αισθανεστε εξυπνος ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 89
    Senior Member
    Πρεπει ναναφερω το γεγονος οτι , αν κ 82% των Αθηναιων που ερωτηθησαν αν ειναι εξυπνοι απαντησαν θετικα

Επισης λινκ για την ερευνα αυτη , γιατι εχει μεγαλη σημασια το πως διατυπωθηκε η ερωτηση για παραδειγμα.

Ειναι μια ξερη ερωτηση "ειστε εξυπνος"?

Η ερωτηση αισθανεστε εξυπνος ειναι τελειως διαφορετικη.

Η ερωτηση εαν ειστε πιο εξυπνος απο τους περισσοτερους συνανθρωπους παλι ειναι τελειως διαφορετικη κλπ. κλπ.

Μια ξερη ερωτηση του στυλ "ειστε εξυπνος?" μου φαινεται εξαιρετικα χαζη , ωστε να βγει το οποιοδηποτε συμπερασμα.

Ακομα και το ερωτηματολογιο παιζει ρολο δλδ η απαντηση ειναι ενα ξερο ναι και οχι ή υπαρχει κατι τριτη επιλογη του στυλ "μετριος" πχ?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    @nik cave
    Υπάρχουν πολλες θεωριες για να χαρακτηρίσει καποιος το συναισθηματικο επίπεδο αλλα δεν συμφωνώ απόλυτα με τον όρο που έδωσες για τον εξής λόγο. Εαν υποθεσουμε οπως λες οτι κάποιος εχει υψηλο επιπεδο EQ, ειναι κοινωνικος, εξωστρεφής , εχει θετικη σκεψη κλπ και ξαφνικα του τυχουν 1-2 σοβαρες κατραπακιες στην ζωη του, τοτε πανε ολα αυτα, κλεινεται στον εαυτο του και γενικος εμφανιζει τα χαρακτηριστικα καποιου που εχει EQ πατος για ενα διάστημα Χ με ολες τις συνεπειες ακομα και αυτοκτονια. Δηλαδη πως γίνεται απο τον ενα μηνα στον αλλο να αλλαξει το συναισθηματικο επιπεδο ευφιας? Επειδή λοιπόν δεν ξερουμε ποιο προβλημα ή ποια προβληματα θα μας κανουν να πιασουμε πατο στο ΕQ, δεν μπορουμε να θεωρουμε οτι ημαστε σε ενα τετοιο επίπεδο. Ισως μπορουμε να πουμε οτι εχουμε για την παρουσα φαση της ζωης μας αλλα για το αυριο οχι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Γιατι δεν βαζεις ενα λινκ με την μελετη - ερευνα στην οποια αναφερεσαι , ωστε να δουμε περι τινος προκειται?[/COLOR]
    Keep Walking , πολυ καλη σκεψη. Αναφερομαι στο link που προτεινεις στο ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΑΓΕ ΕΠΕΣΕ ΤΟ IQ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ .

Αν καποιου του κατεβει καμμια ιδεα , ας την πει παντως ........
    Last edited by Macgyver; 29-08-2013 at 16:42.

Senior Member

Επισης λινκ για την ερευνα αυτη , γιατι εχει μεγαλη σημασια το πως διατυπωθηκε η ερωτηση για παραδειγμα.

Ειναι μια ξερη ερωτηση "ειστε εξυπνος"?

Η ερωτηση εαν ειστε πιο εξυπνος απο τους περισσοτερους συνανθρωπους παλι ειναι τελειως διαφορετικη κλπ. κλπ.

Μια ξερη ερωτηση του στυλ "ειστε εξυπνος?" μου φαινεται εξαιρετικα χαζη , ωστε να βγει το οποιοδηποτε συμπερασμα.

Ακομα και το ερωτηματολογιο παιζει ρολο δλδ η απαντηση ειναι ενα ξερο ναι και οχι ή υπαρχει κατι τριτη επιλογη του στυλ "μετριος" πχ?
    Μα K.W , γιαυτο εθεσα την ερωτηση ' αισθανεστε εξυπνος ' κ οχι ' ειστε εξυπνος ' θα ητο οντως ανοητο , κ θα περιμενα εναν λογο γιαυτο , οπως αναφερω στην πρωτη μ παραγραφο .( γιατι θεωρω τον εαυτο μ οχι ιδιαιτερως εξυπνο .)

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εγω βλεπω πολες φορες διανυες να διαπρεπουν σε ζητηματα καθαρου μυαλου οπως επιλυση μαθηματικων και να την πατανε αγρια και να πνιγονται σε μια κουταλια νερο σε καθημερινα θεματα και αλλους μεσης νοημοσυνης η χαμηλης να αδυνατουν να διαπρεψουν σε θεματα καθαρου μυαλου οπως μαθηματικα και να εχουν τοσο αλανθαστη στρατηγικη και τελικα να βγαινουν νικητες σε καθημερινα θεματα ενω οι αλλοι χανουν
    Αρα Αλεξανδρε , καταληγεις οτι ειναι προτιμοτερο να εχεις καλη κριση , στοχους κ τη στρατηγικη του πως θα τους πετυχεις , αντι να εισαι ευφυης.....

Senior Member

.

Μα K.W . εχω διαβαθμησει την εξυπναδα βασει μελετης , 10%εξ. 70%μετρ. 20%χαζοι , αυτο που δεν βλεπω ειναι ναπαντα καποιοος ευθεως , τι θεωρει τον εαυτο του . Πιθανον η ερωτηση να ειναι ελλειπως διατυπωμενη , οπως λες . Πιθανον να μην θελει κανεις να θεωρηθη οτι περιαυτολογει ,

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Keep Walking , πολυ καλη σκεψη. Αναφερομαι στο link που προτεινεις στο ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΑΓΕ ΕΠΕΣΕ ΤΟ IQ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ .

Αν καποιου του κατεβει καμμια ιδεα , ας την πει παντως ........

Δεν προτεινω καποιο λινκ .... ζηταω απο σενα λινκ πως κατεληξες στο συμπερασμα οτι εχει πεσει το iq 15 μοναδες απο τη βικτοριανη εποχη.... δλδ απο που αντλησες την πληροφορια
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Και πως γινεται μετρηση του IQ των ανθρωπων που ζουσαν στην βικτωριανη εποχη , αφου πρωτον εχουν πεθανει και δευτερον τοτε δεν υπηρχαν τεστ νοημοσυνης ?

Senior Member

Senior Member
    το δευτερο ειναιhttp://www.athensmagazine.gr/portal/health/39668

Senior Member
    κι εγώ θα ήθελα έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο ορισμό της ευφιύας μαζί με την πηγή του
    όπως και τον σκοπό της έρευνας και τα συμπεράσματά της
    Stand and fight, live by your heart.
    Always one more try
    I'm not afraid to die.
    Stand and fight ,say what you feel.
    Born with a heart of steel

Senior Member
    Leda , ελπιζω να σε καλυψη το κατωθι link http://mde-didaktiki.biol.uoa.gr/mde...gika/eyfia.htm .

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με τον σκοπο της ερευνας . Της δικιας μου ? η γενικοτερα ? Στον ανθρωπο αρεσει να μαθαινει , δεν υπαρχει σκοπος-αυτοσκοπος. Τα σχολια κ τα συμπερασματα δικα σου......

Senior Member
    οκ, όταν θα είμαι σπίτι θα σου γράψω την εισαγωγή από το βιβλίο της παιδαγωγικής ψυχολογίας της σχολής μου για να καταλάβεις γιατί σε ρώτησα...

κι εννοώ τον σκοπό της έρευνας που αναφέρεις..!
    γιατι αλλιώς η μια ερώτηση μόνη της δεν λέει τπτ και αν δεν ξέρουμε και πως ακριβώς διατυπώθηκε η ερώτηση...και πάλι τζίφος...
    Always one more try
    I'm not afraid to die.

Senior Member
    p.s. αυτό που μου έβαλες δεν είναι ορισμός της ευφυίας...
    Always one more try
    I'm not afraid to die.

Senior Member
    Πριν απο ενα χρονο ειχα κανει ενα τεστ για πλακα για να δω το δεικτη νοημοσυνης μου.. ηταν λιγο παραπανω απο 100 δεν θυμαμαι ακριβως ποσο. λιγους μηνες αργοτερα καταλαβα οτι στα προβληματα της πραγματικης καθημερινης ζωης διεθετα νοημοσυνη υπο του μηδενος. Δεν ξερω ποσο αξιοπιστα και χρησιμα μπορει να ειναι αυτα τα τεστ, ειχα διαβασει και ενα βιβλιαρακι με ασκησεις για βελτιωση νοημοσυνης πραγμα που σημαινει οτι η εξυπναδα δεν ειναι κατι εμφυτο αλλα επικτητο. προσωπικα πλεον πιστευω οτι η εξυπναδα ειναι συναρτηση οχι μονο γνωσεων αλλα κυριως εμπειριων και συγκυριων.
    με αυτο το θεμα μου θυμισατε οτι εχω και ενα απο τα βιβλιαρακια Mensa με ερωτηματολογια..

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast