Ερωτικός και σεξουαλικός θάνατος μακροχρόνιας σχέσης;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 11 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 151

Ερωτικός και σεξουαλικός θάνατος μακροχρόνιας σχέσης;

Καλημέρα,

Με λένε Μαριάννα και είμαι καινούρια στο φόρουμ. Γενικά δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να επισκεφτώ ποτέ ψυχολόγο ή να μπω σε κάποιο φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης. Δεν αφορά κάποιο ταμπού αυτό, ίσα ίσα, απλώς μέχρι σήμερα τα όποια (μικρά ή πιο μεγάλα) προβλήματα τα συζητούσα με φίλους/οικογένεια κλπ και αυτό μου ήταν αρκετό.

Διανύω εδώ και αρκετό καιρό (2χρόνια) μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη στα προσωπικά μου, και δυστυχώς λόγω της φύσης και της λεπτότητας του προβλήματος δεν έχω την άνεση να το συζητήσω με τους δικούς μου. Θα σας την περιγράψω εν τάχει, γιατί θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας.

Εχω μία σοβαρή σχέση εδώ και 7μιση χρόνια. Εγώ 30 αυτός 36. Είναι μία σχέση που είχε αρκετές δυσκολίες αλλά και χαρές. Μία από τις ιδιατερότητές της ήταν ότι με τον φίλο μου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δύο, περισσότερο από το δεύτερο μισό της σχέσης μας το διατηρούμε από απόσταση. Σημαντική αυτή η απόσταση (3 ώρες με αεροπλάνο). Παρόλα αυτά καταφέραμε και βρήκαμε ένα μοντέλο συναντήσεων που ικανοποιούσε και τους δύο.

Αναμφιβολα η απόσταση, όσο περνούσε ο χρόνος, άρχισε να γίνεται κουραστική. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι με τον φίλο μου είχαμε ελάχιστες ερωτικές επαφές το διάστημα που συναντιόμασταν. Στην αρχή το απέδωσα στην κούραση, στο ότι ο χρόνος που είχαμε μαζί ήταν λιγοστός, και σε χίλους δύο άλλους λόγους που κάποια στιγμή έπαψαν να με καλύπτουν. Τις περισσότερες φορές ερχόταν ή πήγαινα και δεν συνέβαινε τίποτα. Ενιωσα ότι αρχίσαμε να "αδελφοποιούμαστε" και αυτό με ταραξε. Ενδιάμεσα υπήρξαν ωστόσο και κάποια θέματα υγείας και από τις δύο πλευρές που κατέστησαν τις ερωτικές μας επαφές αδύνατες, σχεδόν για ένα εξάμηνο οπότε και το έθαψα στο μυαλό μου. Πέραν αυτού του εξαμήνου όμως τίποτα, και οι μήνες περνούσαν. Υπολογίστε ότι συναντιόμαστε οπωσδήποτε κάθε 3 μήνες για ικανό διάστημα 1-2 βδομάδων, και το καλοκαίρι για τουλάχιστον 3βδομάδες. Στην αρχή θεώρησα πως είναι ποροδικό, η κλασική ερωτική καμπή σε μακροχρόνιες σχέσεις. Όμως αυτό που δεν μπορούσα να χωνέψω είναι ότι δεν προλάβαμε να νιώσουμε ρουτίνα. Πώς μπορεί να συνέβη αυτό;

Θα ήθελα να σας πω εδώ ότι είμαι νέα και θα έλεγα εμφανίσιμη, όπως και ο φίλος μου. Σε αυτό το αρχικό διάστημα λοιπον (σχεδόν πριν 2χρόνια που παρατήρησα το πρόβλημα) έκανα κινήσεις, ομολογώ όχι πάνω από μια-δυο φορές όμως, ώστε να συνευρεθούμε. Δεν συνέβη, και όταν του το έθεσα μου είπε πως αυτά πρέπει να γίνονται αυθόρμητα, όταν το θέλουν και οι δύο και να μην εκβιάζονται. Στο οποίο δεν έχει άδικο, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως το εξέλαβα ως ερωτική απόρριψη η οποία με "κλείδωσε" από μελλοντικές προσπάθειες. Το οποίο και κατοπιν του είπα και με καθησύχασε. Βλέπετε είμαι της παραδοσιακής αντίληψης ότι ο άντρας είναι ο "κηνυγός" και η γυναίκα ο "αποδέκτης". Βέβαια δε σημαίνει ότι εγώ απλώς κάθομαι και δεν παίρνω τις πρωτοβουλιες μου. Εμπάσει περιπτώσει, στο μεταξύ όλο αυτό άρχισε να με κουράζει πολύ και να ρίχνει την αυτοπεποίθησή μου. Αρχισα να μη νιώθω πολύ "γυναίκα". Αυτό με οδήγησε να φλερτάρω σε 2-3 περιπτώσεις αλλά χωρίς να συμβεί τίποτα, μόνο και μόνο για να νιώσω την επιβεβαίωση.

Ο φίλος μου το κατάλαβε ότι άρχισα να απομακρύνομαι και ξεκίνησε να παίρνει πρωτοβουλίες όποτε συναντιόμασταν. Και εκεί ήρθε η χαριστική βολή. Δεν μπορούσε να έχει στύση μαζί μου :) Όλες τις φορές που προσπαθήσαμε τον τελευταίο χρόνο (ναι, χρόνο) δεν κατάφερε να έχει στύση μαζί μου. Στην αρχή φοβήθηκα ότι ήταν κάτι βιολογικό και του είπα να πάει στον γιατρό το οποίο αφενός δε θέλει, αφετέρου με διαβεβαιώνει ότι είναι ψυχολογικό, διότι έχει και πρωινές στύσεις και καταφέρνει στύσεις μόνος του. Μου είπε ότι φταίει το άγχος της επίδοσης, η υποχρέωση να "αποδώσει" το λίγο διάστημα που είμαστε μαζί. Μου λέει πως αυτό για να διορθωθεί, πρέπει να μείνουμε μαζί, έστω κάποιους μήνες για να βρούμε τους ρυθμούς μας και ότι από απόσταση αυτά δεν λύνονται. Το πρόβλημα σε αυτό για μένα, είναι ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να περάσει άλλος ένας χρόνος, και αυτό με απογοητεύει απίστευτα.

Πριν κλείσω το μήνυμα, να σας πω πως έκανα μια ανασκόπηση της σχέσης μου αυτό το διάστημα. Γενικά σκέφτομαι πάρα πολύ κάθε μέρα, για το πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό και τί μπορεί να φταίει. Ίσως φταίει ότι πάτησα και τα 30 και έχω αρχίσει να σκέφτομαι περισσότερο ρεαλιστικά απ'ό,τι συναισθηματικά :)

Σκέφτηκα λοιπόν πως από την αρχή της σχεσης μας δεν είχαμε καλή σεξουαλική χημεία. Δεν είναι δηλαδή ότι από το καλό πηγαμε στο τίποτα, αλλά από το μέτριο πήγαμε στο τίποτα. Αυτό που μας κράτησε στη σχεση ήταν ότι ταιριάζαμε πολύ στα υπόλοιπα, αγαπιόμαστε, τον θαυμάζω και με θαυμάζει, είχαμε κοινά όνειρα και ιδέες, τα οποία σε ένα βαθμό πραγματοποιήσαμε. Αυτό που συνειδητοποιώ λοιπόν, είναι ότι κάποια στιγμή απλώς ατόνισε σημαντικά το ερωτικό, από την πλευρά του πρώτα και σιγά σιγά από την πλευρά μου. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να διορθωθεί, δηλαδή κάπως να το επαναφέρουμε.

Στην τελευταία συζήτησή μας (γενικά με μεγάλη δυσκολία τον κατάφερα να τα συζητάμε αυτά ανοιχτά, είναι δύσκολος στην επικοινωνία), μου είπε επιπλέον πως εκτός από το άγχος επίδοσης, δεν τον "ανάβω" ως γυναίκα, αν και είμαι πολύ εμφανίσιμη όπως λέει. Και ότι πρέπει να προσπαθήσω εγώ να γίνω "πιο γυναίκα" και αυτός "πιο άντρας" στη σχέση μας. Και ότι χρειάζεται χρόνο αυτό. Δεν ξέρω πια τί να συμπεράνω. Νόμιζα ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο το άγχος επίδοσης. Τώρα και το ότι δεν είμαι πια αρκετά σέξυ γι αυτόν.

Επίσης να πω πως πέρα από τη αγάπη, πιστεύω πως αυτό που με κρατά επιπλέον στη σχέση αυτή είναι η ευγνωμοσύνη. Με βοήθησε πάρα πολύ και συναισθηματικά και οικονομικά όλο αυτό το διάστημα, το οποίο δε μπορώ να ξεχάσω. Του χρωστάω μεγάλη χάρη για όλα αυτά που έχω καταφέρει. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί και να είχα ήδη φύγει.

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες σας.

Senior Member
    Δεν ξερω πως το βλεπεις αλλα το να λες σε μια γυναικα οτι δεν σε αναβει πια ειναι τουλαχιστον προσβλητικο..........

Μηπως συμβαινει κατι αλλο;;;;
    Κανει προσπαθειες να κραταει επικοινωνια η μονο απτην πλευρα σου γινεται κατι τετοιο;

Κι εγώ σε θαυμάζω Marianna30 γιατί διακρίνω σε εσένα μία ευγενική αλλά και πολύ καλλιεργημένη ψυχή. Το πρόβλημα σας είναι δύσκολο. Και δίχως την "τρανταχτή" μεσολάβηση τρίτου δεν υπάρχει θεράπευση-λύση, το αντίθετο προμηνύει το μέλλον. Όχι βέβαια πως εξασφαλίζεται εξ’ ορισμού λύση στο πρόβλημα εάν αναζητήσετε την συμβολή ειδικού στα θέματα αυτά (ψυχολόγου, σεξολόγου, σύμβουλου σχέσεων και τα λοιπά). Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση, κι εφόσον ο φίλος σου σου είπε πως δεν τον διεγείρεις ερωτικά, μάλλον είναι τελειωμένη η κατάσταση.

Αλλά η ελπίδα πάντοτε, λένε, πεθαίνει τελευταία. Και η δική σας ελπίδα είναι, φρονώ, δια της συμβολής τρίτου, δηλαδή εξειδικευμένου στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω ουσιαστικά. Αδυνατώ όμως ο καψερός φτωχούλης (στο πνεύμα). Όμως για χαλάρωση θα σου έλεγα να περάσεις από την ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ http://osia-eyxi.blogspot.de/ που από τριμήνου την στήνω στο διαδίκτυο. Πέρασε πέρασε… Ίσως βρεις κάτι να σε αναπαύσει και «ξεκουράσει».

Αυτά.

Σε φιλώ.
    Γιώργος Πολίδης

Quote Originally Posted by Nocash View Post
    Δεν ξερω πως το βλεπεις αλλα το να λες σε μια γυναικα οτι δεν σε αναβει πια ειναι τουλαχιστον προσβλητικο..........

Κανει προσπαθειες να κραταει επικοινωνια η μονο απτην πλευρα σου γινεται κατι τετοιο;
    Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η αλήθεια είναι πως αυτή του η απάντηση με κλόνισε περισσότερο από όλα. Δεν μου το είπε από μόνος του, εγώ τον ρώτησα. Επικοινωνία έχουμε καθημερινά, τηλεφωνικά ή σκάηπ. Και ο ίδιος κάνει κινήσεις και προσπάθειες, δε μπορώ να πω ότι κάνω μόνο εγώ. Ιδίως από τότε που το έκανα θέμα όμως. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι πως όταν του έθεσα πρώτη φορά το σεξουαλικό μας πρόβλημα, μου είπε πως δεν είχε καταλάβει ότι ήταν πρόβλημα για μένα, αν και είχαν ήδη περάσει πολλοί μήνες (και ενδιάμεσες συναντήσεις) από την τελευταία μας επαφή. Πώς είναι δυνατόν να μην είχε αντιληφθεί κάτι ο ίδιος; Πάντως δεν πιστεύω ότι με απατά, αν και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Quote Originally Posted by Γιώργος Πολίδης View Post
    Κι εγώ σε θαυμάζω Marianna30 γιατί διακρίνω σε εσένα μία ευγενική αλλά και πολύ καλλιεργημένη ψυχή. Το πρόβλημα σας είναι δύσκολο. Και δίχως την "τρανταχτή" μεσολάβηση τρίτου δεν υπάρχει θεράπευση-λύση, το αντίθετο προμηνύει το μέλλον. Όχι βέβαια πως εξασφαλίζεται εξ’ ορισμού λύση στο πρόβλημα εάν αναζητήσετε την συμβολή ειδικού στα θέματα αυτά (ψυχολόγου, σεξολόγου, σύμβουλου σχέσεων και τα λοιπά). Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση, κι εφόσον ο φίλος σου σου είπε πως δεν τον διεγείρεις ερωτικά, μάλλον είναι τελειωμένη η κατάσταση.

