Results 16 to 30 of 30
Thread: Γιατι με στήνει συνέχεια?
-
26-08-2013, 09:04 #16
Τάρια, όπως σου έγραψαν κάποιοι φίλοι παραπάνω, η αντίδρασή σου φαίνεται υπερβολική σε σχέση με το ζήτημα της χρονικής ασυνέπειας του φίλου σου, που αναφέρεις. Από την εισαγωγή σου όμως ("Εχω ξαναγράψει εδω για την περίπτωση μου"), καταλαβαίνω ως υπάρχουν και άλλα προβλήματα στη σχέση σας, και τα λαμβάνεις και αυτά υπ' όψη σου για να καταλήξεις στην τελική σου διαπίστωση, οτι δε μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Για να μην αφήνεις λοιπόν λάθος εντυπώσεις, θα σου πρότεινα να αναφερθείς στο σύνολο των προβλημάτων, ωστε να δώσεις μιά συνολική εικόνα, και όχι αποσπασματική.
- 26-08-2013, 11:02 #17
26-08-2013, 11:19 #18
Λογικά δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το εαν εχει πρόβλημα προγραμματισμού στην ζωή με 2-3 ή και 10 φορές στο 8μηνο, μπορεί απλα να έτυχε....ή να ήταν άλλοι οι λόγοι. Βέβαια εαν γινεται συχνα κατι τετοιο (απο το πιο ασήμαντο μεχρι το πιο σημαντικο γεγονός), χρειάζεται κάποιον-α να του δείξει το προβλημα μηπως και το κατανοησει, με λιγα λογια ενα "ψιλοστρωσιμο".
26-08-2013, 11:37 #19
σε στηνει γιατι απλα ειναι επιπολεος αντιδραστικος και σπασικλας δε νομιζω οτι θελει πολυ διανοηση για να το βρει κανεις ειναι απλο πιστευω.τα υπολυπα που λενε οι αλλοι δεν καταλαβενω πως τα συμπεραναν
26-08-2013, 11:39 #20
26-08-2013, 11:55 #21
Ταρια εγω δε νομιζω οτι εχει αλλη, παρα μονο οτι σ εχει δεδομενη. Ποτε κλεινουμε ενα ραντεβου ή μια συμφωνια και κοιταμε να ειμαστε συνεπεις? Οταν ξερουμε οτι δε θα χουμε συνεπειες.
26-08-2013, 13:01 #22
Μια ευρύτερη εικόνα:Η μητέρα του έχει καρκίνο εδω κι 8 χρονια αλλα πλέον τα παει καλα,ο πατέρας του ειναι πα-τέρας.Χωρισμενοι και τους τρέχει στα δικαστήρια για λόγους που ειναι άσχετοι και για τον καλο μου και γα την υπόλοιπη οικογένεια.Με τη δουλεια τέτοιο χάλι δεν το περίμενε.Ηταν για 5 μήνες απλήρωτοι και η αξία του δεν αναγνωρίζεται εδω παρα μόνο απτό εξωτερικό κάτι το οποίο του έτυχε με μια άλλη εταιρία σχετικά πρόσφατα.Για αυτο και στο πρωτο μήνυμα γράφω πως σε κάποια πράματα τον δικαιολογώ,δεν ειναι και λίγα ότι περνάει αλλα προτιμώ να μην μου λέει τίποτα παρα να μου λέει πως το Σάββατο ετοιμασου να φύγουμε για τριήμερο και μετα το γυρναει και λέει θα δούμε τι θα κάνουμε!
26-08-2013, 13:47 #23
Τάρια, εννοούσα τα προβλήματα στη μεταξύ σας σχέση. Αν το μόνο αγκάθι στη σχέση σας είναι η συγκεκριμένη ασυνέπειά του, κάνε υπομονή και συζήτησέ το μαζί του. Προφανώς πιέζεται από όσα του συμβαίνουν. Επιπλέον, μιά μετακόμιση στο εξωτερικό είναι από μόνη της αγχωτική διαδικασία...
26-08-2013, 21:25 #24
Πιο αφελές θύμα, πεθαίνεις...
