Σπιτωμενος/σπιτωμενη? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Banned
    Γιάννη μου δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ για την συγκεκριμένη περίπτωση, ότι ο 30ρης της ιστορίας μας 'ξέρει τι θέλει'. Αλλιώς, γενικά μιλώντας βεβαίως και πιστεύω πως σε κάποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι νιώθουν, θέλουν και μπορούν να δεσμευτούν, να εξελίξουν τη σχέση τους, να αισθάνονται 'βέβαιοι ο ένας για τον άλλον', ακόμα και πολύ νωρίς (χρονικά) μετά τη γνωριμία τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, μιλάμε για δυο ανθρώπους που καταρχήν δεν πληρούν τη βασική προϋπόθεση: να νιώθουν βέβαιοι ο ένας για τον άλλον. Δεν αρκεί να θέλει ο 'γαμπρός', γιατί τη νύφη την βλέπω προβληματισμένη... Επίσης, τα αισθήματα κι ο ενθουσιασμός δεν είναι σε καμία περίπτωση ένδειξη σοβαρότητας. Ο άντρας αυτός, αν όντως σκέφτεται από τώρα τα γαμήλια εμβατήρια (γιατί υπάρχει κι η περίπτωση να τα λέει στην κοπέλα μόνο και μόνο για να κατευνάσει τα παράπονα της), είναι τουλάχιστον επιπόλαιος κι αιθεροβάμων. Δεν λέω, η έλξη, το σεξ, οι ευχάριστες στιγμές, είναι παράγοντες που φουντώνουν τον ενθουσιασμό, αλλά ας μη μιλάμε για ωριμότητα.... Πού είναι η ωριμότητα όταν επιλέγεις για σύντροφο ζωής μια 20χρονη κοπελίτσα που γνώρισες 'εκτός έδρας', έχετε ζήσει ελάχιστα πράγματα μαζί και βρίσκεται σε απόλυτα μεταβατική φάση (φοιτητικής) ζωής?? Δεν φτάνει Γιάννη μου να 'γουστάρεις' και να βαφτίζεις την επιθυμία σου για το μπουμπουκάκι 'ωριμότητα' και τάχα μου 'ξέρεις τι θέλεις'... Το να βιάζεσαι να προχωρήσεις σε μια τέτοια περίπτωση, δεν είναι 'αποτέλεσμα εμπειρίας', αντιθέτως αποτέλεσμα ανασφάλειας (να τάξω δέσμευση γιατί αλλιώς δεν με βλέπω καλά...) και φαντασίωσης παντοδυναμίας (αν κάνω τα πάντα να την έχω ευτυχισμένη, τότε θα μείνει μαζί μου και θα είμαστε καλά...).

Τώρα για τους γονείς του, δεν ξέρω τι ακριβώς ενοχλεί τη θεματοθέτρια, δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργεί μαζί τους, οπότε θα αναβάλλω την απάντηση για όταν δοθούν περισσότερες πληροφορίες, γιατί ήδη απάντησα γενικά κι υποθετικά στα υπόλοιπα.

Αυτό που λες για τις δικές σου επιλογές, θα δω βέβαια και τα πμ μήπως καταλάβω καλύτερα τι εννοείς, αλλά αν σου λένε να επιμείνεις όχι σε πράγματα που θέλεις, αλλά σε πράγματα που έως σήμερα δεν σου πολυάρεσαν, έχει μια λογική. Η λογική είναι να κάνεις πράγματα διαφορετικά από όσα συνήθιζες, να στρέψεις την προσοχή σου σε τομείς και άτομα που ως τώρα δεν ασχολήθηκες, να είσαι ανοιχτός στο να γνωρίζεις άτομα και καταστάσεις και να δίνεις χρόνο. Αυτό βοηθά πολύ στο να ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις πτυχές του εαυτού σου, να αποκτήσεις εμπειρία και μέτρο σύγκρισης, να είσαι ανοιχτός στο αναπάντεχο και το απρόβλεπτο. :)