Αλλά η ελπίδα πάντοτε, λένε, πεθαίνει τελευταία. Και η δική σας ελπίδα είναι, φρονώ, δια της συμβολής τρίτου, δηλαδή εξειδικευμένου στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω ουσιαστικά. Αδυνατώ όμως ο καψερός φτωχούλης (στο πνεύμα). Όμως για χαλάρωση θα σου έλεγα να περάσεις από την ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ http://osia-eyxi.blogspot.de/ που από τριμήνου την στήνω στο διαδίκτυο. Πέρασε πέρασε… Ίσως βρεις κάτι να σε αναπαύσει και «ξεκουράσει».

Αυτά.

Σε φιλώ.
    Γιώργος Πολίδης
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς η συμβολή τρίτου λόγω των συνθηκών είναι μάλλον ανέφικτη, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα. Είχε περάσει από το μυαλό μου να συμβουλευθώ κάποιον ειδικό χωριστά. Ο ίδιος πηγαίνει σε ψυχολόγο κατά καιρούς, και απ' ό,τι μου είπε αναφέρθηκε στο θέμα μας στην τελευταία συνεδρία. Αλλά δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μου τις συμβουλές του ψυχολόγου (εάν υπήρξαν) ή το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Επίσης μου λέει πολύ συχνά ότι είμαι πολύ όμορφη, και αυτό με μπερδεύει ακόμη περισσότερο.

Senior Member
    Μαριαννα ενας ανθρωπος στα 36 του με τη προυποθεση οτι δεν εχει αλλη γυναικα στη ζωη του και οτι δεν εχει καποιο προβλημα υγειας,ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να βρισκεται με τη κοπελα του καθε 3 μηνες και να μη του κανει κουκου...
    Ειναι παραλογο να τον χαιδευεις και να του ζητας ΕΣΥ σεξ και να σου ριχνει ακυρο.....

Οποτε η εχει αλλη η εχει καποιο προβλημα υγειας....

Δεν γινεται να προτιμαει το χερι του απο εσενα... :P

Nocash σε ευχαριστώ. Και γω αυτό σκέφτηκα στην αρχή. Πώς είναι δυνατόν να μη θέλει; Πέρασε από το μυαλό μου όχι μόνο το θέμα υγείας, αλλά και ότι ενδεχομένως έχει χαμηλή libido, αλλά μου το απέκλεισε μέχρι και ο ίδιος. Δεν έχει χαμηλή libido. Γνωρίζω ότι αυτοϊκανοποιείται σχεδόν καθημερινά, και ότι έβλεπε παλιά πορνό (ενδεχομένως ακόμα). Πριν έρθει την τελευταία φορά να με συναντήσει μου είπε ότι συγκρατήθηκε 2 βδομάδες και δεν αυνανίστηκε, με τη σκέψη ότι μπορεί να φταίει αυτό. Και πάλι δεν συνέβη τίποτα όμως, δεν μπόρεσε καν να έχει στύση. Ήταν μεγάλη η απογοήτευση και των δυο μας.

Senior Member
    To ενδεχομενο να σου λεει πιπες δεν παιζει;;

Όχι δεν πιστεύω, αν και όπως σου είπα και πριν κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά για κανέναν. Είναι η φιλοσοφία μου. Μια λεπτομέρεια. Όταν ήταν μικρός, χρειάστηκε να κάνει δύο μικροεπεμβασεις (σαν περιτομή), λόγω κάποιου μορφολογικού προβλήματος που είχε στο πέος και δεν του επέτρεπε ολοκληρωμένη στύση. Σε πολύ νεαρή ηλικία. Αυτό όμως διορθώθηκε. Είναι φορές όμως που είχε κάποια ευαισθησία κατά την πράξη, μια αίσθηση ενόχλησης που του απέτρεπε/αφαιρούσε τη στύση, αλλά σπάνια. Δεν ξέρω αν συνέβαλε και αυτό στην τωρινή κατάσταση.

Senior Member
    Δε ξερω ρε συ Μαριαννα....
    Δεν ειμαι ειδικος στα θεματα αυτα ουτε σεξολογος...Δεν εχω καν μεγαλη εμπειρια απλα μ φαινεται παραλογο ενας ανθρωπος 36 χρονων εντος σχεσης με ενα κοριτσι 30 χρονων να μην θελει σεξ....

Banned

μα ειπε μονη της τι εφταιγε οτι σκεφτοταν περισοτερο ρεαλιστικα παρα συναισθηματικα εγω που ειμαι αντρας αν το πηγανα ετσι δε θα ειχα στυση αρα θα ηταν και αυτος το ιδιο για αυτο ειχε το θεμα.ειχα αντιμετοπισει και εγω το ιδιο θεμα για αυτο και προσπαθησα να βρω οτι πιο συναισθηματικο υπηρχε για να μην αντιμετωπισω προβλημα στυσης.και πραγματικα ετσι εγινε μονο σε μια το βλεπω να εχει στυση σε αλλες πολυ δυσκολα παρα πολυ... για μενα λεμε

Επειδή δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό, η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει πολύ, και πολύ καιρό, να είμαι όσο το δυνατόν πιο διακριτική και να το αφήνω πάνω του χωρίς να τον αγχώνω. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το ρόλο της ψυχολογίας σε αυτό. Εάν όμως δεν το έθετα ως πρόβλημα ποτέ, θα εξακολουθούσαμε να μη μιλάμε γι'αυτό και να μην κάνουμε τίποτα. Σαν τον ελέφαντα στο δωμάτιο που κανείς μας δεν αποδέχεται ότι υπάρχει. Ο ίδιος δεν είχε καν αντιληφθεί πως ήταν πρόβλημα, όπως μου είπε. Τώρα πλέον το αντιλαμβάνεται, και καταλαβαίνει πως πρέπει να δοθεί λύση αλλιώς αναπόφευκτα θα επέλθει χωρισμός.

Μούφα καλή μου. Άρχισε να σκέπτεσαι εναλλακτικές. Άκου, το να μην έχω στύση δεν με δικαιολογεί να στερώ από την σύντροφό μου την απόλαυση. Αυτός, παίρνω τώρα από εμένα παράδειγμα, πάγωσε στο σεξουαλικό μαζί σου. Η έλλειψη στύσης είναι πρόφαση. Βρε παιδάκι μου, ακόμη κι αν δεν μου σηκωνόταν, θα σου έγλυφα το αιδοίο σου, έτσι είναι Marianna30, όπως λες και πως είσαι ελκυστική, θα σου έγλυφα λοιπόν το αιδοίο σου και θα σταματούσα μόνο αφού μετρούσα 15 οργασμούς σου. Και μετά διάλλημα. Κι ένα γλυκό τρυφερό φιλί στο μετωπάκι σου και ένα στα χειλάκια σου. Ή θα με σιχαινόσουν που σου έγλυψα το αιδοίο σου και ρούφηξα τους οργασμούς σου;;; :( Θα με σιχαινόσουν;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    μα ειπε μονη της τι εφταιγε οτι σκεφτοταν περισοτερο ρεαλιστικα παρα συναισθηματικα εγω που ειμαι αντρας αν το πηγανα ετσι δε θα ειχα στυση αρα θα ηταν και αυτος το ιδιο για αυτο ειχε το θεμα.ειχα αντιμετοπισει και εγω το ιδιο θεμα για αυτο και προσπαθησα να βρω οτι πιο συναισθηματικο υπηρχε για να μην αντιμετωπισω προβλημα στυσης.και πραγματικα ετσι εγινε μονο σε μια το βλεπω να εχει στυση σε αλλες πολυ δυσκολα παρα πολυ... για μενα λεμε
    Δικε μου σορρυ αλλα ενας ανδρας απο τα 15 του μεχρι τα 40 και βαλε "φου" να κανει πρεπει να του σηκωνεται....

Και Γιωργο Πολιδη με ολο το σεβασμο ρε φιλε αλλα πρεπει νομιζω να εισαι λιγο πιο διακριτικος γιατι το κοβω να τρως μπαν ξανα... :/

Page 1 of 11 123 ... LastLast