Results 1 to 8 of 8
Thread: Δεν ξερω τι εχω!!
-
01-09-2013, 06:47 #1
Δεν ξερω τι εχω!!
Γεια σας και παλι παιδια..Τωρα το καλοκαιρι μολις τελειωσα την εξεταστικη και αρχισε η περιοδος των διακοπων μου ηρθε μια σκεψη η οποια με εχει ταραξει απο τοτε..νιωθω οτι σταματησε η ζωη μου μολις τελειωσε το σχολειο πριν 2 χρονια και απο τοτε που αρχισαν κρισεις πανικου,ιδεοληψιες,αποπροσ ωποποιησεις οτι ζω με εναν καινουριο εαυτο δηλαδη νιωθω οτι τωρα γεννηθηκα και πριν ηταν σαν να ημουνα σε κωμα και καθε φορα ψαχνομαι σε διαφορα γεγονοτα στο timeline του facebook για να αποδειξω οτι ολα ειναι μια συνεχης ροη και δεν γινεται αυτο το πραμα..Γνωριζω οτι αυτο ειναι βλακεια γιατι θυμαμαι τα παντα απο καθε περιοδο αλλα με ενοχλει συνεχως αυτη η σκεψη και φοβαμαι μην συνεχιστει και ζω την υπολιοπη μου ζωη ετσι..Δηλαδη σαν να αποκοπηκα απο τον εαυτο μου πριν 2 χρονια και απο τοτε σαν να βλεπω σε ταινια τι γινεται με μενα τωρα..Η βλακεια ειναι οτι οσο ημουν σχολη και περσι δεν ειχα τετοιο θεμα και ημουν μια χαρα..Δεν ξερω αποπροσωποποιηση ειναι αποπραγματοποιηση ειναι δεν το καταλαβαινω αλλα το θεμα ειναι οτι με πανικοβαλλει αυτη η σκεψη συν οτι αρχιζω γι αυτον τον λογο να παρουσιαζω φοβια για σχιζοφρενεια...και καθε φορα που σκεφτομαι στο παρελθον μου ειναι σαν να το εζησε καποιος αλλος..τι εχετε να πειτε? :/
- 01-09-2013, 08:46 #2
Anwnimos καλημέρα αυτό λίγο πολύ μου θυμίζει την δική μου ιστορία αλλά βέβαια εγώ είχα ψύχωση κάποια στιγμή νόμιζα ότι όσα είχα κάνει στο παρελθόν ήταν μία συνέχεια του παρόν και ψαχνόμουν πολύ και μου έβγαινε και μένα το timeline και εκεί με έπιαναν και κρίσης πανικού, βέβαια έχεις σκεφτεί ότι και το υποσυνείδητο το μας είναι συνεχώς σε λειτουργία οπότε μπορεί να έκανες κινήσεις υποσυνείδητα και σου έβγαιναν στην πορεία, όταν μου πέρασαν όλα αυτά απλά κάθισα και το φιλοσόφησα, απλά πρέπει να δεις την πραγματικότητα και ότι δεν είναι η ζωή σου η μοναδική στον κόσμο, έχεις απευθυνθεί σε κάποιον ιδικό; Στο λέω γιατί θα ήταν χρήσιμη βοήθεια για σένα, οι κρίσεις πανικού κάποιες φορές είναι η αρχή για κάποιους ανθρώπους, δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί να έχεις σχιζοφρένεια απλά με αυτά που αναλύεις σε έχει πιάσει η φοβία και φυσικό είναι γιατί πιστεύεις ότι κάποιος μας κινεί υποσυνείδητα και το ψάχνεις, πρέπει να βάλεις όμως την ωμή πραγματικότητα και να μην φοβάσαι γιατί συνήθως στις ασθένειες του μυαλού μας βγαίνει το υποσυνείδητο μπροστά και μας μιλάει, απλά πρέπει να χαλαρώσεις αν δεν έχεις πάει να πας σε κάποιον ιδικό και να μην αγχώνεσαι, απλά να ξέρεις ότι τα κομμάτια του παρελθόντος αυτά δηλαδή που λύσαμε κάποιο πρόβλημα ή κάναμε μία πράξη με το υποσυνείδητο μας βγαίνουν στην πορεία και βλέπουμε τις αποφάσεις μας ή τις κινήσεις μας με άλλο μάτι αυτό σου έχει συμβεί και εσένα.
Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.
01-09-2013, 08:58 #3
καλημερα και σε σενα Μαριαννα..Κατ'αρχας ευχαριστω για την απαντηση το εκτιμω αυτο και ισχυει αυτο που λες οτι πρεπει να χαλαρωσω γιατι οντως με απασχολει πολυ και μονος μου καθομαι και του δινω τροφη για σκεψη..Παντως σε ειδικο δεν εχω παει μιας και λεφτα γιοκ :P
01-09-2013, 09:32 #4
Το ξέρω είναι δύσκολο μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω, είναι ακριβή οι γιατροί, βέβαια υπάρχουν και δωρεάν από ότι έχω ακούσει εδώ μέσα και σου έστειλα και ένα pm
Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.
01-09-2013, 18:43 #5
Σ ευχαριστω και παλι Μαριαννα για την βοηθεια σου το εκτιμω
01-09-2013, 23:55 #6
Καλησπέρα ανώνυμε! Απο οσο ξέρω και υποθετω, αυτό που σου συμβαίνει ειναι μια αμυνα του οργανισμού σου επειδή δεν του αρέσει αυτό που ζει. Βλέπεις την ζωη σου σαν ταινία χωρίς συναίσθημα γιατί πιθανόν να μη σε ικανοποιεί και φοβάσαι να ζησεις. Δοκίμασε να αρχίσεις να βγαίνεις με γνωστούς και φίλους , να συμμετέχεις σε συζητήσεις και πολύ βοηθητικό θα ηταν να ξεκινήσεις ενα χομπι. Επειδή όπως είπες δεν παίζουν πολλά λεφτα,υπάρχουν και τζάμπα τρόποι (όπως εκμαθησης γλώσσας μεσω ιντερνετ,τζοκιν).Το χόμπι θα σε βοηθήσει να δραστηριποιηθείς και να σκέφτεσαι και διαφορετικά πράγματα. Ο ειδικός σαφώς θα σε βοηθούσε και θα σε καθησύχαζε. Σου ευχομαι να πάνε ολα καλα!
02-09-2013, 01:16 #7
Ευχαριστω feggari για την συμβουλη σου για να μαι πιο ακριβης οταν ημουν τριτη λυκειου και τελειωσα με τις πανελλαδικες ποτε δεν φανταζομουν πως θα ναι η ζωη μου αργοτερα ηταν σαν να ειχα βαλει ορια και σαν να ελεγα οτι ξερεις κατι μεχρι εδω ζεις..Και τωρα που ζω αυτο που ελεγα οτι δεν θα ζησω μου φαινεται οπως ειπα ταινια και ενω ξερω οτι ειναι ηλιθιο και προσπαθω να το απορριπτω αυτη η αισθηση δεν λεει να φυγει..Ισως περιμενα τον πολυποθητη φοιτητικη ζωη που λεγανε ολοι και λογω των προβληματων που προεκυψαν στην πορεια να μην το απολαμβανω αυτο που ζω τωρα..Απλα αναρωτιεμαι αμα δεν ειχαν εμφανιστει κρισεις πανικου,ιδεοληψιες κτλ. ισως να μην σκεφτομαι και καν αυτα που λεω τωρα και απλα να το αντιμετωπιζω το θεμα οπως ολοι οι αλλοι ανθρωποι
02-09-2013, 01:23 #8
Και τωρα που μιλαμε νιωθω οτι ειμαστε καλοκαιρι 2011 που τελειωσα με τις πανελλαδικες και οχι 2013 δεν ξερω γιατι δεν θελω να προχωρησω με την ζωη μου!!