27-08-2013, 08:35 #25
Δεν ξέρω αν ανοιξες το θεμα ως εκφραση εκνευρισμού σου για τα συγκεκριμενα περιστατικα τα οποια παραθετεις στα μηνυματα σου τα οποια περιστατικα λόγω της εντασης σου αυτης μας τα αναγαγεις ως το ολο σκηνικο της σχεσης, όπως με άλλα λόγια σου λέει αυτο ο Τομετ, ή αν αυτα που λες αποτελουν μια παρουσιαση του φιλου σου ως χαρακτηρα και ως ατομου στην καθημερινοτητα της σχέσης και πως νιωθεις λόγω του χαρακτηρα του αυτου και του ως αποτελεσμα του χαρακτηρα του συμπεριοφορας του εναντι σου. Αν προκειται για το δευτερο μαλλο προκειται για τους χαρακτηρες τυπου οπου σε βρω κι οπου με βρεις, αλλαζω σχεδια απ τη μια στιγμη στην αλλη, στηνω τον αλλο ενω του υποσχεθηκα επειδη βρηκα κατι αλλο, υποσχεσεις που δεν εκπληρωνονται τελικα, πραξεις σκόρπιες χωρις προγραμμα, επιπολαιότητα, αποφασεις της στιγμης χωρις σκεψη, με αλλα λογια χαρακτηρας που δε χαρακτηριζεται απο σταθεροτητα, απο προγραμμα στη ζωη κι απο συνεπεια εναντι στους αλλους. Τετοιον τον βρισκω και δε μου φαινεται να ναι σαν τον πρωην φιλο της Μπετελ που της εκανε κατι παρομοια και στον μηνα μετα τον χωρισμο τον βρηκε να συγκατοικει με αλλη. Μπορει κι ο πρωην της Μπετελ να της εκανε παρομοια αλλα αυτα ηταν η συμπεριφορα του στο ότι την απατουσε ή ηθελε να φυγει απ τη σχεση. Με το φιλο σου δε μου βγαινει να συμβαινει κατι τετοιο. Μαλλο περι αυτου που σου ειπα προκειται, ητοι χαρακτηρας, σταση ζωης.
Ωστοσο, μηπως στο οτιο δεν ειναι στην ωρα του, το στησιμο, ολα αυτα που σου λειε για το ωραριο σου κλπ εχουν τυπο δικαιολογιας, επιμενει στο να δινει δικαιολογιες και να τις παρουσιαζει με πειστικο και ωραιο τροπο και σου βγαινει βασιμα μια καχυποψια για το τι πραγματικα κανει κι αν οντως σου λεει την αληθεια? Αν τετοια ειναι η συμπεριφορα του προφανως κατι θα σου κρυβει.Υπαρχουν στιγμες μεσα σ αυτο το σκηνικο που περιγραφεις που να ειναι συναισθηματικος, τρυφερος απεναντι σου που μεσα απ αυτο να φαινεται ότι σε γουσταρει και σε θελει?
Του εδειξες οτι καποια πραγματα σε ενοχλουν αλλα δεν αλλαξε κατι. Αμα καταλαβει ότι δεν ανεχεσαι κι οτι η κατασταση εχει φτασει στα ακρα τοτε απλα μπορεις να ελπίζεις σε μια βελτιωση. Τετοιοι χαρακτηρες δεν αλλαζουν ευκολα, καποιοι απ αυτους προγειωνονται αμα τους συμβει κατι στη ζωη. Θα πρεπει να τον συνηθισεις στη ζωη σου ως τετοιο αν θες να συνεχισεις μαζι του. Το στησιμο που σημερα περιγραφεις καποτε θα ναι επιπολαιες άστοχες κινησεις πχ δουλειες, δανεια, μπλεξίματα απο τα οποια δε θα μπορει να αντεπεξελθει και θα συνεχιζει με επιπολαιοτητες να μπαλωσει τα σπασμενα του και εσυ θα τραβας το ζορι μαζι του.γιάννης
27-08-2013, 10:31 #26
Το οτι σου λέει οτι θέλει να συγκατοικισετε και να μείνετε στο εξωτερικό προς το παρόν είναι ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!
Μη βασίζεσαι σε λόγια απλά, κρίνε απο τις πράξεις του! Που απότι φαίνεται δεν είναι και πολύ καλές έτσι ώστε να τον πεις και αξιόπιστο!
Το οτι λεει και ξε-λεει συχνά δεν ειναι καθολου καλό και δε νομίζω οτι θα ήθελες να βασιστείς σε αυτόν τον ανθρωπο ετσι ώστε να πατε μαζί στο εξωτερικό.
Ναι να σου πεί πχ να μείνετε μαζί , αλλά να το κάνει κιόλας! Αλλιώς απλό χωρίζεις.
28-08-2013, 01:53 #27
Καλησπερα σε όλους κι όλες?
Ευχαριστω για τις συμβουλες σας αλλα προχθές το βράδυ μιλήσαμε.
Έχει τύψεις για Ολα αυτα κι ανάγνωριζει ποσά εχω κάνει για αυτόν.Τα πράματα στη ζωη του εχουν πάει κατα διαόλου,παρόλα αυτα το μόνο καλο Ειμαι εγω.Εχετε ακούσει πως οταν κάνεις σχέδια,αυτός γελάει?Κατι τέτοιο...
Σας ευχαριστω όλους σας
Καληνυχτα
28-08-2013, 06:20 #28
ιωαννη συμφωνουμε καπωσ...σου κανω copy paste την δικη μου απαντηση που ειχα δωσει πριν απο σενα λιγεσ μερεσ πριν...O ανθρωποσ καποιο θέμα εχει.Δεν ειναι ανωριμοτητα.Θέλει να κανετε πραγματα μαζι και αυτα που σου προτεινει τα θέλει, αλλα για καποιο λογο δικο του δεν τα πετυχαινει.Τον παιρνει ο υπνος, καθυστερει, υποσχετσαι κατι και δεν το κανει.Αυτοσ έπρεπε να ειχε γραψει εδω μεσα κειμενο....Οι άνθρωποι που εχουν τα λεγομενα "ΧΑΣΙΜΑΤΑ" κατι τουσ συμβαινει και οι αλλοι νομιζουν πωσ ειναι αδιαφοροι και αραχτοι.χασιματα"εχουν και οσοι πινουν ναρκωτικα και το κρυβουν! Δεν λεω πωσ ειανι ναρκομανης !!! Απλα σου ερμηνευω τετοιεσ στασεις. Η κατι αλλο σε ψυχολογικο μου κανει, καμια ψιλη καταθλιψη , κανα ιδεοληπτικο, ξερω εγω...Τα ψυχολογικα μασ κανουν να φαινομαστε ασυνεπεισ και χυμα καμμια φορα γιατι δεν μπορουμε να λειτουργησουμε με προγραμμα ...Μας κατευθυνουν αυτα...
28-08-2013, 08:20 #29
Ελαβα αυτο το ενδεχομενο υπόψη στη δευτερη παραγραφο του μηνυματος μου, οτι μπορει να τρεχει κι αυτο που λες. Χμ... δεν διαφωνω μαζι σου. Φαινεται πως αυτο το κατι αλλο που τον βασανιζει ειναι στο επικεντρο του ενδιαφεροντος του. Η σκεψη του ειναι απορροφημενη σ΄αυτο που τον βασανιζει, κυριολεκτικα βυθισμενη, ητοι σκεφτεται "πρωτα να διευθετηθει αυτο, πρωτα να πανε όλα καλα σ αυτο και μετα κανονιζω τα υπόλοιπα" πχ υποσχεσεις στην κοπέλα κλπ. Αυτο το κατι μπορει να ναι κατι συγκεκριμενο ή γενικά ολα αυτα τα προβλήματα που χρωματιζουν τη ζωη του και του ειναι το αναχωμα στο να την προχωρησει. Τις υποσχεσεις μπορει να μην τις λεει του αερα, σε καποιο ίσως και σημαντικο βαθμο τις εννοει, η εκπλήρωση τους όμως προϋποθετει ότι πρωτα θα του πανε καλα τα άλλα. Οι υποσχεσεις αποσκοπουν επισης στο να υπάρχει η συνεχεια στη σχεση, για να κρατουν τη σχεση, για να μην τελειωσει η σχεση, ώστε οταν λυθουν τα υπολοιπα να ομαλοποιηθει η σχεση.
Τα ψυχολογικα φροντιζουμε να τα κρυβουμε επιμελώς. Αμα δεν μπορουμε να παρουσιασουμε τον εαυτο μας στους αλλους, εστω και προσποιουμενοι αυτο, ως εντάξει και φυσιολογικό, για να μη χαλασουμε την εξωθεν καλη εικονα που προφανώς θα χουν για μας, τους παρουσιαζομαστε πχ ως βιαστικοι, φορτωμενοι με υποχρεωσεις, ότι δεν εχουμε χρονο, προσπαθουμε να τους παρουσιασουμε οτι η σκεψη μας απασχολειται με κατι που θα τους φαινεται φυσιολογικο ενω στην πραγματικοτητα η σκεψη μας τρεχει σε κατι αλλο, ότι δεν εχουμε χρονο, οτι πρεπει επειγοντως να φυγουμε για να παμε καπου επειδη μας περιμενουν κλπ συναφή. Κανουμε τα παντα για να τους δωσουμε την εντυπωση οτι μας βασανιζει κατι αλλο κι οχι αυτα.
Τα ψυχολογικα επισης όπως λες μας κανουν να φαινομαστε ασυνεπείς, υποσχομαστε στους αλλους να κανουμε κατι, το οποιο όντως κι εμεις θελουμε, όμως τα ψυχολογικα λειτουργουν μεσα μας ως αντισταση, ως αναχωμα στο να κανουμε την υποσχεση πραξη. Οι ιδιες αυτες αντιστασεις δεν μας αφηνουν να λειτουργησουμε με προγραμμα κι ετσι λειτουργουμε ασυναρτητα. Για καθε τι που παμε να κανουμε μας προκαλουνται, λογω των ψυχολογικων, αμφιβολίες, αισθηματα κατωτεροτητας, καταστροφικοτητας ως προς το τι θα συμβει, φοβος κλπ. Ετσι αν ειμαστε σε προγραμμα η αποδοση μας θα ναι πεσμενη ή δεν μπορουμε να μπουμε σε προγραμμα, παρα το ότι ξερουμε τι ακριβως θελουμε και κανουμε τελικα πραγματα ασυναρτητα.γιάννης
28-08-2013, 09:02 #30
γιατι δε σκεφτεσαι λιγο πιο πονηρα αν αργει αυτος αργησε και εσυ πχ αν κανει μιση ωρα να ερθει κανε και εσυ το ιδιο