εκδικηση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 60
    Senior Member
    Φυσικα κ υπαρχουν νομοι Γιαννη , κ φυσικα κ καταπατουνται . Την θεωρια ανεφερα μονο ( του πως κ γιατι του θεσμοθετικου πλαισιου που οριζει τι σημαινει δικαιο ) Μην ξεχναμε οτι ζουμε ( οχι εσυ , δεν ξερω τι συμβαινει στην Κυπρο ) στην Ελλαδα , κ αυτο σημαινει πολλα για την εφαρμογη η μη των νομων .Εδω οι νομοι υπαρχουν για να παραβιαζονται , οπως λες .

Senior Member
    Ηρθα πολλες φορες αντιμετωπη με την αδικια, το φθονο , την κακια αλλα παντα κρατουσα την ψυχραιμια μου και προχωρουσα παρακατω. Ομως πριν καιρο εμφανιστηκε στη ζωη μου μια παλιογυναικα που μου εκανε πολυ μεγαλο κακο χωρις να την πειραξω και μαλιστα ενω της φερθηκα αψογα. Σημασια δεν εχει αν αυτο που κλεβεις απο τον αλλο ειναι χρηματα ή αγαπη ή αξιοπρεπεια αλλα αν του κλεβεις με κακη προθεση και υπουλα αυτο που του αξιζει, αυτο που ειναι σημαντικο για εκεινον, αυτο που κοπιασε μονος του για να το εχει και του εδινε χαρα. Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να επιβαλλεται φανατικα με φωνες και εξευτελισμο με απωτερο στοχο να χωρισουν δυο ανθρωποι, επειδη θελει να γινεται το δικο του.
    αυτο ειναι ανηθικο και τωρα θα ερθει αυτο το εκτρωμα και θα πει με κομπασμο και αμα ειναι ανηθικο,ετσι ειναι η ζωη, ετσι ειναι αυτοι αναισθητοι αλλα τοτε δεν ηξερα να την αντιμετωπισω 25 χρονων εγω 40 εκεινη ειχε εμπειρια στην κατινια και τη ρουφιανια( συγνωμη για τις λεξεις αλλα ειμαι πολυ συγχυσμενη).
    Σημερα το πρωι ξυπνησα εκλαιγα σπαρακτικα και ελεγα αυτη η γυναικα που μου εκανε τοσο κακο χαρηκε με τη δικη μου δυστυχια και τωρα συνεχιζει και ζει και το παιζει και αξιοπρεπης. Δεν το αντεχω να την αφηνω να ετσι...

Αν την ειχα μπροστα μου θα της ειχα επιτεθει θα της εβγαζα ολα τα μαλλια μες το δρομο εξω απο το σπιτι της οπως με ρεζιλεψε και εκεινη ανευ λογου και αιτιας,θα την εκανα βουκινο για αυτα που κανανε σε εμενα, για αυτα που κανανε στη μανα τους, θα μαθαινε ολη η Καλαματα τι βρωμοψυχη ειναι γιατι δεν ειναι μονο εκτρωμα εξωτερικα ειναι κυριως εσωτερικα. Η "κιουρια" που διεταξε τον αδερφο της να μου φερθει σαν να ειμαι κρεας, η ανωμαλη που τον επαιρνε τηλ 50 φορες τη μερα, τον ηθελε δικο της, εβαζε λογια και εκανα τον βλακα, τον εχει του χεριου της και μετα συνεχισε τη ζωουλα της!! Θελω να την εκδικηθω γιατι επαιξε με την αξιοπρεπεια μου και με την ψυχη μου. Εβγαλε την πιστη απο μεσα μου αυτη η παλιογυναικα οτι καλο ειχα σαν ανθρωπος , αλλαξε τον τροπο που βλεπω τα παντα.
    και μετα απο ωρα αφου ξεσπασα ειπα οχι οσο και αν θελω να βρισω, να τη χτυπησω, δεν θελω με τιποτα να της δωσω χαρα οτι με διελυσε τελειως οτι μου προκαλεσε σοκ και καταθλιψη και καταλοιπο. οχι αυτη τη χαρα!

το καλο ειναι να μην επιτρεψεις εκεινη τη στιγμη που σου κανουν το κακο να το φτασουν μεχρι τα ακρα και να σε τσακισουν ολοσχερως, πρεπει να το κοβεις εκεινη τη στιγμη, οχι αμυνα επιθεση εκεινη τη στιγμη αντιδραση οπως ειπωθηκε αλλα επιτοπου και οχι εκ των υστερων. Η εκδικηση δινει χαρα μονο στον θυτη. Ακομη και αν την σαπιζα στο ξυλο για οσα ειπε και εκανε, αυτη θα εβλεπε τον πονο στα ματια μου, θα ευχαριστιοταν και μετα θα γινοταν και θυμα απο πανω!!!!!!
    Επισης το κακο που μου εκαναν δεν θα αλλαξει οτι και αν κανω αλλα αυτο που δεν αντεχω ειναι οτι αυτη θα νιωθει ισχυρη και δυνατη και θα το επαναλαβει αν χρειαστει για να ξαναευχαριστησει το εγω της, κανω υπερανθρωπες προσπαθειες λεω βγαλτη απο το μυαλο σου μην το επιτρεπεις να ειναι στο μυαλο σου ξεχασε το αλλα δε μπορω

Banned
    Η μεγαλυτεη δυναμη υπαρχει στην συγχορεση! εκει θελει πραγματικη μαγκια!! δεν αναφερομαι ομως σε θυματα βιας! δλδη αμα καποιος εχει κανει κακο στο παιδι σου, η σε καποιο πολυ δυκο σου προσωπο δεν ειναι ευκολο να τον συγχορεσεις! εκει δεν μπορω να πω τπτα! αλλο αν προσωπικα ακομα κι αυτο πλεον θα προσπαθησω να το αντιμετοπησω οσο πιο πολυτησμενα μπορω! με τα οπλα που μου δυνει ο νομος και οχι καποιος φιλος μου αλβανος ¨)¨) οπως θα εκανα πριν χρονια!
    Προσωπικα προσπαθω να αντιμετοπιζω καθε βιαιο συμβαν στην ζωη μου με οσο πιο ηρεμοκαι χαλαρο τροπο μπορω! πριν χρονι νομιζα οτι ειναι μαγκια να κανω κακο σε καποιον αλλον! νομιζα οτι αμα κανω κακο σε καποιον αλλον ακομα και γτ. ηταν απο καποια αλλη περιοχη, νομιζα οτι θα κερδιζα την αξια στα ματια των αλλων!! αλλλα ειναι λαθος!! μονο των φοβο κερδιζες!!
    Πλεον σκοπος μου ειναι να μπορω να κερδιζω τον σεβασμο και την καλη εντυπωση!! τα σημαδια που εχω αποκτησει απο διαφωρες αψυμαχιες δεν ειναι παρα η ντροπη που μου θυμιζει τι λαθος ανθρωπος ειμουν! Ακομα και παλιοτερα, οπου καποια προιν μου κοπελα μου , μπορει να με παρατησε για τα ματια καποιου αλλου! χαλαλη του και ευχομαι να ζουν των ερωτα τους οπως και εγω με αλλο προσωπο! καπωτες θα ετρεμα απο τα νευρα μου και θα ειχα σκοπο ζωης να τους βρω σε δημοσιο χορο και να τους ξεφτιλισω! μεσω της βιας! πλεον ξερω οτι αυτο ειναι κακια!! αυτο ειναι ντοπη κι μονο που θα μου περναγε απο το μυαλο! το να μπορεις να συγχορεις τους ανθρωπους ειναι μεγαλη δυναμη αλλα και χριστιανοσυνη!!εκει εχω ενα θεματικη , δυσκολευομαι να πιστεψω τα παραμυθακια της πιστης αλλα που θα παει, θα γινω χριστιανος και εγω!¨)

Senior Member
    Επαναφερω το θεμα της εκδικησης , διοτι υπαρχουν μελη που καποιοι τους εχουν πατησει τον ' καλο ' , κ ισως η εδικηση , που ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο , ειναι μια ηθικη ικανοποιηση , σε ανθρωπους που την αξιζουν .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο . Απο την αλλη το να εκδικεισαι καποιον μπορει νανακουφιση , η να φθειρει τον ιδιον τον εκδικουμενο . Εγω οποτε λεω θα εκδικηθω , θα του δειξω εγω κτλ κτλ παντα καταληγω στο , που νατρεχω τωρα , δεν βαριεσαι.....Υπαρχουν ατομα που τους αξιζει εκδικηση , σαν ειδος τιμωριας ?
    Για να συνεχισω , αν ξερατε οτι δεν θα τιμωρηθητε για την πραξη σας αυτη , κ μιλαω για major αδικια ( κλοπη συη δουλεια σ , προδοσια απο φιλο (η ) , να σου παρει φλος ( η ) το φιλο (η ) σου , αγνωμοσυνη κτλ κτλ . Προσωπικα , εχω φυλαγμενο μια εκδικηση , σε υπαλληλο μ , τοτε που ημουν ασχετος , προ 18 ετων , ο οποιος μεκλεψε , κ του την φυλαω . Ποια ειναι η γμωμη σας για την αυτοδικια ? διοτι αν περιμενεις απο τα δικαστηρια , σωθηκες .
    Η γνώμη μου είναι πως μαθαίνεις μέσα απο τις εμπειρίες, άσχημες τραυματικές δεν λέω αλλά η λύση οφθαλμό αντί οφθαλμού δεν έχει αποδώσει ακόμα σκοτώνονται εκεί κάτω και τέλος δεν έχει δοθεί
    Με έχουν κλέψει αρκετές φορές στο σπίτι στο αυτοκίνητο πεζός μια φορά, συνάδελφοι (και καλά) που με παγίδευσαν η κορόιδεψαν στην δουλειά και η πρώτη αντίδραση ήταν και είναι ακραία αλλά στην πραγματικότητα μαθαίνεις Μαθαίνεις να παίρνεις τα μέτρα σου και να φυλάγεσαι, τώρα αμα θες να του μπείς στο μάτι του άλλου αφού έχει τέτοιου είδους σκεπτικό, το να κλέβει δλδ πες του σε κάποια στιγμή πως τότε που σε έκλεψε σου έδωσε την ιδέα να κάνεις και εσυ στον ιδιο και δεν το έχει πάρει χαμπάρι, να του δώσεις την εντύπωση πως με κάποιον τρόπο τον κλέβεις και εσύ, δεν ξέρω ακριβώς το αντικείμενο στην δουλειά σου για να σου πως καλύτερο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω Όσον αφορά την προδοσία, την απιστία κλπ αναπόφευκτα θα πονέσεις θα κλάψεις μέχρι να κάνει τον κύκλο του η το τετράγωνό ανάλογα και σε τελική ανάλυση ολα αυτά πέρα του ότι είναι στο παιχνίδι τις ζωής και όπως θα ξέρεις να κερδίζεις θα πρέπει να ξέρεις και να χάνεις αρκεί να είσαι προετοιμασμένος

Banned
    Επαναφερω το θεμα της εκδικησης , διοτι υπαρχουν μελη που καποιοι τους εχουν πατησει τον ' καλο ' , κ ισως η εδικηση , που ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο , ειναι μια ηθικη ικανοποιηση , σε ανθρωπους που την αξιζουν .
    Nα εκδικηθεις τι?Μελη ενος φορουμ?

Δεν εισαι στα καλα σου καθολου..Μα καθολου ομως!

Senior Member
    Fedgate , δεν αναφερομαι στην δουλεια μου , αλλα σε ατομο που θεωρω οτι με εβλαψε , κ θελω ναχω τον τελευταιο λογο .
    μνιμονιο , δεν αναφερθηκα σε μελη του φορουμ . Πανε οι απειλες , ειναι παρελθον , αλλωστε ειπα κ θα το τηρησω , δεν σκοπευω να διαπληκτιστω με κανενα μελος , ακομη κ αν με προκαλεσει , τελειωσαν αυτα .
    Last edited by Macgyver; 06-07-2014 at 21:54.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antreas MpR View Post
    Πρέπει να διαφωνήσω με αυτό,γιατί στην θεωρία είμαστε όλοι καλοσυνάτοι και γλυκούληδες,στην πράξη όμως(δηλαδή όταν μας κάτσει η στραβή) είμαστε ειλικρινείς με των εαυτό μας.
    "γιαυτο",η εκδίκηση,όπως και η θανατική ποινή και η αξια της ανθρώπινης ζωής είναι έννοιες οι οποιες δεν μπορούν να οριοθετηθούν,όπως το καλός-κακός κλπ...
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
    Στην θεωρία η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να κοστολογηθεί,στην πράξη μπορώ να αγοράσω αφρικανάκι με ένα μπουκάλι νερό(ψάξτε το και όλας)και να το αποκεφαλίσω μπροστά στους γονείς του,μιας και θεωρείται εμπόρευμα με κόστος 0,50 ευρώ.
    Στην θεωρία όταν ένας τύπος βιάζει το παιδάκι σου που είναι 5 χρόνον εσύ περιμένεις τα δικαστήρια να κάνουν την δουλειά τους και αυτός να φάει 5-8 χρονια φυλακή(δηλαδή να των ταΐζεις και να των ποτίζεις μετά που σου κακοποίησε το παιδάκι),στην πράξη,δεν αναφέρεις το περιστατικό στην αστυνομία,αλλα των βρίσκεις,νοικιάζεις μια αποθήκη και των βασανίζεις για μερικές μέρες,και τελικά του κόβεις χερια και πόδια και των ξανά αμολάς στην κοινωνία.
    Μην μιλάμε υποθετικά και καλοσυνάτα για όλα.
    Όλοι καλοί και αγαθοί είμαστε στην θεωρία.
    Στην πράξη όμως,είμαστε ειλικρινείς.
    Οι σκέψεις σου έχουν βάση την τιμωρία τόσο του ίδιου όσο και τον παραδειγματισμό προς αποφυγή πράγμα που δεν έχω δεί ακόμα και στην αμερική που υπάρχει η θανατική ποινή να σταματούν (θα μου πέις πως αμα δεν υπήρχε και η θανατική ποινή τι θα γινόταν αλλά αυτο είναι άλλο θέμα) και όλα αυτά στην θεωρία όπως πολύ σωστά είπες Είναι να μην σου τύχη για αυτό και λέω πως έστω μια πρόληψη ίσως καταφέρει να αποτρέψει ένα τέτοιο συμβάν

Τώρα στο υποθετικό ερώτημα πως αν υπήρχε ατιμωρησία η η αυτοδικία σε τέτοιου είδους εγκλήματα τι να πω ? ζούγκλα ? πέρα πως αφαιρώντας μια ζωή αφαιρείς έναν κρίκο που δεν θα δώσει συνέχεια αλλά μην το γυρίσω στο φιλοσοφικό γιατί μετά αντε μαζεψτεμε

Senior Member
    Fedgate , δεν αναφερομαι στην δουλεια μου , αλλα σε ατομο που θεωρω οτι με εβλαψε , κ θελω ναχω τον τελευταιο λογο .
    μνιμονιο , δεν αναφερθηκα σε μελη του φορουμ .
    Δεν το καταλαβα σορυ

Λές πως θες να έχεις τον τελευταίο λόγο, άποψη μου είναι αν όχι όλοι αλλά πάρα πολλοί σκέφτονται έτσι οπότε αναπόφευκτα θα φτάνουν στα άκρα, είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν κλείνει ποτέ ακόμα και με τον θάνατο (βλέπε περιπτώσεις αντεκδίκησης τις εκδίκησης ο εκδίκηση)

Ίσως προκαλέσω αντιδράσεις πράγμα που δεν είναι στις προθέσεις μου οποτέ και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν ΄προσβάλω η θίξω κάποιους με το παράδειγμα που θα πω
    Όταν χαστούκισαν τον Χριστό εκείνος γύρισε και το άλλο μάγουλο θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως μόνο ο ίδιος που δέχθηκε την επίθεση και με αυτόν τον τρόπο σταματάει ο κύκλος τις εκδίκησης
    Φυσικά το παράδειγμα αναφέρω καθώς και πως είναι θεωρητικό το πως θα αντιδρούσα αν μου συνέβαινε εμένα κάποιο κακό
    Απλά μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια εμπειρία πέρα απο κλοπή και αδικία όλα όμως έχουν τον χρόνο τους και έχω δεί αυτούς που μέχρι χτες ήταν λόγο θέσης ισχύος να κάνουν ανενόχλητοι την όποια αδικία να τις πληρώνουν και μάλιστα με το παραπάνω Ειδικά όταν τους αγνοούν παθαίνουν κοκο μπλοκο

Senior Member
    Quote Originally Posted by fevgatos67 View Post

Όταν χαστούκισαν τον Χριστό εκείνος γύρισε και το άλλο μάγουλο θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως μόνο ο ίδιος που δέχθηκε την επίθεση και με αυτόν τον τρόπο σταματάει ο κύκλος τις εκδίκησης
    Φυσικά το παράδειγμα αναφέρω καθώς και πως είναι θεωρητικό το πως θα αντιδρούσα αν μου συνέβαινε εμένα κάποιο κακό
    Απλά μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια εμπειρία πέρα απο κλοπή και αδικία όλα όμως έχουν τον χρόνο τους και έχω δεί αυτούς που μέχρι χτες ήταν λόγο θέσης ισχύος να κάνουν ανενόχλητοι την όποια αδικία να τις πληρώνουν και μάλιστα με το παραπάνω Ειδικά όταν τους αγνοούν παθαίνουν κοκο μπλοκο

fevgate , αναγνωριζω τις καλες σου προθεσεις , αλλα δτην ζουγκλα που ζουμε , οσο γυριζεις μαγουλο , τοσο θα τις τρως . Δεν λεω οτι εχεις αδικο , αλλα εξαρταται απο την ιδιοσυγκρασια του καθενος , πχ του undetermined του διερρηξαν το διαμερισμα . Αν πετυχαινε τους ενοχους , πως θαντιδρουσε αραγε , αφου η αστυνομια δεν κανει τπτ ? δε λεω να γινεις vigilante , αλλα ειμαι υπερ της αυτοδικιας , ως ενα σημειο βεβαια .

Senior Member
    fevgate , αναγνωριζω τις καλες σου προθεσεις , αλλα δτην ζουγκλα που ζουμε , οσο γυριζεις μαγουλο , τοσο θα τις τρως . Δεν λεω οτι εχεις αδικο , αλλα εξαρταται απο την ιδιοσυγκρασια του καθενος , πχ του undetermined του διερρηξαν το διαμερισμα . Αν πετυχαινε τους ενοχους , πως θαντιδρουσε αραγε , αφου η αστυνομια δεν κανει τπτ ? δε λεω να γινεις vigilante , αλλα ειμαι υπερ της αυτοδικιας , ως ενα σημειο βεβαια .
    Καλύτερα που δεν τους πέτυχε ο ΄΄κλέφτης΄΄ γιατί είναι ήδη αποφασισμένος να κάνει το οτιδήποτε για να μην τον πιάσουν, εσύ θα είσαι το ίδιο προετοιμασμένος και αποφασησμένος ? και με τι μέσα ? Και αμα σου βγάλει μια φαλτσέτα η όπλο η κάτι ανάλογο ? Τα λεφτά όλου του κόσμου αμα σε αφήσει ανάπηρο τι σημασία θα έχουν Θα μου πεις ηττοπάθεια, ίσως, αλλά του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε χαχα

Και για την ζούγκλα το ίδιο θα σου προτείνω, πρόληψη η αν θες καχυποψία έστω, να είσαι προετοιμασμένος και να αποφεύγεις το κακό γιατί μόνο αυτό θα συμβεί και συμβαίνει στην εκδίκηση, καλή εκδίκηση δεν υπάρχει, δίκαιη τιμωρία ναι,

Senior Member
    Συμφωνω με Φευγατο..
    Μεγαλη μαλακια η ιδεα της εκδικησης..ψυχοφθορα και μικροψυχη.Σε τρωει το μισος και το γαμωτο που δεν αντεδρασες οπως επρεπε.
    Στη θεση της βαζεις πιο λαιτ αντιδρασεις..
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Banned
    Πριν κατι μερουλες σε μια βολτα στα σοκακια του διαδικτυου ειδα ενα βιντεο που εδειχνε μια μανα να αγκαλιαζει τον δολοφονο του παιδιου της και να τον συγχωρει..Σαφως δεν θα ειχα την δυναμη να το κανω εγω αυτο , αλλα πιστευω πως μια τετοια συγχωρεση ειναι σωτηρια ψυχης και εκδικηση μαζι.

Senior Member
    για μενα η καλυτερη εκδικηση και η μονη που εχει νοημα ειναι οταν εκδικεισαι με λανθανων τροπο ;)

Banned
    Η Εκδικηση σε ζητηματα διαπροσωπικων σχεσεων ειναι ηλιθια!Αν καποιος ομως μου βιαζε-σκοτωνε παιδι ή οποιοδηποτε αλλον αγαπω τοτε θα ζουσα και θα ανεπνεα μονο και μονο για να εκδικηθω!Βεβαια η εκδικηση σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανακουφιση,ουτε στην ακραια περιπτωση που αναφερω εγω,διοτι δεν θα γυρισει πισω το νεκρο παιδι σου και θα εχεις προσθεσει και εναν φονο πχ στην ζωη σου-ψυχη σου!οποτε σαφως δεν εχει κανενα κερδος η εκδικηση σε καμια περιπτωση..

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast