Εκτακτες συστολες - ταχυκαρδιες δεν μπορώ να βρω λύση ειναι το αγχος η όχι ;; - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 21 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 241 to 255 of 308
    Senior Member
    Quote Originally Posted by LORA17 View Post
    Καλησπερα! Είμαι στη δουλεια μου και χαζευω λιγο στον υπολογιστη.....και τωρα πριν 5 λεπτα....εκει που ημουν ηρεμη...σαν να περασε παλι ηλεκτρικο ρευμα απο την καρδια...και με τιναξε! τα ειδα ολα! πραγματικα δεν παλευεται!
    trelokotsos...σε καταλαβαινω...απλα ηρεμησε, γιατι στο τελοσ θα τρελαθουμε! υπομονη θα κανουμε...! Και γω τα παθαινω αυτα που λεσ....και οταν ειμαι πολυ καλα....ετοιμαζομαι, βγαινω εξω με φιλουσ και εκει που γελαμε και γενικα ειμαι σε καλαη διαθεση...με πιανει παλι....δεν ξερω τι ειναι...παντως αν εχεισ κανει ολεσ τις εξετασεισ, ειναι σιγουρα ψυχολογικο!
    Οπως εχω γραψει πολλες φορες,εγω πιστευω οτι ειναι θεμα του μυαλου ολα αυτα,αλλα αυτο μπορει να το πιστευω ομως ο εμμονος φοβος για την καρδια δεν σταματα,απλα παλευει.....κι εγω εχω τυχει να ειμαι με παρεα & να περναω καλα,η να ειμαι καπου ηρεμη και τσουπ....ενα ηλεκτρικο ρευμα στην καρδια,η ενας πονος που χτυπαει μεχρι την πλατη κτλ......εννοειται πως σου χαλαει τη διαθεση & το μυαλο κολλαει στη σκεψη=Και τωρα,θα με ξαναπιασει και κατι θα παθω.....ειναι πραγματικα φοβιστικα ολα αυτα τα συμπτωματα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μας αφηνουν......με αυτα λοιπον συνεχιζει ο υποχονδριος να σκεφτεται να ξαναπαει σε αλλο καρδιολογο(γιατι φυσικα οι προηγουμενοι θα τον εχουν βαρεθει!!),μπας και τους βρει ποια ειναι η πραγματικη αιτια για ολα αυτα που νιωθει στην καρδια του καθημερινα......

Senior Member
    Με τα από πολύ καιρό ξανά γράφω για να σας περιγράψω πως είμαι !!
    Έχω παρατήρηση ότι δεν είμαι καλά πρώτον ότι έχω αλλάξει δεν είμαι αυτός που ήμουν γιατί πολύ απλά το όλο θέμα με την καρδιά δεν με αφήνει να ηρεμήσω !!
    Δεν γίνετε να είναι μόνο ψυχολογικό πλέον δεν μπορώ να περπατήσω γρήγορα να τρέξω κάνω συνέχεια έκτακτες δεν μπορώ να κάνω δουλειά δεν μπορώ να πιεστω για να είμαι συνεπείς εκεί είναι που αν στρεσαριστω και λίγο του θάνατα.
    Και να πω ότι όταν αγχώνομαι έχω μόνο το θέμα είναι ότι έχω και ότι είμαι ήρεμος !!
    Έχω περάσει από το καλοκαίρι πολύ δύσκολα βλέπω το θέμα μου που άνοιξα το καλοκαίρι δεν έχει τελειώμω συνέχεια προστηθεντε νέα πρόσωπα είναι κρίμα τη στο διάολο έχουμε ;
    Πρωσοπικα δεν έχω δοκιμάσει κανένα είδους χάπι για την καρδιά αλλά ούτε για το ψυχολογικό κομμάτι αντικαταθλιπτικών η ηρεμιστικά , είχα κόψει και εγώ καφέ/ ποτό τώρα τι κάνω επειδή πάντα οι έκτακτες με πιάνουν από το μεσημέρι και μετά δεν ξέρω τη συμβαίνει αλλά σπάνια πρωί εάν με πιάσουν από το πρωί σημάνει ότι πρέπει να γίνω βράχος για να αντέξω όπως και σήμερα που με πιάσανε από τις 1 το μεσημέρι σχετικά νωρίς τέλος πάντων βγαίνω πίνω καφέ / πάνω για ποτά διασκεδάζω αλλά οι έκτακτες έκτακτες κάθε αναπνοή και έκτακτη όχι μια στο λεπτό η την ημέρα συνέχεια δεν το βάζω κάτω όσο και εάν με έχει τσακισει .
    Και αυτο που μου λένε οι καρδιολόγοι δεν παθαίνει τίποτα η καρδιές από τις αθώες έκτακτες μου μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό !!
    Παιδιά σορού εάν σας κούρασα για τα ορθογραφικά γράφω από το Κινιτό κτλπ .

Εάν κάποιος έχει δει βελτιώσει με κάποια διατροφή ας μας γράψει οκ εγώ δεν θα πω ότι τα δοκίμασα όλα αλλά κάτι κακάο για μαγνήσιο και κάτι μπανάνες να είχαμε να λέγαμε !!

Φιλε Alex89 σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εμένα η ζωη μου έχει αλλάξει κυρίως ως προς το γεγονός ότι αποφεύγω οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα με το φόβο της καρδιάς. Κι εμενα μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτω ότι ειναι ψυχολογικό αλλά η ψυχολογία σίγουρα επηρεάζει έστω και υποσυνείδητα. Να ξέρεις πάντως ότι όλοι οι άνθρωποι εκδηλώνουν καποια ψυχοσωματικά απλώς αυτό που συμβαίνει σε μας είναι ότι χειρότερο γιατί αφορά τη καρδιά! Θα σου πρότεινα να μιλάς και με κόσμο, όσους εμπιστεύεσαι γι αυτό το θέμα, ίσως η εξωτερίκευση να βοηθάει, ε αμα μπορέις κανε και καμια εξεταση παραπάνω , δε χάλασε ο κόσμος, θα σε ηρεμήσει!!

Banned
    Η εξετασεις σε ηρεμουν για πολυ λιγο..Μετα ενα τσικ να νιωσεις παλι θα σκεφτεσαι διαφορα!Η μονη λυση ειναι γνωσιακη ψυχοθεραπεια.

Την εχω ακουσει αυτη τη μέθοδο αλλα δεν την έχω προσπαθήσει ποτέ

Banned
    Θα σου πω..Ο ψυχολογος ασχολειται καθαρα με αυτο που νιωθεις,το ψυχοσωματικο!Μαθαινεις να εκλογικευεις αυτο σου συμβαινει και οχι να παραμιλας απο τον φοβο,μαθαινεις να εχεις μια αλλη αντιδραση στο ερεθισμα που σε τρομαζει πχ οι εκτακτες που συζηταμε..Στο λεω με δικα μου λογια τωρα,καποιος ειδικος θα στα εξηγησει πολυ καλυτερα.
    Εγω ειχα κρισεις πανικου και οπως καταλαβαινεις και πολλες εκτακτες,ακομα τις εχω βεβαια..Αλλα ξεπερασα αλλα ακομα πιο τρομακτικα
    Oυσιαστικα μαθαινει ο εγκεφαλος να αντιδραει με πανικο στο ερεθισμα που σου προκαλει φοβο,οταν το ταιζεις χρονια μαθαινει μια συγκεκριμενη τροφη,μια συγκεκριμενη αντιδραση..Αυτο φτιαχνεις με αυτη την μεθοδο,παντα μεσω της εκλογικευσης.
    Λιγο σε ηρεμει η καθε εξεταση που κανεις,παλι θα νιωσεις κατι και παλι θα φανταστεις οτι κατι συμβαινει..Οποτε δεν ειναι λυση κιολας.

Senior Member
    Παιδιά εγώ δεν ξέρω και ούτε θέλω να προσβάλλω τους γιατρούς ίσα ίσα που άνθρωποι που ασχολούνται με την ψυχολογία τους εκτιμώ αφάνταστα , αλλά δεν είχα τις έκτακτες δεν θα είχα κανένα θέμα με την ψυχολογία μου .
    Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει πολύ δεν λέω γιατί με απασχολεί αυτο το θέμα αλλά δεν μου την κατέστρεψε κάνω ότι έκανα μην σας πω ότι κάνω πράγματα που πριν έναν χρόνο δίσταζαν βγαίνω έξω κάθε μέρα με φίλους περνάω καλά ξεχνιέμαι αλλά αυτές οι ριμαδες είναι εκεί μαζί μου .
    Πιάνω τον εαυτό μου εκεί που είμαι χαλάρως και δεν έχω ούτε μια το ξανά σκέφτομαι τσουκ μπαμ μπουν ξανά έκτακτες και εγώ δεν έχω ήπιες αλλά ηςχηρες τη ηςχηρες πανηςχηρες όχι ότι φοβάμαι έχω περάσει πολύ δυςολα τον τελευταίο καιρό με αυτο το πρόβλημα από τρελές ταχύ καρδιές 200 παλμων σε καφαιτερια να κρατιαιμαι από το σκαμπο και να λέω τώρα θα πεθάνω και να σκάει ακόμη μια και ακόμη μια να είναι η ταχύ καρδιά σαν της έκτακτες ασταμάτητες .
    Κι όμως δεν πήγα στο νοσοκομείο ούτε πείρα χάπια είπα ένα χαμομήλι και κοιμήθηκα με αυτές .
    Πέρασα ένα διάστημα 20 ημερών υγιής χωρίς έκτακτες μέσα στα Χριστούγεννα και έκανα μαλακια και πήγα σε έναν καρδιολόγο που πήγε ο πατέρας μου για τσεκάπ και εκεί που καθόμασταν του είπα το πρόβλημα και μου είπε εξαρχής ότι είναι το άγχος και μου είπε να μου κάνει τεστ κοποσεως για μου εξηγήσει ότι όταν θα αρχίσω να τρέχω ο εγκέφαλος δεν θα έχει περιθώριο να δημιουργήσει έκτακτες γιατί θα είναι επικεντρωμένος στην σωματική προσπάθεια και εκεί θα φανεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά συγκεκριμένα μου είπε όταν θα φτάσεις 170-180 παλμούς και έχεις έκτακτες θα πρέπει να το ψάξουμε .
    Στους προηγούμενους καρδιολόγος που ΟΓΑ το καλοκαίρι δεν μου πρότειναν τεστ κοποσεως γιατί και οι δυο είπαν στρες , εγώ το απόγευμα πήγα για τρέξιμο για με τρατάρω και το αποτέλεσμα έκανα έκτακτες όταν έτρεχα τρέλα τελείως και από τότε έχω πάλι έκτακτες και τεσταρομαι τρέξω και ακούω την καρδιά να δώσει έχω τώρα έκτακτη .
    Μου έγινε εμμονή ιδέα !!!

Banned
    [QUOTE=Alex89;469260]Παιδιά εγώ δεν ξέρω και ούτε θέλω να προσβάλλω τους γιατρούς ίσα ίσα που άνθρωποι που ασχολούνται με την ψυχολογία τους εκτιμώ αφάνταστα , αλλά δεν είχα τις έκτακτες δεν θα είχα κανένα θέμα με την ψυχολογία μου .

Tι εννοεις εδω δεν καταλαβα..Θεωρεις οτι για να εχεις ψυχοσωματικα πρεπει να εχεις τρομερα ψυχολογικα μεσα σου?Εγω πριν την πρωτη κριση πανικου με θεωρουσα εναν ανθρωπο που ουδεμια σχεση ειχε μετο αγχος..Αν καταλαβα λαθος διορθωσε με.

Banned
    Κι όμως δεν πήγα στο νοσοκομείο ούτε πείρα χάπια είπα ένα χαμομήλι και κοιμήθηκα με αυτές και .[/QUOTE]

Ουτε χαπια,ουτε νοσοκομεια χρειαζονται..

Banned
    Κουοτ της κακιας ωρας σορρυ..

Senior Member
    Mnimonio διάβασε αυτά που πρόσθεσα θα καταλάβεις !!
    Ξέρεις δεν μπορώ να το καταλάβω εννοώ είμαι ψυχικά καλά τρομάρα μου πως γίνετε πλέον με τόσες έκτακτες τέλος πάντων πριν το πρόβλημα αλλά και κάποιες φορές που έχω άπειρες που κάποιος στην θέση μου θα καθόταν σπίτι εγώ έχω διάθεση για έξω !!

Banned
    Βρε αγαπη μου γλυκια για να σου συμβει μια κριση πανικου ή μια υποχονδριαση γιατι προς τα εκει παει το δικο σου το θεμα,δεν χρειαζεται να εχεις περασει κακα παιδικα χρονια ή ασχημα βιωματα ή να εισαι τρελος να στο πω ετσι..Καπου πιεζεσαι και το καμπανακι του τυπου "ωπα μεγαλε κανε μια σταση στην ανηφορα" σου εσκασε σε ψυχοσωματικο..

Ελπιζω να με καταλαβες Αλεξ.

Banned
    Ουτε εγω το δεχομουν το οτι ειχα 150 παλμους και ζαλιζομουν και αλλα πολλα,οτι ηταν λογω στρες!Στην πορεια ομως βρηκα που πιεζομουν,τι με εφτασε εκει κτλ..Ειναι εμμονη σαφως να νομιζεις οτι εχεις καρδια Αλεξ,σκεψου ομως το οτι την παρατηρεις απο την ωρα που θα ανοιξεις τα ματια σου,αν τρεξεις λιγο παραπανω την ακους (φυσιολογικα την ακους) να "τρεχει" λιγο παραπανω και τρελενεσαι!Μετα το φαγητο ισως νιωθεις βαρος και λιγους χτυπους παραπανω λογω διαδικασια πεψης και παλι τρελενεσαι..Που θελω να καταληξω?Ολα στο μυαλο ειναι,.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Βρε αγαπη μου γλυκια για να σου συμβει μια κριση πανικου ή μια υποχονδριαση γιατι προς τα εκει παει το δικο σου το θεμα,δεν χρειαζεται να εχεις περασει κακα παιδικα χρονια ή ασχημα βιωματα ή να εισαι τρελος να στο πω ετσι..Καπου πιεζεσαι και το καμπανακι του τυπου "ωπα μεγαλε κανε μια σταση στην ανηφορα" σου εσκασε σε ψυχοσωματικο..

Ελπιζω να με καταλαβες Αλεξ.
    Συμφωνω απολυτα!!Εχω πολλα χρονια οοοολα αυτα τα ενοχληματα στην καρδια & το εχω ψαξει πολυ,με ψυχοθεραπεια με διαλογισμο με,με,με......προσπαθειες δηλαδη να μπορω να αντιμετοπιζω τον φοβο των αρρυθμιων και ολων των αλλων συμπτωματων.Οσο οτι δεν ειναι ψυχολογικο,εκτος οτι ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο,κι εγω πριν απ τις αρρυθμιες δεν ειχα αλλα ψυχοσωματικα,αλλα ειχε αρχισει ενας φοβος για την καρδια,επειδη εχασα τον μπαμπα απ αυτο.....τελος παντων,ειναι αυτο που διαβασα λιγο πριν,ειναι τι "τροφη" εχουμε μαθει να δινουμε στο μυαλο μας οταν εμφανιζονται ολα αυτα,ολα δηλαδη ειναι στο μυαλο!

Senior Member
    Γεια χαρά σε όλους!!
    Ακόμη έχω πολλές αρρυθμιες την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν μια χαρά δηλαδή είχα λίγες τώρα έχω πάλι πολλές σήμερα πηγα σε ένα φαρμακείο είπα εκεί την φαρμακοποιώ μου είπε τίποτα δεν είναι από μέσα έλεγα δεν μας πατάτας και εσύ που δεν είναι τίποτα , τέλος πάντων μου έδωσε βιτάμινες vital λέγονται καιου είπε έχουν q10 το οποίο θα βοηθήσει πολύ την καρδιά να επανέλθει δοκίμασε κανείς τίποτα από αυτές ;;κάτι πρέπει να κάνω δεν πάλευετε δεν φοβάμαι πλέον και ούτε ένα πεθάνω από καρδιά κτλπ το θέμα είναι να σταματήσουν να τις νιώθω γιατι είναι ενοχλητικές δεν με αφήνουν να χαλάρωσω που το έχω ανάγκη πολύ !!!

Page 17 of 21 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast