ιδεοψυχαναγκαστική και σχεσοφοβική μαζί?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

ιδεοψυχαναγκαστική και σχεσοφοβική μαζί?

Καλησπέρα.το θέμα μου είναι πως δεν μπορώ να βγάλω άκρη για το τι μου συμβαίνει.το πρόβλημα αρχικά ξεκινάει απ'το οτι είμαι ιδεοψυχαναγκαστική.όσοι γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν τι κολλημένο μυαλό μπορεί να έχω.τους τελευταίους 9 μήνες έχω μία σχέση που πάει πολύ καλά.υπάρχει συνενόηση ,αγάπη ,σεβασμός και όλα όσα ολοκρηνώνουν μια φυσιολογική σχέση.το πρόβλημα είναι πως που και που παθαίνω αναλαμπές του τύπου οτι θέλω να χωρίσω ενώ δεν θέλω.με ταλαιπωρεί αυτο το πράγμα και δεν ξέρω απο που μπορεί να πηγάζει..αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο γράψτε μου τις γνώμες σας..

Senior Member
    Λοιπον θελω να τον χωρισω , θελω να τον σκοτωσω , θελω να τον βρισω , θελω να τον πεταξω εξω απο το σπιτι και ενα σωρο αλλα , αλλα ευτυχως ειναι μονο ιδεοληψιες ....
    Μην φοβασαι να κανεις σχεση ,,,, εγω ημουν μαλλον χειροτερα απο σενα και τωρα ειμαι 3 χρονια σε σχεση και συγκατοικω εδω και 2μιση χρονια με αυτον και τις ιδεοληψιες μου....

Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Λοιπον θελω να τον χωρισω , θελω να τον σκοτωσω , θελω να τον βρισω , θελω να τον πεταξω εξω απο το σπιτι και ενα σωρο αλλα , αλλα ευτυχως ειναι μονο ιδεοληψιες ....
    Μην φοβασαι να κανεις σχεση ,,,, εγω ημουν μαλλον χειροτερα απο σενα και τωρα ειμαι 3 χρονια σε σχεση και συγκατοικω εδω και 2μιση χρονια με αυτον και τις ιδεοληψιες μου....
    καμιά φορά απελπίζομαι πιστέυω πως ποτε δεν θα καταφέρω να έχω την ήρεμη ζωή που θέλω..εσυ αν θέλεις μπορείς να μου περιγράψεις τι σκεψεις είχες και πως τις ξεπερασες ίσως με βοηθούσε κάπως..

Senior Member
    Εχω διαφορες ιδεοληψιες , κυριως απωλειας ελεγχου και λιγες σεξουαλικες ,νομιζω δεν εχει νοημα να γραψω την καθε μια ξεχωριστα.
    Εχω κανει διαφορα πχ ομαδικη θεραπεια , ατομικες συνεδριες και εχω παρει και φαρμακα ενα διαστημα. Το προβλημα δεν εχει φυγει , αλλα το ελεγχω σε ικανοποιητικο βαθμο
    Αυτο που με βοηθαει ειναι το οτι αναγνωριζω την καθε ιδεοληψια ως ιδεοληψια επαναλαμβανω στον εαυτο μου πως αυτο που σκεφτομαι δεν μπορει να συμβει , παραλληλα δεν ενδιδω σε καταναγκασμους παρα μονο σπανια και ελεγχομενα.

Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Εχω διαφορες ιδεοληψιες , κυριως απωλειας ελεγχου και λιγες σεξουαλικες ,νομιζω δεν εχει νοημα να γραψω την καθε μια ξεχωριστα.
    Εχω κανει διαφορα πχ ομαδικη θεραπεια , ατομικες συνεδριες και εχω παρει και φαρμακα ενα διαστημα. Το προβλημα δεν εχει φυγει , αλλα το ελεγχω σε ικανοποιητικο βαθμο
    Αυτο που με βοηθαει ειναι το οτι αναγνωριζω την καθε ιδεοληψια ως ιδεοληψια επαναλαμβανω στον εαυτο μου πως αυτο που σκεφτομαι δεν μπορει να συμβει , παραλληλα δεν ενδιδω σε καταναγκασμους παρα μονο σπανια και ελεγχομενα.
    μακάρι να τα έβλεπα και εγώ πάντα τόσο ψύχραιμα..μπράβο σου πάντως αν κατάφερες να τα αφήσεις απέξω όλαυτα και να μην επηρεάσουν τη σχέση σου και τη ζωή σου..

Senior Member
    Κουκουβαγια , εχω προβλημα εδω και 11 χρονια , περασα πραγματικα πολυ δυσκολα , αλλα καταφερα τα τελευταια 3 να ισορροπησω καπως.
    Εμαθα λοιπον πως απο την μια μερα στην αλλη δεν λυνεται το προβλημα , θελει συστηματικη προσπαθεια και πεισμα .....
    Μην χανεις το κουραγιο σου , συνεχισε να προσπαθεις και θα βρεις λυση.

το γνωρίζω αυτό πως ποτέ δεν πρεπει να τα παρατάμε .και ειδικά εμείς που είμαστε καταδικασμένοι για μια ζωή να παλευουμε για να διεκδικήσουμε μια θέση για την ευτυχία..