Results 1 to 6 of 6
Thread: Αν με αγαπούσες θα...
-
03-09-2013, 14:22 #1
Αν με αγαπούσες θα...
Το παραπάνω είναι συναισθηματικός εκβιασμός ή είναι η ανάγκη κάποιου να αγαπηθεί; Ή μήπως είναι και τα δύο;
Ρωτάω γιατί εγώ δεν αισθάνομαι πως αν με αγαπούσαν θα... θεωρώ πως με αγαπάνε πλέον αλλά πως δε μπορούν να μου δώσουν για τους δικούς τους λόγους αυτά που ζητώ κι απλά αποχωρώ... Αντίθετα οι άλλοι θεωρούν πως αν τους αγαπούσα θα έκανα εκείνο, το άλλο, το τρίτο. :)Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
- 03-09-2013, 16:26 #2
ανάγκη για να αγαπηθεί δεν πιστεύω ότι είναι...
Στην ουσία για να στο πεί ο άλλος/η αυτό σημαίνει οτι δίνεις δικαιώματα (εκτως αν το εχει και το λεει για καραμελα ολη την ωρα)... άρα ενοχλείτε δεν το κάνει για να σε εκβιάσει ( αν και σε ολες τις περιπτωσεις υπαρχει η περιπτωση να σε εκβιάζουνε... βασικα εσυ θα το καταλαβεις αν ειναι εκβιασμος με την ενοια αν ειναι σημαντικο για το αλλο προσωπο αυτο το ΘΑ...
επισης ομως να ξερεις οτι η αγαπη δεν φαινεται στα λογια... λογια ολοι μπορουνε να πουνε και κενες υποσχεσεις το θεμα ειναι ποιος εχει τα @@ να κανει πραξη αυτά που λέει...
τελος οι αλλοι αντι απλα να αποχωρησουνε οπως εσυ απλα λενε το παραπονο τους και φευγουνε , αν δεν φευγουν νομιζω ειναι καπως εκβιαστικο η εστω συμβιβαζονται με καταστασεις...
03-09-2013, 16:44 #3
εγω νομιζω οτι ειναι απλα παγιδα δηλαδη σαν να σου λεω θα κανεις οτι σου λεω γιατι το θελω εγω
03-09-2013, 16:56 #4
Γατο,συμφωνώ με το αισθημα σου στην προκειμένη περίπτωση, σε αλλη ομως οχι.Γιατι εαν "καποιος/α σε αγαπαει θα " σε δεχτει οπως εισαι. Ας αναφερθω ομως στο παραδειγμα σου.Ειναι πολυ ευκολο να παιξει καποιος με τις λεξεις για να ικανοποιησει τις επιθυμιες του (Βεβαια υπο φυσιολογικες συνθηκες δεν εννοω να λες οτι αγαπας πχ την κοπελα σου και δεν θες να την δεις και εκεινη να σου απανταει με αυτο τον τροπο..ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω).Οπότε και στις δυο περιπτωσεις δεν διακρινω πουθενα αγαπη, γιατι θα επαναλαβω αυτο που πιστευω και ας γινομαι κουραστικός για καποιους που το ξαναδιαβαζουν.Η πραγματικη αγαπη δεν φθονει, δεν ζηλευει, δεν επαιρεται, δεν ζητει τα εαυτης απλα δεχεται τον αλλον οπως ειναι ακομα και εαν ξερει οτι ειναι λαθος.
IGNE NATURA RENOVATUR INTEGRA !!!!!
03-09-2013, 18:59 #5
"Αν με αγαπούσες θα..."
Πφφ μια γελοία φράση που λένε νομιζω κυρίως οι γυναίκες είναι...
Όντως συμφωνω με καποιον εδω μεσα οτι στο λεει μαλλον επειδη εχεις δωσει δικαιωματα και δεν εχεις ξεκαθαρισει τη θέση ου πανω στο θέμα που διαπραγματευεστε.
05-09-2013, 11:19 #6
Πολλά λέγονται στο όνομα της αγάπης, πολύ λίγα όμως έχουν πράγματι σχέση με την αγάπη.
Πάντως, πέρα από τους συναισθηματικούς εκβιασμούς και όσα άλλα μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια φράση, υπάρχουν και κάποια πράγματα που όντως δεν κάνει κάποιος που μας αγαπάει.
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια