Results 16 to 30 of 32
-
02-08-2013, 09:34 #16
- 02-08-2013, 11:06 #17
Η συμπεριφορά που περιγράφεις έχει ναρκισιστικά στοιχεία. Εάν παίζει διαταραχή (για την οποία δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι) τα πράγματα δυστυχώς είναι δύσκολα. Τα άτομα που θα εμπλακούν συναισθηματικά με διαταραχές (όπως ναρκισιστική) υποφέρουν και πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια προκειμένου να απεμπλακούν από αυτή την σχέση. Οι νάρκισσοι από την άλλη, συνήθως δεν απευθύνονται σε ειδικό διότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν αποδέχονται ότι έχουν πρόβλημα. Γι αυτούς πάντα φταίνε οι άλλοι.
Θα συμφωνήσω με την Remedy. Εστίασε σε εσένα και πάρε αποφάσεις.
02-08-2013, 12:00 #18
Νadastar,
η συμπεριφορά του συντρόφου σου είναι τελείως εγωκεντρική και ακοινώνητη...
Απορώ πώς η πρώην του τον άντεξε 8 χρόνια και επίσης αναρωτιέμαι πώς στο καλό σε κέρδισε, δεν τον είδες από την αρχή? δεν έχει τύχει μια δυσκολία, μια αναποδιά όπου αυτός κοιτάζει την πάρτη του και σε αφήνει απέξω? δεν σε πληγώνει αυτό? δε νιώθεις προδομένη? δηλαδή στο κάτω κάτω της γραφής τί είναι αυτό που σού δίνει, το τόσο ικανό να αντισταθμίσει όλη αυτή την άσχημη συμπεριφορά?
02-08-2013, 12:07 #19
Εχεις δίκιο απόλυτο και το καταλαβαίνω...το θέμα είναι ότι ετυχε τώρα η περίπτωση αυτός να είναι έτσι όπως σας περιγράφω (με πιθανό ναρκισισμό) και σαφώς δεν νιώθει πως χρειάζεται τη βοήθεια ειδικού γιατί νιώθει πως ειναι μια χαρά και όοοολος ο υπόλοιπος κόσμος είναι λάθος. Για παράδειγμα χτες έλεγε πως όλη η κοινωνία σκέφτεται λάθος και επιρεάζεται απο τα πάντα γύρω της ενώ εκείνος έχει καταλάβει το νόημα της ζωής και θεωρητικά ειναι πιο έξυπνος απο όλους αλλά νιώθει πως περιστοιχίζεται απο ένα πλήθος ηλιθίων.
Και τι να του πεις τώρα πάνω σε αυτό? Οτι ο καθένας μας ειναι διαφορετικός και θα πρέπει να σεβόμαστε την διαφορετικότητα του άλλου? αντε και να το πω εγώ...αυτός θα το καταλάβει ή τζάμπα σάλιο θα χαλάσω?
Και απο την άλλη εγώ είμαι σε χειρότερη μοίρα. Μακάρι να ήμουν σαν κι αυτόν γιατί θα ήμουν ευτυχής στον τέλεια πλασμένο κόσμο μου.
Αλλά εγώ έχω την κατάρα να καταλαβαίνω τα δικά μου ψυχολογικά προβλήματα και να πρέπει να προσπαθώ διαρκώς να βρω τρόπους να λύσω την ανασφάλεια και τις φοβίες μου.
Δεν είμαι άβουλο ον, καθε άλλο θεωρώ πως σκέφτομαι επικίνδυνα πολύ, θυμώνω, αγχώνομαι, συγκινούμαι, πονάω...μα όλα μου τα συναισθήματα στο τέλος καταλήγουν να εστιάζουν σ αυτό το φοβο της μοναξιάς που με διακατέχει.
Θέλω τόσο πολύ να εστιάσω σε μένα όπως με συμβουλεύεις μα δε μπορώ, προσπαθώ όμως με μικρά βήματα. Έχω μέσα μου μια αδικαιολόγητη άρνηση να δώσω έμφαση στον εαυτό μου γιατί φοβάμαι πως αν κάνω αυτό θα χάσω τους ανθρώπους (λάθος ή σωστους) που είναι στη ζωή μου γιατί αυτομάτως θα αφαιρέσω το 100% της προσοχής μου απο αυτους.
Ξέρω πως πρόκειται μόνο για ένα φόβο βέβαια, αλλά αυτός όμως ο φόβος πιστέψτε με πως είναι ικανός να με καθηλώνει μέσα σε 4 τοιχους και να μου γεννά μια μεγάλη άρνηση για τη ζωή.
02-08-2013, 12:31 #20
katαρχην οτανη βρισκεσε σε 1 φορουμ που μπαινει οπιοσδηποτε αυτο σημαινει οτι μαλον πρεπει να εισαι σε αψογη επικοινωνιακη φορμα γιατι ειναι πιθανο να τα ακουσεις ολα εγω μια μερα ακουσα την απιστευτη ερωτιση που μου εκανε μια ... και με ρωταγε να της πω αν ειμαο γυναικα λεσβια χαχαχαχαχαχαχα...:D το ακουσα μεχρι και αυτο...
02-08-2013, 12:48 #21
εγω ενα πραγμα δε καταλαβα μεχρι στιγμης γιατι εχω την εντυπωση οτι τη βρισκεις να υποτασεσε σε αλαζονικους τυπους? μηπως τη βρισκεις ετσι? αυτο το τραγουδι σ αρεσει? http://www.youtube.com/watch?v=Jicm1Ik4CAo
02-08-2013, 12:53 #22
Καταλαβαίνω ότι φοβάσαι την μοναξιά, αλλά, ο φόβος της μοναξιάς τροφοδοτείται από την άρνησή σου να εστιάσεις σε εσένα (το να ανακαλύψεις δηλαδή τις πραγματικές σου ανάγκες και να τις καλύψεις). Τον φόβο της μοναξιάς κυρίως τον προκαλεί η απουσία αυτοαποδοχής η οποία βασίζεται στην αυτογνωσία. Εάν δεν αποδέχεσαι τον εαυτό σου πως είναι δυνατόν να τον αντέξεις? Ουσιαστικά ο πραγματικός φόβος δεν είναι ο φόβος της μοναξιάς αλλά ο φόβος της γνωριμίας με τον εαυτό. Όσο όμως θα γνωρίζεις και θα συμφιλιώνεσαι με αυτό που είσαι, τόσο θα μειώνεται η ανάγκη αποπροσανατολισμού (διότι η σχέση αυτή που περιγράφεις δεν είναι παρά μία κατάσταση που σε κρατά μακρυά από τα πραγματικά θέματα που σε αφορούν και αυτό είναι κάτι που σε βολεύει). Μόνο τότε θα σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος που στα ψυχαναλυτικά κιτάπια αναφέρεται ως "καταναγκασμός της επανάληψης".
02-08-2013, 13:42 #23
Nadastar όσο προχωράει η κουβέντα νομίζω ότι δεν είναι μόνο το αγόρι το θέμα εδώ αλλά και εσύ.Και δεν μιλώ για θέμα συμπεριφοράς,αλλά ότι πρέπει να αρχίσεις να αναλογίζεσαι μήπως υπάρχει η πιθανότητα να είσαι και συ λίγο χαμένη στο διάστημα,διότι εγώ απο τα συμφραζόμενα (γιατί πέφτει πολύ επιστημονικός όρος εδω μέσα και δεν έχω και panadol για τυρρανόσαυρο) νιώθω ότι υπάρχει μια ασάφεια γενικότερα,κοντολογίς έχετε μπλέξει τα μπούτια σας...ο ένας την έχει δει ναπολέοντας και εσύ έχεις ένα τριαξονικό γεμάτο ανασφάλειες.Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο αυτό περισσότερο σε ταλαιπωρεί παρά σε ευχαριστεί,οπότε σφίξε τα δόντια και όρτσα τα πανιά σου γι'αλλού,και πρωτίστως χαλάρωσε και ισσορόπησε λίγο τα θέλω σου,μάλλον προσδιόρισε τα.Μη φοβάσαι δε θα πονέσει.Άντε λίγο ένα τσικ και μετά θα σαι περδίκι.
Once more into the fray,Into the last fight I'll ever know...Live and die on this day.
02-08-2013, 14:32 #24
εγω δε βλεπω καμια ασαφεια βλεπω να γουσταρει αυτο το στιλ αντρα απλα σε λιγοτερο αλαζονικο στιλ απο αυτο απλα το παραξηλωσε και φρικαρε
02-08-2013, 23:05 #25
Μεταφορικό ήταν, και ακραίο, για να δείξει ποσο άσχημη ειναι η συγκεκριμένη εξάρτηση. Στην ουσία χαρίζεις την ζωή σου σε κάποιον, τον οποιο δεν πολυγουστάρεις. Χάνεις απολαυσεις που θα είχες αν ήσουν μονη (οκ εσυ δεν απολαμβανεις τιποτα μονη, αυτο θα το δουμε μετα), ή με καποιον κατάλληλο που θα σε έκανε χαρούμενη κάθε στιγμή. Αυτη τη στιγμή αυτα που ζεις ειναι πολυ λιγότερα απο αυτα που μπορεις να εχεις. Κάπως έτσι δεν ειναι και τα πρεζάκια; Για μερικες στιγμές κορύφωσης που τους δίνει η ηρωίνη, χάνουν τις χαρές της ζωής. Φαντάζομαι πως επειδη το βλεπεις σαν σχεση αυτο που εχεις με τον νάρκισσο, δεν φλερτάρεις, νιώθεις δεσμευμένη και δεν ψάχνεις να βρεις καποιον άλλο. Τα χάνεις ολα αυτα, ανέχεσαι και τις παραξενιες του τύπου.
Στην φαση που εισαι, ειτε λογω των ανασφαλειων, ειτε επειδη κατα βάθος γουσταρεις οπως ειπε καποιος παραπανω, 1000 ατομα να σου πουν οτι κανεις λαθος και θα ηταν καλυτερα να φυγεις, δεν θα το κανεις.
Τεσπα. Και πες οτι αυριο το πρωι εισαι μονη σου ρε παιδι μου... Και τι εγινε;; Τι τοσο συνταρακτικο θα αλλαξει στην ζωή σου; Τι θα λειπει; Τι ειναι αυτο που δεν αντέχεις; Σε ρωταω για να καταλαβω τι σε φοβιζει, αλλα και απο περιέργια γιατι μου φαινεται ακραιο αυτο που νιωθεις, επειδη εγω ειμαι στο άλλο άκρο, αυτο της υπερμετρης ανεξαρτησίας και δεν με ενδιαφερει να ειμαι με καποιον.Last edited by PepeLePew; 02-08-2013 at 23:33.
02-08-2013, 23:19 #26
συμφωνω με pepe ...μαλλον καποια παλαιοτερη εμπειρια σου σε κανει να φοβασαι τη μοναξια...η μοναξια ειναι χρησιμη πολλες φορες στο να βρισκουμε τον εαυτο μας..γνωμη μου να συνεχισεις τη ζωη σου ψαχνοντας να βρεις εναν ανθρωπο να σε γεμιζει πρωτα συναισθηματικα και στην καρδια !! και πανω απο ολα να ναι ανθρωπος.. ολες οι σχεσεις ειναι δυσκολες στην αρχη της συγκατοικησης αλλα εκει δοκιμαζεται και η τυχη του ζευγαριου στο κατα ποσο ο καθενας βαζει το εγω του πανω απο τον αλλο.
03-08-2013, 00:53 #27
εμενα αυτο το οτι φοβασαι τη μοναξια μου φαινετε ως δικαιολογια... κι εγω τη φοβαμαι αλλο προσεξα καλα που θα βρω λιμανι...
03-08-2013, 21:20 #28
Tι με φοβίζει? Ναι θα σου πω...
Το ότι εδώ που βρίσκομαι δεν έχω φίλους εκτός απο τους γονείς μου (όσο μπορουν να θεωρηθούν φίλοι)
Και στη δουλειά ειμαι μόνη...τυπικά η δουλειά μου δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο είμαι μέσα σε ένα γραφείο μόνη μέχρι το μεσημέρι.
Θα πρέπει λοιπόν να γυρίζω σπίτι μου χωρίς να μπορώ να μοιράζομαι επικοινωνία με κανέναν...
Με φοβίζει το ότι θα σκέφτομαι συνέχεια, με φοβίζει μηπως στο τέλος τρελλαθώ.
με φοβίζει το ότι δεν θα μπορώ να έχω κανέναν να μοιραστώ ένα καφέ κι ένα τσιγάρο και πως δεν μου ειναι εύκολο να γραφτώ σε γυμναστήρια κτλ γιατί αν χάσω κι άλλα κιλά κάηκα.
Και εδώ η επαρχία δεν έχει πολλές επιλογές. Θα πρέπει να είμαι σπίτι δουλειά δουλειά σπιτι κι αυτό δεν είμαι εγώ....
03-08-2013, 21:33 #29
Για να καταλάβω, λες δηλαδή ότι το να είσαι με αυτό τον άνθρωπο είναι μονόδρομος.
Ή είσαι με τον εγωκεντρικό ή καταλήγεις μόνη σου!
Δεν είναι λίγο λογική των άκρων αυτή όμως?
Κι άλλες κοπέλες είναι μόνες τους, ούτε η πρώτη θα είσαι ούτε η τελευταία.....
04-08-2013, 01:30 #30
H περιγραφή σου δείχνει ότι έχεις κατανόηση της κατάστασης και του χαρακτήρα του. Από την άλλη, λόγω συνθηκών έχεις "αδυναμία" και εκείνος την εκμεταλλεύεται. Δώσε προσοχή, κάποιος που βρίσκεται σε αδυναμία είναι δύσκολο να φύγει. Έχω την αίσθηση ότι θα δυσκολευτείς να φύγεις. Και επειδή όπως λες είναι η πρώτη φορά που συναντάς τέτοιο άτομο, θα σε παιδέψει αρκετά.