Συμβίωση με πεθερικά και αδέρφια! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Quote Originally Posted by JimmyS_85 View Post
    Καλησπέρα σε όλους!Ονομάζομαι Δημήτρης 28ετών και είμαι καινούργιο μέλος. Εδώ και 9 χρόνια έχω σχέση με μια κοπέλα και τον τελευταίο χρόνο είμαστε αρραβωνιασμένοι. Εκείνη έχει πέντε αδέρφια μένει σε δικό της σπίτι όπου από πάνω μένει η μια αδερφή της με τον άντρα της και τα 2 τους παιδιά και από κάτω θα μείνει στο μέλλον ο αδερφός της.Ακριβώς απέναντι στα 3 μέτρα μένει η άλλη της αδερφή με 3 παιδιά και πάνω από αυτήν τα πεθερικά μου με τον αδερφό της και την πιο μικρή αδερφή της. Πριν αρραβωνιαστούμε πήγαινα σπάνια εκεί ενώ τώρα πηγαίνω κάθε μέρα και καθόμαστε αλλά δεν μένω εκεί.Είδα λοιπόν κάποια πράγματα και με ενόχλησαν όπως: α)τουλάχιστον μια φορά την ημέρα θα χτυπήσει κάποιος το κουδούνι να φέρει ή να θέλει κάτι, β)οι γονείς της ανακατεύονται στα παιδιά της αδερφής της και στο σπίτι της(κλαίει ένα παιδί να τους κάτω γιατί κλαίει?) και όχι μόνο οι γονείς αλλά και τα αδέρφια το ίδιο κάνουν, μαλώνει το παιδί της πάνε και το αγκαλιάζουν και διάφορα τέτοια γ)βγαίνεις έξω να κάτσεις στη βεράντα και ακούς μόνο φωνές και στριγκλιές από τα παιδιά που κάνουν ότι γουστάρουν και δεν τα μαλώνει κανένας αφού το έχουν δίπορτο και δεν ακούνε κανέναν, αλλά εγώ έχω μεγαλώσει ήσυχα και δεν ανέχομαι τέτοια οχλαγωγία δ)δεν μπορείς να βγείς από το σπίτι χωρίς να σε δει κάποιος και να ρωτήσει που πάτε? Γενικότερα επικρατεί μια αναστάτωση ο ένας μπαίνει στο σπίτι του άλλου φωνάζει η μια την άλλη από τα παράθυρα κλπ...Θέλουμε να μείνουμε μαζί αλλά εγώ εκεί δεν πάω να μείνω να μεγαλώσω τα παιδιά μου (όταν τα κάνω)με τέτοια πρότυπα, αφήστε που και ο ίδιος τρελαίνομαι πάω 2 ώρες και φεύγω με πονοκέφαλο.Έχω και 'γω δικό μου σπίτι το οποίο το νοικιάζουν οι γονείς μου 10 χρόνια τώρα δεν μένουν εκεί όμως και μπορώ να βγάλω τους νοικάρηδες να πάμε εκεί να μείνουμε ήσυχα όλη μας τη ζωή.Δεν θέλει όμως η κυρία γιατί έχει κάνει κόπο και έχει δώσει λεφτά λέει στο σπίτι της και πολύ προσωπική δουλειά και θέλει να το χαρεί ενώ το δικό μου είναι μεταχειρισμένο και δεν θα έχει το γούστο μας, μυαλό ε?Είμαι παράλογος? Γιατί να μείνω με όλους αυτούς δίπλα ενώ μπορούμε να έχουμε την ησυχία μας? Ξέρω ότι αν πάω εκεί μόνιμα θα πλακωθώ με όλους ενώ είμαστε μια χαρά.Δεν το δέχεται, έλα να δούμε λέει πως θα 'μαστε και άμα έχουμε πρόβλημα φεύγουμε είναι δυνατόν?Πρέπει να μαλώσω για να φύγω?Είμαι άτομο που καταπίνω πολλά και κάνω υπομονή αλλά όταν ξεσπάσω τρελαίνομαι δεν με συγκρατεί τίποτα. Τι να κάνω να την παρατήσω να ησυχάσω? Τόσα χρόνια είχα τις ζήλιες της τώρα βρήκαμε άλλο, 5 μήνες τσακωνόμαστε γι'αυτό το θέμα έχω κουραστεί πολύ και φοβάμαι μην αρρωστήσω στο τέλος. Βοηθήστε όσο μπορείτε...
    και βεβαια δεν εισαι παραλογος.
    αν ρωτας προσωπικες αποψεις, κι εγω την ησυχια μας θα ηθελα (και θελω :p ) οσο πιο μακρια γινεται απο γονεις και πεθερικα.
    αλλα συμβαινει να ειμαστε απολυτα συμφωνοι σε αυτο με τον αγαπημενο μου.

το θεμα ομως που συζητας, δεν ειναι θεμα λογικης η παραλογισμου, αλλα θεμα ανατροφης, προτυπων, οπως σωστα λες, και επιλογων ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ.
    το θεμα ειναι με την γυναικα σου να συμφωνησεις λοιπον, οχι με εμας...

θα μεινω ομως σε αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση.
    μας μιλας για ενα πανω κατω τεχνικο θεμα που με αγαπη και συνεννοηση λυνεται , αλλα λιγο πριν κλεισεις στην τελευταια προταση πετας μια βομβα μεγατονων πολυ χαλαρα...
    προκυπτει λοιπον οτι μαλλον δεν ειναι ενα τεχνικο θεμα ,ουτε και το μοναδικο σας προβλημα, εφοσον για ενα τετοιο (φαινομενικα τεχνικο ) θεμα αναρωτιεσαι μηπως πρεπει να διαλυσεις μια σχεση 9 χρονων!!!! μηπως το προβλημα λοιπον ειναι πολυ βαθυτερο και ισως εχει σχεση και με τα "χρονια ζηλειας" που λες η και με αλλα προβληματα και δεν ειναι απλα τεχνικο???

να σου πω και κατι ακομα.
    οπως πολυ σωστα σχολιασες ,καποιες οικογενειες εχουν πολυ...θορυβωδη προτυπα, που εκτος αποφασαρια, περιεχουν πολυ ανακατεμα του ενος στον αλλον, μονιμη κριτικη, κουτσομπολιο, ανακατεμα στην ανατροφη των παιδιων των αλλων, και πολλα παρεμφερη. σαν κακο σηριαλ του δαλιανιδη της δεκαετιας του 90 για να καταλαβεις (αηδια )...
    αν η συντροφος σου εχει μεγαλωσει σε μια τετοια οικογενεια (που εχει) και δεν θελει να την αποχωριστει απο πανω, οχι μονο εχει και η ιδια αυτα τα προτυπα, αλλα επιπλεον τα εχει ενστερνιστει πληρως.
    οποτε, οπου κι αν πατε θα τα παρει μαζι της, δεν προκειται να τα γλυτωσεις....

ΦΥΣΙΚΑ , ειναι αλλιως να εχεις να κανεις μονο με την ιδια σε καποια διαφωνια ως προς την ανατροφη πχ,και πιθανοτατα να μπορεσεις να την επηρρεασεις κι αλλο να ακους και στερεο τα συμπεθερια να σκουζουν απο γυρω....

εν τελει, για μενα, η προτεραιοτητα σου ειναι να βεβαιωσεις τον εαυτο σου οτι προχωρας με χαρα, αγαπη και σιγουρια σε αυτον τον γαμο
    και μετα να αποφασισεις τι θα κανεις με το σοι .

Junior Member
    Ήμουν μια χαρά βέβαιος, παλαιότερα είχαμε προβλήματα αλλά πάνε τώρα προέκυψε αυτό και μου λέει ότι εγώ το δημιουργώ κιόλας.Επίσης νομίζω ότι ένας άντρας δεν θα σκεφτεί καθόλου το γάμο εάν δεν υπάρχουν αισθήματα στη μέση, οπότε αγάπη υπάρχει χαρά αυτόν τον καιρό καθόλου.

Junior Member
    Καλησπέρα σας,θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης!! Βρεθήκαμε λοιπόν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι έφερα επίτηδες την κουβέντα, φυσικά και δεν τους ήρθε, θέλουν όπωσδήποτε την κόρη τους κοντά τους.Έτσι λοιπόν έγινε φασαρία τους έβρισα όλους από πεθερό πεθερά μέχρι και τα αδέρφια της (για όλους είχα ράμματα που λένε) και ξαλάφρωσα, η αρραβωνιαστικιά μου ευτυχώς υποστήριξε εμένα καθώς είδε πως αντέδρασαν και έτσι δεν ξαναπάτησε κανένας στο σπίτι χωρίς να τον φωνάξουμε και τα κωλόπαιδα τους τα μαζέψανε να μη χαλάνε τον κόσμο. Καθώς λοιπόν είδα αυτή την αλλαγή συμφώνησα να μείνω εκεί και να τους χορέψω στο δικό μου ρυθμό,να κάνω αυτό που γουστάρω εγώ και ας μου κρατάνε μούτρα όποτε με βλέπουν, έτσι κι αλλιώς αυτό ήθελα να μην έχω πολλά πάρε δώσε και να μην μπλέκονται στα πόδια μου!!

Senior Member
    xaxa! Μπραβο ρε φιλαρακι, καλα τους τα πες, αλλα επρεπε να το τραβηξεις βιντεο να γελασει ολη η ελλαδα! Καλυτερα ετσι, τωρα αμα μπορεις τα βραδυα ξεκινα να σκιζεις τη δικια σου και να ακουγεται τοσο που μενουν ξυπνιοι ολοι μεχρι το πρωι! Προχωρα, εισαι ετη φωτος μπροστα! Και οσο την κρατας ποτισμενη μη φοβασαι τιποτα!

Senior Member
    Δημητρη Καλησπερα!
    Σε παρακαλω κανε ενα δωρο στον εαυτο σου μη δεχτεις με τιποτα να πας να μεινεις εκει. Θα ειναι η καταστροφη της σχεσης σας της ζωης σου και της οικογενειας σου μετεπειτα. Σε παρακαλω το εχω ζησει 4 μηνες αυτο με αποτελεσμα να επεμβαινουν τα πεθερικα (δεν ειμαι παντρεμενος απλα μια σχεση 3 χρονων) ακομα και οταν προτινα στην κοπελα μου να με συνοδεψει για παρεα στα ψωνια επενεβενε η μητερα της και απαντουσε για εκεινη λες και δεν εχει φωνη. Επεμβενουν στα παντα δεν μπορουν να ορισουν και να φτιαξουν τις δικες τους ζωες και προσπαθουν και καλα να φτιαξουν τις ζωες των παιδιων τους. ΜΗ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

Banned
    εγω απο ολο αυτο το κατεβατο που διαβασα δε ξερω αν εισαι ετσι στη ζωη σου η επιδη ανεφερες το προβλημα σου εχω λαθος εντυπωση αλλα βλεπω οτι ασχολισαι με τα παντα εκτος απο την αρραβονιαστικια σου επισης φανταζομαι οτι θα το ηξερες εξ αρχης οτι εχει 5 αδερφια αρα αφου εχει 5 αδερφια δεν ηταν αναμενομενο να συναντησεις ολο αυτο? εμενα πχ μου εχει τυχει αρκετες φορες να βρεθω σε ταξιδιοτικο γκρουπ με τη κοπελα μου ενω αυτη εχει πιασει τη παρλα με τους ταξιδιωτες ενω εγω καθομαι διπλα κ ειμαι ελαφρος στο κοσμο μου... εγω στη θεση σου δε θα το επερνα τοσο αρνητικα το θεμα τωρα αν εμενα με ρωταγε καπιος συνεχεια που πατε αναλωγα με τη διαθεση μου θα του απαντουσα η θα ειμουν στο κοσμο μου κ δε θα του εδινα σημασια επησης δε καταλαβενω γιατι τρωγεσε τοσο πολυ με αυτο οτι καθε μερα καπιος θα χτυπησει το κουδουνι κ θα θελει κατι εγω αναλογα αν τον συμπαθουσα η οχι η θα ειμουν στο κοσμο μου κ δε θα του ανοιγα καν κ μετα θα του ελεγα ειμουν στη τουαλετα η θα του ανοιγε η γυναικα μου κ εγω δε θα ασχολιομουν καν τωρα σχετικα με αυτο που λες με τα παιδια που φωναζουν εγω στη θεση σου θα αγοραζα κατι ηχεια κ θα ακουγα μουσικουλα κ θα ειμουν στο κοσμο μου κ σε αυτη τη περιπτωση... εγω θα προτιμουσα να ειμουν στη θεση σου κ να ηταν αυτα τα μοναδικα μου προβληματα.... επισης...
    αλησπέρα σας,θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης!! Βρεθήκαμε λοιπόν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι έφερα επίτηδες την κουβέντα, φυσικά και δεν τους ήρθε, θέλουν όπωσδήποτε την κόρη τους κοντά τους.Έτσι λοιπόν έγινε φασαρία τους έβρισα όλους από πεθερό πεθερά μέχρι και τα αδέρφια της (για όλους είχα ράμματα που λένε) και ξαλάφρωσα, η αρραβωνιαστικιά μου ευτυχώς υποστήριξε εμένα καθώς είδε πως αντέδρασαν και έτσι δεν ξαναπάτησε κανένας στο σπίτι χωρίς να τον φωνάξουμε και τα κωλόπαιδα τους τα μαζέψανε να μη χαλάνε τον κόσμο. Καθώς λοιπόν είδα αυτή την αλλαγή συμφώνησα να μείνω εκεί και να τους χορέψω στο δικό μου ρυθμό,να κάνω αυτό που γουστάρω εγώ και ας μου κρατάνε μούτρα όποτε με βλέπουν, έτσι κι αλλιώς αυτό ήθελα να μην έχω πολλά πάρε δώσε και να μην μπλέκονται στα πόδια μου!!
    εγω στη θεση σου δε θα καθομουν απαραιτιτα στο ιδιο τραπεζι με ολους αν ειχα ορεξη θα καθομουν αν δεν ειχα θα ετρωγα μονος μου

επισης στην αρχη λες οτι εσυ μεγαλοσες εχοντας την υσηχια σου αρα αυτο σημαινει οτι θες να εισαστε παντα οι δυο σας? ναι αλλα εξαρχης υποθετω θα στο ειπε οτι εχει 5 αδερφια οπως προ ειπα... επισης δε καταλαβενω για πιο λογο ασχολισαι ετσι με τα παντα οτι κ να γινει σε πειραζει εχω βρεθει κ εγω αναμεσα σε πολυ κοσμο αφου ειχα ενα φιλο που ηταν πολυ κοινωνικος κ ειχε μια ντουζινα φιλους αλλα υδεποτε διαμαρτυριθηκα για αυτο ουτε ασχολιομουν με ολους οποτε ηθελα τους μηλαγα κ οποτε ηθελα ειμουν στο κοσμο μου κ υπηρχαν κ βραδυα που κοιμωμασταν μεχρι κ στο σπιτι του κ εβγαλα ετσι ενα μερος της ζωης μου... επισης εγω στη θεση σου θα προσπαθουσα να κανω καπιο φιλο απο αυτους κ μετα θα εκανα κ φιλιες μαζι του αν ηθελα αν οχι θα αδιαφορουσα

επισης..
    Μου λέει ότι δεν τα θέλω και δεν αγαπάω τα παιδιά επειδή μόλις τα ακούω και μαζεύονται κλείνω τα παράθυρα να μην μου σπάσουν τα νεύρα, αλλά αυτά είναι τέρατα δεν είναι παιδιά
    κανεις δεν ειναι απολυτη ιδιοκτισια κανενος ολοι οι ανθρωποι εχουν συγκενεις ... κ εγω τραβαγα καπιο ζορι με τη μανα της κοπελας μου αλλα δε τις ειπα ποτε να την αποκυριξει γιατι ειναι μανα της απλα

Junior Member
    Φίλε Jimmy: Άπειρα παραδείγματα!!! Άπειρα! Όχι μόνο από την δική μου εμπειρία που έχω 3-4 αλλά και ακούω συνέχεια...

Μακρυά και αγαπημένοι. Αν θέλεις να παντρευτείς την γυναίκα σου...Γιατί αν θέλεις να παντρευτείς την πεθερά σου αλλάζει....
    Προσπάθησε να πείσεις την γυναίκα σου γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι το σπίτι πρέπει να "κλείνει" μέσα στην οικογένεια. Να είστε κοντά ναι, να βλέπεστε ναι, όχι όμως πάνω-κάτω και με τέτοια δείγματα που περιγράφεις...

Προσωπικά ήταν ζήτημα επιλογής μου να μείνω σε άλλη πόλη από γονείς και πεθερικά και δεν έχω μετανοιώσει καθόλου γι' αυτό!!! Μπορεί να δυσκολευτήκαμε στο μεγάλωμα των παιδιών και ακόμα δυσκολευόμαστε αλλά έχω την γυναίκα μου και την οικογένειά μου και καμαρώνω ότι έκανα ότι έκανα μόνος μου...

Πρόσεξε πολύ λοιπόν γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν από τέτοιες καταστάσεις!!! Και σου ξαναλέω: Όχι ένα και δύο! Άπειρα!!!

Banned
    θα διαφωνισω με αυτο φερνοντας ως παραδειγμα τον εαυτο μου θυμαμαι οταν ειχαμε παει διακοπες με γκρουπ με τη κοπελα μου κ εμενα κ πολα ατομα μαζι καπια στιγμη με το βιονικο αυτι τσακοσα καπιους να με κουτσοπολευουν αρνητικα στη κοπελα μου... το αποτελεσμα ηταν οταν επιχειρισαν να με πλησιασουν οταν τρωγαμε ολοι μαζι στο εστιατοριο ειναι να τους γραψω κανονικα κ να φυγω κ να παω πανω στο δοματιο αφου ειπα στη κοπελα μου παω πανω οταν θες κ συ ελα οστοσο η κοπελα μου οχι μονο δεν τους ακουσε αλλα συνεχιζουμε να ειμαστε κ μαζι ακομα το συμπερασμα ειναι το εξης.. κανεις δε χωριζει αν δε το θελει ο ιδιος κανεις δεν επειρεαζετε αν δε το θελει ο ιδιος..

Senior Member
    Κουραγιο φιλε μου παρε την κ μεινετε οι 2 σας! Εχω απειρα παραδειγματα να σου πω οτι το ζευγαρι πρεπει να ειναι μονο του κ αφου σε στηριξε κ αυτη στον καυγα ολα μαλλον πανε καλυτερα,κ εγω κ το αγορι μου εμεις θελουμε να μεινουμε μακρυα απο γονεις

Senior Member
    Καλησπέρα!Το θέμα βέβαια είναι παλιό αλλά επειδή βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση μπορείς να μας τελικά τι έγινε;

Page 2 of 2 FirstFirst 12