ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 125
    Senior Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το δυστύχημα που έγινε πρόσφατα και την ψυχολογική κατάσταση που βρισκότανε ο συγκυβερνήτης. Πιστεύετε οτι ήταν ψυχρή αυτοκτονία- δολοφονία των επιβατών; Αν όντως εκείνος το έριξε το αεροπλάνο εξαιτίας των κρίσεων πανικών-άγχους που είχε είναι κάτι που με αγχώνει στη σκέψη όχι μόνο για το τι μπορώ να πάθω όταν στηρίζω τη ζωή μου σε κάποιον άλλον αλλά και για το τι εγω μπορώ να προκαλέσω σε άλλους οταν είμαι σε επήρεια άγχους. Πάντα είχα τη φοβία όταν κάνω παιδί μήπως του κάνω κακό αθελά μου. Μηπως δεν το προσέχω κατάλληλα κλπ. Ειχα διαβάσει ενα βιβλίο που αναφερόταν σε ψυχαναγκαστικές ιδέες και έλεγε περιστατικά και πως το χειρίστηκε ο ψυχολόγος. Ειχε και κάποιες φοβίες ψυχαναγκαστικές που ήταν κάπως σοκαριστικές για παράδειγμα ήταν κάποια κυρία που φοβότανε μη μαχαιρώσει τον άντρα της. Εγραφε το βιβλίο οτι δεν υπάρχει περίπτωση να το έκανε ποτέ αλλά ήταν μια βασανιστική ιδέα που είχε τρυπώσει στο μυαλό της. Αν θέλετε να συζητήσουμε λοιπόν με έναυσμα αυτήν την περίπτωση του δυστυχήματος. Αν θεωρήσετε το θέμα άσχετο ας διαγραφεί.

Banned
    Ναι συμφωνα με ολο και νεοτερες πληροφοριες ο καπταιν ηταν κουφος , στραβος , καταθλιπτικος , πιθανος τζιχαντιστης , γενικως ολη η αναπηρια επεσε πανω του και η εταιρεια τωρα νομιζει οτι αφου θα πληρωσει λιγοτερα λεφτα σε αποζημιωσεις εφοσον ειναι λαθος πιλοτου , δεν θα πληγει η αξιοπιστια της!!
    Πολυ κακο σεναριο που θα της γυρισει μπουμερανγκ!! Γιατι οκ αλλο μια μηχανικη βλαβη που μπορει δυστυχως να συμβει (αν δεν γινεται και η συντηρηση που πρεπει) και αλλο να καρφωθει στην συνειδηση των ιπταμενων επιβατων οτι υπαρχουν τραλαλο πιλοτοι!! :)

Senior Member
    σαφέστατα αν το κάνουν επίτηδες για να μη πληρώσουν αποζημιώσεις θα έχουν χειρότερη ζημιά γιατί πλέον τίθεται θέμα σωστής αξιολόγησης του προσωπικού. Παντως ασχέτως αν είναι αλήθεια ή οχι πιστεύεις οτι κάποιος με καταθλιψη κρίσεις πανικού μπορεί να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τόσους αθώους ανθρώπους;

Senior Member
    Εγω πιστευω οτι , επειδη η εταιρεια ειναι μεγαλη , τους συμφερει να τα ριξουν ολα στον πιλοτο ( το μη χειρον βελτιστον ) και γνωριζωντας σχετικα το αντικειμενο ( ερασιτεχνης πιλοτος ) , η πτωση ωφειλεται σε οικονομια στην συντηρηση του αεροπλανου ( φτηνα εισητηρια λογω κρισης ) , που ητο 24 ετων ( 30 χρονια ειναι η max ζωη ενος αεροπλανου ) , και μετα τα 5 χρονια , το κοστος συντηρησης ανεβαινει κατακορυφα , συν οτι μετα απο 5.000 προσγειωσεις ( αυτο ειχε 7.000 ) η καταπονηση που εχει δεχτει ειναι τετοια που κανονικα πρεπει ναποσυρθη . Δεν πιστευω λεξη απο αυτα που δημοσιευουν για το μαυρο κουτι , τα συμφεροντα ( και τα ' λαδωματα ' ) , ειναι τεραστια , μια και επροκειτο για μεγαλη και κυριως ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εταιρεια , οποτε πλητετται και η αξιοπιστια της χωρας αυτης .
    Η αστοχια λογω κοπωσης ενος εξαρτηματος , σχετικα ασημαντου , ειναι αρκετη για να προκαλεσει καταστροφη .

Banned
    Quote Originally Posted by Sofaki View Post
    σαφέστατα αν το κάνουν επίτηδες για να μη πληρώσουν αποζημιώσεις θα έχουν χειρότερη ζημιά γιατί πλέον τίθεται θέμα σωστής αξιολόγησης του προσωπικού. Παντως ασχέτως αν είναι αλήθεια ή οχι πιστεύεις οτι κάποιος με καταθλιψη κρίσεις πανικού μπορεί να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τόσους αθώους ανθρώπους;
    Αυτο μπορει να το απαντησει μονο καποιος ειδικος της ψυχικης υγειας.. Αλλα προσωπικα δεν εχω ακουσει ποτε καταθλιπτικο να αποφασιζει να παρει μαζι του κι'αλλους στον θανατο.. Εγω που περασα κρισεις πανικου δεν ειχα ποτε αυτοκτονικες τασεις και ποτε δεν σκεφτηκα να κανω κακο σε αλλους.
    Αν υπηρχε πιο βαρια ψυχασθενεια ειναι αλλο θεμα , αν η καθε εταιρεια δεν αξιολογει ψυχιατρικα τους πιλοτους της ειναι επισης ενα αλλο θεμα. Εμενα παντως το σεναριο αυτο δεν με πειθει ,θεωρω οτι την πραγματικη αληθεια δεν θα την μαθουμε ποτε.

Banned
    εχω προσεξει οτι σχεδον παντοτε οταν καπιος αρνειται να αλαξει ακομα κ στο παραμικρο παντοτε λεει καμποσες δικαιολογιες για να παραμινει ακριβως ο ιδιος.
    ακομα κ αν υποθεσουμε οτι ισχυανε ολα αυτα που ισχυουνε αν δεν ηθελε να προκληθει ολα αυτο δε θα γινοταν συγκιβερνητης.
    πρακτικα αυτη τη στιγμη πετανε στον αερα καμια ντουζινα αεροπλανα κ οι πιθανοτιτες να βρεθεις σε αυτο το αεροπλανο ειναι ισοδυναμες με το να σου κατσει το λαχειο. (αν κ εγω δε πιστευω οτι θα σου καθοταν ποτε λαχειο)
    χειροτερο θα ταν καπιος να ειναι συνεχεια πανω σε μια μηχανη στην εθνικη ενω ακομα χειροτερα νομιζει οτι δε διατρεχει κινδυνο
    το εριξε για ενα κ μονο λογο για ασχολουνται ολοι με αυτον σα να ηθελε να τους "εκβασει" ετσι με καπιο τροπο να τον προσεξουν.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εχω προσεξει οτι σχεδον παντοτε οταν καπιος αρνειται να αλαξει ακομα κ στο παραμικρο παντοτε λεει καμποσες δικαιολογιες για να παραμινει ακριβως ο ιδιος.
    ακομα κ αν υποθεσουμε οτι ισχυανε ολα αυτα που ισχυουνε αν δεν ηθελε να προκληθει ολα αυτο δε θα γινοταν συγκιβερνητης.
    πρακτικα αυτη τη στιγμη πετανε στον αερα καμια ντουζινα αεροπλανα κ οι πιθανοτιτες να βρεθεις σε αυτο το αεροπλανο ειναι ισοδυναμες με το να σου κατσει το λαχειο. (αν κ εγω δε πιστευω οτι θα σου καθοταν ποτε λαχειο)
    χειροτερο θα ταν καπιος να ειναι συνεχεια πανω σε μια μηχανη στην εθνικη ενω ακομα χειροτερα νομιζει οτι δε διατρεχει κινδυνο
    το εριξε για ενα κ μονο λογο για ασχολουνται ολοι με αυτον σα να ηθελε να τους "εκβασει" ετσι με καπιο τροπο να τον προσεξουν.
    Τα τελευταια 3-4 χρονια ολο και περισσοτερα "λαχεια" πεφτουν!!

Banned
    Γιατι οκ αλλο μια μηχανικη βλαβη που μπορει δυστυχως να συμβει
    δεν υπαρχει περιπτωση μηχανικης βλαβης υπαρχει κινητο συνεργειο στα αεροδρομια που ψαχνει τα αεροπλανα με το παραμικρο κ κανει επιθεωρισεις θυμαμαι οταν επεστρεφα απο φρακφουρτη για αθηνα το αεροπλανο το ελγξε κ το κινητο συνεργειο κ ο πιλοτος πριν φυγει

το αν εψαξε τα μυαλα το συγκεκριμενου συγκιβερνιτη ειναι το θεμα.μαλον δε τα εψαξε καθολου.

Senior Member
    παντως λένε οτι τον είχαν διώξει απο μια άλλη αεροπορική εταιρία λόγω του προβλήματος του. Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    δεν υπαρχει περιπτωση μηχανικης βλαβης υπαρχει κινητο συνεργειο στα αεροδρομια που ψαχνει τα αεροπλανα με το παραμικρο κ κανει επιθεωρισεις θυμαμαι οταν επεστρεφα απο φρακφουρτη για αθηνα το αεροπλανο το ελγξε κ το κινητο συνεργειο κ ο πιλοτος πριν φυγει

το αν εψαξε τα μυαλα το συγκεκριμενου συγκιβερνιτη ειναι το θεμα.μαλον δε τα εψαξε καθολου.
    Δλδ καποια αεροπλανα που επεσαν ηταν ματιασμενα ωρε Αλεξανδρε?

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Τα τελευταια 3-4 χρονια ολο και περισσοτερα "λαχεια" πεφτουν!!
    για τις πτησεις εκτος ευρωπης δε μπορω να σου πω κατι γιατι δε τις εχω ψαξει κ τοσο.. παντως εντως ευρωπαικης ενωσης υπαρχει συστημα κ οργανωση.
    για παραδειγμα θυμαμαι ενα σημειο που ηταν εκτος ευρωπης δε θυμαμαι που ακριβως ηταν καπου στη γιουγκοσλαβια νομιζω που ειδαμε ενα αεροδρομιο με παλια αεροπλανα εμφανως σε μετρια κατασταση.

Banned
    Ενταξει δεν θα ισοπεδωσω την ασφαλεια των πτησεων επειδη εγω φοβαμαι τα αεροπλανα , αλλα τελευταιως πολλα αεροπορικα γινονται και κανεις δεν φταιει..Μονο οι πιλοτοι φταινε που ειναι νεκροι και δεν μπορουν να μιλησουν.
    Παντως δεν ειναι ιδιαιτερα βολικο το σεναριο "ψυχοπαθης πιλοτος" .

Banned
    κοιτα εγω δε σου προτεινω να γινεις αεροσυνοδος ουτε πιλοτος αλλα εσυ το πιστευεις πραγματικα οτι απο οοολα αυτα τα αεροπλανα που πετανε θα βρεθεις στο τυχερο αεροπλανο τη τυχερη στιγμη? κ θα γινεις η ειδηση της χρονιας? πρακτικα υπαρχει μια απειροελαχιστη πιθανοτητα αλλα δε το πιστευ οτι καπιος θα ταν τοσο γκαντεμης σε τετιο σημειο σα το εργο με τη βλαχοπουλου που ελεγε κ δω με βρηκες γρουσουζη γι αυτο χανω..
    αυτο αν το σκεφτεις με βαση τον ορθολογισμο κ την αντικειμενικοτητα
    αν το σκεφτεις με βαση το συναισθημα θα σκεφτεις οτι ηρθε το τελος του κοσμο εκατομυρια φορες.

Senior Member
    Σε ένα forum με ανθρώπους που πραγματικά έχουν κατάθλιψη και κρίσεις πανικού,είναι αστείο να συζητάμε αν έριξε το αεροπλάνο λόγω της πάθησης.Θα φώναζε τον κυβερνήτη να επιστέψει γρήγορα,θα ζητούσε οξυγόνο,ηρεμιστικό,δεν θα είχε αυτές τις αντιδράσεις.Εκτος και αν πια το ψυχολογικό του πρόβλημα δεν ήταν απλά κατάθλιψη και διαταραχές άγχους.Έχω κάνει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια με αεροπλάνο,ανδιαμφισβήτητα είναι το πιο σίγουρο μέσο να ταξιδέψεις.Σε ετήσια βάση γίνονται 40 εκατομμύρια πτήσεις...πιο εύκολα είναι να σου κάτσει το λαχείο.Ενδεικτικά ανα πάσα στιγμή είναι στον αέρα περίπου 10 χιλιάδες αεροπλάνα,μονο τα επιβατικά...
    real eyes realise real lies

Senior Member
    Σε αυτη την περιπτωση , το να ειναι ο πιλοτος ακαταλληλος κανει μεγαλυτερη "ζημια" στην εταιρεια απο οτι μια απροβλεπτη μηχανικη βλαβη.
    Δεν πιστευω πως θα τους συμφερε να βγει στην φορα κατι τετοιο. Ασε που ο εισαγγελεας που εχει αναλαβει την υποθεση ειναι Γαλλος, αρα δεν εχει καποιο συμφερον .
    Παντως ο Αλεξ εχει δικιο ,το αεροπλανο ειναι μακραν το πιο ασφαλες μεσο.

Page 1 of 9 123 ... LastLast