Οταν ερχεται η ωρα της κρισης..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

Οταν ερχεται η ωρα της κρισης..

ειμαι στο πατρικο μου εδω και ενα μηνα..
    δεν ξερω παιδια αλλα εχω κλειστει στον εαυτο μου,
    δεν κανω τιποτα ολη μερα και βυθιζομαι μεσα στις ολοενα και πιο μακαβριες ψευδαισθησεις μου..
    οι φωνες εχουν γινει πολυ ισχυρες και μου ελεγχουν ολοκληρωτικα τη συμπεριφορα μου
    εχουν αρχισει παλι και οι οπτικες ψευδαισθησεις και με κανουν να αγχωνομαι και να τα χανω
    η πραγματικοτητα εχει γινει κομματια για μενα και θελω πολυ να κανω κακο στον εαυτο μου παλι!
    χτες δεν μπορεσα να κοιμηθω και δεν ειχα ορεξη να φαω επισης βρισκομαι συνεχεια σε υπερενταση και με διακατεχει μια βαθεια απελπισια!
    δεν εχω σε ποιον να μιλησω οι φωνες δε μαφηνουν να εμπιστευθω κανεναν...

Senior Member
    Θεραπεια κανεις?

Senior Member
    ναι εδω και 4μιση χρονια εχω αλλαξει πολλα φαρμακα αλλα τελευταια ημουν σε μια περιοδο που τα ξεχνουσα η τα επαιρνα ο,τι να ναι ωρες και ηθελα να τα κοψω!

Senior Member
    ...αλλα τελευταια ημουν σε μια περιοδο που τα ξεχνουσα η τα επαιρνα ο,τι να ναι ωρες και ηθελα να τα κοψω!

Γειά, γιατι δεν ξαναγυρνας στην 'προτέρα κατασταση' ?
    Οταν κατακτάς ένα επίπεδο ισσοροπίας σαν αυτο που αναφέρεις , δεν συμφέρει να το αφήσεις και να πας να κλειστείς στο πατρικο για ένα μήνα !

Senior Member
    επομενως πρεπει να ξαναπαρεις αυξημενη δοση κ να κανεις υπομονη , θα περασει παλι οπως παλια!ομως γιατι τα ξεχνουσες? αλλαξε κατι στην καθημερινοτητα σου που σε οδηγησε να θελεις να τα διακοψεις?κανεις ολα τα τιπ (μουσικη, ακουστικα, τρεξιμο κλπ) που ξερεις, για να σαμποταρεις τις φωνες? για τις οπτικες δεν μπορω να πω τιποτε, φρικαρω μονο που το σκεφτομαι....ποσο καιρο εισαι με τον ιδιο γιατρο?
    Το βεβαιο ειναι οτι θα περασουν σε λιγες μερες , ποτε αρχισαν να ειναι ανυποφορες οι φωνες, μετα ποσο διαστημα απο την διακοπη?
    Μηπως θαταν καλο να γραφεις εδω τι σου λενε οι φωνες ,κ να τσεκαρεις το ποσο λογικα ειναι αυτα που λενε , μπορεις να βοηθηθεις αν συζητας για αυτο που σου συμβαινει, ειναι πολυ δυσκολο να τι αγνοησεις , στην ομαδα του παρατηριου που πηγες, μηπως θαπρεπε να ζητησεις τη βοηθεια τους, εχουν κ ομαδες αυτοβοηθειας που βοηθαν στη κριση!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Νομιζω πως η path εθεσε σωστα το ζητημα.

Senior Member
    Κατερινάκι , ενοεί οτι τα "ξεχνούσε" γιατι ήταν σχεδόν οκ ,
    ηταν καλά δηλαδη και δεν τα χρειαζόταν τοσο ωστε μπορούσε ακομα και να τα ξεχνάει !!!!

Senior Member
    ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις παιδια!
    στο πατρικο κατεβηκα για τις διακοπες και παντα οταν ερχομαι εδω χειροτερευω!
    αποσυντονιστηκα πληρως και δε θυμαμαι να παιρνω τα φαρμακα μου σωστα αλλα θυμαμαι οτι πριν ενα μηνα ηθελα πολυ να τα κοψω και εβγαλα το προγραμμα τους απο την καθημερινοτητα μου!τα σιχαθηκα!με κουρασαν οι ενεσεις με κουρασαν τα χαπια με κουρασε το εισαι αρρωστη που με σιχαθηκα και τους εκανα περα ολους!ο φιλος μου ειναι ενα πλοιο και ενα τρενο μακρια μου και αλλους φιλους νοτ.στη γιατρο ουτε λογος...ναι με παρακολοθουν σταθερα απο το νοσοκομειο που νοσηλευτηκα περσυ.
    οι φωνες με κανουν να μη θελω να εχω σχεσεις με κανενα.
    οι οπτικες εχουν δυο μηνες που εμφανιστηκαν απο την εξεταστικη αλλα τωρα εχουν γινει ανυποφορες..βλεπω μεγαλα μαυρα εντομα στους τοιχους και αλλα τετοια που με καταδιωκουν και με τρομαζουν πολυ.. :(
    στις ομαδες εχω καιρο να παω γιατι βρισκομαι εκτος θεσσαλονικης αλλα μου εχουν κανει καλο στο παρελθον ελπιζω συντομα που θα επιστρεψω να νιωσω καλυτερα!
    ειναι δυσκολο να γραψω οτι μου λενε οι φωνες γιατι ειναι προσωπικα θεματα και με κανουν καχυποπτη και μετα επιτιθενται!

Senior Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    ...
    οι φωνες με κανουν να μη θελω να εχω σχεσεις με κανενα.
    οι οπτικες εχουν δυο μηνες που εμφανιστηκαν απο την εξεταστικη αλλα τωρα εχουν γινει ανυποφορες..βλεπω μεγαλα μαυρα εντομα στους τοιχους και αλλα τετοια που με καταδιωκουν και με τρομαζουν πολυ.. :(
    ....
    ετσι είναι συνήθως η "στρατηγική" των φωνών. Μπαίνουν αναμεσα σε εμάς και τους άλλους. κλέβουν το χρόνο μας και την προσοχή μας απ τους άλλους για "ιδίο όφελος " αυτών . Γιά να χουν όλη την άνεση να μάς πιπιλίζουνε το μυαλό ...
    -καμια φορα μπορούμε να δράσουμε και ανάποδα επιδιώκοντας αποτελεσματα .
    Πχ είμαι ξεκομένος μακρια απο τους φίλους μου, οι φωνες εχουν ολη την άνεση να με κατακυριεύουνε ολη μέρα , τι κάνω?? Κατεβαίνω στην πρωτη πλατεία του χωριού , διαλέγω το πιο πολυσύχναστο καφενείο, καθομαι στη μέση των τραπεζιών και επιδίδομαι σε κάθε λογης κουβεντολόι ολημερίς !!!!!!!!
    και ξανα την άλλη μέρα , και ποιος ξέρει μπορεί και να κανεις και νέους φίλους εντομεταξύ !!!!!!

Senior Member
    αυτο που λες οτι οι φωνες σου λενε πολυ προσωπικα θεματα κ φοβασαι να μιλησεις ,αυτο ειναι που τις κανει δυνατες κ ανεξελεγκτες, αυτο θελουν ...να σε απομονωσουν.
    ειμαστε εδω κ γραφουμε ανωνυμα, δεν μιλαμε ακαδημαικα για να περασει η ωρα ,ειμαστε ταλαιπωρημενες ψυχες κ εχουμε υποχρεωση να απαλυνουμε τον πονο που μας κυριευει κ οχι να προατατεψουμε τη προσωπικοτητα μας γιατι ντρεπομαστε.....για τις αδυναμιες μας η τις διαστροφες μας
    υπαρχει μεθοδολογια αντιμετωπισης των φωνων,μια απο τις μεθοδους ειναι να μπει ενας τριτος αναμεσα σε σενα κ τις φωνες,να βαλεις δηλ ενα αλλο ατομο που εμπιστευεσαι ,να μιλησει στις φωνες κ να γινει μια συννενοηση να σε αφηνουν μεγαλυτερα διαστηματα ησυχη κ.α ,που μπορουν να σου πουν οι αλλοι που γνωρισες απο τις ομαδες αυτοβοηθειας.
    αυτο που λες οτι σου κανουν επιθεση ,το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να σε απαξιωσουν κ να σε φοβησουν ,ομως δεν μπορουν να κανουν τιποτα πραγματικο που να σε πονεσει ,παιζουν με το μυαλο σου κ σε κυριευουν ,ομως ειναι μονο φωνες ,κατι σαν ηχω ,δεν εχουν ζωη ,οπως εχεις εσυ, εισαι πιο δυνατη απο αυτες κ πρεπει να το πιστεψεις, ο φοβος που σε κυριευει κ αυτος δεν εχει υποσταση ,απο μονος του δεν μπορει να σου κανει τιποτα ,ειναι κατι σα σκεψη ,αυλος, αρα δεν κινδυνευεις.Μην απομονωνεσαι ,μιλα για τις φωνες ,για οτι ακους κ βλεπεις,αν δεν μπορεις να μιλησεις με τους γονεις σου, μιλα εδω
    για τα εντομα που βλεπεις ειναι τρομακτικο ,αλλα ομως κ παλι δεν ειναι αληθινο ειναι ψευδαισθηση ,για φαντασου ενας πεινασμενος κ διψασμενος αναζητητης ειναι στην ερημο κ βλεπει μια οαση ,τρεχει να πιει νερο αλλα τιποτα δεν υπαρχει ,ηταν μια ψευδαισθηση οπτικη ,η μπορει να δει ενα λιονταρι επειδη ειναι φοβισμενος, ομως ειναι ψευδαισθηση ,δεν παθαινει τιποτα, μονο φοβαται , μπορει κ εσυ να βλεπεις τα εντομα γιατι τα φοβασαι στη πραγματικη ζωη κ απο τη πιεση των φωνων να βλεπεις οτι φοβασαι .
    πρεπει να σε βοηθησει καποιος και να φροντισει τα φαρμακα σου, σαυτη τη φαση τα χρειαζεσαι σαν ασπιδα για να οργανωσεις την αντιμετωπιση των ψευδαισθησεων.
    Προσπαθησε με ολη σου τη δυναμη να φροντιζεις τον εαυτο σου, δηλ να κοιμασαι καλα ,ακομη κ με ταβορ ,να τρως γιατι η τροφη σε γειωνει κ μιλα......
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    γεια σας παιδια!
    σημερα ειδα τη γιατρο μου και μπορω να πω οτι μου αφησε μιοα χροια απογοητευσης..
    μου ειπε οτι τα φαρμακα ειναι απαραιτητα αλλα οι φωνες πηγαζουν απο μενα και αυτα μπορουν καπως να τις καταλαγιαζουν.
    δηλαδη αν δεν τα επαιρνα πως θα ημουν τωρα;δεν τα πιστευω αυτα πιστευω οτι δεν κανουν τιποτα και αδικα υποφερω απο τις παρενεργειες!
    νιωθω οτι εχει φυγει το μυαλο μου και οσο για τις οπτικες ειπε οτι δε θα κανουμε τιποτα αλλα αν συνεχιστουν θα αυξησουμε τη δοση!
    δηλαδη γινε ζομπι ωστε να μην εχεις και οξυμμενες αισθησεις σωστα;

Senior Member
    {...αλλα οι φωνες πηγαζουν απο μενα και αυτα μπορουν καπως να τις καταλαγιαζουν...}

Tί ενοεί δηλαδή πηγάζουν απο εσένα ? πώς το εξηγεί αυτο ; κάνεις κάτι εσύ πού παράγει αυτές τίς φωνές ? πως το λέει ετσι αυθέρετα ?
    ,, σιγά σιγά μπορεί να σε κατηγορήσει κιόλας ότι το κάνεις επίτηδες ...

,,οσο για τα φάρμακα ,τα ίδια δεν ισχυρίζονται και τίποτε πολυ διαφορετικο , αυτο που κάνουνε είναι να σε μετατρέπουνε σε ζόμπι
    ,οταν ο κύριος μηχανισμός τους είναι η κατασταλτική δράση,, αν εξουδετερώσουν βέβαια εσένα σίγουρα θα χουν φύγει και οι φωνές ....αυτο κάνει η αύξηση της δόσης

Ισως αν ξεκινησεις καποιες δραστηριοτητες να ξεφυγει λιγο το μυαλο σου. κανε εναν ωραιο περιπατο η διαβασε ενα βιβλιο. σιγουρα παντως πιστευω οτι δεν βοηθαει ο εγκλεισμος σου μεσα στο σπιτι. το καλυτερο που θα ειχες να κανεις βεβαια ειναι να μιλησεις και με τον γιατρο σ