Άρθρο για την κατάργηση του όρου της Σχιζοφρένειας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 61
    Senior Member
    Originally posted by kassi_21
    Αγαπητέ μου με όλη την καλή διάθεση θα πω πως η Σχιζοφρένεια σαν λέξη εκφράζει τον διχασμό των φρένων.....Τώρα για τα υπόλοιπα που παραθέτεις δεν ξέρω....Η διαταραχή ρύθμισης της ντοπαμίνης εκφράζει επίσης μια ανικανότητα.......Η ίδια η ασθένεια και όχι η ορολογία της καθιστούν τον σχιζοφρενή να ζει εφ\'όρου ζωής με φαρμακοθεραπεία.....Ο σχιζοφρενής ΜΠΟΡΕΙ να είναι όλα τα παραπάνω που ανέφερες επίσης λόγω της ασθένειάς του και όχι λόγω της ονομασίας της........
    το θεμα ομως δεν ειναι αν η λεξη αυτη εχει καποια σχεση με την διαταραχη, αλλα οτι η λεξη αυτη περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη λεξη που εχει να κανει με διαταραχες,ειναι φορτισμενη με ενα σωρο ιδιοτητες που δεν ειναι αληθινες, οπως με το οτι ενας σχιζοφρενης ειναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ επικινδυνος και ανεξελεγκτος και υποψηφιος δολοφονος...κι αυτο λογω της κακης και μεγαλης χρησης της λεξης αυτης...
    αν δοθει μια αλλη λεξη για την διαταραχη, θα μπει ισως στον κοπο κανεις να μαθει τι επιτελους ειναι αυτο και ποτε ειναι επικινδυνο....και κυριως, οτι ακομα και τοτε, ειναι επικινδυνο για τον αρρωστο κυριως και σπανια για τους αλλους..
    διοτι με την συγκεκριμενη λεξη ειναι συνυφασμενη ΜΟΝΟ η επικινδυνοτητα.
    δεν ειναι γνωστο στον κοσμο οτι η εφ ορου ζωης φαρμακοθεραπεια , οπως λες, καθιστα εναν τετοιο ασθενη λειτουργικο, κοινωνικοποιημενο και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τοσο ακινδυνο οσο ειναι και ενας μη ασθενης...
    κι ενας διαβητικος κι ενας με πιεση κι ενας καρδιακος ειναι υποχρεωμενοι σε εφ ορου ζωης φαρμακοθεραπεια...χωρις αυτην δεν παρεκτρεπονται απλα, πεθαινουν εντελως...(οπως λεμε , πεθαμενος απο θανατο..)
    οποτε προς τι το μεμπτο επι της φαρμακοθεραπειας?
    ο συνειρμος στο μυαλο των πολλων τωρα ειναι :σχιζοφρενης>ανισορροπος& gt;επικινδυνος>ανεξελεγκτ� �ς>δολοφονος
    τα 4 στα 4 ειναι εντελως λαθος, η αν θες, τραγικα κακοποιημενα...
    πρεπει να αλλαξει ολο και να γινει
    \"ασθενης απο ....\">με σωστη θεραπεια, λειτουργικος>ακινδυνος> κοινωνικοποιημενος>ισορρ οπημενος

Senior Member
    Aaaaa....Συγχίστηκα..Λοιπόν Remedy δεν βλέπω κάτι μεμπτό στην φαρμακοθεραπεία όπως αναφέρεις.Τι είναι αυτό που στα λόγια μου σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;;Αν θες να αλλάξει κάτι ας αλλάξει η αντίληψη του κόσμου που έχουν όχι μόνο για τους σχιζοφρενείς αλλά και για κάθε άλλον ψυχικά παθών......Επαναλαμβάνω πως σαν λέξη η σχιζοφρένεια αντικατοπτρίζει τον διχασμό των φρένων.....κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει για τους σχιζοφρενείς....Οι ακόλουθοι συνειρμοί έχουν να κάνουν με άλλους παράγοντες και όχι με τον όρο Σχιζοφρένεια.....Δεν γράφει πουθενά η σχιζοφρένεια :Ανισόρροπος/Επικίνδυνος/Ανεξέλεγκτος/δολοφόνος....Τα ακόλουθα ας πούμε ότι εν μέρει οφείλονται σε κακή προβολή της κινηματογραφικής βιομηχανίας αλλά και σε κατά καιρούς εγκλήματα διεπραχθέντα από αντίστοιχης κατηγορίας άτομα...Δεν τους προσδόθηκε ο τίτλος άδικα,έτσι;;;Οπότε εντελώς λάθος δεν είναι.Αν μια κατηγορία ατόμων έχει μεγαλύτερη ροπή προς το έγκλημα φταίω εγώ ή η λέξη για αυτό;Τότε τι να πουν και αυτοί της αντικοινωνικής διαταραχής;
    Να αρχίσει μήπως και η κατάθλιψη να γίνεται Διαταταχή στην επαναπρόσληψη της σεροτονίνης;;;Πιο μπερδεμένες ορολογίες πιστεύεις πως θα διαλευκάνουν στα μάτια του περίγυρου την κάθε ασθένεια;
    Διαταραχή στην ρύθμιση της ντοπαμίνης δείχνει εξίσου αδυναμία σαν φράση...Διαταραχή-κάτι το αρνητικό,μια αρνητική λέξη...Τι σε κάνει να θεωρείς την φράση καλύτερη;;;Πώς ένα καινούριο όνομα θα σβήσει τα γνωρίσματα μιας ασθένειας;;;Δεν είναι όλοι οι Σχιζοφρενείς επικίνδυνοι αλλά κατά περιπτώσεις μπορούν να γίνουν.......Αν όλα πήγαιναν ρολόι δεν θα ανέτρεχαν σε γιατρό για θεραπεία άλλωστε......Βίαιος,ανεξέλεγ� �τος και επικίνδυνος θα μπορούσε κατά συγκυρίες να γίνει ο καθένας........Η ένταση αλλά και η διάρκεια καθώς και η μεγαλύτερη ροπή ίσως προς αντίστοιχες συμπεριφορές να χαρακτηρίζουν τον ψυχικά ασθενή και να τον διαφοροποιούν από τον μη....

Eagle αν δεν μπορείς να δεις ότι δεν ξεφεύγω από το θέμα το οποίο έβαλες αυτό εν τέλει μοιάζει δικό σου πρόβλημα και επαφείεται σε εσένα να το λύσεις.....

Member
    ήξερα οι άνθρωποι αυτοί τι βιώνουν. Όταν την είδα κατάλαβα πολλά και είδα ότι καμία σχέση δεν έχει με κάποιες άλλες ταινίες που τους παρουσιάζουν σαν δολοφόνουν κλπ κλπ. Επίσης στην ταινία έδειξε πως το περιβάλλον του ψυχικά ασθενή μπορεί να τον βοηθήσει στον αγώνα που δίνει δεχόμενο την ασθένεια, αλλά δεχόμενο και τον ασθενή στο χώρο εργασίας.

Remedy ακριβώς όπως το λες είναι. Δε θεραπεύθηκε, κατανόησε τι έχει και έμαθε να ζει με αυτό που έχει. Η ταινία το έδειξε με τρόπο που σεβόταν την ασθένεια και αυτόν που την είχε χωρίς να προκαλεί στο θεατή φόβο και προκατάληψη. «σχιζοφρενης>ανισορροπος >επικινδυνος>ανεξελεγκτ ος>δολοφονος» συμφωνώ μάζι σου. Δυστυχώς πολλοί κάνουν αυτόν τον συνηρμό. Και σε αυτό με έχεις απόλυτο δίκιο για εμένα: «διοτι με την συγκεκριμενη λεξη ειναι συνυφασμενη ΜΟΝΟ η επικινδυνοτητα.
    δεν ειναι γνωστο στον κοσμο οτι η εφ ορου ζωης φαρμακοθεραπεια , οπως λες, καθιστα εναν τετοιο ασθενη λειτουργικο, κοινωνικοποιημενο και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τοσο ακινδυνο οσο ειναι και ενας μη ασθενης...»

Ο vince αν δεν κάνω λάθος σε κάποιο άλλο post του έχει συνέντευξη του Nas στον Λάλλας όπου από τις απαντήσεις που δίνει ο Νας καταλαβαίνει πόσο έχει μάθει να λειτουργεί με τη λογική. Μιλάει όμορφα, με επιχειρήματα και για εμένα αν δεν ήξερα τι έχει δε θα πήγαινε καν το μυαλό μου στην πάθησή του.

Senior Member
    αλλά και σε κατά καιρούς εγκλήματα διεπραχθέντα από αντίστοιχης κατηγορίας άτομα
    Γιατι δεν εχουμε ακουσει τον διπολικο με το πριονι μιας και η παθηση αυτη ειναι πολυ κοντα στην σχιζοφρενεια.
    Ή αντιστοιχα το ιδεοψυχαναγκαστικο με το πριονι ή τον καταθλιπτικο με το πριονι.
    Ή μηπως νομιζεις οτι δεν υπαρχουν ιδεοψυχαναγκαστικοι που να εφαρμοζουν βια?

If a person has OCD and problems with violence, then OCD treatment may cause the violent behaviour to disappear.

Δεν ξερω κατα ποσο θα ωφελησει η καταργηση του ορου...σε αυτο εχεις δικιο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ε να τους πούμε να βγάλουν και μια ταινία με ιδεοψυχαναγκαστικούς και πριόνια...να αισθάνονται κάποιοι καλύτερα...Μα τι πράγματα είναι αυτά;;;Πατάς πάνω στην ταμπέλα μου για να υπερασπιστείς τον όρο σχιζοφρένεια και τις διακρίσεις που γίνονται;Αν σε σώζει να ξέρεις πως και εγώ είμαι επιθετική είτε γιατί έχω οριακά στοιχεία είτε ιδεοψυχαναγκαστικά τότε οκ...Πάντως ναι ήμουν ένα πολύ επιθετικό άτομο και δεν σήκωνα μύγα στο σπαθί μου.......
    Λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση..Ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι βγουν βίαοι υγιείς ή μη δεν θα εμποδίσουν έναν σχιζοφρενή κάτω από παράνοια να είναι βίαιος.......

Senior Member
    Ε να τους πούμε να βγάλουν και μια ταινία με ιδεοψυχαναγκαστικούς και πριόνια...να αισθάνονται κάποιοι καλύτερα
    Ξερω οτι εδω ειναι internet και δεν καταλαβαινεις πολυ καλα τι γραφει ο αλλος αλλα αυτο ειναι που καταλαβες απο το μηνυμα μου?

δεν θα εμποδίσουν έναν σχιζοφρενή κάτω από παράνοια να είναι βίαιος.......
    Ρε μπας και ημουν βιαιος και δεν το καταλαβα?
    Μην ανησυχεις αν το 1% του πληθυσμου κατω απο παρανοια που ειναι αναποφευκτο της σχιζοφρενειας οταν εκδηλωθει ηταν βιαιοι θα το ειχαμε μαθει πολυ καλα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Χμμμ ναι....Κοίτα γενικά αισθάνομαι μια τσίτα...Δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος του άλλου μέσω ίντερνετ και όταν το λέω μία με το καλό,το λέω δύο και μερικοί συνεχίζουν το βιολί τους ε τα παίρνω.....Αισθάνθηκα ότι δέχθηκα προσωπική επίθεση....Νομίζω πως ήμουν πολύ διακριτική στα μηνύματά μου περί Σχιζοφρένειας έτσι ώστε και κανέναν να μην θίξω αλλά και να πω αυτά που θέλω......Η ταινία πάντως με τον Τζον Νας εκδήλωσε μια επιθετικότητα του ίδιου προς την γυναίκα του κάτω από επίρροια ψύχωσης μάλλον......Κοίτα είναι φυσικό όταν ζεις σε μια διαφορετική πραγματικότητα να γίνεσαι βίαιος.....Ας αποδεχθώ καλύτερα την ασθένειά μου και ας την λύσω παρά να κάθομαι να διαμαρτύρομαι γιατί οι άλλοι δεν την αποδέχονται...Ζητάς να αποδεχθούν κάτι που δεν καταλαβαίνουν και φοβόνται...Όταν ο άλλος φέρεται με αποστασιοποιήση στον ψυχικά ασθενή είναι κυρίως φοβία του ίδιου...Πολλοί κάνουν μερικές διακρίσεις...Εγώ είμαι ψυχικά υγιής ο άλλος ξέρω πως πάει σε ψυχίατρο και άρα είναι τρελός.....Είναι ο δικός τους φόβος για την δική τους τρέλα...Ο φόβος να τρελαθούν οι ίδιοι και αρκετά άλλα...Εγώ εν τέλει κάνω πλάκα με όλα αυτά...Δεν γίνεται να ζητάω αποδοχή....Καλό είναι να υπάρχει αλλά όταν δεν υπάρχει μαραζώνουμε;Δεν κάνει....Αν πω πάω σε ψυχίατρο μπαίνει η ταμπέλα τρελός..Πού να κάθομαι να αναλύω ότι u know είναι μια νεύρωση και έχει αυτά και αυτά τα συμπτώματα..Μην με φοβάστε...Χααααα........Και εν τέλει πιστεύω πως ο επιθετικός ζει σε μία ένταση κακή για αυτόν..Έχει δύσφορα συναισθήματα,μια σύγχυση πολλές φορές...Άρα δεν ζει χαρούμενα....Αν κατανοηθεί ότι αυτός που επιτίθεται τις περισσότερες φορές φοβάται ο ίδιος τότε θα γίνει σαφές ότι μάλλον ακίνδυνος είναι.....Αυτά άσχετα κάπως με την σχιζοφρένεια..Ο ιδεοψυχαναγκασμός σαν πάθηση δεν νομίζω να φέρνει κάποια επιθετικότητα....Όχι παράλογη τουλάχιστον ή πέρα από τα μέτρα...Να πάει δηλαδή ο άλλος να σκοτώσει.......Αν και ο ιδεοψυχαναγκαστικός ζει με ιδεοληψίες ότι βλάπτει ή θα βλάψει τους άλλους...

Senior Member
    Οχι και να σκοτωσει...ειπαμε αντε ο σχιζοφρενης να εμφανισει επιθετικοτητα σε φρασεολογια...αλλα μεχρι να σκοτωσει ειναι καθαρα θεμα κινηματογραφου.
    Τωρα βεβαια υπαρχουν μερικοι \"τρελλοι\" που δεν ξερω απο τι πασχουν...σιγουρα δεν ειναι \"νορμαλ\" που μπαινουν σε ενα πανεπιστημιο βλεπε USA και καθαριζουν κοσμο.
    Αλλα αυτοι ειναι οι εξαιρεσεις και δεν σημαινει και οτι ειναι σχιζοφρενης...μπορει και να ειναι αλλα αυτα ποια ειναι πολυ σπανιο.
    Ασε που πολλοι ειναι \"νορμαλ\" αν μπορεις να τους πεις νορμαλ και θα προφασιζονται μετα ψυχολογικα προβληματα φανταζομαι για να γλυτωσουν την ηλεκτρικη καρεκλα-στις USA.
    Το μεγαλυτερο ποσοστο παντως των σχιζοφρενων ζητα απομονωση και ηρεμια.

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    αλλά και σε κατά καιρούς εγκλήματα διεπραχθέντα από αντίστοιχης κατηγορίας άτομα
    Γιατι δεν εχουμε ακουσει τον διπολικο με το πριονι μιας και η παθηση αυτη ειναι πολυ κοντα στην σχιζοφρενεια.
    Ή αντιστοιχα το ιδεοψυχαναγκαστικο με το πριονι ή τον καταθλιπτικο με το πριονι.
    Ή μηπως νομιζεις οτι δεν υπαρχουν ιδεοψυχαναγκαστικοι που να εφαρμοζουν βια?

If a person has OCD and problems with violence, then OCD treatment may cause the violent behaviour to disappear.

Δεν ξερω κατα ποσο θα ωφελησει η καταργηση του ορου...σε αυτο εχεις δικιο.
    την απαντηση την δινεις μονος σου στο ιδιο ποστ...
    θα βοηθησει, γιατι δεν εχουμε ακουσει την φραση \"ο διπολικος δολοφονος με το πριονι\"... η αλλιως, θα ειναι ενα βηματακι στην απομυθοποιηση αυτης της ασθενειας...

Senior Member
    Ναι εχεις δικιο Remedy απλως σκεφτηκα μηπως μετα απο ενα διαστημα συμβει το ιδιο με τον καινουργιο ορο...αλλα μαλλον απιθανο να ειναι τοσο \"πιασαρικος\":)

Senior Member
    Originally posted by kassi_21
    Aaaaa....Συγχίστηκα..Λοιπόν Remedy δεν βλέπω κάτι μεμπτό στην φαρμακοθεραπεία όπως αναφέρεις.Τι είναι αυτό που στα λόγια μου σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;;Αν θες να αλλάξει κάτι ας αλλάξει η αντίληψη του κόσμου που έχουν όχι μόνο για τους σχιζοφρενείς αλλά και για κάθε άλλον ψυχικά παθών......
    ....Επαναλαμβάνω πως σαν λέξη η σχιζοφρένεια αντικατοπτρίζει τον διχασμό των φρένων.....κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει για τους σχιζοφρενείς....Οι ακόλουθοι συνειρμοί έχουν να κάνουν με άλλους παράγοντες και όχι με τον όρο Σχιζοφρένεια.....Δεν γράφει πουθενά η σχιζοφρένεια :Ανισόρροπος/Επικίνδυνος/Ανεξέλεγκτος/δολοφόνος....Τα ακόλουθα ας πούμε ότι εν μέρει οφείλονται σε κακή προβολή της κινηματογραφικής βιομηχανίας αλλά και σε κατά καιρούς εγκλήματα διεπραχθέντα από αντίστοιχης κατηγορίας άτομα...Δεν τους προσδόθηκε ο τίτλος άδικα,έτσι;;;Οπότε εντελώς λάθος δεν είναι.Αν μια κατηγορία ατόμων έχει μεγαλύτερη ροπή προς το έγκλημα φταίω εγώ ή η λέξη για αυτό;Τότε τι να πουν και αυτοί της αντικοινωνικής διαταραχής;
    Να αρχίσει μήπως και η κατάθλιψη να γίνεται Διαταταχή στην επαναπρόσληψη της σεροτονίνης;;;Πιο μπερδεμένες ορολογίες πιστεύεις πως θα διαλευκάνουν στα μάτια του περίγυρου την κάθε ασθένεια;
    Διαταραχή στην ρύθμιση της ντοπαμίνης δείχνει εξίσου αδυναμία σαν φράση...Διαταραχή-κάτι το αρνητικό,μια αρνητική λέξη...Τι σε κάνει να θεωρείς την φράση καλύτερη;;;Πώς ένα καινούριο όνομα θα σβήσει τα γνωρίσματα μιας ασθένειας;;;Δεν είναι όλοι οι Σχιζοφρενείς επικίνδυνοι αλλά κατά περιπτώσεις μπορούν να γίνουν.......Αν όλα πήγαιναν ρολόι δεν θα ανέτρεχαν σε γιατρό για θεραπεία άλλωστε......Βίαιος,ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος θα μπορούσε κατά συγκυρίες να γίνει ο καθένας........Η ένταση αλλά και η διάρκεια καθώς και η μεγαλύτερη ροπή ίσως προς αντίστοιχες συμπεριφορές να χαρακτηρίζουν τον ψυχικά ασθενή και να τον διαφοροποιούν από τον μη....

Eagle αν δεν μπορείς να δεις ότι δεν ξεφεύγω από το θέμα το οποίο έβαλες αυτό εν τέλει μοιάζει δικό σου πρόβλημα και επαφείεται σε εσένα να το λύσεις.....
    αν ειναι να σε συγχιζω, να φυγω :)

μα αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει ν αλλαξει... \"η αντιληψη του κοσμου για τον ψυχικα πασχοντα\"...το θεμα του ονοματος ειναι ΜΙΑ μονο απο τις ενεργειες που πρεπει να γινουν και οχι η πιο σημαντικη... απλα, ειναι η μοναδικη απ τις ψυχικες ασθενειες που ειναι τοσο στιγματισμενη, χωρις ομως να ειναι βαρυτερη απο πολλες αλλες..γι αυτιο και το θεμα με το ονομα, ισχυει ΕΙΔΙΚΑ γι αυτην...
    εμενα αν με ρωτουσες, αν επρεπε να πασχω οπωσδηποτε απο μια ψυχικη ασθενεια, θα προτιμουσα αλλη και οχι αυτη, μονο και μονο για να μην ακουω αυτον τον ορο που ειναι συνυφασμενος με τοσα αρνητικα..
    ενω \"διπολικος\"!!!!! τι ωραιο....σα να μη πηγε κατι καλα με την μπαταρια....

οι σημαντικες ενεργειες που πρεπει να γινουν ειναι η ενημερωση του κοσμου...
    κι αυτη πρεπει να γινει μεθοδικα απ την πολιτεια (την ποια?)
    η τεχνη θα ηταν σιγουρα η καλυτερη και αποτελεσματικοτερη μορφη ενημερωσης, αλλα μιας και η εννοια της \"στρατευμενης \" τεχνης μου γυριζει το ματι,θεωρω απλα μεγαλη τυχη για τους ψυχικα πασχοντες να τυχαινει να γυριζονται ταινιες που πλησιαζουν το θεμα με την ποιοτητα που το εκανε το john nash...
    καθως θα γινεται συνειδηση οτι η ψυχικη ασθενεια ειναι απλα μια ασθενεια που εχει αποτελεσματικη αντιμετωπιση, θα πρεπει ο οικογενειακος περιγυρος να αποποιηθει το θεμα του \"στιγματος\" για τον αρρωστο τους λες κι εχουν καποιον με κατι μολυσματικο, ωστε να μπορεσει καποτε κι ο ερμος ο ασθενης απο ντροπη για μια ΠΑΘΗΣΗ, να νοιωσει περηφανεια που την παλευει, κι οχι να κρυβεται και να αναγκαζεται να λεει ψεματα....

και ΝΑΙ, υπαρχει επικινδυνοτητα χωρις περιθαλψη, ΧΩΡΙΣ ομως...αυτο το \'χωρις¨ειναι που δεν ξερει ο κοσμος, και ειναι το πιο σημαντικο...να οδηγηθουν οι ασθενεις στην θεραπεια, και να ειναι σιγουρος ο κοσμος οτι με την σωστη περιθαλψη δεν υπαρχει καμια επικινδυνοτητα..
    (η επικινδυνοτητα βεβαια αυτη, ισχυει εξισου για πολλους ψυχικα πασχοντες που δεν λαμβανουν θεραπεια, κι οταν οπως ειπες ακουμε για εγκληματα απο \"σχιζοφρενεις\" στην πραγματικοττητα δεν ξερουμε ποια ειναι ακριβως η παθηση του ατομου, απλα εχουν βρει την καραμελα επειδη ειναι γνωστη στον κοσμο και ενοχοποιημενη για επικινδυνοτητα και τους εχουν βγαλει οοους σχιζοφρενεις...)

και δεν μου φανηκε το νεο ονομα \"καλυτερο\", απλα ειναι διαφορετικο απο το ακατονομαστο κι αυτο μου αρκει...συμφωνω και το ειπα κι απ την αρχη οτι καλο θα ηταν να βρεθουν οροι ευηχοι (οπως το \"διπολικος\"...ωραιο ε?)

κανεις δεν ειπε οτι ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΡΟΛΟΙ, και φυσικα καθε διαταραχη κρυβει ενα προβλημα..και ενα κρυολογημα ειναι μια διαταραχη που αποτελει προβλημα...απλα δεν χρειαζεται να θεωρειται η σχιζοφρενεια η ΠΛΕΟΝ επικινδυνη κι ανεξελεγκτη , διοτι απλα δεν ειν αι αληθεια...οπως ειπες κιε συ, πολλοι \"υγειεις\" υπο συνθηκες μπορουν να κανουν φριχτα πραγματα, δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ψυχικα ασθενης για να ειναι επικινδυνος..
    να σας θυμισω εδω την τραγικη ιστορια του μηχανολογου μηχανικου και παμπλουτου πατερα με τον (σχιζοφρενη ειπανε) ψυχικα πασχοντα γιο....τελικα ο υγειης και εξεχων πατερας σκοτωσε τον \"τρελο\" και επικινδυνο (και ΔΕΝ βρισκοταν σε αμυνα), ασχετως αν μετα ειχε τραγικη καταληξη κι ο ιδιος...

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Ναι εχεις δικιο Remedy απλως σκεφτηκα μηπως μετα απο ενα διαστημα συμβει το ιδιο με τον καινουργιο ορο...αλλα μαλλον απιθανο να ειναι τοσο \"πιασαρικος\":)
    οπως ειπα σιγουρα δεν αρκει μονο το θεμα του ονοματος, χρειαζονται κι αλλες ενεργειες ευαισθητοποιησης και ενημερωσης.
    αλλα και μονο αυτο θα ηταν \"κατι\" αν σκεφτεις ποσα χρονια \"δουλευει\" ο ορος αυτος για να περιγραψει την \"τρελα\" γενικως και αοριστως, απο τα χρονια ακομα που και η ιδια η περιθαλψη και η αντιμετωπιση της ασθενειας ηταν στα μαυρα σκοταδια και δεν ειχε καμια σχεση με την σημερινη, οποτε οπως λες κι εσυ, δεν θα υπηρχε το περιθωριο ο νεος ορος να γινει ΤΟΣΟ πιασαρικος...

Member
    Μύθοι που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη πάθηση υπάρχουν στο πιο κάτω άρθρο. Όποιος ενδιαφέρεται παραγματικά, θα τον βοηθήσει πολύ μελέτη του άρθρου. Ένα κομάτι παραθέτω που μου άρεσε:

Μύθος: Τα άτομα με σχιζοφρένεια έχουν διπλή προσωπικότητα ή διχασμένη προσωπικότητα.

Αλήθεια: Τα άτομα με σχιζοφρένεια δεν έχουν ούτε ʽδιπλήʼ ούτε \"διχασμένη προσωπικότητα\".

Αυτό συνήθως λέγεται γιατί τα άτομα με σχιζοφρένεια συχνά συμπεριφέρονται και λειτουργούν αντιφατικά. Υπάρχουν φορές, που άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν, κι ενώ αυτό μπορεί κάποιες στιγμές να συμβεί στον καθένα, στα άτομα με σχιζοφρένεια συμβαίνει συχνότερα. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι ένα άτομο που εκδηλώνει σχιζοφρένεια μας φαίνεται διαφορετικό επειδή επηρεάζεται η σκέψη και το συναίσθημα και όχι συνολικά η προσωπικότητά του.

Η πραγματικότητα για τη σχέση βίας και σχιζοφρένειας είναι πολύ διαφορετική από την εικόνα που αναπαράγουν τα στερεότυπα. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι:

* Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων με ψυχική ασθένεια δε χρησιμοποιεί βία και γενικότερα τα άτομα με ψυχική ασθένεια δεν είναι περισσότερο επικίνδυνα αν συγκριθούν με τον υγιή πληθυσμό.

το site είναι http://www.noesi.gr/node/314

Member
    Ακόμα ένα όμορφο άρθρο που δείχνει πόσο ταλαιπωρούνται από την τηλεόραση και την προκατάληψη των άλλων, οι ψυχικά ασθενείς είναι το παρακάτω:

http://www.psych.gr/GR/posopsi.htm

Κάποιοι επειδή δεν έχουν ευαισθησίες ανθρώπινες αλλά μόνον οικονομικές, με τρόπο αναληθή παρουσιάζουν μια ευπαθή κοινωνική ομάδα (ψυχικά ασθενείς) ως επικίνδυνη. Σε αυτό που κάνουν δεν υπολογίζουν το ψυχικό κόστος αλλά μόνον το οικονομικό τους όφελος ξεχνώντας την έννοια του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και του ότι όλοι είμαστε ίσοι. Έτσι σήμερα οι παθόντες από αυτές τις τηλεοπτικές μεταδόσεις προσπαθούν να διεκδικήσουν κάτι που είναι αυτονόητο. Την αξιοπρέπειά τους, την ισότητά τους και την ισότιμη αντιμετώπιση από το κοινωνικό σύνολο που κάποτε του απομόνωνα σε μέρη μακριά από πόλεις.

\"Τι κάνει λοιπόν η τηλεόραση; Στιγματίζει αυτούς τους ευαίσθητους και ευάλωτους ανθρώπους και τους παρουσιάζει ως στυγνούς δολοφόνους με «άρρωστα μυαλά» ή τους διακωμωδεί ή τέλος, τους πετάει στον Καιάδα. Η τηλεόραση φέρνει τον τρόμο και το φόβο μέσα στα σπίτια μας. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα και τα γράμματα που φτάνουν στο Σύλλογό μας από συγγενείς που, απηυδισμένοι πια, μας ζητούν να κάνουμε κάτι. Και να το κάνουμε ΑΜΕΣΑ.

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ο «σχιζοφρενής», ο «παρανοϊκός», ο «μανιακός», ο «τρελός», αυτές και πολλές ακόμη λέξεις-χαρακτηρισμοί απαράδεκτοι, μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Κάθε εγκληματική ενέργεια συνδέεται άκριτα και αβασάνιστα με κάποιον «ψυχασθενή». Πολύ συχνά και χωρίς να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, ρεπορτάζ που αφορούν σε εγκληματικές πράξεις, οδηγούν το θεατή στο συμπέρασμα ότι ο «δράστης» είναι άτομο με ψυχική ασθένεια (και κυρίως με σχιζοφρένεια).\"
    πηγή είναι το παραπάνω site

Member
    Remedy συμφωνώ με τα όσα γράφεις για την ενημέρωση του κόσμου. Keep Walking προσπαθούν να βρούνε όρους όπως είπε \"πιασάρικος\". Όλα λοιπόν για την τηλεθέαση και το χρήμα!!

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast