Διάβασμα και ψυχαναγκασμοί - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Senior Member
    Lena τωρα ειδα την τελευταια σου απαντηση.
    Σε γενικες γραμμες ολοι μπορει να εμφανισουν καποια στιγμη στην ζωη τους μικροιδεοληψιες ή ψυχαναγκασμους , το προβλημα ειναι οταν αυτο ειναι συνεχομενο και αρχιζει να γινεται το ατομο δυσλειτουργικο.

Νομιζω πως εσυ δεν εισαι δυσλειτουργικη , αρα δεν θεωρω πως χρειαζεται να το ψαξεις παραπανω ( εκτος αν εχει λεφτα για πεταμα οποτε κανε μια ΓΣΘ να σου φυγει ...)

Quote Originally Posted by Αλκμήνη View Post
    Λένα μου, δεν έχεις τίποτα. Απλά και μόνο σου ζητώ μια χάρη. Δώσε και σε εμάς λίγο από τον ψυχαναγκασμό σου για το διάβασμα, σε παρακαλώ!!!! :D
    Δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω πάντως. :(
    Αντιθετα απο την Αλκμηνη , εγω θα ηθελα λιγη απο την πειθαρχια σου , που προφανως εχεις αρκετη ενω εγω @@.

Senior Member
    Λενα μπορει πολυ απλα ολα αυτα να τα παθαινεις επειδη διαβαζεις οχι γτ σ αρεσει αλλα γιατι πιεζεσε για καποιο στοχο. Και μενα αμα με πεις διαβασε τριγωνομετρια θα με πιασει πανικος. Ξερεις κανεναν να γουσταρει να διαβαζει αντι να κανει βολτες και να χαζευει? Καλα εσυ εισαι και μεγαλης ηλικιας, τι διαβαζεις τωρα στ αποβλασταρα?

Senior Member
    Αλκμήνη, αν σκεφτώ το αποτέλεσμα που πρέπει να πετύχω, αυτόματα μπαίνω σε μια τέτοια φάση, όπως την περιγράφω...ίσως όχι τόσο έντονα από την αρχή, με σκαμπανεβάσματα σίγουρα. Η πίεση ότι πρέπει να πετύχω το στόχο, χωρίς να αφήνω περιθώρια αποτυχίας, είναι που με στριμώχνει...

Betelgeuse, πειθαρχία έχω. Αλλά την έχω αποκτήσει με αρρωστημένο τρόπο, και με κουράζει ψυχολογικά...

Κεράσι, εννοείται ότι τα παθαίνω επειδή πιέζομαι υπερβολικά, καταναγκαστικά. Και πανικός με πιάνει πού και πού, και τα νευράκια μου έχω, και στενοχωριέμαι... από όλα έχει ο μπαξές...Σε αυτό που ρωτάς, ναι ξέρω άτομα με υγιείς συνήθειες διαβάσματος, και για αυτό προβληματίζομαι για τη δική μου συμπεριφορα. Άτομα που και θα διαβάσουν και βόλτα θα πάνε και τον αθλητισμό τους και όλα...όλα με μέτρο, ενώ εγώ ψυχαναγκάζομαι για να καταφέρω κάτι...Είμαι ήδη τρία χρόνια σε αυτή την προσπάθεια και έχω κάνει ελάχιστο, ελαχιστότατο διάβασμα...πάω για το 2014 και αν δεν περάσω τί? θα αλλάξω ρότα? Οπότε αυτό από μόνο του με αγχώνει τρελά γιατί αυτή η επιλογή είναι μία λύση... Από την άλλη, τα οικονομικά με πιέζουν πάρα πολύ, ζούμε σε μια άθλια χώρα για νέους επιστήμονες...
    Καλέεε, μην το λες έτσι ότι είμαι μεγάλη.... με κάνεις να νιώθω γριά.... 35 είμαι, δεν είμαι 50 !
    Ξέρεις πόσοι στα 40 και... τους ξεκινάνε διδακτορικά? ή νέα πτυχία? οι εποχές έχουν αλλάξει....

Banned
    Οι περισσότεροι ξεκινάνε μεταπτυχιακά στα 30 και!! Για διδακτορικά ας μην το συζητήσουμε καλύτερα! Πολύ αργότερα!!!
    Λένα, πρέπει ως ένα βαθμό μερικοί να αποκτήσουμε τον τρόπο σκέψης σου!!! Όχι πρέπει, επιβάλλεται!!! :)

Senior Member
    Λένα, αυτό που κάνεις είναι δυσλειτουργικό και επιδέχεται ψυχολογικής θεραπείας κατά την άποψη μου.
    Εγώ ένα παρόμοιο που έχω είναι ότι αγχώνομαι πολύ για το πότε θα διαβάσω όλα τα βιβλία που έχω μαζέψει.
    Είναι σαν να θέλω να γίνω ο καλύτερος στον τομέα μου αλλιώς δεν αξίζω μία! (Σφάλμα σκέψης: όλα ή τίποτα)

Senior Member
    Ή όλα ή τίποτα.... έτσι είναι !
    Ή διαβάζω πολύ ή δεν διαβάζω καθόλου!
    Ή κάνω πολλά ή δεν κάνω τίποτα!
    Παλιά δυστυχώς έτσι σκεφτόμουν...Οκ τώρα δεν σκέφτομαι τόσο άκαμπτα και αυστηρά αλλά ταλαιπωρούμαι ακόμα...

Senior Member
    Η ζωή είναι ένας ατελείωτος συμβιβασμός. Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα τέλεια.
    Κάνεις το καθένα όσο καλά αρκεί. Όποιος δε συμβιβάζεται, το χάνει το παιχνίδι.

παιδια καλησπέρα απο μένα! Είμαι καινούργια στο φορουμ και σκέφτηκα να σας πω και εγώ τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω εαν πάσχω απο ΙΨΔ καθώς δεν έχω επισκεφτεί κάποιον ειδικό, αντιμετωπίζω όμως προβλήματα στη καθημερινότητα μου. Για παράδειγμα, πριν μιλήσω η καθώς μιλάω πρέπει οπωσδηποτε να μετρήσω τα γράμματα των λέξεων, επίσης έχω εμμονή με την ούρηση, αν δεν προλάβω να πάω τουαλέτα είμαι ικανή να μην πάω πουθενά, δεν αφήνω κανέναν να καθαρίσει το σπίτι γιατί έχω την εντύπωση πως κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο εγώ, και μου έχει τύχει, να γυρίσω από μια επίσκεψη, σε απόσταση 20 χμ για να βεβαιωθώ πως έκλεισα το θερμοσίφωνο. Δεν ξέρω που να κατηγοριοποιήσω αυτά που μου συμβαίνουν, αλλά εαν σας συμβαίνει κάτι από αυτά, θα ενιωθα ανακούφιση πως δεν είμαι μόνο! Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Senior Member
    Eκτός από το μέτρημα των λέξεων, όλα τα άλλα τα έχω κάνει, αλλά σπάνια, όχι σε συχνή βάση.
    Αυτό με την τουαλέτα, εννοείς στο σπίτι σου, ε? και εγώ το έχω αυτό...αλλά πού να τρέχεις σε ξένες τουαλέτες ή δημόσιες ? λογικό δεν είναι?
    Σχετικά με την καθαριότητα στο σπίτι, με ποιούς άλλους μένεις? αλλά και πάλι λογικό μού φαίνεται.... είσαι συγκεντρωτική!μήπως έτσι έχεις μάθει, και 2ον, δεν έχεις μάθει να ζητάς και να δέχεσαι βοήθεια?
    Τώρα για το 3ο...είναι λίγο ακραίο...αλλά σε καταλαβαίνω... έχω γυρίσει σπίτι 1-2 φορές για να το τσεκάρω αλλά ήμουν λίγα μέτρα μακριά...και το απέδιδα στο θολωμένο μου μυαλό και στην κούραση. Πώς το πολέμησα? έκανα μια λίστα με υποχρεώσεις πριν φύγω πχ, βγάζω την κουζίνα από την πρίζα, τσεκάρω ότι το θερμοσίφωνο είναι κλειστό, κλείνω παράθυρα, κλειδώνω, κλπ.........τα τσέκαρα και τα έσβηνα με χρώμα..... οπότε μετά στο δρόμο, όταν είχα την σκέψη να τσεκάρω, έλεγα, όχι! το τσέκαρα! το έχω σημειώσει!

Senior Member
    κατα την γνωμη μου τα συμπτωματα αυτα δν ειναι αρκετα για να εχει καποιος ιδψ...

Lena, το διάβασμα και ο ψυχαναγκασμός έχει γίνει τρόπος να αγαπάω τον εαυτό μου, καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημά σου γιατί είναι και δικό μου, πλέον όμως το έχω αποδεχτεί..
    Σε εξεταστικές στο πανεπιστήμιο τύχαινε να δίνω μάθημα και να είμαι μια βδομάδα άυπνη, ή και γενικά ένα μήνα με χάλια ύπνο και φόβο ότι θα μου ξανασυμβεί στην επόμενη εξεταστική, με συνέπεια να κάνω τις σκέψεις μου πράξεις..

Senior Member
    Nefelimirtw,
    τα μαθήματα τα περνάς? ή σε καταπίνει όλος αυτός ο ψυχαναγκασμός?

σ ευχαριστώ για την ανταπόκριση,ναι τα περνάω σχεδόν πάντα, απλά πιστεύω κάθε φορά πως δε θα τα καταφέρω.δε πιστεύω στον εαυτό μου,ενώ τελικά έχω πάρει κ πτυχίο, έχω κάνει κ μεταπτυχιακό...πιο πολύ φοβάμαι εμένα και τις δυνάμεις μου...Μ έχει καταπιεί Λενα..έχω κλειστεί στον εαυτό μου, ενω στην πραγματικότητα είμαι επιτυχημένη. Είμαι σαν ένα άλογο κούρσας που δε σταματά ποτέ κ ψάχνει διαρκή επιβεβαίωση, κάνοντας δύσκολα κ το πιο απλά πράγματα
    [FONT=Book Antiqua][FONT=Verdana]«Και μήπως είναι τίποτα άλλο από ένα όνειρο η ζωή μας;»[/FONT][/FONT]

Senior Member
    Quote Originally Posted by nefelimirtw View Post
    Είμαι σαν ένα άλογο κούρσας που δε σταματά ποτέ κ ψάχνει διαρκή επιβεβαίωση, κάνοντας δύσκολα κ το πιο απλά πράγματα
    λες και ακούω περιγραφή μου... welcome to the club!!!!!

καλώς σε βρήκα..Αν ήμουν τοίχος θα έγραφα Βασανίζομαι....
    ξέρεις ένα τραγούδι που λέει, τίποτα δε χάθηκε..ποτέ από κανένα..
    κανείς δε πέθανε ποτέ ωραίε μου εαυτέ..του Μάλαμα..
    με παρηγορεί....στο αφιερώνω...
    Καλό βράδυ σε όλους, όπου κι αν βρίσκεστε..
    [FONT=Book Antiqua][FONT=Verdana]«Και μήπως είναι τίποτα άλλο από ένα όνειρο η ζωή μας;»[/FONT][/FONT]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast