Μαγκώνει το κορμι μου !!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1

    Μαγκώνει το κορμι μου !!!

    Καλησπέρα σε όλους .
    Πρώτη φορά μπαίνω στο site και λόγος που το έκανα είναι ότι εδώ και 3 χρόνια παθαίνω αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν ξέρω τι είναι και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω

    Σε περιόδους μεγάλου άγχους και έντασης κατά την διάρκεια του ύπνου νιώθω το κορμί μου να μαγκώνει .Όταν λέω ότι μαγκώνει εννοώ ότι δεν μπορώ να κουνήσω ούτε το μικρό μου δάχτυλο .Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ανοίξω τα μάτια μου και να περιμένω να περάσει.

    Στην αρχή νόμιζα ότι όλο αυτό είναι όνειρο αλλά κάποια στιγμή εκείνη την ώρα που το έπαθα προσπάθησα να μιλήσω να φωνάξω αλλά δεν τα κατάφερα .

    Όταν περνάει χαλαρώνω και κοιμάμαι πάντα με τον φόβο ότι μπορεί να ξανασυμβεί .Το πρωί που ξυπνάω νιώθω τόσο πιασμένη και τόσο κουρασμένη λες και έσκαβα όλο το βράδυ .

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Θεσσαλία
    Posts
    95
    Αυτο που αναφέρεις δεν ειναι τιποτα ολα απο ενα πολυ μυστήριο φαινόμενο που απασχολει εδω και πολα χρόνια την επιστημονική κοινότητα και ονομάζεται <<παράλυση ύπνου>>.
    Αρκετοι άνθρωποι εχουν βιώσει αυτη την κατάσταση και ορισμένοι απο αυτούς αρκετες φορές. Εμενα μου εχει σημβεί καποιες φορες αλλα τωρα εχει καιρο να εμφανιστεί. Παντος δεν ειναι και που πρεπει να σε ανησηχεί εκτος αν παρατηρίσεις οτι σου συμβαίνει αρκετά συχνα. Το αγχος ανεβάσει τις πιθανότηες να το παθεις. Αν θες να μαθεις περισοτερα κανε μια αναζητηση στο ιντερνετ και θα βρεις ενδιαφερον πληροφορίες.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Αγαπητε
    μια φιλη μου μου εχει περιγραψει οτι της συμβαινει καμια φορα το εξης:
    ξαφνικα νιωθει το μυαλό της να εχει ξυπνησει αλλα το σωμα της να κοιμαται. Προσπαθει να κουνησει στην αρχη τα δαχτυλα της και μετα με κοπο να ξυπνησει ολο το σωμα. Στην αρχη της ηταν τρομακτικο, τωρα απλα εχει μαθει οτι μπορει να της συμβει και ζει μ αυτο.
    Δεν εισαι μονος..
    Φιλικα

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Athens
    Posts
    516
    ....εντονο αγχος,θα βοηθουσε μια συζητηση με καποιον ειδικο!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    482
    Είναι τόσο συνηθισμένο που μου κάνει εντύπωση που δε σου έχει πει κάποιος άλλος ότι το παθαίνει στο παρελθόν. Εγώ έχω την εντύπωση ότι όλοι οι άνθρωποι το έχουν πάθει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Από ότι φαίνεται δεν έχεις βιώσει τουλάχιστον παραισθήσεις που είναι ακόμα πιο τρομακτικό σαν εμπειρία. Εγώ το παθαίνω συχνά με το συνηθισμένο τρόπο όταν είναι να ξυπνήσω και βρίσκομαι σε μια κατάσταση ύπνου ξύπνιου και θέλω να σηκωθώ και δε μπορώ να κουνηθώ. Αλλά οι τρομακτικές φορές ήταν στη μέση της νύχτας που νόμιζα ότι προσπαθούσε κάποιος να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού και προσπαθούσα να φωνάξω και δε μπορούσα.
    Ένας άλλος τύπος παράλυσης ύπνου είναι αυτό που ονομάζουνε στη λαϊκή κουλτούρα \"μόρα\" και νομίζει το άτομο που το παθαίνει ότι έχει ένα βάρος στο στήθος του και αναπνέει με δυσκολία.

    Αλλά ποτέ δεν το είδα σαν πρόβλημα ή κάτι που να με ανησυχήσει. Άλλο ένα παιχνίδι των λειτουργιών του εγκεφάλου, π.χ. όπως το ντεζαβού. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να τρομοκρατηθούμε γιατί φυσικά δεν είναι καθόλου ωραία η αίσθηση της παράλυσης και το να νιώθεις ότι είσαι αβοήθητος, αλλά δε παθαίνουμε και τίποτα. Γενικά πάντως τέτοια προβλήματα ύπνου τα παθαίνω εκτός από περιόδους άγχους όταν έχω φάει βαριά το βράδυ.

    Θα με ανησυχούσε αν γινόταν πολύ συχνά π.χ. 1 φορά την εβδομάδα. Γιατί προφανώς είναι μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως ότι παραείμαι αγχωμένη. Άσε που αν σε επηρεάζει το πρωί και νιώθεις κουρασμένη δεν είναι καλό για το σώμα σου αφού δεν ξεκουράζεται όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

  6. #6
    Το φαινόμενο της παράλυσης ύπνου είναι πολύ
    συνηθισμένο και οι περισσότεροι άνθρωποι τυχαίνει να το βιώ-
    σουν κάποτε. πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις βαθειές ανάσες (η αναπνοή είναι η μόνη
    λειτουργία που μπορείς κάπως να ελέγξεις εκείνη τη στιγμή)
    και σε 1\' ή το πολύ 2\' η παράλυση θα φύγει και θα είσαι πάλι
    νορμάλ.

    Η παράλυση πάντα φεύγει σε μικρό χρο-
    νικό διάστημα και δεν έχει ποτέ βλαπτικές συνέπειες (=δεν
    αφήνει κουσούρια). Οι επιστήμονες υποστηρίζουν τα εξής:
    το υποκείμενο ξυπνάει ξαφνικά μέσα στη νύχτα. Βρίσκεται
    σε μία κατάσταση μισο-εγρήγορσης / μισο-ύπνωσης. Το μέρος
    του εγκεφάλου που ελέγχει τη συνείδηση έχει ξυπνήσει και το άτομο έχει συναίσθηση του εαυτού του. Όμως το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση κοιμάται ακόμα του καλού
    καιρού και έτσι το άτομο δεν μπορεί να δόσει εντολή μέσω
    νεύρων στα μέλη του να κινηθούν. Ο τρόμος και οι παραισθήσεις
    που συνοδεύουν κάποτε την παράλυση ύπνου δεν έχουν εξηγηθεί
    ακόμα ικανοποιητικά (πώς δηλαδή και γιατί συμβαίνουν). Οπωσ-
    δήποτε πάντως η περίπτωση αληθινής παρουσίας αλλόκοτων
    όντων κατά τη διάρκεια της παράλυσης απορρίπτεται πλέον

  7. #7
    Για τον λόγο ότι μου συμβαίνει συχνά η παράλυση ύπνου πάντα είχα μια απορία αν κατά την διάρκεια της παράλυσης σε κουνήσει κάποιος να ξυπνήσεις ….τι θα συμβεί;

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •