεν Έχω φιλες,παρέες κι έτσι όπως πάω θα γινω κατα φαντασια ασθενης(λόγω κάποιων προβλημάτων υγειας που Έχω τώρα τελευταία).
    Έχω μια φίλη,εγκάρδια κι υπέροχο άτομο,αλλα αυτο ισχυε στο παρελθόν με κάποια άλλα άτομα για το οποία έπεσα έξω.
    Έχω κι άλλες φιλες,απο τα μαθητικά μου Χρονια αλλα λόγω επαγγελματικών κι οικογενειακών θεμάτων εχουμε περιοριστεί.Επισης,ξαναβρη κα κάποια άτομα απο το παρελθόν τα οποία τα εκτιμώ και με εκτιμούν.Ομως,απο όλους αυτούς τους φιλους ελάχιστοι ειναι αυτοί που με κάλεσαν να κανω διακοπες μαζι τους.Και πιο ελάχιστοι ειναι αυτοί που με αναζητούν.
    Το θέμα μου-κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνει η μητέρα μου-ειναι τι ειναι φιλια?Ποιον ορίζουμε ως φίλο/φίλη?Ειναι όλα θέμα τύχης στις φιλικές σχέσεις?Δικαιολογηται η αδιαφορία μέχρι ένα βαθμό,γιατι κι η καθημερινότητα δύσκολη ειναι.Δεν ειμαστε άγιοι αλλα πόσο θα πληρώνουμε τα λαθη που κάποτε κάναμε?Λενε πως ο καθένας παίρνει αυτο που του αξίζει.
    Σχετικά πρόσφατα μια κοπελα στην ενότητα "Φοβιες"έγραψε για φιλους πως να τους κρατήσει με νύχια και με δόντια!!!
    Αφου κανείς δεν ειναι κανενός,γιατι εξαρτιομαστε απο τους φιλους μας?Η αυτούς που θεωρούμε φιλους?
    Οι γονεις μας τα βίωναν διαφορετικά όλα αυτα?Κι αν όχι γιατι η μητέρα μου δεν το καταλαβαίνει?
    Οι σχέσεις πάντοτε ηταν δύσκολες ή τις κάναμε εμεις?
    Το χρήμα όντως διαλύει την φιλια ή απλώς οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα?
    Σας ευχαριστω εκ των προτέρων όλους σας για τις απαντήσεις σας,για ένα θέμα το οποίο έχει ξανα αναλυθεί!!!
    1-Ορίζουμε φίλους αναλόγως την ηλικία,το περιβάλλον,τα ενδιαφέροντα και τα θέλω μας.
    2-Δεν συγχωρούν όλοι τα πάντα.Κάποιοι περνούν τα πράγματα πιο κατάκαρδα*Βεβαια εξαρτάται και τι λάθος ήταν.
    3-Εξαρτιόμαστε γιατί αποτελούν την επιλεκτική οικογένεια μας,την οποια χτίσαμε με το πέρας των χρονων και υποτίθεται κατανοούμε ο ένας των άλλων όχι γιατί πρέπει(κάτι που περιμένουν οι περισσότεροι ότι πρέπει να κάνει η "πρεαγματικη" οικογένεια άσχετα αν το θέλει η όχι) αλλα γιατί το θέλουμε
    4-Οι γονείς μας...Αν μιλάς για την γενιά των 60+,οι περισσότεροι τότε δεν είχαν καιρούς για φιλιες και πνευματικές ανησυχίες.Είχαν το σχολειό,(σπανια πανεπιστήμιο),δουλειά για τους άντρες και σπίτι παιδιά για της γυναίκες.The end.Οι μικρότερες γενιές κάτι πάνε να καταλάβουν,αλλα και πάλι εμείς τώρα τα φιλοσοφούμε όλα μέχρι αηδίας.
    5-Οι σχέσεις "ήταν" απλές γιατί πριν 50 χρονια,της γυναίκες της αντάλλαζαν για μισό χωράφι και μια προβατίνα.Οποτε τρώγατε άκυρο,δεν σας έπεφτε λόγος.Δεν έμπαινε σκέψη,θα με αγαπάει,και θα είναι τρυφερός,απλά έπρεπε να ζευγαρώσουν ώστε να υπάρξει η επομενη γενιά.Μην γαυγίσει κανεις,ναι υπήρχαν και οι εξαιρέσεις,αλλα ήταν ελάχιστες.Τώρα πια,όλοι ψαχνόμαστε,τι θέλουμε,πως,ποτε,γιατί κλπ.Οποτε είναι πολύ πιο όμορφα μιας και δεν τρώει κανεις στην μάπα κόσμο που δεν θέλει,απλά κάποιοι γουστάρουν την κλάψα για το ποσο δύσκολες είναι οι σχέσεις και περιπλοκες.
    6-Το χρήμα διαλύει τα πάντα η χτίζει τα πάντα.Εξαρτάται πάντοτε από τα άτομα που εμπλέκονται και το πως αντιλαμβάνονται των κόσμο γύρο τους.

Junior Member
    Ταρια πιστευω πως ειναι στον εγωισμο του καθενος το τι προσπαθεια θα κανει για να κρατησει καποιο φιλο. Εγω προσωπικα δεν πιστευω στην ουσιαστικη φιλια, σε αυτο το "χαιρομαι με τη χαρα σου". Καιρο τωρα ολοι αυτοι οι υποτιθεμενοι φιλοι μου κατεληξαν να προσπαθουν να με φανε. Πολλους δεν τους νοιαζει αυτο με αποτελεσμα να πουν το περιφημο "απ το να ειμαι μονος μου...." και να τριγυρανε με 200 "φιλους". Αυτο ειναι φιλια ομως? Κι εγω σε μια τετοια φαση ειμαι, με 1-2 παιδια που εχω ξεδιαλεξει, αλλα προτιμω αυτο παρα να αντικριζω καθε μερα ανθρωπους που πισω απο το βλεμμα τους (που πλεον δεν κρυβεται) με τρωνε... εν τελη πιστευω καλα κανεις και δεν τραβιεσαι με ανουσιες φιλιες η οποιες μπορει να σε πανε πισω αντι να σε σπρωχνουν μπροστα :)

α και ηθελα να προσθεσω οσον αφορα τις σχεσεις... εχουμε να αντιμετωπισουμε ενα σωρο διαφορετικες προσωπικοτητες, ο καθενας τα βλεπει αλλιως, τα θελει αλλιως και τα περιμενει αλλιως. Κατα συνεπεια οι ουσιαστικες σχεσεις θα περασουν απο σαραντα κυματα, αλλιως, θα παραμεινουν σε ενα απλο "γεια"...

Senior Member
    Τάρια, καλά στα είπανε και οι αποπάνω, εγώ θα σου πω απλά ότι μάλλον ζορίζεσαι
    για το τίποτα. Λες, λίγοι είναι αυτοί που θα σου προτείνουν διακοπές. Ωραία, που
    είναι το πρόβλημα; Αν έχεις έστω και ένα αληθινό φίλο, τον οποίο εγώ ορίζω ως
    αυτόν που θα σου δανείσει τ'αυτιά του για να πεις το μακρύ σου και το κοντό σου,
    τότε είσαι οκ!

Μου φαίνεται ότι η μάνα σου δεν σου ασκεί καλή επιρροή. Δηλαδή τώρα αυτό το
    θα μείνεις μόνη σου ή ότι θα γίνεις κατά φαντασία ασθενής, τι μλκίες είναι; με το
    συμπάθειο. Απλά μεταφέρει το δικό της άγχος πάνω σου. Μην ανησυχείς, όλα θα
    πάνε καλά, αρκεί να μην βλέπεις τα πράγματα απ'έξω, φιλοσοφικά, αλλά να συμ-
    μετέχεις. Κινητοποίηση = καλή διάθεση.