Results 1 to 15 of 61
-
02-05-2011, 18:40 #1
ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΗΕLPPPP PLEASEEEE!!!!
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!!!Εχω κρισεις πανικου σχεδον καθε μερα...συγκεκριμενα,αισθημα παλμων,ταχυκαρδια,εξαψεις.. .δυσπνοια,μουδιασματα στα ακρα!Νομιζω πως θα παθω ανακοπη,πως η καρδια μου θα σταματησει να χτυπαει!Φοβαμαι ακομα περισσοτερο οταν ειμαι σε δημοσιους χωρους(πλατειες,κλαμπ,καφε� �εριες),μηπως με πιασει τπτ μπροστα σε κοσμο και γινω ρεζιλι!Επισης τον ιδιο φοβο εχω οταν χρησιμοποιω το μετρο η το λεωφορειο και τα αποφευγω...Οποτε βγαινω εξω εχω παντα μαζι μου ζαναξ μη με πιασει κριση!Απο εξετασεις...απειρες,τριπλεξ ,αιματος,αξονικες,μαγνητικ� �ς...εχω χορτασει ολα αυτα τα χρονια...και ειμαι μολις 24 χρονων!Φυσικα ολες εβγαιναν μια χαρα...Απο τοτε που με επιασε η πρωτη κριση πριν 4 χρονια,εχει αλλαξει ολη μου η ζωη.Εχω κανει καποιες συνδιαστικες φαρμακευτικες αγωγες κατα καιρους(seproc,nevrorestol,abilify,deprevix ,ecloram) αλλα καμια δεν απεδωσε αυτα που υποσχοντουσαν οι ψυχιατροι.Αυτη τη στιγμη κανω αγωγη με seroxat(40mg τη μερα) και ζαναξ(1mg 3 φορες τη μερα)...γνωριζει καποιος αν τα seroxat βοηθαν στις κρισεις πανικου??Παντως 3 βδομαδες που κανω αυτη τη θεραπεια δεν εχω δει διαφορα...μονο με τα ζαναξ ηρεμω αλλα μετα νιωθω υπνηλια και γενικα σαν να ειμαι μαστουρωμενος!Ντρεπομαι να πω στους φιλους μου πως εχω κρισεις πανικου...μηπως με περασουν για τρελο,και απο συγγενεις λιγοι το ξερουν.Το σημαντικοτερο ειναι πως ειμαι επαγγελματιας αθλητης και ολο αυτο με εχει επηρεασει στην αποδοση μου,χανω προπονησεις δεν τρεφομαι σωστα...ελπιζω καποια στιγμη να βρεθει η καταλληλη αγωγη για να σταματησει αυτος ο εφιαλτης που ζω τοσο καιρο!
- 02-05-2011, 19:04 #2
02-05-2011, 20:12 #3
minaspap σου απαντησα στο αλλο πανομοιοτυπο θρεντ που ανοιξες !!
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
03-05-2011, 08:45 #4
Ελπίζω να βοηθήσω με την δικιά μου ιστορία.
Εγώ έπαθα πρώτη φορά κρίση πανικού μετά από πολύ δουλειά και κούραση επί μήνες. Το περιστατικό ξεκίνησε από έναν μπάφο. Απλά μετά από τότε πάθαινα συνέχεια κρίσεις.
Τελικά μετά από εξετάσεις αίματος βρήκα ότι έχω και υποθυροειδιεισμό.
Νομίζω ότι είναι συνδιασμός σώματος αλλά και πνεύματος το θέμα των κρίσεων πανικών αλλά θα έβαζα μία αναλογία 70% σώμα 30% πνεύμα.
Επίσης 2 χρόνια πριν το πάθω έκανα περίεργη διατροφή (μία διαίτα , μία όχι) και εξαντλητική γυμναστική.
03-05-2011, 09:46 #5
Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι κι ας με επιασε η πρώτη κρίση πανικού μετά από 3 και πλέον χρόνια εντατικής γυμναστικής, (βάρη στο γυμναστήριο). Και με είχε πρωτοπιάσει ακριβώς μια μέρα όταν είχα τελειώσει την γυμναστική και είχα βγει έξω στο σαλονάκι με τα παιδιά, για να χαλαρώσουμε λίγο, όπως κάναμε κάθε μέρα.
Λες δλδ να παίζει ρόλο κι αυτό ακριβώς?? Εν τω μεταξύ, είχα βάλει εκείνη την περίοδο περίπου 15 κιλά, ηθελημένα βέβαια, με διατροφές, με συμπληρώματα και τέτοια. Και γω νόμιζα τυχαία με έπιασε τότε.
Όλες οι εξετάσεις που έκανα ήταν τέλειες, συμπεριλαμβανομένου και τις εξετάσεις του θυροειδούς.ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΗΝ Μ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Σ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ....
03-05-2011, 12:00 #6
Αυτο που λεει ο μιντοπενερ το εχω ακουσει και εγω.Οτι οσοι πασχουν απο ψυχολογικα προβληματα το 90% των προβληματων ειναι σωματικο παθολογικο.Δλδ μπορει μια βιταμινη η ενα στιχοιο π λυπει απο τον οργανισμο,η ο υποθυροειδιεισμος η καποια αλεργεια κλπ.γω εχω κλεισει 4 ραντευου εως τωρα να αποκλεισω κατι παθολογικο.
03-05-2011, 13:57 #7
Μinaspap καλησπέρα έχω και εγω την ίδια εμπειρία , πηρα και παίρνω seroxat και με βοήθησαν παρα πολύ. Πάντως θα σε συμβουλευα να δώσεις λίγο χρόνο γιατί αν θυμαμαι καλά μετά τους τρεις μήνες είδα διαφορά. Έχεις τσεκάρει το θυρεοειδή σου?
03-05-2011, 23:06 #8
μην φοβάσαι οι κρίσεις πανικού δεν μπορούν να σε βλάψουν σωματικά όσο άσχημα και αν αισθάνεσαι απλά στο τελειωμά τους σε εξαντλούν και κατα την διαρκειά τους κάνουν την καρδιά και την ψυχή να τρέχουν με χίλια...πίσω απο όλα αυτά κρύβεται το αγχος...είται το συνειδητοποιείς είται όχι...το άγχος είναι η αφετηρία των κρίσεων..με τον καιρό θα μάθεις να τις ελέγχεις και κάποια στιγμή θα το νιώσεις πως δεν κυνδινεύεις απο αυτές....
παιδιά εγω έχω υποθυρεοειδισμό αλλά ο γιατρός μου μου έχει πει οτι οταν είναι ελεγχόμενος, περνω φάρμακα, τότε δεν επηρεάζει τον ασθενή ψυχολογικά..έχετε διαφορετική άποψη?
03-05-2011, 23:23 #9
Θα συφωνήσω οτι πισω απο ολα αυτα κρυβεται το αγχος αλλα η ερωτηση μου ειναι κατα ποσο οντως δεν μπορουν οι κρισεις πανικου να επηρεάσουν σωματικα ενα ατομο?
Κρισεις πανικου μπορει να παθει ο οποιοσδηποτε φυσιολογικος ανθρωπος....να παραθεσω την μικρη πικρη μου ιστορια...αν μου επιτρεπεται...
Οι πρωτες φορες που μου συνεβη κατι τετοιο ηταν στο τελος της εφηβειας..πηγαινοντας σε νοσοκομειο δεν με πηραν στα σοβαρα...να πω την αληθεια και το απεδωσαν απλα στην τρελα της ηλικιας...
Φτανοντας πλεον στα 30 ... πριν λιγο καιρο ... εχοντας απεραντο αγχος λογω μιας προβληματικης σχεσης...καταπιεζοντας τον εαυτο μου να ανεχεται τα παντα απο ολους..στην δουλεια στην σχεση ...χωρις να παραπονιεμαι ...μονο να χαμογελαω...και να λεω ναι σε οτι μου ζητουσαν...ενα βραδυ..μεσα σε ενα νυχτερινο μαγαζι...ξαφικα χωρις προφανη λογο,με επιασαν τα κλαμματα με λυγμους, η καρδια νομιζα θα σπασει, εγινα μουσκεμα στον ιδρωτα, απωλεια προσανατολισμου, τασεις λιποθυμιας, και τα χερια μου ''στραβωσαν'' δεν μπορουσα να τα ελεγξω σαν να επαθα εγκεφαλικο...
Ειχα μουδιασει κ δεν μπορουσα να κουνηθω..εκει λιποθυμησα δεν θυμαμαι για ποσο..με πηραν σηκωτη και με ξαπλωσαν στο πεζοδρομιο...στο νοσοκομειο μου εκαναν καρδιογραφημα και λοιπες εξετασεις οι οποιες βεβαια δεν εδειξαν τιποτα...μαλιστα ο γιατρος γελουσε λιγο ειρωνικα μαζι μου...μου εδωσε ενα λεξοντανιλ κ με αφησε να φυγω... μα πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι αν εχεις καποια ευαισθησια στην καρδια δεν μπορεις να μεινεις στον τοπο?????? Γιατι εγω αυτο ενιωθα...
04-05-2011, 00:07 #10
sandy moy διάβασε όλα τα ποστς του forum γύρω απο κρίσεις πανικού και θα δεις οτι όλοι σχεδόν τα ίδια πράγματα νιώσαμε κατα την διάρκεια...μήπως κατά την ώρα του πανικού μούδιασε και το στόμα σου?δεν μπορούσες να καταπιείς σαν να είχες έναν κόμπο στον λαιμό? δεν σου έφτανε το οξυγόνο και δεν μπορούσες να ελέγξεις τις σκέψεις και το σώμα σου? αν έχει κάποιος ευαισθησία στην καρδιά θα του χορηγούνται και τα ανάλογα χάπια οπώτε πάλι προφυλάσεται...
04-05-2011, 08:56 #11
Μηνας παπ,
Πως ξεκίνησαν οι κρίσεις πανικού; από καποιο περιστατικό, τραυματική εμπειρία, υπάρχουν καποια προβλήματα στη ζωή σου ή καταστάσεις που σε αγχώνουν; μήπως πρόκειται για ψυχαναγκασμούς, έμμονες ιδέες;
αν είναι καπως έτσι εσύ, η δική σου συμβολή ποια είναι για να τις αντιμετωπίσεις;
έχεις μιλήσει καθόλου με ψυχολόγο; σίγουρα μέσα από τις συνεδρίες μαζί του θα βρείτε τις γενεσιουργές αιτίες, τα αιθήματα που οι αιτίες αυτες αφησαν και τα οποια αισθηματα επηρεάζουν την καθημερινη σου ζωή και στη συνεχεια μεθοδο πως όλα αυτά να τα αντιμετωπίζεις με τη δική σου σκέψη, δηλαδή με τις δικες σου ψυχικές δυνάμεις.
Τα φάρμακα για να σου τα δωσει ο ειδικός χρειάζονται, δεν πρέπει όμως να στηρίζεσαι αποκλειστικά σ’ αυτά, πρέπει καποτε να αρχίσεις να τα τα χρησιμοποιείς ως υποβοηθητικά της δικής σου προσπάθειας. Ίσως συνδυασμός των φαρμάκων και ψυχοθεραπείας να βοηθούσε. Μέχρι εκεί που φτανουν οι δικές σου οι ψυχικές δυνάμεις προσπάθησε να τις χρησιμοποιείς στο μέγιστο βαθμό για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Ψάξε μέσα σου να τις βρεις, ισως τις έχεις αλλά εσύ επέλεξες να τις κρατάς αναξιοποίητες. Ξεκίνα να τις βγαζεις στην επιφανεια. Μην τις υποκαθιστάς με τα φαρμακα, μην τις αφήνεις αδρανείς και να δίνεις τη θέση τους στα φάρμακα. Μην στηρίζεσαι σε τετοιο ψηλό βαθμό στα φαρμακα κι έτσι να αποποιήσε αυτό που χεις τη δυνατότητα να κάνεις. Νικητής θα σαι όταν η αντιμετώπιση του προβλήματος θα γίνεται κατά βάση από εσένα και όχι ή σε λιγότερο βαθμό από τα φάρμακα.γιάννης
04-05-2011, 11:45 #12
Χθες και εγω ειχα εναν απο τους χειροτερους πανικους που εχω βιωσει..Πηγα για υπνο αρκετα χαλαρη μπορω να πω ,αλλα στη συνεχεια αρχισα να σκεφτομαι τοσο πολυ και εντονα που σε καποια φαση δεν μπορουσα να ελεγξω τις σκεψεις μου.Για καποια δευτρολεπτα,λεπτα δεν ξερω ποση ωρα περασε αισθανθηκα καθηλωμενη ,δεν μπορουσα να κινηθω,σταματησε η καρδια μου και στην συνεχεια ακολουθησε μια τρελη ταχυκαρδια,δυσπνοια και πνιξιμο στο λαιμο.Ειναι πολυ ασχημο συναισθημα για οσους το βιωνουμε και ενω ξερουμε οτι δεν παθαινουμε κατι δεν μπορουμε να το ελεγξουμε
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
04-05-2011, 15:11 #13
04-05-2011, 15:34 #14
AX ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΜΕΝΑ....ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?? ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ? ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΞΕΧΝΑΩ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥΣ ΤΩΣ ΓΙΑΤΡΩΝ...ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ...ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ??ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ??ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ,ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...ΑΝ Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Μ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ Μ ΕΧΕΙ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.
04-05-2011, 16:31 #15
εγω ειμαι σιγουρη οτι σε καμια δεκαετια θα μαι εκτος ζωης.καπνιζω πολυ δεν εχω καταφερει να κοψω καφεδες και το πολυ χαλαρωτικο αλκοολ.αρνουμαι να παρω χαπια αλλα νομιζω οτι κανω βλακεια.χθες μετα τον πανικο ενω δεν ειχα πειει καθολου επειδη φοβομουνα σηκωθηκα και ηπια μονορουφι 3 μπυρες.3 μπυρες σε δεκα λεπτα για να χαλαρωσω.σημερα ομως φοβαμαι να πιω ,και να πιω καφε και εξω να βγω .καθομαι σπιτι για να περιμενω τον επομενο πανικο π θα ερθει δεν βλεπω να τον γλιτωνω,ολη μερα νιωθω λες και μανταλακι στη μυτη και ενα καρυδι στο λαιμο.θα ρθει το βραδυ παλι που θα θελω να κοιμηθω@@δεν αντεχω αλλο.
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα