Results 1 to 15 of 18
Thread: Ερώτηση για όλους!
-
28-08-2013, 01:55 #1
Ερώτηση για όλους!
Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση ( όχι και τόσο εύκολη ) σχετικά με την αγάπη ανάμεσα στα δύο φύλα κυρίως αλλά και γενικά για την αγαπη στην ζωή μας!
Πιστεύετε ότι αγαπάμε κάποια/κάποιον επειδή πραγματικά το θέλουμε ( είμαστε ερωτευμένοι,νιώθουμε κάτι κτλ. ) Η το κάνουμε γιατί δεν μπορούμε να έχουμε εύκολα αυτο που θέλουμε και έτσι μας δημιουργείται η αγάπη και η επιθυμία για το πρόσωπο της/του?
Έλπίζω να είναι κατανοητή η ερώτηση!!Περιμένω γνώμες απο όλους αλλα και εμπειρίες απο την ζωή!!Ευχαριστώ για το χρόνο σας και πιστεύω πως είναι κάτι σημαντικό που αξίζει τον κόπο να συζητηθεί!! :)
- 28-08-2013, 03:18 #2
Bill,τα πάντα στη ζωη ειναι δουναι και λαβειν!Στην πραγματική αγάπη,το αντάλλαγμα ειναι ψυχικό.Ενα χαμόγελο,ένα χάδι,μια αγκαλιά κι ένα αυτί να ακούσει τον πόνο σου.Αυτο Βεβαια έρχεται με τον καιρο,για να αγαπησεις κάποιον πρεπει να περάσεις απο κάποια στάδια.Το άλλο μου κάνει για την συνεξαρτηση.Ειναι ένα είδος ασθένειας,γίνεσαι κάτι άλλο για να αγαπηθεις απο τους άλλους.
Ο δρόμος προς την αυτογνωσία ειναι μακρύς αλλα χαλάρωσε λίγο,τα πάντα μαθαινονται σιγα σιγα!
28-08-2013, 05:50 #3
yparxei pragmatikos βαθυσ και μοναδικοσ ερωτασ.... οταν ερχεται και νιωθει σοτι ο αλλοσ ειναι το αλλο σου μισο, ακομα κι αν χωρισεισ για συνθηκεσ η δεν ζησετε μαζι , αυτο που ξεχωριστα και μοναδικα θα νιωθεισ σ ολη τη ζωη σου για αυτον, ειναι πραγματικοσ ερωτασ. υπαρχουν πολλεσ σχεσεισ, απο ελξη απλη και συνδυασμο με λογικη του τυπου"καλο παιδι, εχει δουλεια, με προσεχει" αυτο το τριπτυχο. αλλα υπαρχει και η αλλη περιπτωση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ. δεν ξερω εαν ολοι οι ανθρωποι το βιωνουν εστω και μια φορα. Εγω ναι το εχω ζησει και το ζω....ομωσ δεν ειμαι μαζι του! γαι καποιεσ συνθηκεσ που δεν μ αρεσουν....ομωσ μεσα μου παντα ανθιζει αυτο το συναισθημα ποτε δεν πεθαινει και μου κανει ομορφη τη ζωη αυτη η σκεψη
28-08-2013, 08:54 #4
εγω εχω διαφορετικη γνωμη ο ερωτας ειναι κατι το εφημερο που δε κραταει οι ανθρωποι ερωτευονται ενα πραγμα επιδη φανταζομαστε οτι ειναι τελειο και θεικο και τελικα αυτο περναει η αγαπη ειναι κατι εντελως ασχετο με αυτο ειναι η ψυχικη εξαρτιση που εχει καπιος με καπιον αλλο επιδη τον θελει...
28-08-2013, 09:09 #5
Bil, τα πράγματα είναι απλά. Αγάπη σαφώς υπάρχει, η Ιστορία είναι γεμάτη από έρωτες, αυτοθυσίες, κάθε μορφής αγάπη. Το θέμα είναι αν μπορώ να νιώσω αγάπη για το συνάνθρωπο, η είμαι τόσο εγωιστής που έχω βάλει στη θέση της αγάπης την ανάγκη μου για επιβεβαίωση. Οπότε, δημιουργώ σχέσεις όχι επειδή νιώθω αγάπη, αλλά επειδή μέσα από αυτές ταίζω το Εγώ μου.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν υπάρχει αγάπη, αλλά αν εσύ μπορείς να αγαπήσεις...
Και κάτι άλλο: Αγάπη υπό όρους, δεν είναι αγάπη. Είναι εμπόριο.
28-08-2013, 10:03 #6
alejandre χανεις !!! ευχομαι να σου συμβει αυτο το ξεχωριστο...ειναι ενα μονιμα ανθισμενο λουλουδι στην ψυχη...ειναι ψυχικη αναταση οταν το ζεισ...και εαν χωρισεισ παλι παραμενει ενασ ανθοσ σην ψυχη σου που σ ανανεωνει σε καθε Τραγουδι που ακουσ και σκεφτεσαι ΤΟΝ ΕΝΑΝ η ΤΗ ΜΙΑ.... ΚΑΛ ΤΟ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ βιωσει ολοι οι ανθωποι λοιπον...δεν ξερεται τι τυχη ειναι να το ζησεισ ....ομορφαινει ολη τη ζωη σου , σου δινει νοημα και ξερεισ γιατι ηρθεσ εδω...για να ενωθεισ μ αυτο....
28-08-2013, 11:18 #7
ομορφενει τη ζωη μου μεχρι να μου περασει εμενα δε μου αρεσει να πεταω στα συνεφα και να προσγειονωμαι αποτομα στο εδαφος... δεν υπαρχει περιπτοση να ειναι μονιμο ειναι σα να μου λες τωρα οτι βλεπω καπιον και πιστεω οτι ειναι ο θεος απολλονας καπια στιγμη θα ξεπαραμυθιαστεις αναγκαστικα.
28-08-2013, 11:33 #8
"αγαπάμε" επειδή ταιριάζουμε, περνάμε καλά και έχουμε κοινούς στόχους! (για τα 2 φύλα)
"αγαπάμε" λόγω του συναισθηματικού δεσμού και της ευθύνης που έχουμε (για γονείς)
Πιστεύω ότι όλα τα άλλα που βαφτίζουμε ως αγάπη είναι εφήμερα. Αν καταφέρουμε να υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση, αρκεί!
28-08-2013, 11:48 #9
Θα απαντούσα ότι αυτο που κατα βαθος, ως ενστικτο, μας οδηγει στο να αγαπήσουμε καποιον/α ειναι η ανάγκη για κάλυψη της μοναξιας που διαφορετικά θα νιώθαμε και η σεξουαλικη ικανοποιηση. Ειναι η αναγκη να εχουμε διπλα μας ενα ατομο πιο κοντινο απ όλα τα άλλα. Συναρταμε την καλυψη αυτη με καποιον/α που να ανταποκρινονεται σ αυτα που θεωρουμε ως προσοντα κι αυτος/η που τα εχει μας προκαλει το αισθημα ερωτα. Και επειτα το να ταιριαξουμε στην καθημερινοτητα μιας σχεσης μαζι του/της. Αυτα βρισκω ως τα βαθυτερα αιτια.
γιάννης
28-08-2013, 12:22 #10
αν το πας προς τη σεξουαλικη ικανοποιηση θα ειναι σχεδον οπως οταν βλεπεις μια αισθησιακη ταινια και μετα θες να δεις αλλες χιλιες... διαφωρετικες
28-08-2013, 12:54 #11
Κάποιοι άνθρωποι σίγουρα δεν ξέρουν να αγαπάνε και γενικά έχουμε παρεξηγήσει αυτη την έννοια ως κάτι απλό και καθημερινό.Ο έρωτας διαφέρει απο την αγάπη και συνήθως προηγείται απο αυτήν!Συνήθως όταν κάποιος αγαπάει κάποιον άλλον-η θέλει πρώτα να βρεί ανταπόκριση στο συναισθηματικό κομμάτι και μετά στο σεξουαλικό.Αντίθετα εάν έχουμε κάποιον που να επιθυμεί σεξουαλική επαφή και μονο,τότε δεν λέγεται αγάπη.Σίγουρα όλοι οι ανθρώποι έχουν ανάγκες και μία απο αυτές είναι η σεξουαλική επαφή που κανείς δεν λέει οχι εάν πραγματοποιηθεί με κάποιο πρόσωπο που επιθυμεί ΟΜΩΣ η κυριαρχία αυτής της επιθυμίας ( σεξουαλική επαφή ) και όχι του συναισθήματος ως πρώτο ρόλο,δείχνει ψεύτικη επιθυμία!
ladyinred θα συμφωνήσω μαζί σου όμως κάποιες φορές αυτο πονάει και όσο πιο μακριά είσαι απο αυτό που θές τόσο το χειρότερο!Σου εύχομαι να πετύχεις αυτό που θές πάντος!
Εκεί που θα καταλάβεις εάν είναι πραγματική αγάπη είναι όταν για κάποιο λόγο βρεθείς ξανά με αυτό το πρόσωπο και νιώσεις γεμάτη όσο ένιωθες και όταν σου έλειπε γιατί στην ζωή εκτός απο το όταν χάνουμε κάτι καταλαβαίνουμε την αξία του,επίσης θέλουμε κάτι επειδή δεν το έχουμε και όταν το έχουμε αυτή η φλόγα σβήνει κατα κάποιο τρόπο.
Δέν ακούγεται παράλογο γιατί έτσι είναι φύση του ανθρώπου,να θέλει αυτό που του λείπει.Όμως το θέμα είναι να εκτιμάει όταν παίρνει αυτό που θέλει!
θα συμφωνήσω με τα παραπάνω που γράψατε παιδιά και πιστεύω πως είναι το καλύτερο δώρο της ζωής αρκεί να ξέρουμε να το χαρούμε και να το ζήσουμε.
28-08-2013, 14:17 #12
Ενδιαφερον θεμα , αποψη μου ειναι πως ο ερωτας ειναι μια ψυχη σε δυο σωματα! αυτο που λεμε εισαι το αλλο μου μισο ¨)¨). πρεπει να εχεις τα ιδια αισθηματα και να μπορεις να σκεφτεσαι τον αλλον.
Πιστευω οτι οποιος δεν εχει ερωτευτει εστο μια φορα στη ζωη του δεν εχει ζησει την ζωη!, νομιζω οτι για καποια χρονια πρεπει να ζησει καποιος αυτο το υπεροχο αισθημα! εστο 1-2 χρονια! Ερωτευμενος ειναι αυτος που δεν υπαρχει κατι να τον φοβερισει! Αμα καποιος ειναι ερωτευμενος δεν υπαρχει εμποδιο για αυτον και τον ανθρωπο του! αμα βρησκει εμποδια, αμα πιστευει οτι υπαρχει κατι που δεν μπορει να τον αφησει να ζησει τον ερωτα του τωτες μαλον δεν αγαπα, δεν ειναι πλεον ερωτευμενος και ψαχνει δικαιολογιες για αυτο η δεν υπηρξε πωτες ερωτευμενος! απλα ειχε το αισθημα της συμπαθεις και της ευχαρηστης σεξουαλικης εμπειριας! γτ. δυστυχως πολυ κοσμος μπερδευει το να τεροιαζουν στο σεξ με την αγαπη και τον ερωτα!
Ο ερωτας ειναι η φλογα που η μπορει να σου ζεστανει την καρδια η μπορει να σε καψει ολοκληρο!
28-08-2013, 16:27 #13
ουτε το θεο απολλωνα αγαπησα, αλλα κυριωσ, παροτι με απογοητευσε στο μεχρι που φτανει, εαν ειναι "λιγοσ" σε καποιεσ συνθηκες, δεν μου αλλαξε τον ερωτα μεσα μου...Δεν τον εχω στη ζωη μου γιατι δεν μπορει να σταθει οπωσ απαιτω...Απο δικη μου πρωτοβουλιαΚαι γι αυτον κατεχω το θρονο στην καρδια του..αυτοσ δεσμο δεν κανει χρονια τωρα με περιμενει...εγω δεν επιλεγω ζωη μαζι του αυτοσ περιμενει.Δεν τον εχω στη ζωη μου αλλα τον εχω παντα στην καρδια μου!!! Κ η ζωη ειναι πανεμορφη με αυτον ερωτα μεσα μου !!! Αν δεν το ζησεισ δεν το καταλαβαινεισ.Λογικο.
28-08-2013, 18:58 #14
αν δεν τον εχεις στη ζωη σου τι να το κανεις
28-08-2013, 19:26 #15
Φυσικα κ υπαρχει Ερωτας , αλλα η απορια μ ειναι , γιατι ολοι οι μοιραιοι ερωτες ειναι προσωρινοι ? Φανταστειτε τον Ρωμαιο κ την Ιουλιεττα παντρεμενους με παιδια!!!!!!!!!!!!!!