Results 16 to 25 of 25
-
10-08-2013, 03:32 #16
Καλά τι να σου πω, το διαβάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω! Σαν σενάριο ιαπωνικού θρίλερ...
Εδώ κολλάει και η ρήση του Αριστοτέλη:
και εκείνος που δεν μπορεί να είναι μέλος μιας κοινωνίας λόγω της αυτάρκειάς του δεν την χρειάζεται την κοινωνία,
αυτός δεν είναι μέρος της πόλεως και είναι κατά συνέπεια είτε θηρίο είτε θεός
Και εξάλλου και να έβγαινε έξω, πώς θα επικοινωνούσε με τους άλλους ανθρώπους;;;
- 10-08-2013, 03:38 #17
Συμφωνω
Oντως μετα απο τοσα χρονια , θα εχει χασει σιγουρα κοινωνικες δεξιοτητες.
Δεν ξερω τι να πω. Ισως αν ψαξεις να βρεις καποιον ψυχιατρο ή ψυχολογο που να κανει επισκεψη κατ΄οικον.
Αλλη λυση δεν βλεπω , συζητα το και με τους γονεις σου.
10-08-2013, 04:03 #18
Στο ερωτημα τι θα τρωει αμα πεθανουν οι γεροι τι λεει? Παντως φταινει οι παππουδες σου γτ αφησαν τοσα χρονια ετσι. Πανε στην κοινωνικη υπηρεσια του δημου και πιστευω μια καλη λυση ειναι να σταματησει ο εκβιασμος που σας κανει, να της πουνε οτι ο παππους πηγε νοσοκομειο και δε μπορει να σε ταισει. Αμα πει θελω να πηδηξω πες της πηδα, τι μου το λες? εσυ θα καταστραφεις.
10-08-2013, 04:35 #19
Και εγώ στο ίδιο καταλήγω. Μη βίαιες λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν λύσεις.
Προσωπικά πιστεύω πως ο ψυχολόγος δεν είναι λύση. Δλδ είναι , απλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να δεχτεί να μιλήσει για κανέναν. Για αυτό και η λύση θα πρέπει να είναι ή μια πολύ έξυπνα δομημένη μηχανορραφία που θα την αναγκάσει να βγει έξω έστω και για λίγο και υπό συγκεκριμένες συνθήκες ή να υπογράψουν οι παππούδες μου ως γονείς της και να αναλάβουν τα αρμόδια όργανα βοήθειας. Είτε αυτό σημαίνει να μπει σε κάποια κλινική είτε δεν ξέρω τι.
Προσδιορίζομαι όμως προς την πρώτη λύση καθώς είμαι 100% σίγουρος πως την δεύτερη δεν θα θέλουν ούτε να την ακούσουν οι παππούδες. Ποια να είναι αυτή όμως? Έχω σπάσει το κεφάλι μου πολλές ώρες αλλά ουδέν αποτέλεσμα. Το να αρρωστήσει και να αναγκαστεί να βγει είναι μια προοπτική. Μόνο που αυτό δεν είναι στο χέρι μου να συμβεί και η ιστορία αποδεικνύει πως είναι γερό σκαρί. Παραείναι θα λέγαμε!
Στο ερώτημα αυτό απαντάει το ίδιο «Θα πηδήξω»! Και ρωτώ τώρα εγώ: Ποιο το αποτέλεσμα? Απ τον πρώτο όροφο? Άντε να σπάσεις κάνα πόδι! Θα μου πεις υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φτάσει στον στόχο της. Το νόημα είναι πως ο παππούς είναι ήδη 82 και η γιαγιά 79. Αν δεν θέλουμε να πηδήξει και αν θέλουμε να τους δώσουμε και αυτούς μια χαρά πριν φύγουν πρέπει κάπως να δράσουμε.
10-08-2013, 04:54 #20
Πες της πηδα, τι μας το λες?
10-08-2013, 12:34 #21
Τo9dimi,
με αφορμή το θέμα σου θυμήθηκα χθες κάτι που είχα ακούσει κάποτε και δεν το είχα καλοκαταλάβει.... ότι δηλαδή όταν κάποιος είναι πολύ χωμένος σε ένα πρόβλημα δεν το αντιλαμβάνεται στις διαστάσεις του, το θεωρεί φυσιολογικό και μαθαίνει να ζει με αυτό.....
Τρανταχτό παράδειγμα, όπως μας τα λες, οι παππούδες.... Αν φερόμουν εγώ έτσι, οι δικοί μου γονείς, θα είχαν γκρεμίσει πόρτες και παράθυρα για να με βγάλουν έξω, όχι να με ανέχονται τόσα χρόνια και να με ταϊζουν κιόλας...και η συμπεριφορά των αδερφών εγείρει ερωτήματα, για να μην πω ότι είναι εγκληματική, τί σημαίνει βαρέθηκαν ή αδιαφόρησαν?
Προφανώς η σχέση θείας και παππούδων ήταν προβληματική εξαρχής και προφανέστατα η θεία είναι διαταραγμένο άτομο που χρειάζεται βοήθεια!
Το ότι η ίδια αρνείται να μιλήσει σε ψυχολόγο ή απειλεί ότι αν τη βγάλουν έξω θα πηδήξει από το μπαλκόνι κλπ, κατά τη γνώμη μου είναι αδιάφορα, και κακώς τα λαμβάνετε υπόψιν σας. Αν δηλαδή έβαζε φωτιά στο σπίτι να καεί, αν έβγαινε γυμνή στο δρόμο, αν...., πάλι δεν θα την εμπόδιζαν οι παππούδες? αφού το άτομο είναι ακαταλόγιστο, και μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς λαμβάνετε υπόψη αυτά που λέει...
Επομένως, αν ήμουν στη θέση σου, ξαναλέω, θα διασταύρωνα με τα ματάκια μου όσα λεν οι άλλοι (πάρε τα κλειδιά από τη γιαγια σου και πήγαινε στο σπίτι) και στη συνέχεια θα πήγαινα σε έναν ψυχίατρο να με κατευθύνει.
10-08-2013, 13:35 #22
Σόρρυ για το διπλό ποστ αλλά τώρα το πρόσεξα...
Αυτό που λες για τα αρμόδια όργανα να δράσουν κλπ, ότι δεν θα θέλουν ούτε να το ακούσουν οι παππούδες, καταλαβαίνεις τί σημαίνει? είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τί σημαίνει?
Ο παππούς 82, η γιαγια 79 και η κόρη τους, 27 χρόνια έγκλειστη, αν όχι "θαμμένη" σε ένα δωμάτιο, αρνούμενη πεισματικά να βγει έξω και να δει ήλιου φως, και οι ίδιοι δεν θα θέλουν ούτε να ακούσουν για βοήθεια? αντί να έχουν τρελαθεί να βρουν μια λύση να βοηθήσουν το παιδί τους, μάς λες ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν? και αυτό που τους ανησυχεί τώρα, αν κατάλαβα καλά, είναι η μεγάλη τους ηλικία και το πώς θα τα βγάλει πέρα η έγκλειστη όταν φύγει από τη ζωή κάποιος γονιός.... άρα, είναι σαν να μας λες ότι τόσα χρόνια ήταν όλοι τους βολεμένοι με την κατάσταση....
Κοίτα, δεν θέλει σκέψη ούτε να σπας το κεφάλι σου, τα πράγματα είναι απλά! βλέπεις πώς είναι η γυναίκα και πράττεις για το συμφέρον της, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται νοσηλεία!
10-08-2013, 15:02 #23
Αγαπητή θεματοθέτρια καλησπέρα. Το θέμα που έθεσες είναι πραγματικά σοβαρό. Σίγουρα υπάρχει κάποιο ζήτημα με τη γυναίκα αυτή, ωστόσο κατά την ταπεινή μου γνώμη, θεωρώ πως το να απευθυνθείς σε έναν ιδιώτη ψυχολόγο ή ψυχίατρο δεν πρόκειται να αποφέρει καρπούς. Το πεδίο δράσης τους είναι μηδαμινό, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συμβουλεύσουν εσένα. Μόνο αν απευθυνθείς επώνυμα σε κάποια δημόσια αρχή (ψυχολόγους - κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου) μπορεί να γίνει κάτι. Το ερώτημα είναι αν θέλεις και μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, το οποίο εννοείται χρειάζεται να συζητήσεις με τη μητέρα και τους παππούδες σου και να μη δράσεις τελείως μόνη σου.
Δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο καθώς δεν είμαι ειδικός, αλλά η ουσία είναι ότι κάποιο πρόβλημα ψυχικής φύσεως οδήγησε τη θεία σου σε αυτή την αντίδραση και το οποίο τροφοδότησαν οι παππούδες και λοιποί συγγενείς με την ανοχή τους διαιωνίζοντας μια αρρωστημένη κατάσταση. Δεν τους κατηγορώ, καθώς σίγουρα κίνητρό τους μπορεί να ήταν η αγάπη όπως την αντιλαμβάνονταν, αλλά κάθε άλλο παρά βοήθησαν όπως έδειξε ο χρόνος. Εύχομαι για την καλύτερη δυνατή κατάληξη της υπόθεσης, όποια και αν είναι αυτή.
08-11-2013, 22:03 #24
kerasi,νομίζω οι παρεμβολές σου σε πολλά θέματα είναι επιπόλαιες,πετάς μια κουβέντα κ την κάνεις.!
Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά και μιλάμε για μια αρρωστημένη κατάσταση,που διαιωνίζεται χρόνια και για έναν επίσης άρρωστο άνθρωπο.!
Η υπόδειξη ''πήδα'' δεν είναι καν υπόδειξη,μια μαλακία είναι.
Θα συμφωνήσω με την τελευταία γραφούσα ότι κάποιος από σας θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας ή στον εισαγγελέα του δικαστηρίου της πόλης που διαμένετε και να του πείτε το περιστατικό...αυτός με τη σειρά του,θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να σπάσει αυτό το απόστημα που υφίσταται χρόνια.!
09-11-2013, 16:41 #25
παναγια μου!σαν σεναριο απο θριλερ ακουγεται η ιστορια σου t09dimi! :/ τι να πω, θα πρεπει να κινητοποιηθειτε αμεσα!!Φανταζομαι δεν θα πηγαινει αλλο αυτη η κατασταση, οι γονεις σου κ οι παππουδες σου θα πρεπει ν ξυπνησουν επιτελους κ να κανουν κατι! Οσο για το αν το εννοουσε οτι θα αυτοκτονησει αμα παθουν κατι οι παππουδες σου, ειμαι αρκετα σιγουρη οτι το εννοει. Αφου μονο αυτοι την συντηρουν, μονη της δεν μπορει, οποτε δεν θα της εχει μεινει κ τιποτα πισω!!Πραγματικα ομως δεν μπορω να φανταστω εναν λογο που καποιος θα κλεινοταν απο επιλογη για 27 χρονια σε ενα δωμματιο!!Μονο στο χειροτερο πηγαινει το μυαλο μου!
http://www.youtube.com/watch?v=rEXhAMtbaec