Μαρίνα, αλλο ανοιχτος στο να γνωριζω ατομα και καταστασεις κι αλλο το τι γουσταρω ειτε για σχεση μιλαμε ειτε για οτιδηποτε αλλο. Δεν δειχνουμε στον αλλο το δρομο του συμβιβασμου υπό τυπον να στρεψεις την προσοχη σου σε ατομα και τομεις με τα οποια εως τωρα δεν ασχολήθηκες και να σαι ανοιχτος. Αμα κατορθωσω να αξιοποιήσω πτυχες του εαυτου μου οι οποίες έχουν καταρρακωθει από τη χαλια ψυχολογία θα μου ειναι πολύ πιο ευκολα τα πραγματα στο να κανω αυτα που γουσταρω. Ομως τωρα υπάρχει ενα συναισθημα, οχι κατ΄αναγκη σκεψεις, που επισκιαζει τα πάντα στη σκεψη, όπως ενα νεφος.

Ως προς το θεμα, δεν θα διαφωνησω μαζι σου ως προς αυτα που λες για αμοιβαιοτητα η οποια εν προκειμενω δε φαινεται να υπάρχει ούτε για το ότι η κοπελα βρισκεται σε μεταβατικη περιοδο της ζωης της. Ισως τελικα να λειπει η ωριμοτητα οπως λες, μπορει όμως να ναι και λάθος χειρισμος απο μερους του παιδιου. Ομως εχεις ακουσει για περιπτωσεις για το πως καποιοι γνωρισαν τη γυναικα τους. Την ειδε καπου, χωρις να την ξερει την ερωτευτηκε, σαν κλικ, την γνωρισε, κι ο ερωτας που ενιωσε γι αυτην βλεποντας την εξελίχθηκε σε σχεση κλπ. Πιστευω πως οι αντρες μεσα τους πολύ γρηγορα κανουν την επιλογη συντροφου εν σχεσει με τις γυναικες.
    γιάννης

Senior Member
    Μαρινα θεωρω οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι απολυτα συνειδητοποιημενος κ γνωριζει τι θελει.Αν και αρκετα νεοτερη του μαλλον ειδε κατι σε μενα που σε γυναικες της ηλικιας του δεν εβρισκε.Αν ηταν απλως ο ενθουσιασμος του, δεν θα κρατουσε 7 μηνες αλλα το πολυ 3.Συμφωνω ολυ με τον Γιαννη,γιατι μιλησε λες και τον ξερει.Επειτα απο μια μεγαλη συζητηση που ειχα μαζι του αλλα και με τον εαυτο μου,καταλαβα οτι ειμαι αρνητικα προκατειλημενη για την ζωη στο χωριο,το κουτσομπολιο που λαμβανει χωρα αλλα κ την μεγαλη διαφορα ηλικιας αναμεσα σε γονεις και παιδι.Οσον αφορα τα περι γαμου,επισης δεν ειναι παραλογο ουτε προωρο να με φανταζεται ως την γυναικα που οταν γυριζει σπιτι του θα την βλεπει εκει.Και γω τον φανταζομαι και θεωρω οτι ειναι θαυμασιο να συζηταει ενα ζευγαρι για το κοινο μελλον τους.Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας! :)

Senior Member
    Στέλλα τα περί "σπιτωμάτων" είναι πολύ διαδεδομένες αντιλήψεις ανάμεσα σε πολλούς γονείς. δεν θα διορθώσουμε τους γονείς για να ζήσουμε όπως θέλουμε την ζωή μας.
    το θέμα δεν είναι τι πιστεύουν οι γονείς του, αλλα τι στάση παίρνει ο ίδιος στις απόψεις τους αυτές και το κυριότερο, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!
    είσαι βέβαιη οτι οι αντιλήψεις είναι απλά των γονιών του και δεν τους βάζει μπροστά σαν ασπίδα για να μην σου πεί οτι συμφωνεί και ο ίδιος, η για να μην σου πει οτι αποφεύγει την συγκατοίκηση γιατί δεν είναι και τόσο σίγουρος για την συνέχεια μαζί σου??????

εάν αυτός διαφοροποιεί την θέση του, δεν εξηγείται αυτό που συμβαίνει, γιατί απ ότι είχες πεί μένει σε δικό του χώρο. πως μπορεί να ξέρουν οι γονείς αν κοιμάσαι εκεί κάποια βράδια έστω (αν όχι πλήρη συγκατοίκηση)? τον σκεπάζουν κάθε βράδυ πρίν κοιμηθεί??
    κι αν πραγματικά μπορούν να ξέρουν ποιός κοιμάται σπιτι του, πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να κοιμάται αυτός κάποια βράδια στο δικό σου σπίτι? τον περιμένουν μέχρι να γυρίσει στο μπαλκόνι? κι αν τον περιμένουν, φίλους δεν έχει? δεν επιτρέπεται ούτε σε φίλο να κοιμηθεί αν ένα βράδυ βρεθεί εκεί και είναι αργά, 30 χρονών μαντράχαλος? που μένει? σε στρατόπεδο?

η γνώμη μου είναι οτι δεν σου λέει όλη τη αλήθεια για το όλο θέμα.

Senior Member
    O αρραβωνιαρης τι λεει περι σπιτοματος και πεθερικων??? Που ειναι και σιτεμενος βεβαιως βεβαιως...

Banned
    Quote Originally Posted by stella1993 View Post
    Μαρινα θεωρω οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι απολυτα συνειδητοποιημενος κ γνωριζει τι θελει.Αν και αρκετα νεοτερη του μαλλον ειδε κατι σε μενα που σε γυναικες της ηλικιας του δεν εβρισκε.Αν ηταν απλως ο ενθουσιασμος του, δεν θα κρατουσε 7 μηνες αλλα το πολυ 3.Συμφωνω ολυ με τον Γιαννη,γιατι μιλησε λες και τον ξερει.Επειτα απο μια μεγαλη συζητηση που ειχα μαζι του αλλα και με τον εαυτο μου,καταλαβα οτι ειμαι αρνητικα προκατειλημενη για την ζωη στο χωριο,το κουτσομπολιο που λαμβανει χωρα αλλα κ την μεγαλη διαφορα ηλικιας αναμεσα σε γονεις και παιδι.Οσον αφορα τα περι γαμου,επισης δεν ειναι παραλογο ουτε προωρο να με φανταζεται ως την γυναικα που οταν γυριζει σπιτι του θα την βλεπει εκει.Και γω τον φανταζομαι και θεωρω οτι ειναι θαυμασιο να συζηταει ενα ζευγαρι για το κοινο μελλον τους.Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας! :)
    Στέλλα μου εγώ εύχομαι να είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Συμφωνώ βέβαια ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος σχετικά με το τι θέλει γενικά (μιλώντας βέβαια για εκείνον, γιατί εσύ θεωρώ πως είσαι ακόμα σε μια πολύ μεταβατική φάση). Αλλά το να θέλει συγκεκριμένα εσένα υπό τις συνθήκες που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα, προσωπικά το βρίσκω λίγο δύσκολο. Σίγουρα είναι πολύ κολακευτικό για εσένα να νιώθεις έτσι και αν μη τι άλλο είναι θετικό που ενδιαφέρεται να συζητήσει και να σου εξηγήσει τα της ζωής του, της κουλτούρας του τόπου του, της οικογένειας του κλπ. Εξάλλου ακόμα κι αν τώρα είναι απόρροια ενθουσιασμού ή ρομαντισμού όλο αυτό, μπορεί με τον καιρό να γίνει πιο συνειδητό - όπως και να έχει θα δείξει, εγώ σας εύχομαι τα καλύτερα. :)

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Μαρίνα, αλλο ανοιχτος στο να γνωριζω ατομα και καταστασεις κι αλλο το τι γουσταρω ειτε για σχεση μιλαμε ειτε για οτιδηποτε αλλο. Δεν δειχνουμε στον αλλο το δρομο του συμβιβασμου υπό τυπον να στρεψεις την προσοχη σου σε ατομα και τομεις με τα οποια εως τωρα δεν ασχολήθηκες και να σαι ανοιχτος. Αμα κατορθωσω να αξιοποιήσω πτυχες του εαυτου μου οι οποίες έχουν καταρρακωθει από τη χαλια ψυχολογία θα μου ειναι πολύ πιο ευκολα τα πραγματα στο να κανω αυτα που γουσταρω. Ομως τωρα υπάρχει ενα συναισθημα, οχι κατ΄αναγκη σκεψεις, που επισκιαζει τα πάντα στη σκεψη, όπως ενα νεφος.

Ως προς το θεμα, δεν θα διαφωνησω μαζι σου ως προς αυτα που λες για αμοιβαιοτητα η οποια εν προκειμενω δε φαινεται να υπάρχει ούτε για το ότι η κοπελα βρισκεται σε μεταβατικη περιοδο της ζωης της. Ισως τελικα να λειπει η ωριμοτητα οπως λες, μπορει όμως να ναι και λάθος χειρισμος απο μερους του παιδιου. Ομως εχεις ακουσει για περιπτωσεις για το πως καποιοι γνωρισαν τη γυναικα τους. Την ειδε καπου, χωρις να την ξερει την ερωτευτηκε, σαν κλικ, την γνωρισε, κι ο ερωτας που ενιωσε γι αυτην βλεποντας την εξελίχθηκε σε σχεση κλπ. Πιστευω πως οι αντρες μεσα τους πολύ γρηγορα κανουν την επιλογη συντροφου εν σχεσει με τις γυναικες.
    Γιάννη ξαναγυρνάω σε αυτό το θέμα γιατί σήμερα είχα μια σχετική συζήτηση με φίλη. Με μια κοπέλα που όλο γκρίνιαζε για τον φίλο της και σε κάθε ραντεβού σκεφτόταν να μην υπάρξει επόμενο. Γιατί ο τύπος δεν ήταν το συνηθισμένο στυλ της, δεν της άρεσε τρελά, και γενικά το ένα της ξύνιζε το άλλο της βρώμαγε. Κι όμως τώρα 8 μήνες μετά, είναι μαζί και πολύ χαρούμενοι. Είναι φανερό πως νιώθει καλά, λάμπει το πρόσωπο της και φαίνεται πολύ πιο ακομπλεξάριστη κι ισορροπημένη. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Όχι ότι 'συμβιβάστηκαν'. Αλλά ότι κι οι δυο χαλάρωσαν και γνωρίστηκαν καλύτερα / πιο ουσιαστικά.

Θέλω δηλαδή να πω ότι μερικές φορές είμαστε κολλημένοι σε πρότυπα κι απαιτήσεις που έχουμε στο μυαλό μας και δεν είμαστε ανοιχτοί να αφεθούμε, να δοκιμάσουμε, να απολαύσουμε.
    Μπορεί αντίστοιχα κι οι άλλοι να είναι αγχωμένοι και νευρικοί για χίλιους δυο δικούς τους λόγους.
    Με αποτέλεσμα να συγκρουόμαστε και να υπάρχει δυσφορία κι απώθηση αντί για έλξη.
    Ενώ αν γνήσια και ζεστά και χωρίς προκατάληψη αποφασίσουμε να δώσουμε λίγο παραπάνω σημασία στο άλλο άτομο, θα φύγει ένα μεγάλο μέρος του άγχους, θα φύγει δηλαδή το 'νέφος' και θα φανεί ο πιο αυθεντικός εαυτός.
    Φυσικά δεν μιλάμε για ανθρώπους που δεν μας έλκουν με τίποτα. Αλίμονο, δεν είναι δυνατόν να μας αρέσουν όλοι.

Για το άλλο που αναφέρεις, εννοείται συμφωνώ. Συμφωνώ δηλαδή ότι μπορεί να υπάρξει έρωτας από την αρχή, να έχει γρήγορους ρυθμούς η σχέση, να εξελιχθεί και να υπάρξει δέσμευση επίσης γρήγορα. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά στις (επιτυχημένες) σχέσεις, και οι γρήγοροι και οι αργοί ρυθμοί, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει μια σχετικά συγκροτημένη κι ολοκληρωμένη προσωπικότητα στα άτομα.

Αυτα που λες Μαρίνα (με την κοπέλα που γκρινιαζε για το φιλο της, για την περιπτωση που νιωθουμε αγχωμένοι και νευρικοί) ότι πρεπει να δινουμε την ευκαιρια στον αλλο ισχυουν αμα πρώτα ο άλλος μας ελκύει εμφανισιακά και δε μας βγαζει κατι το ιδιαιτερα αρνητικό σαν χαρακτήρας. Διαφορετικα, αμα αυτα τα δυο δεν υπάρχουν, σταματαμε αμέσως, αλλιως βασανίζουμε τον εαυτο μας, τον πιεζουμε να ειναι με ενα ανθρωπο που δεν γουσταρουμε, προσπαθουμε χωρις αποτελεσμα να επιβαλουμε στον εαυτο μας οτι αυτος ο ανθρωπος μας αρεσει, φτανουμε στο σημειο να προσπιουμαστε κι ολο αυτομεμφόμαστε που αφεθήκαμε να μπλέξουμε σε ατομο που δε μας γεμίζει. Και η δικη μου εμπειρια Μαρίνα λεει πως οι αμφιβολίες αυτες δεν σβήνουν ποτέ. Συνεχίζεις την πορεία με ένα ατομο με το οποίο έχεις βγει αρκετες φορες και δε σου βγαινει να του εκδηλωθεις ερωτικά? που η σκεψη για δεσμευση μαζι του σε γεμίζει πανικό και καταπτωση? Κυνηγαμε εκει που γουσταρουμε κι αν δε το κανουμε αυτο ειμαστε αξιοι της μοίρας μας...
    γιάννης

Banned
    Ναι συμφωνώ απόλυτα ότι χρειάζεται να υπάρχει μια αρχική έλξη. Αλλά πόσο έντονη αλήθεια χρειάζεται να είναι αυτή η έλξη? Ξέρεις Γιάννη, αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να νιώσουν κεραυνοβολημένοι, να δούνε αστράκια, να γουστάρουν τρελλά, να πέσουν ξεροί βλέποντας το μελλοντικό τους ταίρι... Συνήθως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Εξάλλου πολλές επιτυχημένες σχέσεις έχουν ξεκινήσει πιο μετριοπαθώς και αντίστοιχα, πολλές αποτυχημένες σχέσεις ξεκίνησαν με ισχυρή έλξη και πάθος.

Κι εδώ θα σου πω, τι γίνεται αν ένας άνθρωπος δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς μια σχέση, ότι θέλει επιτέλους έναν σύντροφο, αλλά είναι χρόνια μόνος, γιατί δεν 'γουστάρει' πολύ κανέναν/καμία από όσους συναντά και είναι διαθέσιμοι και πρόθυμοι? Μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσει λίγο τα κριτήρια του και να δει τι ακριβώς είναι αυτό που δεν του αρέσει και γιατί? Μήπως θα ήταν καλό να δώσει λίγο προσοχή και ενδιαφέρον σε ανθρώπους που δεν τον κάνουν να βλέπει αστράκια όταν τους κοιτά, αλλά είναι απλά ευχάριστοι κι εμφανίσιμοι? Μήπως θα βοηθούσε να μην φεύγει με την πρώτη, αλλά να χαλαρώσει και να μην είναι τόσο αυστηρός στην κρίση του? Για μένα, αναμφισβήτητα ναι. Γιατί βρε Γιάννη ένας άνθρωπος που κάθεται και μουχλιάζει περιμένοντας τον πρίγκηπα και ζει με εικόνες στο μυαλό του, χάνει. Χάνει σε εμπειρίες, σε δεξιότητες, σε γνωριμίες που θα διευρύνουν τον κύκλο του και θ' ανοίξουν το μυαλό του. Χάνει τη δυνατότητα να εξασκήσει και να αναπτύξει όσα ήδη έχει - γιατί use it or lose it. Χάνει την κίνηση, τη ζωντάνια, την εγρήγορση.

Εσύ πας στο άλλο άκρο, ότι θα πιεστείς να είσαι με κάποιον που δεν γουστάρεις, μετά θα προσποιείσαι, θα θυμώνεις με τον εαυτό σου και θα σε πιάνει κατάθλιψη στη σκέψη της δέσμευσης. Αλλά δεν χρειάζεται να γίνει έτσι...

Page 2 of 2 FirstFirst 12